Jump to content
Juoksufoorumi.finga

Jäsenet
 • Content Count

  112
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good
 1. Minulla on ollut 3 vuotta Rotorin Q-Rings eturattaina kaikissa polkupyörissäni. Sekä maantie- että cyclocrosspyörässä etuvaihtajana on Dura-Ace Di2 (9070). Tässä omiin kokemuksiin perustuen huonoja puolia: Etuvaihtaja ei osaa vaihtaa kunnolla pieneltä isolle rattaalle. Joskus menee ykkösellä, mutta yleisimmillään ehkä noin viidennellä shifting rampilla vasta onnistuu. Tämä on todella huono juttu ja välillä etuvaihtajan häkki paukkuu niin kovaa että pelottaa että se hajoaa.Maantiepyörän ketjulinja on sellainen että en pysty Q-Ringsillä ajamaan pienellä eturattaalla ja raskaimmalla (pienikokoisimmalla) takarattaalla, sillä ketju ottaa shifting ramppiin kiinni.Super Recordin etuvaihtaja pitää laittaa hieman "vinoon", että ketju ei rahise vähän väliä vaihtajan häkkiin.Sekä Dura-Ace Di2:n että Super Recordin vaihtajien kohdalla ketjut saattavat sopivassa töyssyssä tippua pieneltä rattaalta sisäänpäin naarmuttaen pyörän runkoa, koska etuvaihtaja on esim. SR tapauksessa pitänyt säätää hieman vinoon.Maantiepyörään vaihdoin tänä kesänä Praxis Worksin pyöreät rattaat. CX-pyörällä ajan Q-Ringsit loppuun ja vaihdan. Siellä menee yleensä lenkistä riippuen vain yhdellä eturattaalla. Maantiepuolella tein vaihdon jälkeen seuraavat havainnot: Käytännössä huomasin eturattaiden pyöreyden vain ensimmäisen kahden lenkin aikana. Tällöin tuntui että rattaat ovat ovaalit tai pyöritys oli muutenvaan nykivää. Kolmannella lenkillä tuntuma oli jo kadonnut.10 km aika-ajossa pystyin tuottamaan samat ja jopa paremmat tehot pyöreillä rattailla. Oikeasti uskon, ettei pyöreydellä ole väliä tämän asian suhteen, mutta halusin nostaa esiin että vaihto "takaisin" ei tarkoita häviötä suorituskyvyssä.Saan kirissä ihan yhtä hyvät tehot irti nyt kuin Q-Ringseilläkin.Vaihtaja vaihtaa eturatasta kuten kuuluukin.
 2. nga

  Puolimatka < 4:30

  Minuakin kiinnostaa kovasti tuo 4:30 alitus. Oman projektin tavoite on kesässä 2017, johon lähden juoksun ja uinnin osalta "nollista": en ole harjoitellut kumpaakaan lajia yhtään kertaa kolmeen vuoteen. Sitä ennen puolimatka on mennyt ehkä noin 4 h 46 min aikaan. Vanhana heikkoutena ollut pyöräily on kiinnostavasti vahvuus, koska kuluneena ja tulevana kautena kampi pyörii Kivenlahden Pyörähuollon kilpatiimissä ja sitäkin ennen kilpaa on tullut ajettua, vaikkei ihan elitessä kuitenkaan. Mielenkiinnolla odotan, miten pystyn vähintään ylläpitämään nykyistä pyöräkuntoa samalla, kun lämmittelen uudelleen muita lajeja. Tavoite on nostaa vähän suoritustasoa ensi vuoden kilpailuiden avulla ja pitää FTP-lukema (60 min) noin 4.7 W/kg:ssa. Kävin vain jättämässä tämän tähän. Jos projekti ei kaadu työelämän aiheuttamaan ajanpuutteeseen ja kynttilän polttamiseen molemmista päädyistä ja keskeltä samaan aikaan, voin katselmoida loppusyksystä, miten muut lajit ovat vaikuttaneet pyöräilyyn.
 3. Ulkomailla viehättää koko kilpailun ajan suljetut tiet ja usein tuo jo mainittu kaupungin keskelle pääseminen. Kotimaan kisoista "parhaimpana" minule on jäänyt mieleen Kuopion perusmatka juurikin tuon aivan mahtavan kisareitin puolesta (en ole tosin tutustunut tämän- tai viimevuotiseen pyöräreittiin, jos se on muuttunut). Edustan kaupunkilaisnäkökulmaa, mutta se ei ole este "maaseutukisaan" tulemiselle. Kotimaan kisojen ongelmana omasta näkökulmastani ei ole etäisyys Helsingistä, vaan että suurin osa kisoista on maisemaltaan rypsiöljypeltoa. Se käy pidemmän päälle hieman tylsäksi. Lisäksi se tarkoittaa usein samalla sitä, ettei reitin varrella ole juuri kannustusta. Kaipaan kovaa menoa yleisön suunnalta. Joroisilla on vuosi toisensa jälkeen enemmän ja enemmän porukkaa. Mutta kun yleisönä on kisaajien omaisia ja katsojat hiipuvat omille teilleen sitä mukaa kun omaiset tulevat maaliin, ei koskaan voida kokea sitä yhteisöllisyyttä mistä joissakin tapahtumissa etelämpänä voi nauttia. Itse pääsen maaliin sellaisessa ajassa, että loppusuoralta saa kannustusta. Voin kuvitella, miltä niistä hitaammista lajitovereista tuntuu, kun (tarkoituksella kärjistäen) kuuluttajaa myöten kaikki ovat jo kadonneet jonnekin. Toivon, että Rookie & co saavat ratkaistua suuren pulman, miten kotimaassa lajia saadaan edistettyä. Eiköhän niitä junnujakin sieltä saada ulos lajin huipulle, kun keski-ikäistyvät vanhemmat löytävät hienon lajin ja siirtävät sen lapsilleen. Myöskin pisteet jokaiselle järjestetylle kotimaiselle kilpailulle riippumatta koosta ja tasosta. Baldinin tavoin Valittamalla ja elitismiin syyllistymällä varmistetaan se, ettei triathlonkulttuuri koskaan kehity ainakaan positiiviseen suuntaan. On vaan hyväksyttävä se tosiasia, että länsinaapuriinkin nähden resurssit ja harrastajapohja lienevät aivan lapsenkengissään ja tämä näkyy mm. talkoolaisten määrässä. Myöskin uskon, että kaupungin keskustan varaminen pyöräilytapahtumalle on poliittisesti hyvin arka aihe. Ihmettelen vieläkin, miten EM-kisat onnistuttiin lobbaamaan keskelle Tamperetta. Olispa saanut olla mukana...
 4. nga

  Viikin Viitonen

  Tosi hyvähenkinen ja -happoinen tapahtuma tämänpäiväisen perusteella. Suosittelen.
 5. nga

  Triathlonia Espoossa

  Paitsi että tällä hetkellä siellä käy myös reilusti tuon "rajan" huonommalla puolella olevia uimareita.
 6. nga

  Triathlonia Espoossa

  Ohjatut uintitreenit torstaisin Pirkkolassa ja ensi viikolla alkaen käsittääkseni taas Malmilla.
 7. Minäkin äänestän aloittelijalle cyclo-crosspyörää. Sopivalla (ei liian raskaalla) crossarilla pystyy ajamaan ihan hyvin tri-kisaa ja maantielenkkejä näin yleensäkin. Baldinin mielipiteet kannattaa aivan ehdottomasti jättää omaan arvoonsa. Kaverin kommentit paljastavat lähinnä sen, miten elitistisesti muihin suhtautuu ja miten suurella luulolla ja pienellä tietopohjalla ollaan liikenteessä. Lisäys: tuollaisilla kommenteilla ei millään muotoa edistetä lajista kiinnostuneiden osallistumiskynnyksen laskua!
 8. ??? http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Triathlonisti+kolaroi+auton+kanssa+Tampereella/1135268713493
 9. Toiset näkevät valittamisena, toiset rakentavana palautteena. Niillä, jotka näkevät valittamisena, ei liene kauhean suurta motivaatiota järjestää hyvää kisatapahtumaa. Rivien välistä varmaan ehti jo nähdä, ettei edellinen lause koskettanut TT226:n porukkaa; kunhan halusin kommentoida tuon valittamisen käsitteen yhdistämistä tässä ketjussa annettuun kisapalautteeseen. Minultakin tulee kyllä +1 TT226:n porukalle triathlonin kehittämisestä Suomessa näin yleensä. Ei vähiten sen takia, että oma kipinä lajiin tuli aikoinaan käydessäni katsomassa IM-matkan SM-kilpailuja Nokialla. Mitä olisinkaan muuten menettänyt. Hyvä, että palaute on otettu siitä näkökulmasta, että asiat kehittyvät jatkossa... ...Koska jos täällä keskitytään vaan IM-matkan SM-kilpailuihin niin sitten porukka kyllä pysyy tosi pienenä.
 10. nga

  Kuopion perusmatka 2011

  Yksi kiinnostavimmista pyöräreiteistä. Poikkeuksellisesti ei keskellä metsää. Mutta miksi jo klo 08:00? :(
 11. Ei se kauhean pitkä ollut. Sprintille sain pituutta (Garmin Edge 500) 20.35km. Ajoin yhden kääntöpaikan surkeasta reittimerkinnästä johtuen pitkäksi, mistä tuli ainakin runsas sata metriä lisää. Omasta puolestani voin todeta, että reitti oli hieman työläs tuuliolosuhteiden vuoksi. Mäethän olivat perus Suomi-aaltoa. EDIT: mittarini startattiin ja stopattiin vaihtopaikalla. Näin ollen itse ajomatka oli oman mittarini mukaan lähes täysin 20km. Edge sai lisätarkkuutta pinnamagneetista joka oli konfiguroitu huolellisesti mittanauhan avulla (eikä GPS:llä automaattitunnistettuna).
 12. Sää suosi, reitti oli mukava: pyöräillessä tuuli, vähän mäkiä ja juostessa muuten vaan kauniit maisemat. Pari kohtaa kuitenkin jäi minulle ja toiselle kilpailussa käyneelle matkaseuralaiselle mieleen: * Kilpailuinfossa sekoiltiin: ei äänentoistoa, kilpailun järjestäjä ei selvästi tuntenut kilpailureittiä ja antoi hyvin sekavaa informaatiota. * Juoksu vaihtoalueelta asfaltille olisi voitu päällystää kokonaan? Vähän vaan sattuu jalkoihin juosta pyöräilyn jälkeen paljain jaloin pyörä/juoksu -vaihtoon niillä kivillä? Onnistui tämä Joroisillakin. * Kilpailun pyöräreitin ohjaaja ei osannut neuvoa kilpailuun osallistunutta kanssamatkustajaani siitä, kumpaan suuntaan uinti/pyörävaihdosta tulee lähteä ajamaan. * Kilpailun pyöräreitin kauempi kääntöpiste oli "perustamatta" kun ajoin sinne (merkkitötsää alettiin laittaa paikalleen vasta, kun olimme jo kääntyneet paluumatkalle). Kun tulin, piti sekä hidastaa että kysyä järjestäjiltä kesken pyöräilyn, pitääkö tässä nyt kääntyä. * Kilpailun pyöräreitin käännös uudelle kierrokselle oli todella huonosti merkitty. Tästä taisi ajaa suoraksi oikealle kääntymisen sijaan varsin moni. * Juoksureittiä ei oltu merkitty mitenkään. Edelläni juoksi yksi kilpailija, josta näin silloin tällöin vilahduksen ja tämän ansiosta en kääntynyt niissä kahdessa kohtaa väärään suuntaa, jossa oma intuitioni sanoi muuta kuin miten reitti oli järjestetty. * Kilpailun maalialueella olleista toimitsijoista yhdelläkään ei ollut mitään havaintoa siitä, koska ja missä palkintojenjako on. * Perusmatkalla maaliintulo äärimmäisen epäselvä. Jos katsojat ohjaavat juoksijoita maaliin, on jotain pielessä. Olisikohan kannattanut tulostaa edes yksi kyltti ja vetää vaikka kalkkiviiva juoksumatkalle. Tarkoitus ei ole haukkua vaan antaa rakentavaa palautetta. Se, miten kilpailun järjestäjät sen ottavat, on tietysti heidän asiansa. Toivon että tieto foorumin kautta etenee. Kaikilla oli hyvä mieli. Niin järjestäjät, osallistujat kuin yleisö olivat tosi hyvällä tuulella ja itse suorituksesta muodostui omalta osaltani kovin mukava. Ikävää tässä oli se, että jäi iso p:n maku suuhun. Henkilökohtaisesti minusta ihan vähän tuntuu, että järjestäjät katsoivat sprinttimatkan kuntosarjaa hieman nenän vartta pitkin ja järjestivät sen lähinnä rahastaakseen sopivasti huomisen SM-kilpailun yhteydessä. TT226:lla on tosi paljon opittavaa kilpailun järjestämisessä tämän päivän perusteella.
 13. Sadekelin pidossa +1 Veloflexin Criterium -tuubeille. Hyvä kuvio, pysyy hyvin tiessä. Mainospaino 250g eli sopivasti kevyt.
 14. Sprinttimatkan uintiosuudeksi on ilmoitettu 300m ja perusmatkan uintiosuudeksi 1500m. Samalla ilmoitetaan että sprinttimatka ui yhden kierroksen ja perusmatka 2 kierrosta. Onko sprinttimatka 750m vai onko sprinttimatkan kierros eri mittainen kuin perusmatkan kierros?
 15. nga

  Lumi-/latutilanne

  Yritin tuosta palvelusta kaivella. Sen mukaan ei voi, mutta onkos tänä vuonna Arabianrannasta vedetty latu niin, että pystyy hiihtämään esim Vantaanjoen kautta lopulta Paloheinään päin?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy