Jump to content
Juoksufoorumi.fiKorteksi

Jäsenet
 • Content Count

  106
 • Liittyi

 • Last visited

About Korteksi

 • Syntymäpäivä 03.03.1950

Converted

 • Tavoite
  Ennätykset ja tavoitteet blogissa.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Olavi Suomalaisen seura oli Kokemäen Kova-Väki, KK-V. Edustin itsekin tuolloin samaa seuraa. Huonommalla menestyksellä kylläkin. Reilun viikon päästä kesäkuun 6. hölkkään Yyterin hölkkätapahtumassa, vaikka kuulun ikäni puolesta riskiryhmään. Mutta virallisen ohjeen mukaan, saan osallistua, mikäli koen sen välttämättömäksi. Välttämättömyyden harkinnassa saan käyttää omaa harkintaa.
 2. Kentällä 50 plus katsomossa 500 on yhteensä 550 ? Nyt on jo auki kesäkuussa juoksutapahtumia, joiden osallistujamäärä on rajoitettu 50 juoksijaan.
 3. Korteksi

  Nike Vaporfly 4%

  Vihreää valoa näkyvissä, WA hyväksyy Niken Vaporfly next% juoksutossut. https://www.cbssports.com/olympics/news/nike-vaporfly-next-running-shoes-get-green-light-for-olympics-but-theres-a-catch/
 4. Se särkylääke, joka minulla yskänärsytykseen auttaa onkin nimenomaan sellainen, joka sisältää asetyylisalisyyliä esim. asperiini. Muut särkylääkkeet ei auta. Ja kuumehan se on, joka sen taudin varsinaisesti voittaa. Minulla oli juuri 5 viikkoa kestävä keuhkoputkentulehdus kuumeineen ja yskimisineen. Voihan tuo lääkitykseen reagoiminen olla toki vähän yksilöllistäkin.
 5. Tuohon yskimiseen on minulla yskänlääkkeenä asperiini, disperiini, burana, ibumax tai vastaava. Puoli tuntia tabletin ottamisen jälkeen yskiminen loppuu ja nukkuminen onnistuu. Tuo jotenkin puuduttaa yskän ärsytystä.
 6. Tuohan on sitten aivan päinvastoin, kun ajattelin. Olisi tuossa kahden pellon välissä noin 1.5 km pitkä mäki, jonka toisessa reunassa on noin 300 m pitkä jyrkkä nousu ja sitten lasketaan loivaa alamäkeä alas samalle tasolle reilun kilometrin matkalla. Jos juoksisin sitä edestakaisin, voisin kellottaa kumpaanko suuntaan se sujuu lyhyemmässä ajassa. Vai olisiko ajat samoja? Yrittäisin juosta vaikka täysillä koko ajan. Kuten ennätysjuoksussa. Mikä on tuo absoluuttinen korkeusero? Jos tullaan samalle tasolle toisiaan seuraavan ylä- ja alamäen jälkeen? Esim. kilometri jyrkkää mäkeä ylös ja sit
 7. Kyllä mäki velkansa maksaa. Ja maksaa korkojen kanssa, jos jyrkähköä ylämäkeä seuraa piitkä loiva alamäki. Tuo 15 km ennätysreitti näyttää sisältävän aika monta jyrkähköä nousua, joita vastaa pitkät loivat alamäet. Kaikenkaikkiaan aika hyvä kokonaisuus. Toisinpäin juostuna paljon hitaampi. Letesenbet Gidey oli Dohan mm-kisoissa naisten 10000 metrillä 2. ajalla 30.21,23 Sifan Hassanin jälkeen. 1.59-projektissa juostiin n. 5 km pätkää edestakaisin ja siinä tasainen reitti varmaan paras. Alussa siinä tultiin pätkä alamäkeä varsinaiselle reitille.
 8. Olin silloin 60-luvun lopulla Lydiardin kanssa yhteislenkillä, kun hän oli urheiluseuramme vieraana antamassa neuvoja kestävyysjuoksuun. Hänellä oli suomenkielinen tulkki mukana. Onkohan foorumilla muita Lydiardin kanssa juosseita ? Tuolla henokin ketjussa oli linkki senajan juoksijoiden juoksemisiin. Ja jostakin tulosluettelosta siellä bongasin nykyisiä veteraaneja, Jaakko Rouhiainen, Heimo Kärkkäinen, Arto Elonen mm.
 9. Mulla vois olla sulle sopivat Brooksin piikkarit. Ostin n. 10 vuotta sitten. Koko Uk 9.5 ja Euro 44.5. Olen juossut silloin niillä vain 2 kilpailua. Ekakerralla kipeytyi akillekset. Seuraavalla kerralla tuli jalkapohjaan kipeä patti, plantaarifasciitti? Saat kympillä.
 10. Hienosti on Marika tullut kolmeenkymppiin asti tasaista alle 4.45 loppuaikaan vievää vauhtia. Tiukkaa taistelua viimeinen kymppi kuitenkin varmaan on. Onneksi ilta alkaa jo viiletä. Tsemppiä.
 11. Kävin kanssa ennakkoäänestämässä ja oli kuulakärkikynä. Aikaisemmin on ollut lyijykynä. Ei kai sitä kynän laatua muuten määrätä, kuin ettei saa näkyä läpi, ettei vaalisalaisuus, mitä on äänestänyt paljastu. Tuo juttu oli joku vaalivirkailijan haastattelu. Äänestin, kun en enää jaksa seurata vaalitenttejä. Nyt oli kyllä epävarmaa hommaa tuo ehdokkaan valinta. Puolue ja ehdokas vaihtui ajatuksissa päivittäin. Nyt pääsin siitäkin riesasta.
 12. Tekstiä yleuutiset sivulta:"Äänestyskopissa on kuulakärkikynä, jolla numero kirjoitetaan lippuun. Lyijykynä suttaa liian paljon ja tussia ei voi käyttää, koska se kuultaa läpi."
 13. Ko tulet Porrii, su pannaa pärekorrii, ja veretää pitki Pori torrii. Joo mutta nyt kannattaa hellittää tuota rehkimistä ja herkistellä ja levätä nämä pari päivää. Siis pää tyynyyn.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy