Jump to content
Juoksufoorumi.fi

tunturisopuli

Jäsenet
 • Posts

  1 173
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by tunturisopuli

 1. Millä saarella olitte? 1,5 vuotta sitten oltiin Kuredulla, 6 kk päästä paluu Malediiveille (Meedhupparu). Täydellinen paikka ladata akkuja.
 2. Olisikohan arvon raadilla hyviä vinkkejä vedenpitävistä digikameroista (pokkarikoko)? Meillä olisi tarvetta vedenpitävään digipokkariin noin kerran vuodessa, käytettäisiin siis snorklatessa. Viime lomalla "taisteltiin" normaalin pokkarin ja yleismallisen pussin kanssa, siitä ei tullut mitään muuta kuin ärsytystä, joten seuraavaa reissua varten pitää olla vedenpitävä kamera. Koska käyttöä on sen verran vähän, en ajatellut sijoittaa kameraan 150 euroa enempää. Saako 150 eurolla ja alle kelvollisia vedenpitäviä pokkareita? Vuokraaminen olisi toki toinen vaihtoehto, mutta päivävuokrat oli ainakin edellisessä kohteessa sen verran korkeita, että se oma kamera on maksettu nopeasti takaisin. Kokemuksia? Kommentteja?
 3. Myyn Lafuma Warm n Light 1000 untuvamakuupussin (kolmen vuodenajan pussi). Väritys musta/harmaa. Todella siisti, pidetty kuin kukkaa kämmenellä. Nukuttu n. 25 yötä. Pussi on varastoitu aina irtaallaan, ei pussiin sullottuna. Pussi on nyt pesulassa pestävänä, joten on taatusti puhdas. Koko: 225*80 Täyte: 90/10 Lämpöarvot: confort +2, limite confort -6, extreme -15 Paino: n. 1,1 kg Myyn tarpeettomana. Hp 90 eur/tarjous (+ postikulut). YV:llä lisää/kuvia sähköpostiin.
 4. Pari kertaa vuodessa tulee kipattua nurin asfaltilla, kun irroitan kengän oikealta polkimelta, mutta rupeankin sitten ajatuksissani laskemaan jalkaa vasemmalta puolelta maahan. Kiinnihän se vasuri on ja kohta kuuluu kolaus. Maastossa olen kipannut nurin useammin, jos on ollut hankalan kivikkoista tai juurakkoista polkua, jossa meno tökkää herkästi. Sen verran kipeetä on toisinaan ottanut, että olen tullut hieman araksi vaikeille poluille. Ilman lukkoja polkeminen on kuitenkin jotenkin vaillinaista, joten pitää vain hyväksyä nuo muutamat keikaukset.
 5. Mulla on myös pyörässä kadenssimittari. Kaikista luontevimmalta tuntuu 80-90 välillä - sillä välillä polkiessa tuntuu, että pyörittäminen on jouhevaa ja eteenpäin vievää. Siitä ylöspäin tuntuu aivan luonnottomalta sätkyttämiseltä/satulassa pomppimiselta. En ole saanut pyörittämisestä luontevaa millään, vaikka kuinka olen yrittänyt. Toinen ongelma on siinä, että pyrstö ei ota tottuakseen satulaan. Puolisen tuntia kärsii pyöritellä ja sen jälkeen on aika kärsimystä. Käytössä on pehmustetut pyöräilyhousut, olisikohan seuraava ostos sitten naisille suunniteltu satula?
 6. Olisihan tuo ihan kohteliasta pistää vaikka muutama hintaesimerkki mukaan?
 7. Mikä lie tuo Karra-Huikosen oikea mitta, onko kukaan mittaillut gps:llä?
 8. Miksei jo nyt? Mä oon jo vuosikausia kiikuttanut omat + läheisten kapulat huoltoon heti kauden päätteeksi. Sukset hiotaan ja uunitetaan, sitten vaan suoraan varastoon odottamaan uusia lumia. Ei tarvii sitten enää syksyllä stressata, kun se hiihtokauden aloitus voi yllättää. ;)
 9. Kierrettiin tämä näin: Kiilopää-Rautulampi-Niilanpää-Muotkan maja-Sivakkaoja-Kiilopää. Olihan hienoa maisemaa etenkin tuo Rautulampi-Niilanpää-väli, totta tosiaan ehdottomasti parasta Saariselkää. Tuuli sen verran, että pahimmissa paikoissa ladut oli juoksettuneet umpeen, mutta aurinko paistoi koko päivän pilvettömältä taivaalta. Yllättävän paljon oli muita hiihtäjiä samalla reitillä. Kulmakurun-reitti oli myös hieno, muttei niin hieno kuin tämä Rautulampi-Niilanpää.
 10. Eka lenkki heitettiinkin pertsoilla, mutta ei nekään loistavasti toimineet. Tuulenpieksämällä liippaantuneella ladulla ok, mutta sitten muuten aika nahkeaa oli paikoitellen. Eilen tehtiin luikkarilenkki ja päivän lämmetessä luisto parani, alku oli melkosta hiekkapaperia vasten hiihtoa. Kulmakuruun ollaan muuten menossa huomenna. Pitäisi olla tyyni ja aurinkoinen päivä. Laitetaan tuo Niilanpää harkintaan myös. Tänään on tuullut niin reippaasti, että ladut on juoksettuneet tukkoon - olikin hyvä päivä kokeilla mm. moottorikelkkailua ja laskea pitkä pulkkamäki alas. :)
 11. Lomaillaan parhaillaan Saariselällä ja sama ongelma vaivaa kuin viime vuonna Pallaksella - suksien luisto on luokkaa "nirinari". Yöllä on ollut reilusti pakkasia ja päiväksi on sitten lauhtunut. (Esim. eilen yöllä -22 ja päivällä -5). Kun ollaan lähdetty hiihtämään, pakkasta on ollut -10 ... -7 ja sukset ei vaan meinaa luistaa, ihan kuin hiekkapaperia vasten hankaisi. Onko palstalaisilla hyviä voiteluvinkkejä näihin olosuhteisiin? Me ollaaan kokeiltu vihreää perusparafiinia, vihreää LF:ää, vihreää HF:ää, näistä vihreä LF toimi ehkä parhaiten, muttei mitenkään häikäisevän hyvin. Sukset ovat olleen pakkaskelin sekä yleiskelin pertsoja ja luikkareita. Kyseltiin voitelusta mm. Startin edustajalta ja hänen mukaansa vihreät voiteet pitäisi toimia, no ei vaan toimi. Pulveriko seuraavaksi?
 12. Jos se takarauta lentää lepikkoon vahingossa tai tarkoituksella, mikä estää käyttämästä sidettä pelkän eturaudan varassa?
 13. Latujen kuntoon liittyen - missä kunnossa on esim. Vasa loppetin ladut, hiihtoonhan osallistuu monin verroin porukkaa verrattuna Finlandiaan?
 14. Hiihhih, nyt on Opteissa semmonen seinäpito, että oikein naurattaa. Keli nollassa, latu liipalla ja ladun vieressä vähän pehmeää lunta. Erehdyin laittamaan sukset jalkaan ladun vieressä ja siinä ajassa Optit imi pohjiinsa senttien lumikerroksen, joka ei lähtenyt irti edes liippalatua vasten hankaamalla. Mahtavat sukset. Voisin myydä tämän tykkiparin...
 15. Kyllä mun mielestä kuntoilijan kannattaa harkita kilpureita, jos vaan budjetti riittää. Itse olen hitaanpuoleinen kuntohiihtäjä, mutta siitä huolimatta parhaat kokemukset suksista on nimenomaan kilpureista. Kaikki testaamani kilpurit ovat olleet helpompia hiihtää kuin aktiivitason tai sitä halvemman tason sukset (halvemman tason sukset eivät myöskään ole luistaneet kovin kummoisesti). Ainoa hieman haasteellinen kilpurikokemus on tullut Atomicin RC-11 pertsasta, joiden kanssa piti oikeasti opetella pertsan tekniikka. Kerran juteltiin kaverin kanssa suksista ja tuumailtiin siinä, että pitäisi päästä aina testaamaan suksia ennen ostoa. Säästyisi kenties hukkaostokselta...
 16. Kyllähän tuo 183 cm Optigrip varmasti toimii nimimerkki SolantausT:llä, jos vaan sopiva jäykkyys löytyy. Ite oon sentin lyhyempi ja ostin 183 cm Optit - suksi on helppo hiihtää, mutta muutenhan Optit on ollut mulle pettymys. Mulla on myös 2 paria perinteisesti voideltavia suksia, 183 cm Karhut ja 185 cm Atomicit, molemmat erittäin kivoja hiihtää. Eipä oo hirveesti tehnyt enää mieli ulkoiluttaa noita Opteja. Seuraavaksi annan niille tilaisuuden, kun tulee rönttäkeli ja likaiset ladut. Keväisin olisi muuten kiva pertsailla, mutta pitovoide imuroi joka ikisen havunneulasen ja kävyn kiinni...
 17. Mullakin oli alussa käytössä 2 ruokatuolia ja lakanat. Sitten oli 10 euron timpurin pöytä, johon sai leikojen väliin puristettua sukset. Se pöytä oli semmonen keikkukalle, että hermot meni ja hommasin sen jälkeen jämäkän 2 suksen telineen (muistaakseni EK-teline). Hyvä on. Viime talvilomalla jouduin tilapäisesti voitelemaan sukset ruokatuolien varassa ja totesin, että persiistä on...
 18. Niin siinä vaan kävi, että oli peruttava hiihtoon osallistuminen, viime viikkoinen angiina oli lopullinen niitti. Tsemppiä niille, jotka ladulle lähtevät!
 19. Jees, tällekin jutulle tuli sitten onnellinen loppu. Kapulat vaihdettiin toiseen pariin, jotka eivät tahmaa ja myös luistavat loistavasti.
 20. Ainakin itse koen, että molempi parempi. Eli molemmissa on omat etunsa, haittapuoliahan ei hiihtämisessä ole ollenkaan. Hitaana hiihtäjänä suosin kuitenkin pertsaa, luikkaria sitten vaan satunnaisesti.
 21. Mua harmittaa, että ees tuli ilmoittauduttua Finkkuun. Tämä talvi on mennyt ihan persiilleen hiihtämisen suhteen. Ensin oli lumipula, lumille pääsyn jälkeen iski flunssa, taas vähän hiihtoa ja nyt on angiina. Tuskin jaksan ees hiihtää koko matkaa läpi...
 22. Nämä mun Optit on valittu paperitestillä, useampi pari käytiin läpi. Myyjä painotti sitä, että hiihtäjän painolla on merkitystä, vaikka yleisesti luullaan, että ei ole. Ja ne mitat : 158 cm ja 60+ kg eli ei mikään höyhensarjalainen pituuteen nähden.
 23. Mun Optit taitaa olla samaa sarjaa Lantun Optien kanssa. Tänään keli -3 ja ilma kostean tuntuista. Latu aavistuksen liipalla. Tasamaalla Optit toimivat kohtuullisesti, joskaan ei edelleenkään voidellun suksen veroisesti. Optit ovat helppo hiihtää, mutta siihenpä ne hyvät puolet jää. Alamäessä luisto on edelleen todella surkea ja paikoitellen tuntuu sellaista pientä tökkimistä ja saa pelätä, että milloin se iso töksäys tapahtuu ja lentää nenälleen. Ylämäkeen hiihtäessä pito ei ole kovin kummoinen, ei pysty hiihtämään rennosti ylämäkeen. Pito häviää erittäin terävästi ja aivan liian usein pitää heittää haarakävelylle, koska pitoon ei voi luottaa. Voidelluilla suksilla hiihdän samat mäet latua pitkin ylös. Sukset ei jäädä tms, ja tänäänkin pidin niitä ulkona 6 tuntia ja ulos laittaessa oli kuivat. Voideltu suksi vs Opti - 100-0, edelleenkin.
 24. Kiitos kaikille kommenteista. Tuli vahvistusta sille, että ei nuo sukset tosiaankaan ole ihan sitä mitä on tilattu.
 25. Alustalla ei juuri ole merkitystä. Ainoa jokseenkin tyydyttävä luisto löytyi aivan kivikovaksi tamppaantuneella ladulla, mutta ei suksi silloinkaan ollut mitenkään loistava. Kyseisten suksien omistaja taitaa voitelun eli pohjat tuskin on tukossa. Myyjään on oltu yhteyksissä, mutta suksien omistajalle tuli yhteydenotosta sellainen olotila, että vika on vain ja ainoastaan suksien päällä, eikä suksissa. Siksipä täällä nyt vähän kokemuksia kyselenkin kaverin puolesta, koska oudolta tuntuu, ettei sukset ota toimiakseen niillä samoilla opeilla, joilla Atomicit toimii. Minäkin kyllä vaatisin vaihtoa, koska jalkaterän alla tuntuva tahmaaminen ja huono luisto ei kuulu mun mielestä ton hintaluokan suksiin.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy