Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Baltsu

Jäsenet moderoitu
 • Content Count

  10 066
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by Baltsu

 1. Se tyyppi on metsäversio Kaj Kunnaksesta. Tässä video lehdistötilaisuudesta.
 2. Baltsu

  Movescount

  Tiedättekö mihin Suunto satsaa nyt? PARISUHDEASIOIHIN! Sain juuri meiliä, jonka otsikko on 5 tips for multisport couples. Siinä jutussa kuulemma annetaan vinkkejä kuinka voi optimoida harjoittelunsa kumppaninsa kanssa, jotta saa tukea, toverillisuutta - ja joskus tilaa - mitä tarvitaan tavoitteiden saavuttamiseksi. Eli hitot Movescountista, Suunto on nyt parisuhdeterapeutti!
 3. Tuo on minusta väärä käsitys. Tossuvalmistaja esimerkiksi hyötyisi siitä, jos hän tietäisi kuinka paljon milläkin kenkäparillasi on juostu ja missäpäin juokset. Silloin he pystyisivät panostamaan esim. Google-mainoksiin, jotka tarjoavat tiettyä lenkkaria sinulle vaikkapa pitkiksen jälkeisenä iltana. Sunnuntai-iltana lepäilet kotosalla ja sinulle kerrotaan, että nyt voisit ostaa uudet Pegasukset. Silloin mietit, että perhana joo, ne minun kenkäni ovat kyllä vaimennuksen osalta loppu … Eli siis tavallaan on potentiaalisesti mahdollista, että jollain tavalla sitä tietoa myydään mainostajille, kun kuluttaja itse antaa siihen jopa luvan jonkun sovelluksen kautta. Kyllähän nuo yhtiöt kuten Google lukevat koneellisesti kaikki sähköpostimmekin. Enemmän olisinkin huolissani siitä kännykästä kuin sykemittarista. Google, Apple, Facebook, Amazon jne. ovat niitä firmoja, jotka pystyvät keräämään meistä valtavasti dataa, mitä voivat hyödyntää.
 4. Baltsu

  Nike Air Zoom Vomero

  onhan tuohon monta syytä ja kaikki ne ovat kaupallisia. Vanhoja Vomeroita eivät tainneet ostaa kuin eläkeläisukot ja lihavat. Ne olivat rumannäköiset kengät. Viimeiset vuodet trendi on ollut kohti kevyempiä kenkiä. Kun Nike kehitti React-foamin, se mahdollisti huomattavasti kevyempien kenkien valmistuksen kuin Lunarlonin aikana. Kun Pegasus muuttui tuossa samalla kevyemmäksi, vähän enemmän vauhtijuoksukengän suuntaan, niin siinä aukesi Vomerolle paikka ottaa vähän enemmän vanhan Pegasuksen roolia ja onhan se yhdistelmä zoom air ja react päällekkäin, todella loistavan vaimennuksen omaava kenkä. Yksi tyyppi juoksi hiljattain 32km pitkiksen 4 min/km Vomeroilla ja ilmoitti, ettei edes kuvitellut juoksevansa niin nopeasti. Kenkä vain on selvästi nopeampi kuin ennen. Tossubusiness on miljardibisnestä ja pitää kehittää malleja, jotka myyvät. Vomero on yksi esimerkki mallista, joka olisi kuollut kokonaan, jos sitä ei olisi uudistettu. Olen myös sitä mieltä, että ultraaminenkin muuttuu. Se ei ole enää mikään uusi laji. Nykyään siinäkin pitää harjoitella, mikä tarkoittaa kisoissa kovia juoksuvauhteja, johon tarttee nopeampia kenkiä kuin siihen aikaan, jolloin se oli huonompikuntoisten lenkkeilijöiden retkeilyä. Kyllä minusta tuo Vomero sopii ultrallekin, sillä onhan siinä vaimennusta vaikka kuinka paljon. Eikä se kuitenkaan ole nykymittapuun mukaan mikään kevyehkö kenkä. On muuten kaunis tuo sininen Vomero 14.
 5. Entä jos kännykkä jakaa ne tiedot. Voi olla esim. Huawein puhelin, joka imuroi kaiken tiedon siitä puhelimesta ja lähettää sen Kiinaan. Jos Suomen viranomaiset mussuttavat, he heittävät randomisti 50 suomalaista matkailijaa linnaan. Siinä ei silloin joku meidän asetus paina mitään.
 6. meilläpäin ei kysellä. 2:35-2:50 kohdassa selostetaan Stadin meininki! 🙂
 7. Mikään kello ei jaa tietoja mihinkään, jos sitä ei yhdistä tietokoneeseen tai kännykkään eli pidä harjoitukset kellossa, niin olet turvassa. Tähän voisi liittää iltapäivälehden otsikon, jossa luki: internet ei ole tuonut mitään hyvää mihinkään.
 8. Ajakaa inttipyörällä ja laulakaa Sillanpään marssilaulua!
 9. eilen oli taas yksi kävelijä matolla. Hän seisoi siinä matolla joku 5 minuuttia ennen kuin aloitti. En ollut tietoinen, kun kaikki matot olivat varatut, että onko tämä tyyppi tulossa vai menossa. Sitten hän ryhtyi kävelemään hyvin hiljaa. Kun hän oli kävellyt kaikessa rauhassa hissukseen ehkä 35 minuuttia, hän lopetti, mutta ei poistunut matolta. Joku odotti siinä takana ja ihmetteli mitä ihmettä, mutta tämä tyyppi piti vielä minuutin tuumaustauon, kunnes lähti menee. Ihmetyyppi. Se on muuten sattumanvaraista ovatko matot varattuja vai vapaana. Saattaa olla 2-3 vapaana, sitten hetken päästä kaikki varattuina ja jonoa, jonka jälkeen vähän ajan päästä 3-4 vapaana. Toki mitä myöhemmin menee, sitä todennäköisemmin tilaa on ilman lyhyttä odotusaikaa.
 10. Appelsiini ei näköjään sovi ennen pidempää lenkkiä. Tiistaina söin appelsiinin ennen lenkkiä, ei mitään ongelmia. Eilen tein saman, mutta hapot alkoivat vaivata ylävatsassa ihan hitosti. Opin tuosta sen, että täytyy syödä mieluummin banaani. Niinpä lenkki lyheni 24 -> 20km. Oli kyllä vähän pientä vaivaakin tai kuten Nick Symmonds sanoisi niggle, joten ei haittaa lenkin lyhentyminen. Huomasin muuten, että Sipsu oli samaan aikaan ajamassa spinningpyörällä ja hänellä oli vain rintaliivit, eikä paitaa, joten meidän salilla ei lennä pukeutumisen vuoksi pihalle. Niinpä saattaa olla, että teen jossain vaiheessa vauhdissa paidan vaihdon ja testaan Validon menetelmää. Pitäisi saada vain joku kuvaamaan se. Mukavasti joku oli laittanut ilmastoinnin nollalle. Kun astuin huoneeseen, tajusin heti, että siellä oli törkeän huono ilma ja kuuma kuin faan. Laitoin täysille, mutta 20 kilsan aikana se ei ehtinyt vielä oikeastaan vaikuttaa. Ei siis auttanut yhtään siihen asiaan, että Pegasukset dunkkaavat. Se päällinen on sellaista materiaalia, että hiki tarttuu siihen ja kengät alkavat haista. Stravassa joku ehdotti baking sodan käyttöä. Mä ajattelin pestä ne kengät nyt viikonloppuna. En yleensä pese lenkkareita, mutta nyt on pakko. Eivät ole yhtään ulospäin likaisen näköisiä, mutta päällinen kerää hien.
 11. Aikainen mato -juttu ei ole totta. Tulin myöhään ja sain fillariparkissa 20 euroa.
 12. Nukuin pommiin. Heräsin ennen kelloa, laitoin herätyksen kiinni ja nukahdin vahingossa vielä tunniksi ja heräsin klo 8.20. En ole näin myöhään arkisin herännyt sitten keuhkoputkentulehduksen. Ei se mitään, en tee Olli Lindholmeja, kun nukun. Tosin en kuorsaa, eikä korvat soi, mutta silti.
 13. Baltsu

  Juoksukengät leveä lesti

  Hoka Clifton 5, wide versio hyllyssä ainakin Mikonkadun Inter Sportissa.
 14. Baltsu

  Tunnustan...

  Täytyy varmaan varmuuden vuoksi värvätä Timo ilmiantajaksi. Juttelin hänen kanssaan ns. mukavia jossain facekeskustelussa joulukuun alussa. Luulen, että kohta voidaan ottaa seuraava askel. Hän on kai telakalla, joten alttiina myötätuntoisille kommenteille.
 15. toinen pohjois-karjalainen eli Pentti Matikainen sanoisi tuohon: V**** sä koulutat niitä.
 16. Ns. kulttuuriväellä on monesti kumma käsitys urheilusta. Se ei ole mikään ongelma, että suurin osa kirjailijoista on ryypännyt aika urakalla, osa ollut aika lailla huumemeiningeissäkin mukana, mutta silti he ovat niitä hyviä ihmisiä. Rämpyttävät ehkä vähän skittaa ja pössyttelevät. Silloin ovat mukavia seuramiehiä. Urheilijat sen sijaan ovat itsekkäitä narsisteja kaikki, jotka uhraavat oman elämänsä ja tekevät läheistensä elämästä helvettiä, kun ovat aina niin kilpailullisiakin. Jos kouluissa ei annettaisi numeroita, päästäisiin tästä inhottavasta kilpailusta eroon ja voitaisiin kaikki relata ja ottaa pienet sauhut. Joo, on syynsä miksi kulttuuripiirit ovat vasemmistolaisia. En kyllä kuunnellut tuota ohjelmaa, sillä en ole radionkuuntelija, joten näkemykseni on puhtaasti aiempien kokemusten muovaama.
 17. Lieksassa on ihan eri meininki https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9271b678-e4ec-4d5e-a721-20e50fe886d6
 18. @GrigoriSoiroslue tämä. e-pillereitä käyttävät naiset suosivat alhaisen teston hinttareita ja niillä samoilla miehillä on hoivavietti. Me miehekkäät kestävyysurheilijat emme ole varsinaisesti parisuhdemateriaalia. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/03/30/e-pillerit-sotkevat-parinvalinnan-evoluutiobiologin-mukaan-hormonaalinen
 19. Baltsu

  Tunnustan...

  @Snaksteragenttimme KPK:ssa, vieläkö siellä puhutaan skeidaa juoksufoorumilaisista?
 20. joissain niissä laivoissa on kyllä aika hulppeasti laitettu ne juoksumatot suoraan lasiseinää vasten, joten kyllä siellä mielellään treenaisi. Ainoa huono on se, että olut saattaisi maittaa uima-altaalla sen verran, ettei montaa lenkkiä viitsisi päivässä tehdä, mutta muutenhan siellä voisi juosta vaikka kolme kertaa päivässä. Opetitko muuten niille, mitä Lieksa on englanniksi?
 21. meinaatko, että tarttisin jotain vaimoa huutelijoita kurissa? Pystyn kyllä pitämään puoliani ja niitä tapauksia on ollut valtavasti. Kerran esim. joku demari tuli haukkumaan mua, vaikken ollut ikinä nähnyt häntä aikaisemmin. Käytti termiä "te kokoomuslaiset" ja tilitti sitä, kuinka hän on muuttanut 13-vuotiaana kotoaan ja blaa, blaa, blaa. Sama akka tuli aamuyöstä tönimään ja ahdistelemaan mua huutaen Juttutupaan, nyt Juttutupaan! Hitto se urpo oli kytiksellä siellä ravintolan poistumistiellä, kun olin lähdössä pois, joten mun piti käyttää yhtä psykologia seuralaisena poistuessani ravintolasta. Joskus oon joutunut harhauttamaan jonkun sillä tavalla, että oon sanonut, että meen vessaan ja oonkin karannut ulos. Ei oo aina ollut edes naisia. Kerran kävi niin, että mun piti tavata kaveri jossain Mascot-nimisessä paikassa, mikä oli muka trendikäs. Se oli jossain hiton Hämeentiellä. No menin taksilla sinne ja kaveri ei ollutkaan siellä. Kävi ilmi, että siellä oli aiemmin puukotettu jotain ja kaveri oli lähtenyt paikasta karkuun. No baaritiskillä mun seuraan lyöttäytyi joku jätkä, joka kertoi hakanneensa jossain 5 tyyppiä jne. Välillä se oli ihan rauhallinen ja välillä ihan hazardi. Jostain syystä se kunnioitti mua ja kyseli neuvoja. Piti olla silti vähän tarkkana, koska olin ihan varma, että jossain vaiheessa se haluaa flaidata. Baarimikko vain katteli meidän juttelua, eikä reagoinut millään tavalla, vaikka oletin, että se olisi voinut tulla väliin ja toivottaa sen jätkän poistumaan. Harhautin sen jätkän lopulta vessakikalla. Se oli sen verran yksinkertainen jätkä, että se luuli, että mä tulen sinne takaisin. Kyllä mulle on naisetkin vähintään kymmeniä kertoja huudelleet törkyjuttuja ja sen lisäksi on ne, jotka tulee kopeloimaan. Ei oo kyllä mitään luksusmimmejä sellaiset.
 22. en ole 100% varma siitä ensimmäisen mittarin mallista, olisiko ollut 210. Mulla oli ollut sitä ennen kaksi Suunnon T-sarjan mittaria, mutta oli tosiaan sykevyöongelmia, mutta pääasiassa vaihdoin sen vuoksi, koska footpod oli epäluotettava. Ennen Rotterdamia 2010 kalibroin sen podin Arenan radalla samoilla kisakengillä, millä oli tarkoitus juosta maraton. Silti se näytti nopeuden väärin kisassa. 20km jälkeen juomapaikalla se meni pimeäksi kokonaan. Jollain toisella maratonilla en saanut sitä toimimaan ollenkaan. Siihen aikaan ei ollut kai muilla gps-mittareita kuin Garminilla ja PNM:n puolikkaalla jäniksenä ollut suunnistaja oli kehunut sitä ensimmäistä Garminin pyöreä mittaria (oiskohan ollut 605, sitä ennenhän ne mittarit olivat kammottavia laskukoneen näköisiä). Niinpä menin jossain vaiheessa muistaakseni Giganttiin ja ostin jonkun mittarin tietämättä niistä sen enempää. Siinä otti joku nappula heti alusta alkaen johonkin kiinni kun siitä painoi. Lopulta se nappula lensi kokonaan veke. Toinen ongelma oli aivan tajuttoman pitkä aika, minkä se vaati ennen kuin satelliitit löytyivät. Se oli aina yli 10 minuuttia. Kolmas ongelma tuli ajan myötä ja se oli latausongelma. Se ei aina ladannut ja kaverini väitti, että laitan kaapelin väärin kiinni. Se ei pitänyt paikkaansa, sitä ei voinut laittaa kuin yhdellä tavalla. Esim. Pariisin puolikkaalla 2014 otti päähän ihan hillittömästi, kun se ei ollut ladannut. Olin illalla jättänyt kortin hotellihuoneessa sinne lukijaan, jotta sähkö on päällä ja se lataisi, mutta eihän niin ollutkaan yllättäen taas tapahtunut. Tulin junasta aamulla ulos ja lähdin hölkkäämään lähtöpaikalle. Kello etsimään satelliitteja ja kas kummaa, huomasin, että akkua on vain 2 pykälää. Niinpä oli pakko laittaa se kiinni ja vetää verryttelyt ilman GPS:ää, ettei akku lopu kisassa. Lopulta kyllästyin siihen temppuiluun ja vaihdoin mittaria. Tuon kellon aikana en vielä edes yrittänyt siirtää harjoituksia koneelle. Kaveri oli tosiaan dissannut V800:n, niin päätin sitten ostaa väliaikaisen mittarin ja hain Gigantin diilistä Garmin 610:n. Se toimi alussa ihan hyvin ja satelliitit löytyivät nopeammin. Siinä oli vain sellainen ongelma, että kosketusnäyttöä ei saanut lukkoon. Aina jos hiha hipaisi kelloon, se alkoi hakea satelliitteja. Siinä ei ollut myöskään bluetoothilla mahdollisuus siirtää harjoituksia minnekään, vaan joku ANT+ systeemi, millä ne oli tarkoitus siirtää tietokoneelle. Kahden vuoden aikana tuo siirto onnistui kerran. Tuohonkin mittariin tuli latausongelma, mutta se liittyi ilmeisesti niihin kaapelin piikkeihin tai jotain. Sain 20-30 minuuttia taistella, että se alkaisi ladata. Se oli kiva, kun meni nukkumaan, niin ei oikeasti tiennyt koska pääsee nukkumaan, kun ei ollut varma, kuinka pitkä operaatio se on, kunnes mittarin saa lataamaan. Ajan kanssa satelliittien löytymiseenkin meni koko ajan pidempi aika. Siitä alkoi tulla samanlainen maanvaiva kuin ensimmäisestä mittarista ja sitä edesauttoi se kosketusnäyttö. Jos se oli alkanut hakea niitä jossain muualla, eikä ollut onnistunut, niin se oli jotenkin sekaisin. Monesti se menetti satelliitit keskellä lenkkiäkin. Ne sai vain sillai löytymään, että kellon sammutti kokonaan ja käynnisti uudestaan. Se ei vain aina onnistunut, vaan se piti yhdistää tietokoneeseen ja tehdä resetointi. Jos ei ollut läppäriä mukana tai oli keskellä jotain pitkistä, niin asialle ei voinut mitään. Välillä tuon takia joutui sitten juoksemaan ilman mitään ajanottoa. Sellainenkin hauska ominaisuus ko. mittarissa oli, että rannekkeessa tai siis kellon ja rannekkeen yhtymäkohdassa oli ilmeisesti tyyppivika (mistä jenkeissä oli nostettu oikeusjuttukin) ja se alkoi sitten pikkuhiljaa pettää. Lopulta se hajosi ja kello oli pakko pitää lenkillä taskussa. Takuuta oli jäljellä, mutta eivät vastanneet yhteenkään sähköpostiini. Sitten päätin soittaa sinne Lohjalle. Kello oli jotain 15 iltapäivällä ja niillä oli sellainen nauhoitus siellä päällä, jossa sanottiin, että putiikki on auki klo 8-16. Silloin päätin, että nyt saa pelleily riittää, lyön vaikka lekalla siihen mittariin, mutten enää ikinä käytä Garminia. Sitten menin Verkkokauppaan ja ostin Polar M400:n. Molemmissa Garmineissa oli sellainen "ominaisuus", että jos sitä kelloa ei käyttänyt vähään aikaan, se meni lepotilaan. Niinpä jos kisan lähtöpaikalla oli hakenut satelliitit valmiiksi, eikä näprännyt sitten sitä kelloa koko ajan, niin se meni lepotilaan ja hukkasi ne satelliitit uudestaan. Sitten saattoi käydä niin, ettei se ehtinyt löytää niitä uudelleen ennen starttia. Pahin oli kuitenkin ylivoimaisesti tuo latausongelma, mikä oli molemmissa mittareissa - vaikkakin vähän erilainen. Jompaa kumpaa mittaria en tahtonut saada millään ladattua ennen Düsseldorfin maratonia ja olin jo varma, että on pakko käydä kaupassa ostamassa joku uusi laite. Useampi tunti siinä meni, kunnes se lataaminen alkoi pelittää. Kokonaisuutena voisi sanoa, että verta kerjää nenästään, kun ryhtyy Garmin-käyttäjäksi.
 23. Baltsu

  Parhaat nettikaupat

  Jos palautat netistä tilatut suoraan liikkeeseen, ne käsittelee sen saman tien. Jos tilattu laskulla, sitä laskua ei tartte maksaa ja jos oot maksanut tilatessa kortilla, niin se summa tulee hyvityksenä sinne muutamassa päivässä. Itse hintatietoisena pidän siitä hintakikkailusta, sillä heillä on se hintalupaus, minkä takia lähtevät leikkiin mukaan muiden ketjujen pudottaessa hintoja ja se voi aiheuttaa sen, että joku kenkämalli voi olla sitten pitkään todella halpa. Olen myöskin eri mieltä siitä, että tarjoukset olisivat olleet huonoja. Antoivat nimittäin joulukuussa tulosvaroituksen ja osake putosi 40% pörssissä. Silloin kertoivat myyneensä tavaraa liian halvalla. Itse käyn XXL:ssä viikoittain ja minusta 2018 oli kyllä melkoinen rummutus, jossa haettiin markkinaosuutta, sillä minusta tarjouksia oli vähän liiankin paljon. XXL:ssä on myöskin hyvää se, että osa tuotteista on selvästi halvempia kuin muualla. Otetaan nyt esimerkiksi vaikkapa New Balance Beacon. Se maksaa siellä 89,90€ kun taas New Balancen nettisivuilla se on väristä riippuen 119 tai 139€. Nyt kun XXL antaa ystävänpäiväalennuksen 20%, niin kengät ovatkin vain 71,92€. Samaten esim. Hokan Cliftonit ja Nike Pegasukset ovat heillä olleet halvemmat kuin muualla. Molemmat tosin taitavat olla käytännössä loppuunmyyty nyt. En kyllä pidä XXL:ää nettikauppana, vaan urheilun hypermarkettiketjuna, jolla sattuu olemaan myös verkkokauppa kuten kuuluu ollakin.
 24. @GoljatToi vaikuttaa Woodway Curven kopiolta. En ole ikinä sellaisella juossut, mutta Curveja on ainakin Oulussa Hukassa. Jos joku oululainen on täällä foorumilla, voisi käydä testaamassa
 25. se lähtöpaikkaan palaaminen olisi kyllä hyvä ominaisuus reissuissa. Olen pari kertaa eksynyt, kun olen tullut pimeän aikaan hotellille tuntemattomaan kaupunkiin ja lähtenyt saman tien lenkille. Rantabulevardi on osoittautunut liian lyhyeksi, joten olen päättänyt jatkaa lenkkiäni. Sitten reitti onkin kääntynyt jonnekin, eikä vähän ajan päästä ole ollut hajua missä olen. Esim. Kroatian Pulassa olin kirjaimellisesti pulassa varmaan 45 minuuttia. Piti uskoa vain, että jossain vaiheessa tulen seudulle, josta keksin tien hotellille. Yhdessä vaiheessa menin hiton huonokuntoista pimeätä tietä jonkun tyyliin maalaistalon ohi ja luulin, että hullu koira käy kimppuuni, mutta kai se oli aidan takana, sillä mitään ei tapahtunut. Sitten tulin keskustaan, mutta en löytänyt heti sieltäkään mitään isompia teitä, vaan juoksin jotain kujia, joissa oli ränsistyneitä kerrostaloja, joissa kaikissa oli osa ikkunoista rikki. Meininki vähän kuin Tallinnassa vuosituhannen vaihteessa. Lopulta löysin takaisin hotellille. Kävin suihkussa ja otin oluen. Sitten menin kysymään respasta ruokailumahdollisuuksista. Kävi ilmi, ettei koko kaupungissa ollut enää ravintolaa auki siihen kellonaikaan (menevät "pikkaisen" aikaisemmin kiinni kuin Italiassa). Jossain olisi ollut McDonald's, mutta sinne olisi pitänyt mennä taksilla pitkä matka. Parin kilsan päässä oli joku kioski, joten kävelin sinne ostamaan sipsipussin ja suklaapatukan, mitkä olivat silloin melkoinen illallinen. Onneksi oltiin silloin päivällä syöty pippuripihvit Krk:ssa, mutta tosiaan paljon olisi helpottanut, jos olisin löytänyt paremmin takaisin hotellille lenkiltäni.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy