Jump to content
Juoksufoorumi.fiRGB

Jäsenet
 • Content Count

  193
 • Liittyi

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Like
  RGB reacted to tmai in NUTS Karhunkierros 28.-29.5.2021   
  Suht järkevältä vaikuttaa lähtöjen porrastus ja hajauttaminen. Juuson puolesta pohdin, onko tuo 55km lähtö liian myöhään.

  Jos keli on hyvä ja Juuso tähtää reittiennätykseen, ehtii melkein ns. illaksi kotiin. Perusmatkalaisten seuraavat ovat perillä pari tuntia myöhemmin keskellä yötä ja enemmän porukkaa alkaa tulla aamusta 08 jälkeeen (24h+). Jotenkin näin menisi mun arvion mukaan; Juuson 17,5h ennuste on täysin spekulatiivinen, mutta viikon takainen Reitti2000 FKT oli vakuuttavaa menoa.

  Perusmatka (suhteessa 55km):
  - 08 startti
  - 16 Juuso kääntöpaikalla (8h; Eskelinen 2019 8:13, Itkonen 8:20)
  - 17.30 joku seuraava kääntöpaikalla (9:30h; mun aika 2019 9:46)
  - 18km 55km eka startti; olisiko lähtöväli 5min? Tunnissa 12*50=600)
  - 19 Juuso Oulangassa (11h; Eskelinen 11:08; lienee just vika 50h 55km ryhmä ehtinyt alta pois?)
  - 20.30-21 joku seuraava perusmatkalta Oulangassa (1,5h-2h Juuson perässä)
  - 22.30 Juuso Basecamp (14:30; Eskelinen 14:43 - Juuso ohitellut ison joukon 55km häntää?)
  - 01.30 Juuso maalissa (17:30h; Eskelinen 18:04)
  - 03-04 seuraava perusmatkalta maalissa (19-20h)

  55km kärkiaika olisi jotain 4:30-5h (22:30-23). Vuoden 2019 tulosten mukaan alle 7,5h ehti n 135. Yli 7,5h aikaa käytti yli 600 henkilöä. Osallistujia nyt 55km matkalla on arviolta 500, jos kaikki tällä hetkellä listalla olevat starttaavat. Suht paljon saisi Juuso siis ohitella, jos loppuaikatavoite olisi 17,5h eli 01.30 maalissa.  Seuraavilla (perusmatkan aika 19-24h eli maalissa 03-08) ei ole samalla tavalla ohittelutarvetta).

  83km (suhteessa perusmatka ja 55km):
  - 22 startti
  - 06 jälkeen kärki maalissa (8h+); ohittelevat yli 22h loppuajan perusmatkalaisia

  Mun tavoite olla aluksi maltilla liikkeellä, koska tärkeintä olisi jaksaa suht hyvällä fiiliksellä loppuun. Nuts300-valmistautumista ei palvele, jos lähtee Juuson vauhdin peesiin ja kanttaa jo kesken menomatkan.
 2. Like
  RGB got a reaction from Prefontane in Huipulta Huipulle kestävyyshaaste Helsingissä   
  Jos pysytään Etelä-Suomessa Tytyrin kaivos voisi varmaan olla hyvä ehdokas? Taitaa olla esim. Nuuksion huipuille alle 30 kilometriä sieltä.
 3. Like
  RGB reacted to Eero-Matti Vainio in Huipulta Huipulle kestävyyshaaste Helsingissä   
  Aika laittaa kalenteriin KESTÄVYYSHAASTE Helsingin läpi.

  Helsingissä on yksi huippu, jonka kaikki tietävät ja toinen, josta ei juuri puhuta. On aika ottaa näistä molemmat haltuun @vjsportshoes ja @liikup virtuaalihaasteessa #huipultahuipulle. Suunnittele taktisesti toimiva reitti Malminkartanolta Vuosaareen, astu jätemäen huipulle ja suuntaa kohti määränpäätä.

  Juokse pääkaupunkiseudun läpi yksin kelloa vastaan, kavereiden kanssa fiilistellen tai rennosti vaikkapa naapurin kanssa. Fiilistele somessa tai lisää oma tuloksesi virtuaalikisan tuloksiin. Arvomme toukokuun aikana kaapillisen VJ:n laadukkaita polkujuoksukenkiä ja pääpalkintona komeilee kuusi (6) henkilön @himostrail reissu mökillä ja osallistumisilla höystettynä.

  Aika ottaa Helsingin "lumihuiput" haltuun omatoimisesti seikkaillen. 

  Ota haaste haltuun täällä:
  https://liikup.com/huipulta-huipulle/

 4. Like
  RGB got a reaction from riopentti in NUTS Karhunkierros 28.-29.5.2021   
  Taitaa kesäkuun loppupuolella olla liikaa turisteja reitillä - muistaakseni tästä syystä kisa järjestetään toukokuun lopussa, vaikka on aina tulvariski/munahankimahdollisuus silloin.
 5. Like
  RGB got a reaction from MattiV in NUTS Karhunkierros 28.-29.5.2021   
  Oletat siis, että järjestäjät eivät ole jo pitkään käyneet keskusteluja suoraan Avin kanssa järjestelyistä ja sen ehdoista?
 6. Like
  RGB got a reaction from Two horses too many in Villieläimiä lenkin varrella   
  Viime vuonna kettu lähti seuraamaan minua Keskuspuistossa, juoksi varmaan noin 100 metrin matkan noin 15 metriä minun perässäni. Kaipaisi ilmeisesti lenkkiseuraa.
 7. Haha
  RGB reacted to hatapa in Villieläimiä lenkin varrella   
  Käytti sua jäniksenä, kun ei oikeaa jänistä ollut tarjolla siihen hätään.
   
   
 8. Like
  RGB got a reaction from Zola Buddin vasen kenkä in NUTS Karhunkierros 28.-29.5.2021   
  Oletat siis, että järjestäjät eivät ole jo pitkään käyneet keskusteluja suoraan Avin kanssa järjestelyistä ja sen ehdoista?
 9. Like
  RGB got a reaction from Elwood in NUTS Karhunkierros 28.-29.5.2021   
  Oletat siis, että järjestäjät eivät ole jo pitkään käyneet keskusteluja suoraan Avin kanssa järjestelyistä ja sen ehdoista?
 10. Like
  RGB got a reaction from juusok in NUTS Karhunkierros 28.-29.5.2021   
  Jos riippusillan ruuhka on suurin ongelma, niin jätetään lyhyin matka järjestämättä - pidemmät matkat eivät aiheuta samanlaista ruuhkaa siellä.
 11. Like
  RGB reacted to Seppo in VJ Ultra   
  Uutta kenkää tulossa VJ Sportilta:
   
  ”💥 Nyt on aika esitellä uusi VJ Ultra 💥
   
  VJ ultra on hyvin vaimennettu polkujuoksukenkä, joka on kehitetty yhdessä huippu-urheilijoiden kanssa. Nimensä mukaisesti Ultra soveltuu hyvin pidemmille matkoille ja niille juoksijoille, jotka arvostavat vaimennuksen tuomaa mukavuutta. 
  Vaimennuksesta huolimatta emme ole tehneet kompromisseja keveyden tai juostavuuden suhteen 🔥💪
  Kengillemme tunnusomaisesta loistavasta pidosta huolehtii omasta erikoiskumistamme valmistettu Superior Contact -ulkopohja. Medium+ lestin ansiosta varpailla on hieman enemmän tilaa, mikä tekee juoksusta tasapainoisempaa ja mukavampaa. Ultra tulee myyntiin ensi viikolla niin jälleenmyyjille kuin omaan verkkokauppaammekin. ”
   
   

 12. Like
  RGB got a reaction from Seppo in Vaarojen Maraton 1.-2.10.2021   
  Aikaisemmin on ollut palkintojenjaon yhteydessä - itseltäni kyseinen tilaisuus meni ohi kun kannettiin tiputukseen maaliintulon jälkeen, mutta tuskin lähden kiertämään uudestaan vain sen takia 😄
 13. Like
  RGB got a reaction from PaHa in Vaarojen Maraton 1.-2.10.2021   
  Aikaisemmin on ollut palkintojenjaon yhteydessä - itseltäni kyseinen tilaisuus meni ohi kun kannettiin tiputukseen maaliintulon jälkeen, mutta tuskin lähden kiertämään uudestaan vain sen takia 😄
 14. Like
  RGB got a reaction from MattiV in Vaarojen Maraton 1.-2.10.2021   
  Aikaisemmin on ollut palkintojenjaon yhteydessä - itseltäni kyseinen tilaisuus meni ohi kun kannettiin tiputukseen maaliintulon jälkeen, mutta tuskin lähden kiertämään uudestaan vain sen takia 😄
 15. Thanks
  RGB got a reaction from Reenaaja in Yleinen korona keskustelu   
  Rokote ei kuitenkaan toimi heti rokotuksen jälkeen, vaan täysillä vasta noin 30 päivän jälkeen, joten ei kannata lähteä heti baariin.
 16. Thanks
  RGB got a reaction from huh huh in Yleinen korona keskustelu   
  Rokote ei kuitenkaan toimi heti rokotuksen jälkeen, vaan täysillä vasta noin 30 päivän jälkeen, joten ei kannata lähteä heti baariin.
 17. Like
  RGB reacted to X-Caliber in Kilian Jornet tavoittelee radalla 24 h maailmanennätystä 27/10   
  Espanjan MM-joukkueeseen vaaditaan näyttöjä nimenomaan 24h juoksussa, vuorijuoksumeriiteillä ei siihen porukkaan ole asiaa. Eikä homma helpottuisi vaikka Kilian hakisi ja saisi nykyisen asuinmaansa kansalaisuuden. Norjan MM-raja on 245 km tulos 24h juoksussa. Mielestäni on nimenomaan oikeudenmukaista ja tasapuolista, että näytöt 24h MM-kisaan vaaditaan nimenomaan 24h juoksussa.
   
  Kouros ainakin oli ottanut herneen nenään "järjestetystä kilpailusta". Lienee äijän dementia jo sitä luokkaa, että on päässyt unohtumaan oman uran varrelta kaikki vaaditut ja saadut erityisjärjestelyt kilpailuissa. 
   
  Sopivan lähtöhetken haarukoimisessa ei sinänsä ole mitään uutta, sitä on tehnyt moni ultramatkojen ennätyksiin tähtäävä - joskus onnistuneesti ,joskus vähemmän onnistuneesti. On tätä harrastettu lyhyemmilläkin matkoilla. Kipchogen sub2h toki ei ollut mikään virallinen tulos, mutta eipä senkään tarkkaa starttiaikaa tiedetty kuin hetki ennen lähtöä.
   
  Esim. 6vrk kilpailujen yhteydessä on joskus järjestetty 12h, 24h ja / tai 48h startteja pitkin viikkoa ja ennätysyritykset on ajoitettu sen mukaan miten sääolosuhteet näyttäisivät suosivan.
   
   
  24h MM-kilpailut juostaan 1,5 - 2 km maantiekierroksilla, joten ohituksia tulee huomattavasti vähemmän kuin 400m ratakierroksella.  Kilian antoi toisaalta olosuhteiden puolesta aivan helvetisti tasoitusta, edes huippukuntoinen Kouros ei olisi juossut lähellekään ME-tulosta Måndalenin kylmyydessä ja tuulessa, joten siinä mielssä Kourosin itku järjestetystä kilpailusta on lähinnä vanhan miehen katkeroitunutta tilitystä. Samoin kuin höpöhöpöpuheet yli 500 km 48h-tuloksesta jos sitä ja tätä...

  Jos oikeasti olisi haettu ME-tulosta optimiolosuhteissa niin Norjastakin olisi löytynyt huippuluokan sisärata, jossa olosuhteet olisivat mahdollistaneet parhaan mahdollisen tuloksen tekemisen. Toki Måndalenista saatiin parempia valokuvia markkinointimateriaaliin, joka lienee tässä yrityksessä ollut tärkeintä.
 18. Like
  RGB got a reaction from Prefontane in Yleinen korona keskustelu   
  Olisiko edes tullut tänne Eurooppaan Kiinasta silloin? Rutot ovat eri asia, mutta tämmöiset taudit olivat varmaan aika paikallisia silloin.
   
  Ainakaan ei levisi ympäri maailmaa yhtaikaa kuten nyt. Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan ei olisi tullut ollenkaan 😄
 19. Like
  RGB got a reaction from kiljander in NUTS 300 2021   
  Itse maunoilen vielä vähän ilmoittautumisen kanssa. Alkupuoli kiinnostaa erittäin paljon, mutta Hetasta eteenpäin reitti on jo nähty pari kertaa.
 20. Like
  RGB reacted to villea in Yleinen korona keskustelu   
  Tämä on vähän kuin tulipalo, kannattaa yrittää rajoittaa mahdollisimman aikaisin. Ainakaan missään Euroopan maassa ei ole päästetty tautia vapaasti etenemään, ja silti sairaalat ovat pahimmillaan ihan täynnä. Lopulta pienemmillä rajoitustoimilla saadaan pidettyä tilanne kurissa jos ne tehdään aikaisemmin.
   
  Omia liikuntaharrastuksia olen vienyt vielä siinä toivossa eteenpäin, että ensi kesänä olisi tilanne parempi johtuen osaltaan koko kevään etenevistä rokotteista ja toisaalta siitä, että tälläkin taudilla näyttää olevan taipumus edetä vähän hitaammin kesällä. Kesään mennessä immuniteettia ainakin Euroopan tasolla tulee jo aika paljon sekä rokotuksista että siitä että on sairastettu. Suomessa toivottavasti rokotukset riittävät pahimman yli, vaikkei kattavuus olekaan vielä kesällä kovin hyvä. Vähän tosin huolettaa tuo viesti, että ensimmäiset rokotukset suojaisivat vain oireilta mutta ei taudilta (ja tartunnan levittämiseltä).
   
  Veikkaan, että nyt saadaan tämä toinen aalto vielä jollain tavalla hallintaan, mutta vuodenvaihteen jälkeen kun pieni osa porukasta on jo rokotettu, rajoituksia ei enää jakseta noudattaa senkään vertaa kuin nyt, ja kolmas aalto tulee samoihin aikoihin vuotta kuin ensimmäinenkin. Toivottavasti suoja ainakin riskiryhmillä on jo sen verran kattava siinä kohtaa, että sairaaloihin mahtuu ne jotka sitä tarvitsevat. Veikkaan että tähän liittyvää keskustelua käydään vilkkaana joskus helmi-huhtikuun tienoilla.
   
 21. Like
  RGB got a reaction from Edwin in 14. ENDURANCE 24h 27.-28.2.2021   
  Perusterveitä alle 40-vuotiaita ei varmasti saa mitään rokotetta helmikuun mennessä (ehkä parhaimmillaan joskus kesän jälkeen) ja osallistujien lisäksi myös kaikki huoltajat ja järjestäjät pitäisi rokottaa, joten minusta ihan oikea päätös.
 22. Like
  RGB got a reaction from spiros in 14. ENDURANCE 24h 27.-28.2.2021   
  Perusterveitä alle 40-vuotiaita ei varmasti saa mitään rokotetta helmikuun mennessä (ehkä parhaimmillaan joskus kesän jälkeen) ja osallistujien lisäksi myös kaikki huoltajat ja järjestäjät pitäisi rokottaa, joten minusta ihan oikea päätös.
 23. Like
  RGB reacted to Seppo in UTMB 2021 - Loputtomia arvontoja vai kivien metsästystä?   
  VM:lta tuli vastaus että syöttävät kisan UTMB:n QR-listalle tänään. 
 24. Like
  RGB reacted to Elwood in 14. ENDURANCE 24h 27.-28.2.2021   
  Kisoja tulee ja menee, uudet suunnitelmat kehiin ja nokka kohti uutta.
 25. Like
  RGB reacted to Elwood in UTMB 2021 - Loputtomia arvontoja vai kivien metsästystä?   
  Jos kisalle on myönnetty ITRA pisteet niin ei enää tarvitse kuin käydä UTMB:n sivuilla syöttämässä kisan ITRA id -numero, kyse on järjestäjän laiskuudesta tai unohduksesta.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy