Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Baltsu

Jäsenet moderoitu
 • Content Count

  10 279
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

373 Excellent

About Baltsu

 • Syntymäpäivä 13.09.1973

Contact Methods

 • Website URL
  http://baltsu.wordpress.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Helsinki

Converted

 • Puolimaraton
  1.23.22 (2014)
 • Maraton
  3.03.48 (2013)
 • Tavoite
  1.20 / 2.50

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Meilahdessakin painavat rojut roikkuivat itselläni kaulassa. Ei kivaa, kun joka huoneessa ja käytävällä oli monitorit, josta näki oman sykkeen. Ei yhtään kivaa, kun yritti hiipiä mahdollisimman hiljaa vessaan ja syke näytti 160. Mulla kesti sydänlihastulehduksen jälkeen 3 vuotta, että pelot katosivat. Kun oli tyyliin melkein puoli vuotta käyty usein EKG-testeissä, niin sitä oli oppinut luulemaan kaikenlaista. Heti jos tuntui jossain jotain, niin luuli, että joku on vialla. Kerran sain autoillessa sellaisen hyperventilointikohtauksen, että ajoin saman tien Meilahteen, eivätkä löytäneet mitään. Nousi sellainen tuskan hiki takaraivoon vähän väliä. Se oli vaikea aloittaa kevyttäkään liikuntaa tuon takia. Sitten lopulta meni syksyllä vatsan ja ruokatorven seinämät pahasti tulehtuneeseen tilaan ja se kesti seuraavan talven. Tuon jälkeen vastustuskyky oli jo niin huono, että jouduin jälkitautien kierteeseen. Aika meni kuin humauksessa ja yht'äkkiä huomasin, että oho 2 vuotta on mennyt sairastellessa.
 2. Baltsu

  NUTS KK 24.-25.5.2019

  en ole kilpailemassa, vaan tietopaketti on polkujuoksuun nollasta. Polkujuoksu under construction -termin alla. Ehket ole perehtynyt asiasta käytyyn aiempaan keskusteluun mortti-ketjussa. Siis sellaista polkujuoksua, missä ei ole verttiä. Jos tulee nousumetrejä niin saa tulla, eikä niitä lasketa tai rehvastella kapakassa asiasta. Nythän siis kerätään vasta asiantuntija-arvioita, eikä tehdä mitään päätöksiä. Polkujuoksumaastonkin olen löytänyt Uutelasta. Se on niin lähellä Vuosaaren metroasemaa, että tottumatonkin voi lähteä sinne. Ei tartte minnekään hevonkuuseen mennä tai pohtia, onko lunta vai eikö.
 3. en ole päässyt vielä, mutta se asia on työn alla. Se on parhaita ns. edullisia kenkiä, ovh 110 Euroopassa. Näin sen ensimmäistä kertaa joskus marraskuussa ja suoraan sanoen harmitti, ettei sellainen korallinvärinen tullut kuin naisille. Se olisi ollut muy bueno. Kenkä kiinnostaa samoin kuin yksi toinen Reebok. Mulla on tietynlainen oletus siitä, että se mitä Reebok tekee nyt, on se tie, mitä adidas tulee tekemään myöhemmin. Reebokin kengät ovat tällä hetkellä tietyllä tavalla adidasta edellä ja se on mielenkiintoista seurata mitä tapahtuu addun puolella seuraavan vuoden sisällä. Floatride Fastissa oli Pebax-välipohja niin kuin Vaporflyissa tai Pegasus Turbossa (puoliksi), mutta tässä Floatride Energyssa pitäisi olla TPU-välipohja niin kuin Boost on, mutta kevyempi. Mä en tiedä miten se on mahdollista, koska TPU on yleensä painava. Esim. Sauconyssa se EVERUN on todella painavaa ja sen takia sitä on kevyemmissä kengissä vain ohut kerros. Nyt sanotaan, että välipohja on kokonaan TPU:ta ja se on kevyt. Sitä mietti väkisin, että onko se sitten jotenkin harva rakenteeltaan, mutta väittävät, että se on todella responsiivinen eikä vaimennus kuulemma häviä käytössä, vaan on kestävä, joten yhdistelmä on hämmentävä. Se pitäisi nähdä ennen kuin uskoo. Se on joka tapauksessa yksi tämän vuoden kiinnostavin uutuus kaikki merkit mukaan lukien. Sillä voi juosta kuulemma kaiken tyyppiset lenkit ratavedoista pitkiksiin asti. Mitä tulee kokoihin, niin tietojeni mukaan ne ovat isoa kokoa. Mä olen ajatellut mitata viivottimella Reebokin ohjeiden mukaan. Luulin alun perin, että mitoitus olisi sama kuin adidaksella, kun se on adidaksen omistama merkki, mutta se ei kuulemma ole ollenkaan niin.
 4. Tällä hetkellä Forumin Stadiumissa Ville Sauconylta. Kiertää kuulemma ympäri Suomea. Huikea osaaminen hänellä kehonhallinnasta juoksussa. Eli jos on yhtään epäselvyyttä kenkätarpeista, niin hän kyllä osaa selittää. Eilinen functional move tunti avasi silmät kuinka tärkeätä on tasapaino, yhden jalan liikkeet ja kehonhallinta juurikin yhdellä jalalla. Nyt tämän keskustelun jälkeen tuli selväksi, että jos haluan oikeasti oppia juoksemaan hyvin, pitäisi mennä tanssitunneille.
 5. lataatko noista reiteistä karttafilet kelloon vai käytkö jotenkin ulkomuistista siellä kiertämässä?
 6. Anaerobinen kynnys eli lactate threshold on se, jolloin maitohappoa alkaa kertyä eksponentiaalisesti, minkä vuoksi se ei enää poistu. Se on se vauhti karkeasti sanottuna, mitä jaksaa juosta tunnin. Eli jos tunnissa pystyy juoksemaan vaikkapa 15 kilsaa, niin silloin se anaerobinen kynnysvauhti on 4 min/km ja perusharjoituksena yleensä kerran viikossa juostava vähintä 20 minuutin tempo tuolla vauhdilla. Hyvin usein juostaan tuolla tasolla 6 tai 8 kilsaa sitä vauhtia. en kaikkiin noihin pysty vastaamaan, mutta on syynsä miksi pitkien matkojenkin vauhtikestävyyttä varten tehdään myös lyhyttä ylivauhtista juoksua ihan lähtien 100m spurteista. Syynä on se, että kovavauhtinen juoksu parantaa juoksutekniikkaa, juoksun taloudellisuutta ja tuo lisää juoksuvoimaa. Olennaisinta toki esim. maratonia ajatellen on se, että pystyy ylläpitämään sitä kisavauhtia mahdollisimman hyvin ja silloin jotain 92-108% kisavauhtista olevalla skaalalla juostaan aika paljon suhteessa esim. kovempiin vetoihin.
 7. en puhu kellosta, vaan pyörän mittarista. Haluan kaupunkipyörään mittarin. Vertaa sitä auton mittariin. Se on siis sellainen missä näkyy aika, nopeus, matkamittari ja trippi. Niissä ei ole yleensä GPS:ää, mutta kysyn, mikä mittari olisi sellainen, missä olisi myös GPS. Mulla oli sellainen langaton mittari jo joskus 1991 eli se teknologia ei ole hirveän uutta. Se mahdollisuus, että olisi myös GPS ja dataa saisi nettiin, olisi uudempi juttu.
 8. eikö ultraajien kuten esim. @Don_Validon taktiikka ole yleensä lähteä täysillä liikenteeseen, jotta saadaan hyvät asemat, eikä juututa ruuhkaan? Sitten otetaan välikuolema ja rauhoitutaan, jonka jälkeen normaalisti. Eli eka kilsa alle 4 min/km liikkeelle.
 9. onko sellaista mittaria, joka mittaa fillarin nopeutta ja matkaa anturin mukaan, mutta jonka voi tarvittaessa saada GPS:n kautta mittaamaan sen, jos haluaa saada kartalle reitin? Itse kun en päivittäisessä kaupunkiajossa halua odotella mitään satelliitteja, vaan ajaa vain niin että mittari kerryttää kilsoja, mutta satunnaisesti pidemmällä lenkillä olisi kiva saada kartalle reitti. Niin ja se pitäisi olla sellainen, josta saa siirrettyä datan Stravaan. Mieluiten lyhyet ajot paketoituna päivä- tai viikkokohtaisesti yhtenä harjoituksena ja pidemmät ajot, joissa on käytetty GPS:ää sitten kaikki erikseen.
 10. Reinot loppuivat nyt Lieksasta. Pottonen, ehditkö hankkia alkuperäiset lieksalaiset reinot? Ne ovat absoluuttisesti käsittämättömän urponnäköiset kengät. En niitä missään olosuhteissa hankkisi tai jalkaani laittaisi, mutta en olekaan ehkä oikeaa kohderyhmää. Nyt kun ne tossut siirtyvät jonnekin ulkomaille valmistuksen osalta, niin kai se jonkinlaisen mielenosoituksen Lieksassa aiheuttaa? Minulle tulee niistä kengistä mieleen rieska, joka on lappalaisille tärkeä tuote. Syövät varmaan kaiken rieskan kanssa ja tässä vähän sama juttu. Saattaa olla, että tuollapäin reinot jalassa mennään joka paikkaan. Joku voisi tehdä vertailun lieksalaiset vs. kiinalaiset (vai meneekö valmistus Itä-Eurooppaan) reinot sitten, kun niitä uusia alkaa saamaan. Minusta reinojen valmistaja mokasi siinä, kun se ei alkanut valmistaa niitä uusissa väreissä. Esim. neonväriset reinot olisivat saattaneet olla hipstereiden mielestä siistit. Olisi pitänyt olla esim. neonvihreät, neonkeltaiset ja neonpunaiset tossut, joissa olisi lukenut isolla FLOW. Festarikansa olisi ostanut sellaisia tuhansittain. Nyt ne näyttivät ihan samoilta kuin varmaan näyttivät jo sata vuotta sitten. Jos ne on aina samanvärisiä, niin ihminen ostaa yhden parin ja käyttää niitä niin kauan kuin ne hajoavat. Jos niitä olisi monen värisiä, ihminen voisi ostaa niitä vaikka sata paria.
 11. Baltsu

  Kevätseuranta

  Trucker-lippikset ovat suurinta hottia nyt juoksussa. Varsinkin polkujuoksussa, kannattaa tutustua. Mulla on sellainen Hoka-lippis, mutta joka kaupassa niitä on jos jonkinlaisia merkiltään ja väreiltään. Sen lipan voi laittaa taaksepäin, jos pelkää niskan kärähtävän.
 12. Inter Sport mainostaa nyt sitä Solar Drivea Instagramissa. Tämä tulee @Seppo sinulle kuin tilauksesta: Jatkossa ei menisi treenaus sinnepäin, jos saa millimetrin tarkkaa suorituskykyä.
 13. ehkä juoksit treeneissä liian hiljaa tai aloitit kisan liian hiljaa. Minusta suurin rajoittava pullonkaula alussa on se ohje, että aloittajan pitäisi juosta hiljaa. Se on harhaanjohtavaa. Hiljaa ehtii juosta myöhemminkin, alussa parhaat tulokset tulee sillä, että treenaa vähän, mutta reippaasti. En itsekään ollut ekaa 4 tunnin loppuaikaan päätynyttä maratonia varten harjoitellut kuin yhteensä 40 kilometriä, enkä ollut koskaan elämässäni juossut yli kympin pituista lenkkiä. Jos olisin tiennyt jotain hitaasta hölkästä, en olisi uskaltanut tapahtumaan edes osallistua. Se oli iso yllätys siellä maralla, kuinka hiljaa tuota matkaa oikeasti pitää juosta. En ollut sitä ennen juossut yli 5 minsan kilsoja varmaan ikinä. Tosin riskit on suuremmat pienemmissä määrissä. Sydänlihastulehduksen jälkeen kun en ollut kahteen vuoteen harrastanut mitään liikuntaa, juoksin 500 kilsaa ennen maratonia ja tavoittelin 3.45 aikaa. Se meni totaalisen mönkään jo lähtien huonosta tankkauksesta ja siitä, että unohdin juoda kisassa. Niinpä 34km kohdalla totaalinen seinä ja viimeiseen 5 kilsaan meni 40 minsaa. Muistaakseni 4.09 oli aikani. Toisaalta riskejä on pakko ottaa, vaikka se ei aina kannattaisikaan. Hidas hölkkäily vikassa rivissä ei ole kilpailemista.
 14. Baltsu

  Kevätseuranta

  Bongasin eilisellä lenkillä soutuveneen.
 15. sydänosastolla oleminen ei ole kivaa. Olin 33-vuotiaana siellä, kun oli sydänlihastulehdus. Muut olivat vähintään pallolaajennuspotilaita, osa pahemmassa jamassa. En nukkunut sinä aikana oikeastaan ollenkaan, kun yölläkin saattoi olla siellä huoneessa joku tilanne päällä. Se oli jotenkin inhottavaa, kun oma tilanne oli aika hallinnassa, ts. syke pysyi alhaalla kunhan vain olin vuoteessa, mutta toisaalta sitten ei oikein voinut tehdä mitään, joten minuutit kuluivat hitaasti. Sairaalassa kun ei saanut edes kännykkää käyttää enkä voinut kävellä televisiohuoneeseen. Faijalla on kanssa se pikanitro Dinit-suihke. Pallolaajennusta ei ole voitu tehdä, kun suonet ovat jotenkin niin heikot. Riski, että henki lähtee. Se on saanut aivoinfarkteja joku vajaa 10 kappaletta ja kerran epilepsiakohtauksen, kun ne suonet on vähän liikaa tukossa, mutta eivät ole oikein asialle osanneet tehdä muuta kuin yrittää lääkitä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy