Jump to content
Juoksufoorumi.fi


m-52

Jäsenet
 • Content Count

  547
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

84 Excellent

Converted

 • Coopperi
  yli 3 km
 • 10km
  alle 40 min
 • Puolimaraton
  n. 1.23.45
 • Maraton
  n. 3.04.30

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Normaalilla talvikelillä voi tavallisilla lenkkareilla juosta kuten kesälläkin. Liukkailla keleillä pitää olla varovaisempi. Peilijäällä en juokse. Päkiävoittoinen askellus auttaa asiaa. Kanta-askellus on huomattavasat kaatumisherkempi, samoin kanta-askelluksella nyrjäyttää helpommin nilkkansa varsinkin maastossa.
 2. "On siinä kyllä oma tunnelmansa, koskaan ei tiedä kummalla puolella tietä sudet ovat". Suden näkeminen lenkillä on hieno kokemus, susi on upea eläin. Sen sijaan irtokoiran kohtaaminen on epämiellyttävä kokemus.
 3. Luin ketjun ja heräsi muutama kysymys. Miksi talvijuoksu on hanurista? Miksi ei voi juosta otsalampun valossa? Jos tarvitsee juoksulenkillä kaikenlaisia viihdykkeitä, harrastaako oikeaa lajia. Mitä tulee noihin sykemittareihin, miksi stressata niiden kanssa. Pitkis tehdään sellaisella vauhdilla, että voi vaikka vihellellä mennessään. Ei siihen mitään mittaria tarvita.
 4. Liekö kirjoittaja oikeasti tuota mieltä? Jos on, niin ihmettelen kauhiast. Missä muuten juostaan kisa maantiellä, niin ettei ole mutkia eikä mäkiä? Tuota hupikelkkailua juuri tarkoitin.
 5. Sähköpyörä työmatkakulkineena on ok, jos vaihtoehtona on auto. Samoin sähköläskipyörä on ok, jos vaihtoehto on moottorikelkkailu, mikä kyllä on saatanasta.
 6. Muutama sata kilometriä Nuuksiosta pohjoiseen.
 7. Tuonne taas kesällä juoksemaan. Ai että!
 8. " Olisi se ainakin hyvä tapa saada vähän rahaa liiton tilille. Tai sitten se kisa ei keräisi kuntoilijoita yhteen, kun se kuitenkin on SM-kisa eikä kuntoilija halua tai uskalla osallistua jos se on SM-kisan nimellä. Toisaalta maratonin SM-mitalit jaetaan massatapahtumien yhteydessä, joten pitäisikö niin tehdä myös polkujuoksun kohdalla." Tuli tuosta mieleen vähän eri asia, eli kansallisiin suunnistuskisoihin osallistuminen. Esimerkiksi Oulun kuntorasteilla käy viikottain satoja suunnistajia, ja iso osa näyttää ottavan ne ihan tosissaan ja tulokset ovat monille kovin tärkeitä. Mutta sitten kun joku seura järjestää kansalliset kisat, osallistujia on kourallinen. En ymmärrä, miksi ei edes kannatuksen vuoksi voi osallistua.
 9. m-52

  Nyrkkeily

  Naisten nyrkkeilyä, painia, sumopainia...heh.
 10. Elähän vmaksi ota liian vakavasti näitä juttuja. Täällä on porukkaa, joka pitää maantien/radan tahkoamista sinä oikeana juoksuna/urheiluna, eivätkä kaikki edes ole juosseet muualla. Maastossa/polulla kun saattaa kompastua ja kävelemäänkin joutuu joskus.
 11. "Harmi vain, että samalla kävi selväksi, että kestävyysjuoksu ei ole lajien kuningas." Ei tietenkään ole, vaan jalkapallo on, kuulemma.
 12. Väität siis, että asvaltilla/radalla on juoksuun paremmat olosuhteet kuin polulla/maastossa. Itse koen asian päinvastoin, vaikka olenkin juossut viimeiset 20 vuotta enimmäkseen teillä.
 13. Polkujuoksu/maastojuoksu ja suunnistus suoritetaan ihmiselle luontaisella alustalla, kun taas asvaltti ja mondo ovat keinotekoisia. Jos joku pitää kovalla tiellä juoksemista tai 400 metrin kierroksen tahkoamista mielekkäämpänä kuin maastossa tapahtuvaa juoksua, niin mikäpä siinä, mutta kovasti ihmettelen. Yleensä taitaa olla niin, että kyseiset henkilöt eivät ole edes juosseet maastossa. Mitä tuohon aikojen vertaamiseen tulee, eihän tuo voi olla ainoa motiivi juoksemiseen. Jos on, niin voi voi. Suunnistuksessa tavalliselle harrastajalle juoksu on oikeastaan sivuseikka. Rastien löytyminen sujuvasti on ykkösjuttu. Menehän nimimerkki iltarasteille, niin voit löytää kuntoiluun uuden ulottuvuuden. Niin ja suunnistus ja polkujuoksu eivät vaadi miljoonastadionien rakentamista ja ylläpitämistä.
 14. m-52

  Rottefella Move Switch

  Kävin juuri paikallisessa asiantuntijaliikkeessä. Tuttu myyjä (tietää kyllä suksista ja voitelusta varmaan lähes kaiken) oli vähän epäilevällä kannalla tuon siteen suhteen, myisi toki, mutta oli sitä mieltä, että kannatta odotella ja kuulostella.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy