Jump to content
Juoksufoorumi.fi

JOPO

Jäsenet
 • Posts

  504
 • Liittyi

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JOPO's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Itse olen messinki harjan korvannut pehmeällä rosteriharjalla, http://www.normark.fi/tuotteet/kasiharjat-ja-tarvikkeet toimii mielestäni erinomaisesti.
 2. Rottefellan NNN järjestelmän patentti/tuotesuoja on vanhentunut ja Salomon tulee NNN markkinoille mukaan. Jokohan terve hintakilpailu tulisi myös sidemarkkinoille?
 3. JOPO

  Marcialonga 2016

  Kyllä siellä on (normaalissa lumitilanteessa) erinomaiset baanat myös luisteluhiihtoon. Siellä on Hienot maisemat ja hyvä tunnelma.
 4. Late1 ohjeen mukaisesti olen toiminut. Olen laittanut kesäksi huoltovoiteet pohjaan ja hiihtokauden alkaessa siklannut voiteet pois. Hiihtokauden ulkopuolella säilytän sukset aina suksipussissa. Jos sinulla ei ole voiteita niin vähintäänkin auringonvalollta sinun pitää sukset suojata.
 5. http://m.loeffler.at/at/Damen/Nordic-Sports/Hosen/11543-WARM-UP-TIGHTS-WS-SOFTSHELL-WARM Tuossa yksi vaihtoehto.
 6. Minulla on Rexin R 1 sauvoja ja olen ollut niihin tyytyväinen.
 7. JOPO

  Vasaloppet 2015

  No niin, se meni sitten Vasaloppet sairastelun takia vihkoon, mutta ei voi mitään. Heti lähdön jälkeen (2. block) huomasin, että kroppa ei toimi (flunssa ei ollut vielä lähtenyt), joten heti alussa vauhti alas ja siirryin nautiskelemaan. Hiihdettiin kaverin kanssa rauhalliseti (olemattomia) maisemia ihaillen maaliin. Järjestelyt toimivat erinomaisesti ja hiihtäjillä/katsojilla oli erinomainen kisafiilis.
 8. Yleiskelille minun suksistani Hard on parempi, suosittelen siis sitä. Pehmeällä alustalla taas Unisversal toimiin paremmin. Hinta (sis. siteet) oli mainitsemaasi hintaa selvästi kalliimpi.
 9. Hommasin itselleni 2 paria ensi kauden Peltosia (Universal ja Hard) sekä vaimolle (Hard), vaikuttavat ensi testien perusteella erittäin hyviltä. Pitää syksyllä vielä ostaa Peltosen uuden rungon vesikelin sukset, niin sitten on setti kasassa.
 10. Löytyi kaksi pari liukkaita ja helposti hiihdettäviä suksia. Kyseessä on ensi kaudella myyntiin tulevat Peltosen luistelusukset. Alkuvaikutelma on kyllä erittäin positiivinen, testit jatkuvat näillä näkymin vasta ensi syksynä.
 11. ^ Häijää ja Carilainen myyvät suksia paljon ympäri Suomen niemen (Fortesta ei kokemusta). Muistaakseni antavat suksille vaihtotakuun (jos ei toimi niin voi vaihtaa toisiin). Em. paikoista sukset ostaneet (tuntemani) ovat olleet tyytyväisiä suksiinsa, saamaansa palveluun ja myyjien ammattitaitoon.
 12. Kaikilta valmistajilta löytyy hyviä pareja. Oikean/luistavan parin etsiminen voi kyllä olla vaikeaa. Suksien valinnassa kannattaa turvautua ammattilaisen apuun, jos ostajalla ei ole riittävää osaamista suksen valintaan. KOTIMAISTA KANNATTAA ostoissa suosia. Peltosia valmistetaan Heinolassa, Yokoista minulla ei ole kokemusta, Käytössäni on Peltosen ja Fischerin luistelusuksia. Kaikki parit ovat ns. valittuja pareja. Fisherin sukset (3 paria) ovat yhden hyvin menestyneen (ei suomalaisen) maailmancup hiihtäjän tallisuksia (hän on ne testien tai kisan jälkeen siirtänyt syrjään) ja Peltosen sukset on kokenut ammattilainen päässyt puristelemaan. Kaikilla omistamillani suksilla pystyy hyvin hiihtämään ja kavereiden kanssa/tapahtumissa hiihtäessäni pärjään luistossa hyvin. Tällä hetkellä suosikkiparini (lue luistavin/helpoin hiihtää) on Peltosen valmistama.
 13. Hiihdin kerran Pari tuntia Reismanin kanssa samaa vauhtia. Hänen perushiihtovauhtinsa (jos hän sitä tuolla hetkellä hiihti) ei mielestäni ollut älyttömän kova, kovempi kuin minulla mutta ero ei ollut tuolloin älyttömän suuri. Kaveri varmaan hiihtää pari vuorokautta todella lyhyillä tauoilla ilman isompia suunnistuvirheitä ja näin on onnistunut tuon 300 km useamman kerran saavuttamaan.
 14. ^ Totta, pukeutuminen pitkissä talvitapahtumissa vaatii vähän treeniä ja paneutumista asiaan. Viime vuosina olen itse käyttänyt Windstopper (edessä)/Shoftshell (takana) hiihtopukuja niin Umpihanki- kuin Kaukopartiohiihdossa. Alle olen aina laittanut verkkopaidan ja pitkät tai lyhyet verkkohousut, muita väliasuja olen käyttänyt kovan pakkasen tai kylmän tuulen niin vaatiessa. Päähineenä olen käyttänyt Ws pipoa ja kylmällä buffia suojaamassa niskaa, kaulaa ja kasvoja. Käsineinä olen käyttänyt pääsääntöisesti aika ohuita ws hanskoja ja vähintään yhdet varahanskat otan pitkiin tapahtumiin aina rinkkaan. Taukoja varten rinkasta löytyy taukotakki (untuvaa) pitämään kylmän loitolla. Pukeutumisessa on tärkeää ettei laita suorituksen aikana liikaa vaatetta päälle ja vaatteiden pitää olla hengittäviä. Tuosta Hämeenlinna-Utti hiihdosta en aiemmin ole kuullutkaan, melkoinen ponnistus on ollut, varsinkin huonolla säällä. Hieno, tuollaista onnistunutta vaativaa suoritusta varmasti on muistella.
 15. Kyllä kaksi yötä yhteen menoon on kova kattaus, kunto varmaan riittää mutta miten mielen saa pidettyä positiivisena. Palautuminen tuollaisesta lenkistä (vaikkei sitä älyttömän kovasti hiihtäisikään) vaatii kohtuullisen reilusti aikaa. Olen pari kertaa hiihtänyt 150 km 24 tuntiin, mutta minun hiihtovauhti ei riittäisi 300 km:n hiihtoon 48 h:ssa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy