Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Baltsu

Jäsenet
 • Content Count

  11 093
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Baltsu

 1. Baltsu

  Polar Ignite

  Tuollaisia numeroita muistetaan samalla tavalla kuin puhelinnumeroita. Alku on aina sama yleensä niin sitä ei tarvitse huomioida. 0401234567 tuossa on 10 kierrosta jo.
 2. Baltsu

  Polar Ignite

  En minä tuollaista kutsuisi hyväksi muistiksi. Jos tuollaista ei muista, täytyy käydä aika laihalla seoksella. Miksi kutsuisit mattojuoksemisen aikaista ajattelemista sitten. Minä saatan parin tunnin mattolenkin aikana suunnitella satoja yksityiskohtia sisältävän asiakokonaisuuden, jonka kirjoitan myöhemmin ylös koneelle. Tai no aina en edes kirjoita, koska on kerran päässä kovalevy, niin ihan hyvin osan asioista voi pitää muistissakin. Sinun ajattelutavallasi ei pääsisi ikinä yliopistoon opiskelemaan tai jos pääsisi niin rimaa hipoen. Minä luin ne viisi pääsykoekirjaa sen verran hyvin, että muistin ne kaikki kirjat sanatarkasti. Muistin jopa jokaisesta asiasta sellaiset tiedot, oliko asia aukeamalla oikealla vai vasemmalla, ylhäällä vai alhaalla sekä sivunumeron. Muistan muuten vielä yli 26 vuotta myöhemminkin paljon niitä asioita.
 3. Baltsu

  Polar Ignite

  Ignite ei kyllä ole ensisijaisesti juoksukäyttöön. Täytyy kysyä vielä, miksei niitä sekunteja voisi kirjata kelloa läpsäisemättä? Kyllä itse näen sekunnin tarkkuudella sen ajan, kun ohitan sen lähtöpaikan vaikken paina mitään nappia. Harjoituksen jälkeen merkkailen niitä aikoja muistista ylös.
 4. Baltsu

  Yleisurheilukausi 2019

  Dohan kisoissa urheilijat nielaisevat elektroniikkapillerin ennen kisaa ja se välittää tietoja mm. ruumiinlämmöstä. Jos tuntuu nousevan liikaa, huolto voi määrätä urheilijan keskeyttämään. Mielenkiintoista "välineurheilua". https://www.telegraph.co.uk/athletics/2019/08/20/exclusive-electronic-pill-protects-against-heat-exhaustion-trialled/
 5. Baltsu

  Polar Ignite

  Ei se hoidu tarkasti podillakaan. Appi juoksumattoon, niin se hoituu sillä. @GrigoriSoiros mä seuraan kyllä väliaikoja urheilukentällä, mutta lasken vauhdin päässäni. Sama mikä kello on ranteessa tai vaikka olisi sekkari kädessä. En paina mitään nappeja treenin aikana. Toki voishan sitä mittareihinkin perehtyä paremmin. Vois tehdä lupauksen, että seuraavaan mittariin perehdyn. Toistaiseksi menty aika perinteisin keinoin.
 6. Baltsu

  Hoka One One

  Kuvissa pohjat Rincon 270km ja Clifton 535km. Itselle kyllä vaimennus on tärkeämpi kuin pohja. En usko nimittäin, että pohjat ihan puhki kuluvat niin, että nahka lähtisi jalkapohjista. 😊 Tuli muuten mieleen että täytyy kirjoittaa vertailu Rincon, Clifton ja Mach, koska nyt pikkuhiljaa kyllä hahmottaa hyvin ne erot.
 7. Baltsu

  Polar Ignite

  Mä en oo koskaan käyttänyt manuaalilappia. Mihin sitä käytetään? Perskele kun ei tahdo kuulla omia ajatuksia kun Putinin takia helikopteri pörrää paikallaan korvan vieressä. Ei ne mene oikein. Ei edes niillä, jotka ovat mittarivalmistajalla hommissa. Mulla on tekninen ratkaisu siihen, miten ne saa menemään oikein. Se on itseasiassa aika helppo homma. Voisin melkein lyödä vetoa, että Apple sen tekee isommassa mittakaavassa ensimmäisenä, koska näillä muilla valmistajilla on niin vammaista porukkaa duunissa. Sellaista entisaikojen pihkaniskameininkiä.
 8. Baltsu

  Yleisurheilukausi 2019

  Mistä syystä media on muuten alkanut taivuttaa tuota nimeä nyt muotoon Kortteen, koska viime vuonna sitä ei vielä tehty ? Erisnimethän taipuivat pääsääntöisesti eri tavalla kuin yleiskielen sanat eli esim. Orpon, ei Orvon. Onko Korte vaatinut, että se taivutetaan tuolla tavalla? Vetäisin nokkaan, jos oma nimeni taivutettaisiin väärin verrattuna siihen, kuinka erisnimet taivutetaan, sillä kyllähän se jossain määrin viittaa provokaatioon tai jonkinlaiseen nimillä leikkimiseen. Olen jo pari kk ihmetellyt tuota asiaa.
 9. Baltsu

  Yleisurheilukausi 2019

  Tässä kirjoituksessa tuota sopimusta on selitetty : https://www.iltalehti.fi/yleisurheilu/a/201808152201138823
 10. Niin. Canova painottaa sitä, että juostaan sitä vauhtia ja hieman hitaampaa ja nopeampaa. Muistaakseni joku 92-108% on se skaala, missä liikutaan hänen filosofiassaan paljon.
 11. Tottakai palautukset maksaa joku, mutta edellä mainitun käyttäjän tapaiset väärinkäyttäjät ovat vähemmistössä, joten kustannukset ovat minimaaliset. Verkkokauppa.comissa on sellainen osasto yläkerrassa, missä niitä palautettuja tuotteita on myynnissä ja niissä lukee missä kunnossa se tuote on. Mä en oikein ymmärrä mitä merkitystä sillä on, tuleeko uusi malli vai eikö, jos päivitys parantaa kuitenkin sitä edellistäkin mallia. Jos nyt saa V jopa 350 euroon niin todennäköisesti seuraaja maksaa sen 600€. Niinhän se autoissakin menee. Moni haluaa jopa edellisen mallin, koska sen saa halvemmalla ja lastentaudit on poissa. @Juha Tuomola mulla on vielä M400, enkä ole edes käyttänyt sitä vielä niin kauan. Keväällä 2017 hankin eli vasta ns. sisäänajettu. Akku vähän ehkä alkanut kyllä huonontua. Kyllä sillä pitkiksen vielä juoksee, mutta hötöä on sen jälkeen varmaan max 1/5 jäljellä.
 12. Baltsu

  Yleisurheilukausi 2019

  Ärsyttää tuo, että suomalaisurheilijat kuten Mäkelä, puhuvat Finnkampenista. Se ei ole Finnkampen, jos haluaa Suomen joukkueessa kilpailla. Ei ole oikein selvää kumman puolella hän on. @ruiskarhu urheilijasopimuksesta SUL:n ja ko. urheilijan välillä. Korteellahan ei viime vuonna tuota sopimusta ollut, koska tuli vähän puun takaa huipulle.
 13. Tarkoitin, ettei vaikuta kisakuntoon. Vauhtikestävyys tehdään T lenkeillä ja kunnon voi kerätä E lenkeillä. Eli olen ajatellut, että aikanaan kun en ollut ikinä juossut maratonvauhtista lenkkiä, niin se olisi ollut suuri puute mutta nythän osoittautuu, ettei niitä välttämättä tarvitsekaan juosta. Toinen pointti kirjasta on se, ettei pitkiksen pitäisi olla ikinä yli 2h30min. Eli jos juoksee oikein pitkän matkan, täytyy juosta kovempaa.
 14. Syy voi olla jalkineissa. Ovatko ne liian kuluneet, ts. aiheuttavat väärää asentoa?
 15. Yksi Danielsin kirjan ihmetyksistä on se, että hänen mukaansa maratonvauhtinen ei vaikuta kuntoon ollenkaan vaan pelkästään siihen, että henkisesti pystyy juoksemaan sitä vauhtia ja toisaalta oppii juomaan vauhdissa. Tosin se kai edellyttäisi jotain juomapistettä lenkeille. Pitää varmaan alkaa järjestää joku tyyppi johonkin kadunvarteen mukeja tarjoilemaan.
 16. Baltsu

  Hoka One One

  Katoin just wordista, että omissa Rinconeissa on 270km. Tossut eivät ole tässä, joten voisin ottaa kuvat pohjista, mutta eivät ne noin paljon kuluneet ole. Ei ainakaan kuten @Amerikan Serkkun toinen kenkä. Täytyy illalla katella niitä tarkemmin. Tänään juoksuvuorossa Cliftonit.
 17. Baltsu

  Hoka One One

  Toi on kyllä jännä. Riippuu varmaan jalan mallista. Yleinen konsensus on kai ollut, että Rincon olisi hieman pienempi kuin Clifton. Itse en edes tiedä, koska käytän Rinconeissa kengän luonteen vuoksi ohutta sukkaa kun taas Cliftoneissa menee vähän paksumpi perussukka. Mä oon ajatellut sitä, että voisin alkaa mitata noita liikkeissä, mutta se vaatisi sellaisen työntömitan missä ei ole vartta. En tiedä onko kukaan sellaista työkalua suunnitellut, millä sen sisämitan voisi mitata. Pohjallinen kertoo toki jotain, mutta kaikissa kengissä niitäkään ei saa irti. Päällisen paksuus ja muutkin vaikuttavat sisämittaan. Itselläni on yleisesti ottaen Hokassa suhteessa varmaan vähän pienempi koko verrattuna esim. Nikeen tai adidakseen, koska niiden kenkien malli on kärjestä pullea, eikä se ole matala. On tossuja missä pitää olla iso koko, koska kärki saattaa laahata kynsien päällä ja sitten sellaisia, joissa kärjen kapeus aiheuttaa tarpeen hankkia isompi. Hokat ovat pyöreäkärkisiä.
 18. Baltsu

  Hoka One One

  Toi oli vielä muutama kk sitten Speedgoat 4. Ilmeisesti aika viime hetkillä muuttui nimi kun jossain messuilla Hokan tyyppi itsekin puhui nelosesta. Ulkonäöltään se oranssi kolmonen oli kyllä parempi. Tohon on tarttunut vähän liikaa merilevää tai mitä se ruoho tuolla meressä on 😀. Joo, toi Rinconiin pohjan kuluminen on sellainen asia, minkä näki jo muutaman lenkin jälkeen, mutta ei mulla noin paljon se ole kulunut, enkä toisaalta tiedä kuinka paljon se kuluminen haittaa. Nyt niitä kenkiä muuten saa paremmin, Forumissakin näin Rinconeita. Oon kyllä tullut vähän siihen lopputulokseen, että ei se kisakenkä ole. Siitä jää sellainen viimeinen napakkuus pois. Sama koskee kyllä New Balancen Beaconia. Niillä on pirun kiva juosta, mutta ei kovaa. Ne on kevyet yleiskengät, jotka sopii oikeastaan kaikkeen ihan hyvin, muttei mihinkään erinomaisesti. Niillä on kyllä hauska ja helppo juosta. Se on jännä kun polvi oli kipeänä, niin silloin Rinconeilla oli kaikista paras juosta. Kävin niillä jopa poluilla. Se kun se tossu painaa vähän niin se juokseminen on vaivatonta ja kun polvi ei taipunut täysin, niin ei päässyt kovaakaan niin se hiljaisempikin vauhti jotenkin sopi hyvin noille kengille. Cliftoneissa on sellainen ns. kuollut kulma vauhdeissa eli väsyneillä jaloilla ei voi juosta kevyttä lenkkiä. Niillä pitää juosta joko tuoreilla jaloilla vähän enemmän tosissaan tai sitten ihan hiton hitaasti, sitä välivauhtia niillä ei pääse. Kellosta näkee, että jos ei jaksa keskittyä ja viedä sitä tossua eteenpäin, niin vauhti romahtaa totaalisesti. Toisaalta jos on hyvä kulku niin ei sitä vaimennusta ole liikaa, vaan assulle pitkille matkoille just sopivasti. Mä oon juossut niillä kutosilla nyt joku 535 km ja on ne olleet hyvät. Oon jopa miettinyt, että oisko ne pitkillä asfalttipitkiksillä nopeammat kuin noi Vomerot, mutta toisaalta se Vomero on enemmän yleiskenkä. Sillä voi juosta tarvittaessa todella kovaakin ja myös matolla sekä sitten niitä välivauhteja, mutta puolipitkille ja pitkille se Clifton 6 on kyllä erinomainen. Johaugi se painelee Carbon äksillä ja Iivo ihan Brooksin Launch peruslenkkareilla.
 19. Mietin eilen kun menin vesijuoksemaan, että hölkällä ja alkoholilla täytyy olla yhteys. Hölkkä on kuin se baarin ryyppykaveri tai viinapullo, jonka olkapäätä vasten itkeskellään ja haetaan hyvää oloa mukavuusalueella. Juoksussa ei ole mitään vastaavaa. Siinä lajissa ei haeta hyvääoloa tai lohtua, vaan suorituskykyä. Ehkä lisääntynyt pahoinvointi maailmassa levittää hölkkäepidemiaa. Erona juopottelussa ja hölkässä on se, että jos viinaa vetää, päätyy hautaan, jolloin kurjaa on vähemmän aikaa kuin hölkkääjillä. Toisaalta sairastelu heikentää elämänlaatua. Jos jompikumpi pitäisi valita niin kyllä mä silti varmaan ryyppäisin mieluummin kuin hölkkäisin. Armeijassa on muuten Suomessa niin huono ruoka, ettei siellä voi syödä mitään. Aika moni laihtuu, kun kaikki, mitä laittaa suuhun, maistuu joko karsealta tai ei miltään, joten siellä ei käytännössä sitten syö yhtään mitään. Jenkkiarmeijassa on kuulemma Burger Kingit jopa sota-alueilla. Ei ihme, ettei Suomi saanut elintarvikevirastoa, sillä täytyy oikeasti sanoa, että ruoanlaitto harvalla täällä on vahvuus. Eikä armeijassa nuku, kun eivät perkeleet anna jokaiselle omaa huonetta. Minusta pitäisi ainakin koulutetuille varusmiehille sallia hotellimajoitus. Aina puhutaan, että valtio satsaa tulevaisuuteen, mutta nyt se ei näy.
 20. Baltsu

  Nike Air Zoom Vomero

  Mielikuva, että Glycerin olisi hitaampi. Tosin en ole koskaan edes ajatellut niitä vaihtoehtoina. Brooksilla lähinnä Launch on kiinnostava. Voihan se olla, että Glycerinkin on muuttunut. Yksi juttu mitä moni ei mainitse kun testaavat, että mitkä ne vauhdit ja matkat ovat, mihin niitä kenkiä käyttävät. Mä juoksin nyt ton pitkiksen 4.51 min/km keskarilla, mikä johtuu lähinnä siitä, että olen ollut kipeänä ja olo oli ihan vetelä. Yleensä juoksen kyllä jonkin verran lujempaa, mutta noin lähtökohtaisesti pitkiskenkä itsellä on ehkäpä 4.10-5.00 min/km kilsoille. Maravauhtista sisältävälle pitkikselle sitten kevyempi tossu.
 21. Baltsu

  Nike Air Zoom Vomero

  Juoksin tänään 32km asfaltilla. Nauhoitus toimi erinomaisesti, ei ollut mitään tuntemuksia. Kyllä noi Vomerot toimivat hyvin pitkiksillä, mutta jos olisi kuuma kesäkeli, niin voisivat olla vähän liian kuumat, kun ne on aikalailla vuorattu. 20 kilsan jälkeen tuntui jo vähän kuumalta.
 22. Baltsu

  Nike Air Zoom Vomero

  No mä huomasin sen kävellessä, mutten tavallaan juostessa. Minusta se on vain extravaimennus asfalttipitkiksiä varten, enkä mä olen toistaiseksi juoksussa mitään edes huomannut. Paljon omituisemmilta tuntui alussa jalassa esim. Hoka Cliftonit. No tänään kun menen pitkikselle, näkee paremmin miltä Vomerot tuntuvat. Ajattelin juosta Porvoon suuntaan niin saan tarpeeksi suoraa asfalttipätkää.
 23. Baltsu

  Nike Air Zoom Vomero

  Mä olen sitä mieltä parin lenkin perusteella, ettei noi Vomerot vaadi mitään sisäänajoa. Ne tuntuivat hyvältä heti pakasta. Pidän itsekin ilttiä liian lyhyenä ja se aiheuttaa ongelmia ehkä sen takia, koska sen yläreuna on niin ohut. Mä huomasin kyllä heti miten ne tulee sitoa. Käytän kanssa lukkonauhoitusta, mutta mä laitan ne niin, että yritän vetää iltin niin ylös kuin se tulee, sitten kiristän nauhat kunnolla (alempaa se on hyvin pehmustettu), mutta jätän sen ylimmän vähän löysäksi. Se on vaikea selittää kunnolla miten se menee, mutta se nauha ei saa ylhäältä puristaa jalkaa vasten. Nauhojen sitominen on vähän vaikeampaa kuin muissa kengissä, koska sen kanssa pitää olla huolellinen, mutta minkäs tekee. Mä en oo niitä nettijuttuja tuosta ominaisuudesta lukenut, sillä osa kyllä liioitteleekin ja sitten on sellaisia tyyppejä, jotka hirttävät kengännauhansa kiinni kaikin voimin. No joo, onhan se tietynlainen suunnitteluvirhe, eikä kaikille tuon takia välttämättä sovi ollenkaan, mutta toisaalta luulen, että se on siitä pitkälti kiinni miten sen nauhoittaa. Mulla on muuten sattumalta just samassa värityksessä toi Vomero. Kuvasta näette miten löysäksi jätin lukkonauhoituksen ylimääräisen lenkin, mutta siitä alaspäin nauhat on kireällä.
 24. Hommasin ton kirjan nyt omaksi kun aiemmin vain selaillut ja katsellut ohjelmia. On sen verran kipeä olo yhä, että väsyttää koko ajan niin pitää keksiä tekemistä myös sille ajalle kun vain makoilee. Oon huomannut sen, että olen kyllä itse juossut selvästi liian alhaisella intensiteetillä. Täytyy ottaa oikeasti se huomioon tarkemmin, että jokaisella lenkillä täytyy olla joku tarkoitus. Tänään oli mun tarkoitus olla Turussa ja 3 vkon päästä piti olla toinen tärkeä kisa, mutta näin se näköjään helposti aina menee, että maataan sängyssä kun pitäisi olla kisaamassa.
 25. @Seppoet kai lähettänyt salilta niitä mattoilijoita meidän salille? Viereisellä matolla näet yksi intialainen jätkä teki eilen lähes Guinnessin ennätyskirjatasoisen suorituksen. 2,00 km, aikaa kului 28 min 47 sekuntia. Syke 169. Eikä hän ollut mitenkään lihava, vaan sellainen patalaiskan oloinen tyyppi. Lisäksi hän vaihtoi sitä nopeutta parin sekunnin välein. Kerran kiihdytti huikeaan vauhtiin 6 km/h, mutta muuten hölkkävauhdit pyörivät 3-4 km/h tasolla. Kokemuksen kruunasi se, että toisella puolella matolla oli äijä, joka dunkkasi oksennukselta tai ehkä hänen vaatteensa dunkkasivat. Tämän henkilön pää oli melkein klaniksi ajettu, mutta se muutaman mm sänki, mitä päässä oli, oli värjätty kirkkaan punaiseksi. En voinut hengittää nenän kautta ja suutakaan en halunnut avata usein, joten pyrin valtaosan ajasta pidättämään hengitystäni kun juoksin. Otin tarvittaessa happea suun kautta ja puhalsin nenästä ulos. 7 kilsaa tuli noin edettyä, eikä se kivaa ollut, erityisesti kun oli flunssainen ja todella vetelä olo muutenkin.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy