Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Korteksi

Jäsenet
 • Content Count

  104
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by Korteksi

 1. Korteksi

  Nike Vaporfly 4%

  Vihreää valoa näkyvissä, WA hyväksyy Niken Vaporfly next% juoksutossut. https://www.cbssports.com/olympics/news/nike-vaporfly-next-running-shoes-get-green-light-for-olympics-but-theres-a-catch/
 2. Se särkylääke, joka minulla yskänärsytykseen auttaa onkin nimenomaan sellainen, joka sisältää asetyylisalisyyliä esim. asperiini. Muut särkylääkkeet ei auta. Ja kuumehan se on, joka sen taudin varsinaisesti voittaa. Minulla oli juuri 5 viikkoa kestävä keuhkoputkentulehdus kuumeineen ja yskimisineen. Voihan tuo lääkitykseen reagoiminen olla toki vähän yksilöllistäkin.
 3. Tuohon yskimiseen on minulla yskänlääkkeenä asperiini, disperiini, burana, ibumax tai vastaava. Puoli tuntia tabletin ottamisen jälkeen yskiminen loppuu ja nukkuminen onnistuu. Tuo jotenkin puuduttaa yskän ärsytystä.
 4. Tuohan on sitten aivan päinvastoin, kun ajattelin. Olisi tuossa kahden pellon välissä noin 1.5 km pitkä mäki, jonka toisessa reunassa on noin 300 m pitkä jyrkkä nousu ja sitten lasketaan loivaa alamäkeä alas samalle tasolle reilun kilometrin matkalla. Jos juoksisin sitä edestakaisin, voisin kellottaa kumpaanko suuntaan se sujuu lyhyemmässä ajassa. Vai olisiko ajat samoja? Yrittäisin juosta vaikka täysillä koko ajan. Kuten ennätysjuoksussa. Mikä on tuo absoluuttinen korkeusero? Jos tullaan samalle tasolle toisiaan seuraavan ylä- ja alamäen jälkeen? Esim. kilometri jyrkkää mäkeä ylös ja sitten 4 km loivaa mäkeä alas samalle tasolle? Edit: Pitäisi sitten vielä juosta vertailuksi tasamaalla edestakaisin 1.5 km pätkää. Tuo mäkiasia on vain mutu-tuntumaa, mitään varsinaisia todisteita asiasta, ei ole, omistakaan maantiejuoksuista. Mutta maantiejuoksuista minulla on parempia aikoja, kuin radalta, ratajuoksuahan hidastavat ne kaarteet.
 5. Kyllä mäki velkansa maksaa. Ja maksaa korkojen kanssa, jos jyrkähköä ylämäkeä seuraa piitkä loiva alamäki. Tuo 15 km ennätysreitti näyttää sisältävän aika monta jyrkähköä nousua, joita vastaa pitkät loivat alamäet. Kaikenkaikkiaan aika hyvä kokonaisuus. Toisinpäin juostuna paljon hitaampi. Letesenbet Gidey oli Dohan mm-kisoissa naisten 10000 metrillä 2. ajalla 30.21,23 Sifan Hassanin jälkeen. 1.59-projektissa juostiin n. 5 km pätkää edestakaisin ja siinä tasainen reitti varmaan paras. Alussa siinä tultiin pätkä alamäkeä varsinaiselle reitille.
 6. Olin silloin 60-luvun lopulla Lydiardin kanssa yhteislenkillä, kun hän oli urheiluseuramme vieraana antamassa neuvoja kestävyysjuoksuun. Hänellä oli suomenkielinen tulkki mukana. Onkohan foorumilla muita Lydiardin kanssa juosseita ? Tuolla henokin ketjussa oli linkki senajan juoksijoiden juoksemisiin. Ja jostakin tulosluettelosta siellä bongasin nykyisiä veteraaneja, Jaakko Rouhiainen, Heimo Kärkkäinen, Arto Elonen mm.
 7. Kävin kanssa ennakkoäänestämässä ja oli kuulakärkikynä. Aikaisemmin on ollut lyijykynä. Ei kai sitä kynän laatua muuten määrätä, kuin ettei saa näkyä läpi, ettei vaalisalaisuus, mitä on äänestänyt paljastu. Tuo juttu oli joku vaalivirkailijan haastattelu. Äänestin, kun en enää jaksa seurata vaalitenttejä. Nyt oli kyllä epävarmaa hommaa tuo ehdokkaan valinta. Puolue ja ehdokas vaihtui ajatuksissa päivittäin. Nyt pääsin siitäkin riesasta.
 8. Tekstiä yleuutiset sivulta:"Äänestyskopissa on kuulakärkikynä, jolla numero kirjoitetaan lippuun. Lyijykynä suttaa liian paljon ja tussia ei voi käyttää, koska se kuultaa läpi."
 9. Elämäni ensimmäinen puolikas, jonka aikana piti pistää kävelyksi. Viimeiset viisi kilometriä oli kuin huonoimmalla maratonillani. Viisikymmentä metriä Â kävelyä, puoli kilometriä hölkäntapasta hoipertelua, 50 kävelyä, puoli km ... Teki mieli vaan kaatua ojanpohjalle huilaamaan. 15 min heikompi aika, kuin tämän vuoden aikaisemmissa puolikkaissa. Oliko lämpö syynä, vai loppuiko vaan energia edellisten päivien vähäisten syömisten takia.
 10. Lyhkäpunttisten kausi alkaa olla ohi, mutta silti hyvä joululahjavinkki http://www.viikonloppu.com/?p=30925
 11. Oma kelloni näytti 20 sek parempaa aikaa, kuin virallinen ajanotto. Tulosluettelosta löytyy juoksija, jolla on tuo minun oikea aikani. Sinänsä asialla ei väliä, edellinen palkintosija meni edellä yli 2 min edellä ja perässä tuleva lähin uhka jäljessä 7 min. Enkasta jäin 4 min. Luulisin, että ajat on oikein, mutta väärillä juoksijoilla.
 12. Onnittelut Hatapa, Lähdössä me tavattiin ja kehuskelin, että tavoite on alle 1.40. Sinulta se onnistui (1.39.11), mutta pettymysten pettymys minulla meni jotain 1.40.35. Senverran hämärsi näköä loppukilometreillä, että en noteerannut milloin menit ohi. Se hieman helpottaa aikatavoitteesta jäämisen tuskaa, että olin sarjassani kolmatta kertaa peräkkäisinä vuosina kolmas. Ja kaiken kruunasi se, että itse Aino-Kaisa Saarinen oli ojentamassa palkintoja. Varsin onnistunut retki kelien ja reittien ja muunkin suhteen.
 13. Ei sillon ennenvanhaan mitään saleja ollut. Väljissä sinisissä suomiverkkareissa ja ohutpohjaiset kumitossut jalassa juostiin. Lydiard kiersi silloin ympäri Suomea juoksemassa porukoitten kanssa. Kiinnostaisi tosiaan tietää moniko foorumin veteraaneista on ollut mukan näillä Lydiardin lenkeilla silloin 70-luvun alussa. Muistelen , että juoksemamme lenkin pituus oli jotain 2 ja puoli tuntia ja täysiä vedettiin, kun haluttin näyttää Lydiardille, miten Suomessa juostaan. Kovakuntoinen valmentaja.
 14. Juoksija-lehden nettisivulla on Arthur Lydiardin punainen valmennusopas luettavissa. Kun aloittelin parin vuoden mittaiseksi jäänyttä juoksijauraani neljäkymmentä (40) vuotta sitten, hankin tuon punaisen Arthur Lydiardin valmennusoppaan itselleni. Vuosien saatossa se on kadonnut. Nostalgisia tunteita herättää lukea sitä. Olen ollut kerran Arthur Lydiardin kanssa kimppalenkillä Kokemäellä joskus 60-70-luvun vaihteen tienoilla. Onkohan sillä yhteislenkillä olleista enää ketään veteraanina juoksentelemassa?
 15. Joo, Hatapa, kovilta vaikuttaa tavoitteesi. Ainakin tuon 800 satasen perusteella. Sopivammat tavoitteet sinulle olisi minun viime vuoden ennätykset. Samalla voisin sanoa omiksi tavoitteiksi tälle vuodelle vähän parantaa näitä seuraavia. 100 m, 16.05, Ikaalinen, 11.7.2010 200 m, 32,55, Ikaalinen, 11.7.2010 400 m, 1.19,30, Eura, 20.6.2010 800 m, 2.44,94, Ikaalinen, 11.7.2010 1500 m, 5.32,0, Punkalaidun, 19.8.2010 3000 m, 12.18,17, Eura, 20.6.2010 5000m, 21.10,29, Ikaalinen, 11.7.2010 10000 m, 43.39, Kiikoskaraus, Kiikoinen, 31.7.2010 Neljännesmaraton, 46.14, Kuopion asuntomessujuoksu, 24.7.2010 Puolimaraton, 1.36.45, Akaa maraton, Toijala, 22.5.2010 Maraton 3.31.03, Forssan Suvi-ilta, 12.6.2010 Cooperin testi, 3000 m, Vammala, 9.7. 2010
 16. Ei välttämättä. Jospa minäkin tulisin mukaan. Kympin enkka on tällä hetkellä nippanappa alle 45. ja valokuvauspaikankin juoksen varmuuden vuoksi pariin kertaan edestakaisin, että tulisi varmasti hyvä otos. Vaikka Lanttu hyvä kuvaaja onkin. Olin toissavuonna aamuhölkässä ja oli hieno keli. Nouseva aurinko lämmitti kivasti aamun viileää ilmaa. Lenkin alku oli muistaakseni vaihtelevasti nousua ja laskua. Jossain puolen välin paikkeilla oli läkähdyttävä nousu ja sitten vastaava alamäki, josta sai hyvän vauhdin lasketella maaliin. Maalissa oli ainakin silloin sämpylä ja oliko peräti kahviakin. Paita oli hyvän värinen keltainen.
 17. M60-sarjan voittaja ja voitettu starttaa tyylikkäästi Ideapark-juoksun etusivun kuvassa.
 18. Kakkossija. Mutta harmillisesti voittaja oli vain puoli minuuttia edellä, kun en tunnistanut enkä tiennyt sarjani juoksijoita. Olisi ollut karvan verran varaa juosta nopeammin. En ole missään nähnyt järjestäjiltä sellaista palvelua, että 10-15 minuuttia ennen lähtöä olisi seinälle teipattuna starttilista, josta näkisi kenen kanssa sarjassaan juoksee. On vähän tylsää vetää joka kisassa varmuuden vuoksi koko matka urku auki. Edit: Juu onpa joissakin kisoissa numerolapusta pääteltävissä sarja, esim 60,61,62 ... kuuskymppisille.
 19. Kylläpä jäisi kisat vähiin, vaikka minä hidas olenkin. Tarkemmin miettien... Maraton 4-5 tuntia. Mutta puolikas 2-3 tuntia. jooo. Kymppi tuntiin. Hmmm.
 20. Meillä taas sanotaan "Suutari pysyköön lestissään eli Parempi uida avantouimarin avannossa kuin maratoonarin meressä" Pari päivää kestänyt kuumeilu alkaa helpottaa ja ilmeisesti katsastan tuon arcticen kisan. Tarkkaan pitää siellä taktikoida, että olisi tuomisinani palkintosija. Ei ole muuten mieltä 7 tuntia matkustaa ja hotellihuonetta maksaa. Tai sittenhän sen näkee, onko mainoksen arvoinen: "Huima kemiläinen juoksuseikkailu on tarkoitettu maailman kaikille todellisista elämyksistä kiinnostuneille. " Edit 27.2. illalla: En päässyt juoksemaan, en. Tauti iski. No, tulihan Kemi nähtyä. Mikä siinä on, että viikko treeniä, viikko kuumeessa, näin on jatkunut jo pari kuukautta.
 21. Korteksi

  Heiskan maraton 21.2

  Osanottoni, niin pitkä on maratoonarin matka.
 22. Korteksi

  Heiskan maraton 21.2

  Etukäteisveikkailuni ei sitten pitäneet oikein miltään osin. Keli olikin puolikkaan juoksijalle ihan ok normaali pakkaskeli. Siperia ei olekaan täällä vielä. Heiskan voittokaan ei onnistunut. Eino Lipponen syötti tappion katkeran kalkin. Kaksi kierrosta jaksoin kannoilla ja sitten alkoi heikottaa. Mutta nyt savusaunan ja keiton jälkeen kelpaa köllöttää sohvalla ja katsoa josko vankuuverista tulisi lopulta sitä mitalisadetta. Että kiitos järjestäjille ja muille.
 23. Korteksi

  Heiskan maraton 21.2

  :9999:Siperia kutsuu! Pakkasta jotain -20, lunta tuiskuttaa, myrskytuuli , näkyvyys 0 metriä, lunta polviin asti. Mutta pakko on mennä hakemaan sarjavoitto :sign0133:puolikkaalta ja yhteiskilpailun voitto:sign0133:. Lasken sen varaan, ettei muita ilmesty lähtöviivalle tuohon myräkkään:character0053:. Näin se on helppoa kuin heinänteko.
 24. Kiinnostaisi tuollainen lämpimässä hallissa jolkottelu tämän tuiskun ja pakkasen keskellä. Ongelmana on vaan tuo, että tarvitaan kierroslaskija. Täältä matkojen takaa, ei oikein löydy tuttua, joka viitsisi lähteä mukaan. Olisiko joku, jonka kanssa voisin laskea kierrrokset ristiin? Startteja on kaksi. Minä juoksisin toisessa. Matkaseurakin kelpaisi. Voisin kulkea yhtä hyvin Porin tai Tampereen kautta tai jostain siitä välistä. Lainaus ilmoituksesta: "Lähtöajat: Myl/40/45/50 klo 13; muut miesten sarjat, kaikki naisten sarjat ja hölkkäsarja noin klo 13.50 (välittömästi edellisen ryhmän tultua maaliin). Kaikilla juoksijoilla tulee olla mukanaan kierroslaskija."
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy