Jump to content
Juoksufoorumi.fi
lasser

Jäsenet
 • Content Count

  35
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Converted

 • Puolimaraton
  1:36
 • Maraton
  3:44
 1. lasser

  Tampereen ladut

  Kaupissa on auki kenttiä kiertävä noin 900m pitkä lenkki. Metsissä ei näyttänyt kovinkaan paljoa lunta olevan, mutta tykit oli päällä ja varmaan pituutta saadaan lisää lähipäivinä.
 2. lasser

  Kiekkokysymys

  Juu, Köpikseen vaan! Oli loistava kisa ja resgasmurheet teki vaan ekasta täydestä matkasta vieläkin ikimuostoisemman tarinan.:) Alla oli tuubit raskaammasta päästä, ei mitään ultralighttejä, mutta ilman edeltävää myrskyä ei varmaan ihan vastaavia ongelmia ole odotettavissa.
 3. lasser

  Kiekkokysymys

  Itselläni on karuja kokemuksia Köpiksen fillarereitistä parin vuoden takaa.. Rengasrikkoja taisi tulla 4kpl (ja paikka-aineita oli kolmeen). En tiedä sitten johtuiko tämä enemmän edellisen yön myrskyn tielle tuomasta pienestä kivestä vai asfaltin laadusta (joka on kuulemma terävämpää kuin täkäläinen). Suomessa ei ollut minullakaan ollut mennyt juurikaan renkaita. Reitin varrelta, katsojilta yms., olisi saanut sisärenkaita, mutta kenelläkään ei tuntunut olevan tuubeja. Sinuna siis laittaisin litkut tuubin sisään, ottaisin paikka-aineita ja lisäksi ainakin yhden kokonaisen vararenkaan sekä riittävän määrän co2 -patruunoita. Jos siis päädyt tuubeihin. http://tajut.blogspot.fi/2010/08/challenge-copenhagen-1582010-ironman.html
 4. Taisin jo aikaisemmin vastailla tähän ketjuun, mutta ko. fillari kokoa 54 toimii hyvin mulla. Pituutta minulla on 178 ja ainakaan yhtään isompi ei runko saisi olla. Fillari sijaitsee muuten Treellä, jos koeajo kiinnostaa.
 5. lasser

  Pyöräilykengät?

  Näillä olen selvinnyt tri-kengillä vähän viileämmässäkin (eivätkä hidasta pukemista): http://www.probikekit.com/eu/clothing/mens/cycling-clothing/overshoes/blue-seventy-toe-covers.html Lasse
 6. lasser

  trainerin korjailua

  Edellisellä fillari"lenkillä" parvekkaalla tuntuivat vastukset hävinneen trainerista. Vaikka ensimmäinen oletus olikin reisilihasten tehojen räjähdysmäinen kasvu osottautui tämä teoria tarkemmassa tarkastelussa vääräksi. Pakko oli tietenkin purkaa traineri ja tutkia kuinka se toimii. Vempele näyttäisi olevan mekaanisesti ihan kunnossa (vikaa ei löytynyt), mutta prosessin aikana hävisi muutama desi öljyä parvekkeen lattialle. Onkos kellään aavistustakaan millä nesteellä trainerin voisi taas täyttää? W40? Kyseessä siis Gistin Fluid turbotrainer.
 7. lasser

  Hengitysrytmi uidessa

  Nopea kommentti vielä täältäkin; minulla ei ole oikein mitään hajua millä rytmillä hengitän kisoissa. Todennäköisesti jokaisella käsivetoparilla eniten, välillä, kun saa vedellä pitkään ja rauhassa niin joka toisella. Aina välillä eri puolilta ja eteen täytyy kurkkia suunnistaessa. Harjoitellessa on toki tärkeää opetella hengittämään eri puolilta ja liukukin paranee kummasti, kun happea imaisee vähän harvemmin. Mutta, heti kun "numero laitetaan rintaan" ja asetutaan viivalle niin minun ainakin on turha yrittää liikaa mitään, mikä ei tule automaattisesti selkärangasta. Minusta siis tässä pitää erottaa treenaaminen ja kisasuoritus toisistaan. Treeneissä panostetaan tekniikkaan ja mietitään parasta hengitysrytmiä, kisoissa vaan mennään kovaa!:)
 8. lasser

  Kiekkojen periaate?

  Mietiskelin ja laskeskelin itsekin hienompien vanteiden hankkimista pitkään. Harrastelijana ilman "tavoitetta Hawajille" ei yhtälöstä millään saanut uusien vanteiden hankintaa puoltavaa. Eur/sec suhde vaan on hurjan huono. Mutta, fillarin selässä tulee aikaa kuitenkin vietettyä suht paljon vaikka kisoja vain muutama kesässä on. Ja "turhat hifistelykiekot" vaan tuntuu jotenkin niin hienoilta, että pelkästään sillä fiiliksellä jaksaa vähän enemmän ja pidempään. Myönnän turhamaisuuteni ja välinefriikkeyteni, mutta kyllä se psykologinen puoli jonka mageista kiekoista sai oli mulle ehdottomasti se tärkein! On se vaan niin hieno fiilis kyyhöttää aeroasennossa 180km, kun alla suhisee korkean profiilin hiilarikiekot!:)
 9. Hyvältä kuulostaa, täytyy varmaan sittenkin alka treenaamaan ensi kesänä! Löytyyköhän tekstissä mainittua reittikarttaa jostain netistä tms, kun aamulehti ei tule kotiin? Ja kuinkahan osallistumisoikeus tuonne..? Lasse
 10. Pitää Tajujen edustajani vähän mainostaa meitäkin! Tajujen triathlon jaosto ei pysty koossa kilpailemaan TT226:en kanssa, mutta varsin hyvä porukka meilläkin on kasassa! Aktiivisia treenaajia on kymmenkunta, Joroisilla taisi olla yli kymmenen seuran edustajaa ja täydenmatkan kisasi/kisaa yli viisi seuralaista tänä vuonna (SM-mitalejakin tuli). Ei niinkään aktiivi kilpailijoita, mutta vähän vanhemmalla iällä lajiin täysin hurahtaneita! Talven aikana meillä on pari ratavuoroa ja tekniikkakoulua sekä Tampereen jouksijoiden kaikki juoksutreenit. Pirkkahallissa on ollut duathlon treenejä yms. Yhteistreenejä sovitaan tilanteen mukaan, "virallista" toimintaa on vähemmän -kannattaa tulla mukaan tutustumaan vaikkas uintitreeneihin. Ja tuolla Tre City Triathlonissa pitäisi meiltäkin olla järjestäjiä paikalla. www.tajut.fi -lasse
 11. lasser

  Challenge Copenhagen 2010

  Kyllä F9 löysi tiensä takaisin Suomeen. Mukava oli huomata kännykässä onnitteluveisti "Jensiltä" ja ehdotus renkaiden vaihtopaikasta. Välillä tosin teki mieli heivata koko kiekko+tuubi mereen ja siirtyä pysyvästi retkipyöräilijäksi!
 12. Itselläni tuo aero drink tuntuu toimivan mainiosti, tosin vasta muutaman lenkin kokemuksella. Oman pulloni ja bracketin kiinnitykseen tilasin wigglestä.
 13. lasser

  Burana

  Itse olen napannut buranan maratonin tai pidempien suoritusten jälkeen. Tarkoituksena ei ole ollut poistaa kipuja vaan enemmänkin Buranan tulehduksiin auttava ominaisuus. Lihakset, nivelet yms ovat juoksussa joutuneet aikas koville ja niihin syntyy helposti pieniä tulehduksia. Buranan ottaminen lievittää niitä ja saattaa estää piedmmänkin juoksutauon. Itse juoksun aikana en uskaltaisi lääkkeitä popsia, mielellään "kuuntelee kehoaan" ja vatsan kestäminenkin jännittäisi.
 14. lasser

  Forerunner 310XT

  310XT:tä on nyt käytetty muutama kuukausi ja parin huoltokeikan jälkeen toimii loistavasti. Mutta onko muilla kokemusta multisport -toiminnosta? Multisport helpottaa yhdistelmätreenien seuraamista niin, että kokonaisaika yms. näkyvät kellossa ja lajin vaihto tapahtuu napin painalluksella. Mutta, kun nuo datat siirtää garmin connectiin, niin jokainen "osasuoritus" näkyy taas erillisenä lajina? Olisi mukavampi tarkkailla koko suoritusta kerralla, kuten se kellossa näkyykin. Erikoisesti kesän triathlon ja duathlon kisoja ajatellen.
 15. lasser

  Märkkäriä...

  Itse olen hyvin pärjännyt tri-puvullani jonka suojaksi uimashortsit ja tiukka surffi-paita, mutta noita leija-surffireissuja onkin tullut tehtyä vähän turhan harvoin. Varsinaisen surffilaudan tai purjelautailun kanssa onkin jo pakko käyttää eri pukua, kun heikkojen taitojen takia joutuu könyämään enemmän polvillaan. Toimii ainakin hyvin tuolla etelän vesillä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy