Jump to content
Juoksufoorumi.fi


McPupu

Jäsenet
 • Content Count

  112
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

43 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. McPupu

  Tukholman Maraton 1.6.2019

  Ensimmäinen Tukholman maraton, ja samalla myös ensimmäinen ulkomaan maraton. Reissu meni kaikin puolin mallikkaasti, tavoite 3:30 alituksesta nyt jäi aivan hitusen, alle 3:31 oli netto kuitenkin, no samoihin meni viime vuonna HCM:llä. Menopaluu Siljan Symphonylla ja siitä sopiva kävelymatka tapahtumapaikalle. Sää oli ihan loistava, loppupuolella alkanut sadekaan ei haitannut vaan viilensi sopivasti, eikä Västerbron siltakaan lannistanu menoa. Musiikki tosiaan soi paikoitellen turhankin lujaa ja särkevästi, livebändit oli mukava mauste reitin varrella. Muidenkin mainitsema kola oli kyllä ihmeen makuista enkä sitä tainnu kuin hörpyn maistella. Vaikka vauhti hieman hiipui loppukilometreillä, tuli liki 350 selkää vastaan vitosen ja maalin välillä että oli se 3:30 jänöjen perässä roikkuminen ihan viisas valinta tälle reissulle. Seuraavana kisana sitten Vantaa jollei jotain muuta innostu tässä välissä kokeilemaan.
 2. McPupu

  Vantaan maraton 13.10.2018

  Oma suoristus semiok, pari minuuttia ennätyksestä ja lopputulos 3:22 ja risat, neljäs kerta täällä ja onneksi ei huonoimmaksi suoritukseksi jäänyt. Keli oli kyllä kuuma loppupuolella ja ensimmäistä kertaa tuli nestetasapainon kanssa täällä ongelmia, homman kruunasi geelivyöstä tippunut geeli joten viimeinen kierros meni vähän huonommilla energioilla, lopputulokseen kuitenkin ihan tyytyväinen. Järjestelyt sujuivat taas alusta loppuun mallikkaasti, ja ensimmäistä kertaa pääsi kesävarustuksessa juoksemaan mikä on täällä harvinaista herkkua. Maaliin päästyä fiilis on aina korkealla kun suoritus on tehty ja luvassa lepoa ja ruokaa, siksi fiilistä nostatti entisestään viikkarin lahjakortti jonka sain relan hierojien käsittelyyn mennessä. Pitihän se matka varata kun ilmaisen risteilyn sai 🙂
 3. McPupu

  Vantaan maraton 13.10.2018

  Mukavaa vaihtelua että voi kevyemmin pukeutua, kun pahimmillaan on joutunut pipon pukemaan viileän kelin ja tuulen vuoksi.
 4. Maratonin osalta katsoin että matkaan lähti 1849 juoksijaa ja tuloksissa viimeinen oli 1759. Eli keskeyttäneitä ei niin hirveästi ollut verrattuna niihin jotka eivät edes startanneet.
 5. Oma juoksuni meni suunnilleen realistiseen tavoitteeseen, ollen 3:30 ja rapiat. Jänöjen perässä reiluun kolmeen kymppiin, sen jälkeen ylämäissä piti antaa hieman periksi mutta onneksi meno ei ihan konttaamiseksi mennyt. Vauhti pysyi järkevänä loppuun asti ja sijoitus parani joka mittauspisteellä. Tämä oli nyt tämän hetken kunto, hieman liian aikaisin on tapahtuma myös omasta mielestäni. Onneksi lämpötila pelasti paljon, hellejuoksuna olisi ollut todella rankka kokemus.
 6. Tsemppiä kaikille kisaan osallistuville, haastava sää edessä! Itsellä jää valitettavasti jo toisen kerran tapahtuma väliin omalla maratonhistorialla, kesäkuinen kaularangan operaatio pisti juoksukiellon päälle joten eipä sinne viitsi vajaakuntoisena lähteä hölkkäilemään. Tuo ensi vuoden ajankohta on kyllä mielenkiintoinen, saa nähdä miten toukokuulle saa treeniä aikaiseksi riittävästi kun yleensä tämä elokuu on ollut ajankohtana hyvä.
 7. McPupu

  Vantaan maraton 8.10.2016

  Onnittelut @sk ja @Seppo, unohtamatta ensikertalaisia onnistujia ja muita ennätyksen tekijöitä! Oma 3. kerta Vantaalla meni loppujen lopuksi ihan mainiosti, ei toki ennätystä mutta kun viime vuotisesta jäätiin vaan kolmisen minuuttia loppuajan ollessa 3:23 ja risat on tulos kuntotasoon nähden hyvä. Hieman kyllä arvelutti ennen kisaa kun jälleen kerran tuntui olevan jotain flunssan poikasta mutta eipä se sitten tainnutkaan vaikuttaa lopputulokseen. Hieman piti arpoa varustuksen kanssa, ja sää tuntui olevan aika vaihteleva, välillä tuntui että tuli ylipukeuduttua kun reitillä oli lämpimiä "taskuja", toisaalta sitten vilpoinen vastatuuli oli hyvä peruste pitkälle varustukselle. Osan matkaa kun juoksi porukan seassa oli peesistä ihan konkreettista hyötyä, ylämäki vastatuuleen kun oli hieman hitaahkoa. Suurin osa tuli mentyä kuitenkin omassa rauhassa omaa vauhtia, joka auttoi hyvin pitämään nopeudet järkevänä kun ei tullut rynnittyä nopeampien perässä. Järjestelyt toimivat jälleen kerran järkähtämättömän hyvin, positiivinen ylläri oli numerolappuun kiinnitetty ajanottotarra, tuon helpommaksi tuota ei juuri voi tehdä. HCM:llä ollut parisin vuotta vastaava ja hyvin toiminut. Kyllä se mieltä lämmittää kun omaa nimeä huudetaan huoltopisteillä ja kaikki vaan toimii, tasapuolinen kiitos koko kisaorganisaatiolle. Eiköhän sitä ensi vuonnakin joudu tulemaan hölkkäilemään.
 8. McPupu

  HCM 13.8.2016

  8. HCM ja 10. maraton. Tällä kertaa mentiin vähän laiskasti hipsutellen johtuen vähäisemmästä treenistä. Viime vuoden 3:23 vaihtui 3:32 lukemiin, ja tämä olikin aivan realistinen lukema tälle kunnolle. Lähdin 3:30 jänöjen matkaan ja kohtuu mukavasti juoksu menikin porukassa 30km tienoille. Sen jälkeen taisi muutama ylämäki olla viimeistään se viimeinen niitti jolloin kilometrivauhdit karkasivat päälle viiden minuutin. Tavoite kun oli päästä 3:30 alitukseen mutta ihan hyvä näinkin. Sää sinänsä suosi ja normaalilla hcm-kelillä olisi vaikeuksia saattanut olla enemmänkin. Tälläkään kertaa ei liikennejärjestelyistä ollut pahaa sanottavaa, tosin kun porukassa juoksi ei reitin merkintöjä tarvinnut miettiä kertaakaan. Se tuli kyllä huomattua että ryhmässä juokseminen vaatii treeniä, muutama läheltä piti tapahtuma meinasi tulla kun liian lähellä tuli juostua ja edessä oli keiloja tai kaiteita jotka onneksi tuli huomattua ajoissa. Oman garminin mittaama matka oli 42.57, mikä on aika normaali mitä tuolla on tullu matkaa. Vuosien 2011,12,14,15 matkat olleet 42.52-42.67 haarukassa. Ja varmasti tälläkin kertaa tuli mutkiteltua. Vantaalla tullut tuota lyhempiä mittauksia. Ihan positiivinen kuva jäi tästäkin, varustesäilytyksessä ei onneksi tarvinnut laittaa kaikkea siihen annettuun pussukkaan vaan reppu pysyi mukana tallessa.
 9. McPupu

  HCM 13.8.2016

  Kieltämättä jos runsaasta sateesta puhutaan niin taitaa olla hcm-historiassa aika harvinainen sää. Mutta itse kyllä meinaan lähteä ihan normi kesävarustuksella liikkeelle, Täytyy toivoa ettei ihan yhtenäistä ole kuitenkaan, sitten menee raskaaksi jos koko ajan litimärkänä.
 10. Eihän tuo ole ongelma jos yhden geelin/kierrros ottaa kuten marski tuossa kertoikin :) Itse menin tänä vuonna omilla geeleillä joten jäi muille sitten enemmän. Vältyin jopa kiusaukselta ottaa ennen maalia yhden kotiin viemisiksi.
 11. Harmittelut Zola Buddiin vasemman kengän kisakokemuksesta. Huonomminkin olisi varmasti voinut käydä. En tiedä olitko juuri sinä, mutta erään kaverin kanssa vaihdoin muutaman lauseen joka valitteli sykkeen nousua 170 tienoille kun normaalisti pitäisi olla 150. Tuli mieleen ensin omat ongelmat joskus lähettimen vyön kanssa (viime vuonna vantaalla esim) jolloin sykkeet näyttää vähän mitä sattuu, jopa yli 200 lukemia. Siksi kysyin varmistusta ettei siitä vaan olisi kyse. Tuli kyllä jälkikäteen mieleen että olisi voinut neuvoa ottaa iisimmin että miten syke käyttäytyy, rauhoittuuko hidastamalla vauhtia. Oma matkan mittaus näytti Garminilla 42.52, viime vuonna 42.50, joten aika hyvin samoja linjoja tullu vedettyä. Tuo on jonkin verran vähemmän mitä HCM:llä tullu mittariin, pahimmillaan 42.67km.
 12. http://www.iltasanomat.fi/yleisurheilu/art-1444443585779.html Ensimmäisen kerran kun ohitin kaverukset oli vielä hymy herkässä, muttei enää toisella kertaa. Kyllähän reilun 7h aikakin kertoo sen ettei kovin vikkelä etenemistapa takaperin juoksu ole.
 13. http://www.iltasanomat.fi/yleisurheilu/art-1444443585779.html Ensimmäisen kerran kun ohitin kaverukset oli vielä hymy herkässä, muttei enää toisella kertaa. Kyllähän reilun 7h aikakin kertoo sen ettei kovin vikkelä etenemistapa takaperin juoksu ole.
 14. Oma juoksu meni sillä lailla mukavasti että loppuaika parani viime vuodesta, ja on nyt 3:20 ja risat ja tuo on samalla oma henkilökohtainen ennätys. Taso tuntui olevan tänä vuonna kova, nyt sijoitus tippui pyöreästi sen 30 sijaa viime vuodesta. Alku tuli otettua vähän turhan vauhdikkaasti, ja tuohon taisin kyllä aikaisemminkin sortua, vantaalla kun on vaan nopeampaa porukkaa sen verran että siinä huomaamattaan lähtee rynnimään alkuun. Onneksi hieman tajusin himmata, toisaalta tuli liiankin löysiä kilometrejä taivallettua jossain 2-3 kierroksen aikana. Sain hieman ryhtiä menoon kun lähdin erään nopean naisen peesiin muutaman kilometrin ajaksi. Maalissa harmitti kyllä kun 3:20 ei alittunut, oikeastaan vasta vikalla kilometrillä kattelin urheilukellosta että alitukseen voisi olla saumat mutta vähän liian myöhään tuli herättyä, no ehkä hyvä että jää jotain hampaankoloon. Oma varustus osui kyllä hyvin kohdalleen, vasta aamulla asemalta paikalle kävellessäni päätin että pipo on lippistä parempi, ja kyllä siellä paikka paikoin sen verran viileästi tuuli että kylmä olisi saattanu tulla. Ohuet sormikkaatkin sai pitää koko ajan kädessä. Mitenköhän monet jotka oli täysin kesävarustuksella mukana ilman päähinettä kokivat tämänpäiväsen sään? Järjestelyt toimi taas mallikkaasti, tuo aiemmin mainittu vessajuttu on kyllä pullonkaula. Ennen lähtöä viereeni tuli forrestguurin porukka, ja itse ForrestG myöskin, hieman hymyilytti kun Harri siinä opetuslapsiaan paimensi :)
 15. Itse arvon vielä lippiksen ja pipon välillä, täytynee tehdä illalla "simulaatio" ja käydä ulkoilemassa kisavarustuksessa. Noin kylmässä kun en ole koskaan maratonia juossut, viilein oli viime vuonna täällä ja silloin ei ollut mitään ongelmaa varusteiden valinnassa. Kaipa ne ohuet sormikkaat+ylimääräinen paita pitkän paidan päälle olisi valintana. Ja luonnollisesti pitkät housut.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy