Jump to content
Juoksufoorumi.fi

AccidentalRunner

Jäsenet
 • Posts

  233
 • Liittyi

 • Last visited

About AccidentalRunner

 • Syntymäpäivä 23.12.1969

Converted

 • Tavoite
  Akilleskuntoutus

Recent Profile Visitors

926 profile views

AccidentalRunner's Achievements

 1. Kulkisivatko Tampereelle päin vaikka Postin kautta. Yritin yksityisviestiä laittaa, mutta jostain syystä ei voinut sinulle lähettää.
 2. 1. Hoka Clifton 8, normaali lesti, koko 43 1/2: 60 € Kiinnostaisi.
 3. Lapsilla oli aikoinaan sitkeitä syyliä, joita ensin polteltiin ja käytettiin linimenttejä ilman apua. Kuulimme ilmastointiteipistä ja toimivat ainakin meillä erinomaisen hyvin.
 4. Väliaikaseuranta näyttää löytyvän: http://onlineresults.fi/yu/maantiesm2021_yl.html Vähän jännän näköistä tuloslistaa, mutta selvän saa.
 5. En löytänyt tapahtumasta aiempaa ketjua eli tiedoksi. SUL SM MAANTIEJUOKSU 17.4.2021 M17 & M19 10km lähtö klo 10:30 N17 & N19 10 km lähtö klo 10:40 M 1/2 maraton lähtö klo 12:00 N 1/2 maraton lähtö klo 12:10 Sivut: http://www.pyhtaanyritys.fi/page36.php Tulosseuranta: https://live.tuloslista.com/8963 kilpailukalenteri: https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=27756
 6. Vaikka magneettikuva onkin hintava niin muulla tavalla ei tuolta selästä saa mitään järkevää diagnoosia. Ainakin kuva kertoo välilevyjen nykytilanteen jos tilanne vielä muuttuu jossakin vaiheessa. Omien kokemusten perusteella piriformis / hermo jumissa diagnoosit on samassa kategoriassa veden muistin kanssa. Jatkohoito ja leikkaus on sitten aivan toinen asia. Kirurgeilla lienee selkeät kriteerit, jotka pitää täyttyä ennenkuin leikataan. Yhtä kaikki hyvä päätös kuvata.
 7. On ollut harmillista lukea sinun selkätaistelua. Omalla kohdalla pyöräily ensimmäisen kerran pullautti selän ja sai vasemman jalan aivan raahauskuntoon. Magneettikuvassa näkyi "massiivinen" välilevyn pullistuma ja leikattiin kiireellisenä. Tuntuu ettei välilevyongelmien kanssa ole mitään "hyvää" toimintamallia. Niin pitkään kuin välilevyn pullistuma painaa hermoja ei sille voi tehdä muuta kuin yrittää estää pullistumaa kasvamasta. Itse taisin kaiken maailman jumpilla sun muilla saada tilanteen paljon pahemmaksi. No, lekurin pöydälle jäi sitten selkäkivut.
 8. Vahva suositus Sealskinzien puolesta. Toimivat erinomaisesti juoksusta vaellukseen. Talvella ja rospuuttokaudella ei tarvitse Gore-kenkiäkään, kun sukat pitävät jalat (ja akillekset!) lämpimänä ja kuivana. Kynnet kannattaa pitää hoidettuna etteivät kalva vedenpitävää kalvoa rikki. Puolipitkät Sealskinzit ovat toimineet hyvin ja uusia piti ostaa vain kun laitoin kuivausrumpuun epähuomiossa.
 9. Niin hyvin ajoitettu postaus, että pakko pistää kommenttia. Olen tehnyt kotitoimistolla läppärillä töitä korona-ajan käytännössä kokonaan seisten. Poika meni armeijaan niin päätin ottaa hyötykäyttöön vapaat monitorit ja näppikset. Tarkoitti siis istumatyön aloitusta. Pari viikkoa kun olin istunut niin pakara alkoi jumitella ja kun hain kahvia niin jalkapohjassa tuntui kesken 10m matkan tuttu plantaarifaskiittipistos holvikaaren keskellä, joka alkoi vaivata säännöllisesti. Onneksi poika tuli lomille ja taas on tullut seisottua päivät. Seisomisen myötä myös mainitut vaivat hellittäneet. Istuminen on perseestä! ps. Kirjoitan tätä sohvalla makoillen eli samoilla linjoilla mennään.
 10. Kirjoittelin toiseen blogiin täällä vastaaviin oireisiin liittyen. Toivottavasti sinun ongelmien syy selviää ilman isompia operaatioita.
 11. Itselläni raja paukahti viime vuoden lopulla ja aiemmin mainittujen ongelmien jälkeen yritän palailla taas harrastuksen pariin. Erityisesti tuo harjoitussyklien venytys kuulosti järkevältä. Pitääpä perehtyä kirjaan tarkemmin. Kiitokset vinkistä.
 12. En halua maalailla pirua seinälle, mutta omat vasemman puolen selkä- ja pakaraongelmat osoittautuivat hermo- ja välilevyperäisiksi. Puolitoistavuotta sitten selkä leikattiin. Piriformiksena sitä tuli hoidatettua jonkin aikaa, mutta lopulta lähti vasemmasta jalasta voimat kokonaan. Erityisesti jos kipu tai tunnottomuus säteilee reiteen tai pohkeisiin niin silloin jokin hermopinne siellä saattaa olla. Luulen, että aikaisempien vuosien varrella tulleet noidannuolet ovat olleet myös osa mainittua ongelmaa. Onneksi välilevyn aiheuttamat ongelmat eivät automaattisesti vie leikkauspöydälle vaan ajan myötä saattavat kadotakin. Magneettikuvillakaan tuskin on merkitystä, kun niistä lääkärit (tai kuka nyt ikinä kuvia katsookaan) löytää kaikilta juoksijoilta jos jonkinlaista ongelmaa. Taustana sen verran, että 50 on lasissa ja nyt taas kävelyhölkillä aloitellaan. Toivottavasti juoksut sinun kohdalla jatkuvat ja ongelmat hellittävät! ps. Kiitokset hyvistä kirjoituksista foorumilla.
 13. Kiitokset viestistä. Laitetaan tiedoksi Helsingin järjestäjille ja tosiaan tervetuloa Helsingin, Tampereen, Vääksyn ja (.. pidetäänpä jännityksessä vielä) parkrun-tapahtumiin. Lyhyesti vielä parkrunista. Tapahtumat ovat ilmaisia 5k-tapahtumia, jotka järjestetään vapaaehtoisten voimin joka lauantai 9:30. Välillä tulee tietysti peruutuksia säiden ja muiden tapahtumien johdosta. Reitti on virallisesti mitattu! https://www.parkrun.fi/ -sivuilla lisää ja linkit eri tapahtumiin. Pahoittelut englanninkielisestä materiaalista. Tapahtuma järjestetään joka lauantai 9:30 vapaaehtoisten voimin. Tarkoituksena ei ole kasvattaa tapahtumasta mahdollisimman isoa vaan antaa sen kasvaa ajan myötä. Tervetuloa @Baltsu vapaaehtoiseksi joku lauantai katsomaan miten tapahtuma järjestetään. Kiva tapa viettää lauantaiaamu mukavien ihmisten kanssa järjestämässä tilaisuutta! Vielä ehdit vaikka ensi lauantaina. Hyvin on tilaa: https://www.parkrun.fi/tokoinranta/futureroster/
 14. Pidetään peukkuja, että akilles rauhoittuu. Itselläni ei niinkäynyt vaan vaati useamman kortisonipiikin kuukauden välein ja puolen vuoden juoksuttoman kauden. Kantakorotus on myös hyvä akuutissa vaiheessa. Puukkoa pidin viimeisenä vaihtoehtona. Sitä ei (ainakaan vielä) ole onneksi tarvittu. Pirullinen vaiva yhtä kaikki!
 15. Voimia! Oma akilles äityi kaksi viikkoa takaperin, kun juoksin Tampere parkrunissa 5k sen mitä miehestä lähtee. Olihan se akilles hiukan varoitellut ja viksumpi olisi jättänyt väliin. Alkuun otin kanssa buranakuurin ja kylmää säännöllisesti. Lisänä eksentrisiä venytyksiä ja varpailta laskeutumisia kun muistaa. Nyt alkaa jo kävellessä tuntua normaalimmalta. Viikon vielä ajattelin pitää juoksutaukoa jos pää kestää. Kauanko sulla on telakkaa kestänyt?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy