Jump to content
Juoksufoorumi.fi


m-52

Jäsenet
 • Content Count

  637
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

122 Excellent

Converted

 • Coopperi
  yli 3 km
 • 10km
  alle 40 min
 • Puolimaraton
  n. 1.23.45
 • Maraton
  n. 3.04.30

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Viime vuoden lopussa tuli 20 vuotta täyteen säännöllistä juoksua (pyöräilyn ja hiihdon lisäksi), keskimäärin hieman alle 3000 km/vuosi. 12 vuotta juoksin lähinnä Asicseilla (2000 -sarja, DS -tr.), eli siis kiertojäykillä ja painavilla kengillä. Askel oli lähinnä kanta edellä. Sitten tein jatkuvien vammojen takia radikaalin muutoksen sekä kenkien että askelluksen suhteen. Kengiksi kevyet, kiertolöysät ja mataladroppiset kengät (aika paljon on tullut käytettyä ns. paljasjalkakenkiä) ja askellus päkiävoittoiseksi. Jos nyt noiden kokemusten myötä voisin palata 20 vuotta taaksepäin ja aloittaa uudestaan, valinta olisi ilman muuta tuo jälkimmäinen vaihtoehto.
 2. m-52

  Hyvä biisi

  Anna Erikssonin käännös kappaleesta Je Suis Malade live-esityksenä. Aivan sairaan hieno veto, kuten Annan kaikki viimevuosien esitykset. Eräs suosikkiartisteistani. https://www.youtube.com/watch?v=N9TsCx1Bdyw
 3. Nuuskaajat näyttävät olevan samanlaisia kuin tupakoitsijatkin, tyhjät rasiat heitetään muualle paitsi roskikseen. Ihme porukkaa.
 4. Minä hiihdän vain perinteistä, vuorotahtihiihto on mielestäni mukavinta. Aika paljon hiihdän "vanhanaikaisella" ladulla, eli joko hiihtämällä tehdyllä tai moottorikelkalla vedetyllä ladulla, joka ei ole rautatiemäinen niin kuin nuo latukoneen ladut. On kokoajan mutkia ja mättäitä, joissa pitää vaihtaa rytmiä. Eikä ole luistelijoita huitomassa sauvoilla. Niin ja usein puusuksilla ja sauvoissa lukee Mäntyranta:) Kuinka monelle palstalaiselle lienee hirvenhiihto tuttua. Itse harrastin sitä takavuosina melko tiiviisti. Siinäkin siirryttiin jossain vaiheessa vapaaseen hiihtotyyliin, josta onneksi melko pian siirryttiin pelkkään perinteiseen. On muuten hieno laji.
 5. m-52

  Kirja-ketju

  Pelkkä sotamies/tarkka-ampuja 🙂 Miten SS -miehet ja vihreät liittyvät toisiinsa? Nythän keskusteltiin nimenomaan SS -miehistä.
 6. m-52

  Huono biisi

  Huonoja biisejä on paljon, mikä selviää esimerkiksi kuuntelemalla ylen soittamaa musaa. Kolme artistia, joiden laulua en pysty kuuntelemaan (kappalesta riippumatta) ovat Arttu Viskari, Kaija Koo ja pahin Virve Rosti.
 7. m-52

  Kirja-ketju

  Eipä kiinnosta sinun liittymisesi pätkääkään.
 8. m-52

  Kirja-ketju

  Mielenkiintoinen kirja, josta jotkut ovat ottaneet nokkiinsa. Lapuan liikkeen fani Jussi Niinistökin hermostui aiheesta julkistettuun selvitykseen, joka on saanut kansainvälistä huomiota ihan aiheesta. Uutta itselleni oli, että fasistijärjestö IKL oli körttiläisten suosikki.
 9. m-52

  Kirja-ketju

  Luin myös kirjan, mukavaa luettavaa alusta loppuun. Tuolle loppukommentillesi voisi antaa nimen, mutta jätän antamatta.
 10. m-52

  21. Kaukopartiohiihto

  Teron vai Sampon? Sampohan on kovempi suunnistaja.
 11. m-52

  21. Kaukopartiohiihto

  Onko Hyppölän Teron 50 v -haastetta pystynyt kukaan suorittamaan? Siihenhän sisältyy tuo kaukopartiohiihto. https://ultrajuoksu.fi/tero-hyppola-50-v-haaste-kestavyysurheilijoille/
 12. m-52

  Eräsuksien voitelu?

  Oman kokemukseni mukaan pakkaskeleillä ei ole puusuksen voittanutta. Itselläni on 3 m pitkät paltamolaiset rottefellan nordic 75 mm:n monoille tarkoitetuilla siteillä. Ja pohjassa tietenkin vain tervaa. Lauhemmilla ilmoilla käytän Karhun suomupohjia, nuo ovat varmaan ainakin 20 vuotta vanhat, joten suomut ovat sopivasti kuluneet. On muuten jotenkin ihan eri fiilis, kun hiihtää puusuksilla verrattuna muovihärpäkkeisiin. Nuo paltamolaiset ovat vielä tosi kauniit, hyvä että hennoin siteet laittaa 😀.
 13. m-52

  Talvijuoksukengät ?

  Minä juoksen noissa olosuhteissa maastokengillä (esim. x-talon 200), joissa on nappulat. Pehmeässä lumessahan ei kengässä tarvitse mitään vaimennuksia.
 14. Nykyisillä leveillä baanoilla perinteisen hiihtäjät, kävelijät ja läskipyöräilijät voivat liikkua yhtä aikaa ilman ongelmia.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy