Jump to content
Juoksufoorumi.fitutteli

Jäsenet
 • Content Count

  20
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good
 1. tutteli

  Feelmaxin kevytkengät

  Onko kellään kokemusta Feelmaxin kevytkengistä, katselin sivuja, malleina oli Lappaa ja Panka. Ajattelin aktivoida niillä jalkalihaksia. Onko koot normaalit esim. että 39 koko mahtuu 39 jalalle Mitkä urheilukaupat niitä myy?
 2. Niin valitettavasti nuo kenkämallit muuttuu jatkuvasti eikä aina parempaan suuntaan. Kengät ovat menneet liian teknisiksi. Esim. kokeilin Addun Glidejä ja niissä oli joku erikoinen kantapala, joka tuntui askeltaessa oudolta. Muutaman vuoden takaiset Niken mallit oli parempia, jämäkämpiä. Nykyiset mallit ovat liian pehmeitä ja pohja on liian kimmoinen, lisäksi kenkä lenvenee nopeasti käytössä sekä levys että pituus-suuntaan eli tuki on olematon. Samoin venyivät muuten Asicin 1020, koko isoni sekä Nikessä että Asicissa numerolla.
 3. Minulla on todettu selkeä ylipronaatio ja todella löysä nilkka. Tilanne on tällä hetkellä se että jo käveleminenkin kipeyttää jalat, selkä ja polvi ja lonkkakivut ovat välillä tosi voimakkaat. OLen saanut tukipohjalliset, mutta ne ovat niin paksut etteivät sovi lenkkareihin, ainoastaan Niken Pegasuksiin sopivat, mutaa koska Pegasuksen kanta on niin löysä, pohjallisista huolimatta kantapää nousee ylös. Eli on melko pakko ostaa kengät ja käyttää niitä ilman pohjallisia, mitkä kengät sopii parhaiten ylipronatoivalle löysälle nilkalle? Onko olemassa jäykkiä tukevia neutraaleja kenkiä? Entä onko kiertojäykkiä neutraaleja kenkiä?Entä uskaltaako käyttää pronaatiotuettuja, niitäkin on kevyesti/vahvasti tuettuja. Toisaalta meneekö lihakset lopullisesti jos käyttää tuettuja kenkiä. Eli sen tiedän että ainakaan Niken neutraalit lenkkarit ei tue jalkaa, entä muut merkit. Onko kukaan onnistunut köytämään kenkää vahvalle tukipohjalliselle? Minun pohjalliset on tehty Respectalla, eli eivät ole foot-balancet
 4. Kokeilin sitä Brooks Glyserii 5:ttä. Kokeilin sisätiloissa pari kymmenen minuutin kävelyä ja huomasin että en voinut käyttää koska neutraali. Jalka vääntyi sisään lonkasta asti ja nilkassa tuntui muljahduksia. Ortopedi sanoi aiemmin että nilkka on todella löysä. Eli kyllä se taitaa olla niin että tarvitsen sellaiset kengät joihin mahtuu tukipohjallinen tai sitten jonkinlainen pronaatiotuettu malli. Ongelmana vain on mistä löytää kengät joihin paksu ortoosi mahtuu. Mutta se Brooks Glycerin on loistava kenkä neutraalisti askeltavalle, tuntui tosi hyvältä ja istuvalta jalalle. massiivinenMinun mielestäni paljon paremman tuntuinen kuin esim. Niken Air Pegasus. ELI SUOSITTELEN LÄMPIMÄSTI. Mimmonen se Asic Nimbus on, kokeilin kengän materiaalia kaupassa ja tuntui jämäkältä, eikö se ole neutraali? Voisiko siihen laittaa tukipohjallisen? Entä kokemuksia pronaatiotuetuista malleista, ajattelin sellaista kevyemmin pronatoitua, joka etenkin tukee kantapään liikettä. Entä muut merkit. Luin jonkun aiemman artikkelin että Nikellä olisai joku Nike Elite malli, joka on pronatoitu, mutta kuitenkin turvallinen käyttää. Vähän pelottaa nuo pronaatiotuetut mallit kun viime keväänä luin Juoksija-lehdestä artikkelin, jossa kerrottiin että voivat tehdä vammoja.
 5. Vaikka minulle suositeltiin pronaatiotuettuja kenkiä niin haluaisin kokeilla neutraaleja eli Aditas glideä tai Brooks Glyceriniä. Olen kahden vaiheilla kummat ostan. Millainen tuo Aditas glide on kävely tai juoksukäytössä? Lesti oli aika matala mutta kanta tuntui melko vaimennetulta. Minulla oli Nike Air Pegasuksen kanssa ongelmia kannan kanssa kun kävellessä tai juostessa jalka liikkui kengän sisällä, tuli hirveät nilkka ja polvikivut, kuin olisi kävellyt suolla aamutossuissa. Onko Aditaksessa ehkä sitten samaa, tosin lesti oli erilainen. Entä kokemukset Brooks glyserin, Juoksija-lehdissä sanottiin kiertolöysäksi, mutta kun kokeilin niin kanta tuntui istuvalta. Onko muuten pronaatiotuelliset jalkineet "vaarallisia" jalkaterapeutti sanoi että neutraali on turvalllisin. Kokeilin myös Asicin pronaatiotuettua kävelykenkää, tuntui istuvalta, mutta en tiedä millainen on kävellä käytännössä. Aiemmin on tullut kipuja esim. Asic 1020 kanssa. Eli jos saisi kommentteja noista kengistä ja myös niiltä joilla on ylipronaatio.
 6. tutteli

  Aditas glide

  Vaikka minulle suositeltiin pronaatiotuettuja kenkiä niin haluaisin kokeilla neutraaleja eli Aditas glideä tai Brooks Glyceriniä Millainen tuo Aditas glide on kävely tai juoksukäytössä? Lesti oli aika matala mutta kanta tuntui melko vaimennetulta. Minulla oli Nike Air Pegasuksen kanssa ongelmia kannan kanssa kun kävellessä tai juostessa jalka liikkui kengän sisällä, tuli hirveät nilkka ja polvikivut, kuin olisi kävellyt suolla aamutossuissa. Entä kokemukset Brooks glyserin, Juoksija-lehdissä sanottiin kiertolöysäksi, mutta kun kokeilin niin kanta tuntui istuvalta. Onko muuten pronaatiotuelliset jalkineet "vaarallisia" jalkaterapeutti sanoi että neutraali on turvalllisin. Kokeilin Asicin pronaatiotuettua kävelykenkää, tuntui istuvalta, mutta en tiedä millainen on kun on kävellä käytännössä. Aiemmin on tullut kipuja esim. Asic 1020 kanssa. Eli jos saisi kommentteja noista kengistä ja myös niiltä joilla on ylipronaatio.
 7. tutteli

  Sopiva Kenkä

  MInulla on jalka ja selkäongelmia, mm. sain tukipohjalliset, Ostin NIKEN Air Pegasukset mallia 2008 mutta tuli ongelmia. Kenkä on tilava ja hyvä, pohjallinenkin mahtuu, mutta kengän pohja on jotenkin liian kimmoisa ja kävellessä tuntuu kuin "kävelisi suolla". Myös kanta on liian tilava ja sitä ei saa nauhoilla sidottua. Jalka askeltaa kengän sisässä ja tekee selkä, lonkka ja polvikipuja. Kenkä ei tue jalkaa edes pohjallisen kanssa. Ongelma on sama kengän omilla pohjallisilla sekä tukipohjallisilla. Asicilla ei tuota ongelmaa ollut mutta pohjallinen ei istu siihen. Onko Nikellä hyviä kovemmalla pohjalla ja tukevammalla kantapäällä varustettuja kenkiä. Kyselin Intersportista mutta yrittivät tyrkyttää väkisin ylikalliita pehmeäkantaisia perus kävelyasiceja. Eli myyjäillä ei ollut tietoa. Entä Brooksit, Eccot tai joku muu merkki? Miten muuten vaelluskengät, talvea ajatellen, ortopedi suositteli sellaisia jos pohjallisiin sopivia kenkiä ei löydy. Katselin Haglöfejä mutta pohja vaikutti liukkaalta jos talvikäyttöä ajattelee. Kokeilinkin mutta koot oli naisten lesteissäkin melko tilavia, mikä on parempi vaihtoehto, ostaako mieluummin vähän iso vai napakka. Näissä Haglöfeissä varvasosa kohosi jotenkin liikaa ylöspäin tuntui kuin olisi kävelly ylämäkeen. Mitkä vaelluskenkämallit katukäyttöön ovat hyviä?
 8. tutteli

  Talvilenkkareita

  Millaisia talvilenkkarivinkkejä voisitte antaa. Pitäisi olla kiertojäykät, koska minulla on voimakas ylipronaatio. Olen kesän aikana pitänyt vuorotellen Asiceja /nikeä/Reeebokin halpismallia. Kokeilin kenkäkauppojen nahkakenkiä ja niissä jalka limsui pahasti eli pitäisi löytää kesälenkkaria vastaava talvimalli. Katselin Intersportissa kenkiä ja siellä oli Reebokin Goretex malli, lisäksi oli Haglöfin retkeilykenkä Goretex-mallia. Eli mitä mieltä olette näistä? Ja jos tiedätte jotain muita merkkejä niin jos voisitte antaa vinkkejä. Kuulin että myös Asicilta olisi tulossa jokin talvimalli?
 9. No tottakai ne ovat, mutta minä juoksen ja kävelen samalla lenkillä.
 10. Naisten mallia ovat. Air Pegasus 2007. Tuntuvat vain niin oudoilta aiempiin malleihin verrattuina. Viimevuotinen malli 2006 oli jämäkkä ja hyvä. Kait nuo kengät on tarkoitettu pelkkään juoksuun
 11. Huomasin että Air Pegasuksessa (malli 2007 punainen) on tuo vaimennus muuttunut paljon löysemmäksi kuin aikaisemmin, juoksussa ongelma ei niin haittaa, mutta kävelyssä, kävely on vaikeaa koska kantapää painuu liian alas ja tuntuu kuin kävelisi hyllyvän kumimaton päällä, se kipeyttää selän ja väsyttää lihakset. Viimevuotisessa ja vanhemmissa malleissa tuota ongelmaa ei ollut, kengillä pystyi tarvittaessa myös kävelemään. Häipyykö tuo hyllyminen käytössä? Muuten lesti on hyvä.
 12. tutteli

  Kenkien vaihtaminen?

  Ostin Asicit, joilla kipeytyi jalat ja syyksi selvisi epähuomiossa puoli numeroa liian suuri koko. Kysyin vaihtoa eikä se sopinut, koska niitä ei sitten voi uutena myydä eteenpäin.
 13. tutteli

  Myydään Asics GEL 1120

  Huomasin että ne ovat numeroa liian isot eli numero on 40 (sisäpituus 25.5 cm)ja markettikenkien koko 39 (sisäpituus 25 cm) Eli ne lonksuu kannasta kävellessäkin siksi ne aiheutti ongelmia. Eli pakko ne on myydä
 14. tutteli

  Myydään Asics GEL 1120

  Olisi myytävänä uudet muutaman viikon ikäiset ASIC GEL 1120 lenkkarit, maksoivat ostaessa 99e, möisin puoleen hintaan, aiheuttivat ongelmia ja syykin selvisi, olin ostanut vahingossa numeroa liian suuret ja jalat väsyivät ja kipeytyivä, kun kanta alkoi hölskymään. Ostin epähuomiossa markettilenkkarien koon mukaan, niissä oli koko 25.5 cm merkitty kooksi 39. Markettilenkkarit oli ahdasta kokoa. Niinpä luulin että sama koko käy urheilulenkkareissakin! Kengän sisäpituus on 25.5 cm ja koko 40, kengillä on kävelty yhteensä vain kolme - 4 muutaman kilometrin kävelylenkkiä. Varvastilaa on riittävästi eli lesti on normaali mutta napakka. Jos kiinnostaa ilmoitelkaa tällä palstalla niin laitan nettiosoitteen ja puhelinnron
 15. No minulla alkoi juuri nuo puutumisoireet ja päkiäkivut noiden Asic Gel 1120 jälkeen.oliskohan niissä sitten jotenkin kapeampi lesti syvyys-suunnassa, jalalle ei jää tilaa normaaliin likkeeseen.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy