Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Tuike

Jäsenet
 • Posts

  480
 • Liittyi

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tuike's Achievements

 1. Vanhemmalla tuttavapariskunnalla oli huimausta, ei mitään muita oireita, paljastui Koronaksi 🤔.
 2. Kävelyä suosittelisin minäkin, Paavo Nurmikin käveli paljon. Tärkeintä on pysyä liikkeessä ja kävellessä tulee oltua ulkoilmassa joka ainakin on hyväksi. Kävellä monta tuntia, välillä käydä syömässä ja taas kävelemään. Itse vedin vuosi sitten Dubain maratoninkin kävellen 😁.
 3. Tuike

  Kantapää...

  Kylmä on todellakin hyvä! Ja sitä kylmää täytyy pitää niin kauan että kipualue on ihan punainen. Monta kertaa päivässä. Tämä siis ollut itselläni tulosta tuottava toimenpide. Tsemppiä edelleen!
 4. Tuike

  Kantapää...

  Arsi 69 neuvoilla sain kantapään kuriin. Lisäksi käytin juoksutossuissa Heel Spur Cushions, silikoonista valmistettuja kantapääsuojia. Mutta ensin se tulehdus on saatava pois. Tsemppiä!
 5. Kun itselläni muutama vuosi sitten polvi esti juoksemisen menin ensin yksityiselle ortopedille joka tutki polven ja laittoi magneettikuvaukseen saman talon sisällä. Sen jälkeen ortopedi soitti tulokset ja ne olivat aika ikävät...juoksu pitäisi lopettaa... Se oli ihan kauheaa. En kuitenkaan lannistunut. Menin takaisin samaan taloon ja pyysin saada kuvat ja radiologin lausunnon itselleni. Sitten menin saamani "paketin" kanssa toiseen taloon urheilulääkärille joka sattui olemaan entinen kestävyysjuoksija. Se ymmärsi kaikella tavalla, oli pelastukseni, antoi tavallaan elämän takaisin. Valoi uskoa. Määräsi kuntosalille vahvistamaan polven ympärillä olevia lihaksia ja suun kautta aloitettiin Cartexan 400 mg, rustolääke. Puoli vuotta myöhemmin olin takaisin radalla. Kyseisellä lääkärillä ei näyttäis kyllä olevan enää vastaanottoa, yritin googlata äsken. Niin ja kaikki tämä tapahtui Helsingissä.
 6. Aivan, sänkykin pitäisi uusia seitsemän vuoden välein aivan kuin kodinkoneet.
 7. Itse en saa niitä millään auki, ei varsinkaan jos on hikinen käsi. Leikkaan kynsisaksilla geeliin pienen loven ja siitä on helppo ja nopea repäistä auki.
 8. Minulla tulehtui oikean jalan isovarvas Dubain maratonilla tammikuussa. Se oli tulipunainen ja kynsi oli musta. Varsinaista kipua ei ollut. Kun punotus ei loppunut niin soitin puhelinlääkärille. Otin varpaasta kuvan ja lähetin samalle lääkärille. Se sanoi että tulehdus on ja vaatii antibiottikuurin. Ymmärsin kyllä että se on tarpeellinen mutta kun en ollut kovin innostunut sellaista syömään (=pelkäsin että ei saa juosta kuurin aikana) niin kysyin että onko ihan pakko syödä... Se sanoi että toinen vaihtoehto on ottaa antibiottikuuri liuoksena eli emulsiota levitetään puhtaalle varpaalle kaksi kertaa vuorokaudessa. Minusta se kuullosti paremmalle, menee suoraan siihen tulehtuneeseen varpaaseen. Lääke oli nimeltään Dalacin 10 mg/ml ja kyllä se auttoi mutta aikaa meni. Koko ajan juoksin (kevyttä). Punoitus hävisi ja musta kynsi irtosi aikanaan. Tämä oli minun kokemukseni ja kyseessä oli vain yksi varvas. Toivottavasti saat varpaat juoksukuntoon!
 9. Hetihän se piti lähteä kokeilemaan. Vaikeeta oli, aivan kuin olisi ollut käsijarru päällä. Ekan lenkin tavoite oli käydä siellä turmapaikalla ja se täyttyi. Katkeruutta en enää tuntenut ainakaan suuressa määrin. Jalat ovat kunnossa ja olkapää kulkee mukana, pikkuhiljaa tästä eteenpäin.
 10. No nyt kun puhutaan näistä murtumista niin minäkin kirjoitan tähän erinomaiseen viestiketjuun. Olin juoksulenkillä Helsingin Keskuspuistossa kun pyöräilijä ajoi tuhatta ja sataa päälleni ja lensin kaaressa hiekkatielle ja olkapääni murtui 15. päivä kesäkuuta. Sitten alkoi juoksutauko ja olkapään luutumisen seuraaminen ja ravaaminen röntgenissä. Kuuden viikon jälkeen tällä viikolla tapaturmalääkäri kertoi että enää ei tarvitse tulla 😊, saat juosta ja jumpata. Kerroin että päivät menevät jo hyvin mutta yöllä kättä vielä särkee. Lääkärin mukaan fyysinen puoli on kunnossa mutta en ole vielä henkisesti täysin toipunut kokemuksesta. Kirjoitti Lyrica 75 mg, 1 kapseli yöksi neuropaattisen kivun hoidoksi, enpä tiedä otanko noita mutta helpottaa kun niitä on niin kuin varalla, kyllä sitä on ihminen merkillinen kokonaisuus.
 11. Itse sain kolmessa kuukaudessa raudat nousemaan. Kesällä voi olla helpompaa kun on saatavilla parempaa tuoretta syötävää, nokkosta, pinaattia jne.
 12. Kokeile happy baby asentoa. Se avaa lantion seutua ja auttaa lonkan koukistajiin. Itse olen saanut siitä apua.
 13. Ota rautatabletti yöllä kun käyt vessassa. Silloin on ainakin kulunut riittävä aika kahvin juonnista, maitotuotteista jne.
 14. Yksityiselle urheilulääkärille, makso mitä makso.
 15. Minä olin pitämässä lystiä. Sopi niin hyvin lomamatkani ohjelmaan. Nyt olen jo palannut harmaaseen sateiseen Helsinkiin ja maraton on pelkkä muisto vain. Onnittelut sinulle, teit hienon juoksun, olet ohittanut minut jossain Jumeirah Beach Roadin toisella kierroksellasi 😊.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy