Jump to content
Juoksufoorumi.fijarbo87

Jäsenet
 • Content Count

  439
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

193 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kerran vielä maralle 🙂 Alle 2:48 että heilahtaa.
 2. Hatapa vetää kyllä matalilla kierroksilla mutta kovalla väännöllä 🙂
 3. Tässä on merkkejä joita tunnistan myös itsestäni
 4. Jep, treenipäiväkirjoja selaillessani huomaan että määrä on jäänyt kokolailla samalle tasolle eli noin 2,700-3,000 km per vuosi. Eikä kyllä vauhditkaan ole nousseet, ehkä pk lenkkien tehoa yrittänyt vähän nostella. Kovempi meno on vastavuoroisesti sitten hyytynyt. Voisin seuraavaan kauteen koettaa järkeistää tekemistä siten että PK on nyt talvikaudella todellakin kevyttä PK:ta ja sitä määrällisesti kuitenkin melko paljon. Ja PK:ta myös pyöräillen, sauvakävelleen ja uiden. PKllekin varmaan hyvä saada jonkinlainen progressio. Ja vasta sitten lähempänä kisaa aletaan ottaa tehoja irti. Nyt tällä päättyneellä harjoituskaudella huomaan että progressio jäi kyllä pois ja aika tasaista taaperrusta taisi koko kausi olla. Pitkiä liikaa ja liian kuormittavasti. Jälkikäteen runkoa katsottaessa ei sieltä kyllä paperillakaan huomaa mihin se kuntopiikin tuli osua 🙂 Päiväkirjan perusteella meni noin 8kk huti kun edellinen merkintä hyvästä kulusta on helmikuulta 2019. Harjoituksissa huomaan että suurin ongelmani on treenaamisen rytmitys. Veivaan vuodesta toiseen aika samalla kaavalla ja sitten huitasen siihen päälle jonkun X viiikkoa pitkän maratonohjelman internetin syövereistä. Pitää tuo nyt muuttaa.
 5. Tässä aprikoin seuraavan kauden treenejä ja tässä oma kehitys ollut aika lailla seis viimeiset 4 vuotta. Kun perusteista lähdetään liikkeelle niin tässä pari kysymystä/keskustelun herättäjää kun täällä tietoa on. Olen luoksinut palstalaisten treenipäoväkirjoja niin muutamia nimiä poimittu sieltä. Peruskuntovauhti. Tässä tuntuu olevan kahta eri koulukuntaa noin 3h menijöillä. @Seppo ei tainnut montaa kilometriä 3,000 urakasta 5:00min/km hitaampaa hölkötellä. @Jalmari17 (alle 2:50-55?) tuntuu nakuttelevat kevyitä 5:30-5:45 tahdilla, @toofast (3:15) 6:00-6:30 tahtia ja jos oikein muistan niin @Snakster vannoo kanssa hitaiden pk nimiin eli 5:30 tai hitaampi tahtisiin pk-lenkkeihin. Lähestymistyylejä tuntuu olevan siten kokolailla erilaisia. Itsellä helposti käynyt niin että PK tahti ollut noin 5-5:30 ja ainakaan ei ole kunto noussut joten joko se on liian hidasta tai liian kovaa? Syke tuolla on noin 5-10 pykälää alle aerobisen kynnyksen. Toinen aprikoinen aihe on vetotreenien rasittavuus. Vaikka 6x1000m vedot. Osa tuntuu latovan ne kaikki anaerobisella kynnyksellä ja 2 vikaa yli kynnyksen. @Jalmari17 taas tuntuu ettei käy edes viimeisessä kynnyksellä ja jos käy niin ehkä kerran kesässä. Osa aloittaa aerobiselta ja vika veto anaerobisella. Itselläni on tuntemus että yritän tehdä nuo liian kovaa. Tai sitten roppa ei ole levännyt ja vauhti tuntuu kovalta vaikkei sitä ole. Tasavauhtisissa VK treeneissä lienee kokolailla yhdenmukainen kattaus ja ne kaiketi tehdään noin kynnysten välissä. Aloittaen aerobiselta kynnyksellä ja nostattaen tuonne vähän kynnysten puolivälin yläpuolelle. Seuraavaan kauteen lähdettäessä oma ajatus on seuraava. Nyt talvella voimakuuri jaloille ja reilusti todella kevyttä PK1. Kerran kuussa Aktia Cup jossa ainoastaan käydään punaisella. Keväällä nopeusvoimakuurin jälkeen otetaan alkuun yksi VK treeni viikkoon ja myöhemmin 2. Toinen kovempi treeni voisi olla lyhyitä vetoja 10x200m esim. Mitään tavoitteita ei sikäli ole mutta jos vaikka puolikas 1:26-1:28. Tähän voi kommentoida omasta treenifilosofiasta ja lähinnä noista vauhdeista kun tuntuu olevan monenlaista lähestymistapaa ja molemmilla hyviä tuloksia. Nyt kuitenkin huilataan kunnolla ettei mene yli.
 6. Hähää, minäpä jätin juuriin Teboilin kulmalla leikin kesken noin 3:15-20 loppuajan tahdista. Vähän tuntui huimaavan ja ettei kaikki ollut kunnossa. Lopetin silloin heti kun huippasi. Ja lenssuhan siellä oli oven takan kolkuttelemassa...
 7. Sepon kanssa maalissa juteltiin niin hakee kuulemma keväällä 2:55 Helsinki Spring Maratonilta. Sanoi että ehdottomasti ottaa samanlaisen projektin ja vuolee 3min ajasta. Armoton kaveri! Nyt pari päivää lepoa ja uuden ohjelman kimppuun. Feikkiedit: Oikeasti sanoi että ei tarvitse juosta maratonia enää ikinä 😁
 8. Upeeta seppo! Täällä keskeytys samaan aikaa kun seppo maalissa 😁
 9. Hyvä seppo! Syksyllä siat punnitaan. Viivalla nähdään, tosin itselläni perusterveen papereiden tavoittelu jää tällä maratonilla väliin. Mukava lähteä silti! Tämä päivä jää historian kirjoihin. Seppo alle 3:00 ja Kipchoge alle 2:00. Kaksi suurta. Isot tsempit!
 10. Päivä ekstratankkausta jos joutuu saappaat jalassa juoksemaan
 11. Tämä on nyt sitä peräänkuulutettua TAHTOA isolla MEISSELILLÄ 🙂
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy