Jump to content
Juoksufoorumi.fi

IidaLiinaAnnastiina

Jäsenet
 • Content Count

  135
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

45 Excellent

About IidaLiinaAnnastiina

 • Syntymäpäivä 14.09.1983

Profile Information

 • Asuinpaikka
  Kirkkonummi

Converted

 • Puolimaraton
  2,31,25
 • Tavoite
  5 km kuolematta

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei. Tästä on nyt jotenkin lähtenyt keskustelu vähän väärään suuntaan. Liikun 3 kertaa viikossa, voisiko tässä käyttää termiä tavoitteellisesti tuon tunnin tarkoituksena kehittää sitä peruskuntoa. Tämän lisäksi hyötyliikuntaa tietysti kertyy joka päivä. Kävelen portaat, seison työpisteellä, kävelen/pyöräilen työmatkasta sen osan mitä en olosuhteiden pakosta kulje autolla tai junalla. Tässä aloituksessa ei ollut kyse hyötyliikunnan lisäämisestä vaan siitä, miten saisin hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla tuon 3 kertaa viikossa, jotta peruskunto kasvaisi. Kiitos vinkeistä tältä osin. Luulen, että pidennän tosiaan viikonloppuun yhden pitemmän lenkin tuohon 1,5-2 tuntiin ja muuten 2 reilun tunnin mittaista lenkkiä viikkoon.
 2. Tuskaisen tietoinen olen siitä, että oikotietä ei ole. Täysipäiväinen työ työmatkoineen (valitettavasti hyötyliikunta pyörällä ei onnistu 30 km:n työmatkan vuoksi) + 2 alle kouluikäistä lasta + arkiaskareet niin tuo 3 kertaa alkaa olla ihan maksimin rajoissa. Sen vuoksi mietin, että olisikohan esimerkiksi pidennys 1,5 tuntiin per kerta varteen otettava ratkaisu. On kurjaa tajuta, että 3 kertaa tunti liikuntaa viikossa ei välttämättä olekaan sitten "yhtään mitään" vaikka se on minulle ihan jäätävä määrä liikuntaa tässä elämäntilanteessa.
 3. Heipparallaa! Kirjoittelenkin jo tuolla Harjoituspäiväkirjan puolella, mutta ajattelin josko täältä vielä uskaltaisin pyytää mahdollisia täsmävinkkejä siihen, miten saisin mahdollisimman hyvää PK-treeniä alle ennen Sepon puolikkaan ohjelman aloitusta. Tausta on tosiaan se, että lasten kanssa hyötyliikunnalla on suurin osa ajasta menty ja sohvan nurkka on aika monta vuotta hotsittanut enemmän, kuin jatkuvatempoinen liikkeellelähtö. Sulkista kävin tuossa vuodenvaihteen tienoilla pari kuukautta pelaamassa parikin kertaa viikossa, mutta muuten se sellainen jatkumo liikunnassa on ollut aika vähissä. Ylipainoa ei ole, kolesteroli ja verenpaine saattavat olla hieman koholla, muuten terveysesteitä ei ole. Syke on melko korkea ollut ilmeisesti aina. 10 vuoden takaa on puolimaraton läpäisty 180 bpm:n keskisykkeellä ajassa 2h 31min. Syyskuussa on toiveena läpäistä puolikas huomattavasti matalammalla sykkeellä. Aikatavoitetta ei ole. Eli treenit aloitin maaliskuussa, lyhyitä puolen tunnin mittaisia kävelylenkkejä. Huhtikuun puolivälissä lisäsin jo sitten joka toisen lyhtypylvään välin verran juoksuaskeleita. Keskisyke ponnahti näistä lenkeistä jokaisella suoraan 150-160 tuntumaan, vaikka vain vajaa puolet lenkistä oli varsin maltillisia juoksuaskeleita. Toukokuun alussa sitten tein päätöksen, että kesäkuun puoliväliin saakka etenen reippaasti kävellen, koska tuo sykelukema ei tuntunut yhtään mukavalta ja peruskunto on selkeästi todella heikolla pohjalla. Suunnitelmana on siis kasvattaa peruskuntoa juhannukseen saakka ja sitten aloittaa Sepon puolikkaan ohjelma. Peruslenkin pituus on noin ~6-6,5 km ja aikaa lenkkiin menee noin 55-65 minuuttia. Keskisyke kaikkien näiden treenien osalta on ollut 139. Aikaa peruskunnon kasvattamiseen on tästä päivästä lukien 5 viikkoa ja sitten alkaa puolikkaan ohjelma. Olisiko jakaa vinkkejä ja vihjeitä siihen, miten saisin nyt kaikista tehokkaimmin treenattua tätä peruskuntoa tulevat viikot? Kolme kertaa viikossa alkaa olla aika maksimimäärä treenikerroille, kannattaisiko lenkin pituutta tuosta vielä pidentää?
 4. IidaLiinaAnnastiina

  Laihduttaminen

  Nyt kun olen tuossa 56 kg:n tavoitteessa, niin olen mennyt aika vapailla ruokailuilla ilman ongelmia. Eli ei ole paino lähtenyt lapasesta seilaamaan ylöspäin, vaikka niin monesti käy "dieetin" lopettamisen jälkeen. Jos siis jossain vaiheessa ihan aikuisten oikeasti vaaka näyttää lukemaa 54, niin todennäköisesti aion jatkaa tuolla yhdellä paastopäivällä viikossa, koska se olotila paastopäivän jälkeen on oikeasti aina tosi hyvä. Mutta katsotaan miten käy. Kuten kirjoittelin, niin nyt on pituus-painosuhde kohdillaan eikä aktiivisena tavoitteena ole enää painonpudotus. Se 54 kg on jonkinlainen henkinen tavoite, ajatuksella: "Olisi kiva painaa 54 kg." :cupcake: Pakko oli testata miten ne tavoitehousut nyt mahtuu päälle. Tuo vasemmanpuoleinen kuva on siis napattu 8 viikkoa sitten ja oikeanpuoleinen eilen. Kiva, kun noi kuvat lävähtää tuollaisina isokokoisina ruutuun. :thumbsup: Eipä jää mitään epäilyksen varaa, mutta on kuvien nappaamisessa ehdoton etu se, että kehityksen (positiivisen tai negatiivisen) kyllä näkee.
 5. IidaLiinaAnnastiina

  Laihduttaminen

  Heips! Mulla siis paastopäivät (500 kcal) olivat tiistai ja torstai. En laskenut näihin kaloreihin mukaan salaattia, tomaatteja, kurkkua, paprikaa, ananasta, porkkanaa, omenaa, päärynää, mutta esimerkiksi banaanin ja avokadon kylläkin. Aamu lähti käyntiin isolla lasillisella vettä ja kahvikupillisella. Puolen päivän jälkeen, kun lapset olin saanut päiväunille, söin ison annoksen (60 g hiutaleita) ruishiutalepuuroa, joka pitää nälkää erittäin hyvin loitolla. Iltapäivällä päivälliseksi tiistaisin usein 110 g uunilohta ja reilu annos salaattia, mahdollisesti keitetty kananmuna sekä toisinaan myös viipale ruisleipää. Iltapalaksi omenaa tai muuta kalorivähäistä hedelmää ja päivän aikana paljon (2,5 litraa) vettä. Torstaisin kalan tilalla usein broileria, muuten aika samoilla ruokailuilla. Paastopäiviin mahtui hyvin myös reipasta hyötyliikuntaa vaunulenkkien muodossa, sillä Tyypin kerhopäivät ovat nämä päivät, mikä tarkoittaa sitä, että molemmat muksut pakattiin vaunuihin (ihanat Phil & Teds Navigatorit!), jolloin vastusta löytyy ihan mukavasti ja takareidet ja pakarat saavat todella tuntumaa ylämäkiä työntäessä. :) Onpahan mitä esitellä, kun bikinikausi alkaa. :goodvibes: En usko, että mitään rankkaa (esim. tunnin mittainen bodypump) treeniä olisin näihin paastopäiviin saanut sisällytettyä, mutta keveä tai peekoo-lenkkeily olisi varmasti sujunut. Tosiaan mulla paino tänään aamulla 56,8 kg eli tyytyväinen kyllä jo tähän saavutettuun pudotukseen olen, mutta ajattelin kyllä tähän vielä lisätä sellaisen 1 paastopäivä viikossa-vahvistuksen, jotta se 54 kg lävähtäisi vaakaan. Se on vaan sellainen mun henk.koht tavoite. :)
 6. IidaLiinaAnnastiina

  Laihduttaminen

  Osallistunpa minäkin tähän keskusteluun. Kaikkia mahdollisia dieettejä ja kaikenlaisia laihdutuskuureja vuosia testanneena minulle lopulta sopivin keino saavuttaa tavoitepaino (56 kg / 163 cm) oli osapaasto, eli 5:2 ja tällä lähti viidessä kuukaudessa 13.9.14-14.2.15 (näillä näkymin pysyvästi) 7 kg. Apuna oli hyötyliikunta sekä marraskuusta lähtien treenit Elixiassa. Paras puoli mielestäni tässä osapaastossa oli se, että annoskoot pienenivät ja ruokailut ikäänkuin itsestään tasapainottuivat. Kertaakaan ei paastopäivän jälkeisenä päivänä ole tullut sortumisia minkäänlaiseen ahmimiseen, vaan olo on oikeastaan ollut aina parhain ja kevein paastopäivää seuranneena päivänä. Eli ihan kuin itsestään omalla kohdallani ruokailut tasoittuivat kohdilleen tämän osapaaston ansiosta. 58 kg oli mun ensimmäinen tavoite ja kun paino putosi niin hyvin, niin kiristin tavoitteen 56 kg asti ja nyt ollaan siinä viikottain +/- 1 kg:n vaihtelulla. Painonhan kuuluukin hieman vaihdella. Nyt vähän kuin salaa toivon, että viikottaisten lenkkien aloittaminen tuo vielä pikkuisen lisäboostia ja se mun ultimate-painotavoite (54 kg) olisi saavutettavissa. :) Ja tietysti, että kesään mennessä mahtuisin tavoitehousuihin! EDiT!! Toi kuva tulikin tuohon aikamoisena... Koettakaa kestää!! :tongue0014: ps. saaks täällä julkaista kroppakuvia? *naurua ääneen*
 7. IidaLiinaAnnastiina

  Kovapohjallinen tai -kenkä

  Niin sitten kävi, että pikkuvarpaan kärjessä on poikkimurtuma (potkaisin sen yöllä yhdistelmävaunujen pyörään). Lääkäri sanoi, että kova pohjallinen tai -kenkä olisi toimiva hoitomuoto, mutta mistä ihmeestä tuollaisen kovapohjallisen saa hankittua tai mikä on kovapohjainen kenkä? Apua...
 8. IidaLiinaAnnastiina

  Kevätseuranta

  hilllittömästi leskenlehtiä ja niitä keltaisia, valkoisia ja sinisiä kukkia (krookuksia??) lenkkipolun varrella, ainakin 7 perhosta bongattu tänään ja lenkillä aivan liikaa vaatetta päällä, kun oli pitkähihaiset ja -lahkeiset.
 9. IidaLiinaAnnastiina

  Foot pod (tms) apua!

  Äitienpäivä lähestyy (ensimmäinen sellanen tälle mammalle laatuaan) ja saan kuulemma esittää 4,5 kk:lle pojalleni lahjatoiveen. :joyous: Toiveena olisi saada lahjaksi se matkan mittaa ja nopeutta mittaava podi. Polar F11 on käytössä enkä siitä haluaisi millään luopua, joten tiedättekös viisammat, viksummat ja vilmaattisemmat, että löytyisikö joltain valmistajalta kohtuuhintaisena vain se pituutta ja nopeutta mittaava podilainen? :uncomfortableness: Vai onks ne AINA kytkettyjä siihen mittariin...?
 10. IidaLiinaAnnastiina

  Precor juoksumatto

  Heips! Olen nyt miettinyt asiaa, olen matolla niin paljon hitaampi kuin tuolla ulkosalla, että tietääkö joku että mittaako Elixiassa Precor-merkkiset juoksumatot matkan pituutta ja nopeutta maileissa vai kilometreissä? -IidaLiinaAnnastiina kiittää ja kuittaa vastauksesta
 11. IidaLiinaAnnastiina

  Numerolapun raiskaus

  Sähän oot kunnon rikoksenuusija!! :grin:
 12. IidaLiinaAnnastiina

  Numerolapun raiskaus

  Olen itse hidas kuin etana ja ekalla puolikkaallani viime vuonna Vantaalla pistin kävelyksi toisen kierroksen alussa, koska sydän hakkasi niin kovaa että teki oikeasti pahaa. Mun mielestä olis ehkä maailman hirveintä, jos joku huutais matkan varrella, että "ethän sä edes yritä!" Baldini, olet selkeästi aika paljon ainakin minua nopeampi etkä varmaan ikinä joudu askeltakaan kävellen ottamaan maralla. "jos ei ole edellytyksiä suoriutua jostain matkasta niin ei lähde mukaan ollenkaan." Anteeks nyt vaan, mutta uskon esimerkiksi, että mulla on edellytykset suoriutua maratonista ensi kesänä, mutta silti tulen todellakin tästä 42 km:stä tassuttelemaan kävellen osan matkaa. Hm... ehkä mä sittenkin jätän koko maran sikseen. Ja luulen kyllä, että ne järjestäjät ovat perillä siitä millaisista ajoista on kyse, jos maralla ei aikarajoja ole asetettu. Mun mielestä olis melko kamalaa jättää osallistumasta ensimmäiselle maratonille siinä pelossa, että tulen viimeisenä maaliin, pitää alittaa tietty aika, en saa missään tapauksessa kävellä askeltakaan ja mietin siinä sivussa että voi kamala, kun järjestäjät nyt joutuvat minun takiani seisoskelemaan ja viettämään koooooookoooo päivän juoksureitillä. Aikaraja maratonille osallisumiseen... Onhan tällaisiakin, juokse sinä niitä niin ei pääse liikaa häiritsemään vastaantulevat selät. -IidaLiinaAnnastiina hieman tuohtuneena
 13. IidaLiinaAnnastiina

  Sepon puolimaraohjelman muokkaus

  Eli Hatapa, toisin sanoen, maanantaina olisi 45 min peekoota, keskiviikkona vauhtilenkki 45 min ja torstaina palauttava rauhallinen 30 min ja sunnuntaina sitten pitkä 100 minuuttinen? Eikö tuo maanantaina pk-voisi kuitenkin olla pitempikin, esim. sen 60 minuuttia? Toi vauhti on mulla kyllä nimenomaan se, mitä mun täytyy treenata, olen hidas kuin etana...
 14. IidaLiinaAnnastiina

  Sepon puolimaraohjelman muokkaus

  Heipparallaa! Nyt on ensimmäinen pvä, kun alkaa olla toiveita siitä, että ehkä tästä flunssasta toipuu. Joten nyt on hyvä aika alkaa miettiä treeniohjelmaa HCR:ää varten. Aikaa on vähän, joten liikkeelle lähdetään Sepon ohjelman viikosta nro. 5: Ma Juoksu 45min Ti Lepo Ke Juoksu 45min To Juoksu 30min Pe Lepo La Lepo Su Pitkä lenkki 100min, noin 11-13km kävelyä väli 60-70min Yhteensä noin 30km Liikkeelle lähtö on tällöin mielestäni tosi rauhallinen juuri tätä flunssaakin ajatellen, tämä viikko menee siis kokonaan levon merkeissä, ettei tule takapakkeja. Sellainen mitä nyt tässä mietin, on että millä tavoin voisin muokata tätä treeniä, koska mielestäni esim. 30 ja 45 minuutin pk-lenkit ovat todella lyhyitä, joten voisinko esimerkiksi Ma:n ja Ke:n juoksuaikaa pidentää 60 minuuttiin ja To:n 45 minuuttiin? Mielipiteitä?
 15. Kiinnostaako jokin erityisesti Prahassa, jokaisenhan tulee käydä Svejkin pubissa, innokkaimmat olutfanit käyvät tietenkin myös panimossa. Hyvä yleisvaikutelman saa osallistumalla sightseeing-kävelyille. Niitä on paljon erilaisia ja eri teemoin. Esim. prahalaisia kummitusjuttuja tai vaikkapa arkkitehtuuria. - Prahan linna, Pyhän Vituksen katedraali ja Kultainen kuja - Strahovin luostari - Kaarlensilta illalla - Vanhankaupungin aukio - Pyhn Nikolauksen kirkko - Josefov. - Venceslauksen aukio - Petri­nin kukkula Historiallisten nähtävyyksien lisäksi on tietynkin isoja kauppakeskuksia, satoja vuosia vanhoja olutpubeja jne...

×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy