Jump to content
Juoksufoorumi.fiAccidentalRunner

Jäsenet
 • Content Count

  228
 • Liittyi

 • Last visited

About AccidentalRunner

 • Syntymäpäivä 23.12.1969

Converted

 • Tavoite
  Akilleskuntoutus

Recent Profile Visitors

724 profile views
 1. Vaikka magneettikuva onkin hintava niin muulla tavalla ei tuolta selästä saa mitään järkevää diagnoosia. Ainakin kuva kertoo välilevyjen nykytilanteen jos tilanne vielä muuttuu jossakin vaiheessa. Omien kokemusten perusteella piriformis / hermo jumissa diagnoosit on samassa kategoriassa veden muistin kanssa. Jatkohoito ja leikkaus on sitten aivan toinen asia. Kirurgeilla lienee selkeät kriteerit, jotka pitää täyttyä ennenkuin leikataan. Yhtä kaikki hyvä päätös kuvata.
 2. On ollut harmillista lukea sinun selkätaistelua. Omalla kohdalla pyöräily ensimmäisen kerran pullautti selän ja sai vasemman jalan aivan raahauskuntoon. Magneettikuvassa näkyi "massiivinen" välilevyn pullistuma ja leikattiin kiireellisenä. Tuntuu ettei välilevyongelmien kanssa ole mitään "hyvää" toimintamallia. Niin pitkään kuin välilevyn pullistuma painaa hermoja ei sille voi tehdä muuta kuin yrittää estää pullistumaa kasvamasta. Itse taisin kaiken maailman jumpilla sun muilla saada tilanteen paljon pahemmaksi. No, lekurin pöydälle jäi sitten selkäkivut.
 3. Vahva suositus Sealskinzien puolesta. Toimivat erinomaisesti juoksusta vaellukseen. Talvella ja rospuuttokaudella ei tarvitse Gore-kenkiäkään, kun sukat pitävät jalat (ja akillekset!) lämpimänä ja kuivana. Kynnet kannattaa pitää hoidettuna etteivät kalva vedenpitävää kalvoa rikki. Puolipitkät Sealskinzit ovat toimineet hyvin ja uusia piti ostaa vain kun laitoin kuivausrumpuun epähuomiossa.
 4. Niin hyvin ajoitettu postaus, että pakko pistää kommenttia. Olen tehnyt kotitoimistolla läppärillä töitä korona-ajan käytännössä kokonaan seisten. Poika meni armeijaan niin päätin ottaa hyötykäyttöön vapaat monitorit ja näppikset. Tarkoitti siis istumatyön aloitusta. Pari viikkoa kun olin istunut niin pakara alkoi jumitella ja kun hain kahvia niin jalkapohjassa tuntui kesken 10m matkan tuttu plantaarifaskiittipistos holvikaaren keskellä, joka alkoi vaivata säännöllisesti. Onneksi poika tuli lomille ja taas on tullut seisottua päivät. Seisomisen myötä myös mainitut vaivat hellittäneet. Istumine
 5. Kirjoittelin toiseen blogiin täällä vastaaviin oireisiin liittyen. Toivottavasti sinun ongelmien syy selviää ilman isompia operaatioita.
 6. Itselläni raja paukahti viime vuoden lopulla ja aiemmin mainittujen ongelmien jälkeen yritän palailla taas harrastuksen pariin. Erityisesti tuo harjoitussyklien venytys kuulosti järkevältä. Pitääpä perehtyä kirjaan tarkemmin. Kiitokset vinkistä.
 7. En halua maalailla pirua seinälle, mutta omat vasemman puolen selkä- ja pakaraongelmat osoittautuivat hermo- ja välilevyperäisiksi. Puolitoistavuotta sitten selkä leikattiin. Piriformiksena sitä tuli hoidatettua jonkin aikaa, mutta lopulta lähti vasemmasta jalasta voimat kokonaan. Erityisesti jos kipu tai tunnottomuus säteilee reiteen tai pohkeisiin niin silloin jokin hermopinne siellä saattaa olla. Luulen, että aikaisempien vuosien varrella tulleet noidannuolet ovat olleet myös osa mainittua ongelmaa. Onneksi välilevyn aiheuttamat ongelmat eivät automaattisesti vie leikkauspöydälle vaan ajan
 8. Kiitokset viestistä. Laitetaan tiedoksi Helsingin järjestäjille ja tosiaan tervetuloa Helsingin, Tampereen, Vääksyn ja (.. pidetäänpä jännityksessä vielä) parkrun-tapahtumiin. Lyhyesti vielä parkrunista. Tapahtumat ovat ilmaisia 5k-tapahtumia, jotka järjestetään vapaaehtoisten voimin joka lauantai 9:30. Välillä tulee tietysti peruutuksia säiden ja muiden tapahtumien johdosta. Reitti on virallisesti mitattu! https://www.parkrun.fi/ -sivuilla lisää ja linkit eri tapahtumiin. Pahoittelut englanninkielisestä materiaalista. Tapahtuma järjest
 9. Pidetään peukkuja, että akilles rauhoittuu. Itselläni ei niinkäynyt vaan vaati useamman kortisonipiikin kuukauden välein ja puolen vuoden juoksuttoman kauden. Kantakorotus on myös hyvä akuutissa vaiheessa. Puukkoa pidin viimeisenä vaihtoehtona. Sitä ei (ainakaan vielä) ole onneksi tarvittu. Pirullinen vaiva yhtä kaikki!
 10. Voimia! Oma akilles äityi kaksi viikkoa takaperin, kun juoksin Tampere parkrunissa 5k sen mitä miehestä lähtee. Olihan se akilles hiukan varoitellut ja viksumpi olisi jättänyt väliin. Alkuun otin kanssa buranakuurin ja kylmää säännöllisesti. Lisänä eksentrisiä venytyksiä ja varpailta laskeutumisia kun muistaa. Nyt alkaa jo kävellessä tuntua normaalimmalta. Viikon vielä ajattelin pitää juoksutaukoa jos pää kestää. Kauanko sulla on telakkaa kestänyt?
 11. Älä turhaan ylitulkitse surunaaman merkitystä. Itse taas telakalla akilleksen kipeydyttyä oli tuntemus juurikin tuo buranapurkki kädessä. Erinomainen kirjoitus ja kiitos kun sen jaoit!
 12. parkrun laajenee syyskuussa Helsinkiin. 29.9 ensimmäinen parkrun tapahtum Tokoinrannan puistossa. Tervetuloa mukaan osallistumaan joko juoksemalla tai toimimalla vapaaehtoisena. Lue lisää parkrun Nordic-sivuilta ja Facebookista Tokoinranta parkrun-ryhmästä.
 13. Itsellä ollut tämä linkki tallessa Holmenin ohjelman google taulukkoon (en ole itse tehnyt). Sen kun tallettaa niin voi asettaa tavoiteajan sekä ajankohdan ja ohjelman harjoitukset lasketaan sen mukaan. Jokunen vuosi sitten tehty, mutta hyvin tuntuisi toimivan vielä.
 14. <valivali>Siivoilin autoa ja piti samalla nostella renkaita varastossa. Noh, rengasta nostaessani seinän telineeltä napsahti vasemmassa pohkeessa heti polven alapuolella vasemmalla kipeästi. Melkein lähti jalka alta. Siihen on tämä päivä tullut KKK-hoitoa ja buranaa tullut kokeiltua. Positiivista on ettei ainakaan vielä ole tullut mustelmaa, joka kielisi repeämästä. Jos hyvin käy niin kyseessä venähdys tai kramppi. Ensi viikko pitänee ottaa hyvin jatkuneen harjoittelun jälkeen rauhassa. Tähän voi sitten lukija lisäillä pari valittua voimasanaa.</valivali>
 15. Hyviä uutisia Helsingin parkrun-järjestäjiltä! Toivotaan, että kaikki menee suunnitellusti ja syksyllä päästään juoksemaan Tampereen lisäksi myös Helsingissä. Tervetuloa mukaan mukavaan ja leppoisaan porukkaan toimimaan vapaaehtoisena.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy