Jump to content
Juoksufoorumi.fiRGB

Jäsenet
 • Content Count

  168
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by RGB

 1. Scandic Rukahovi soitti äsken itse ja tarjosi mahdollisuuden siirtää hotellivarauksen ensi vuodelle (28-30.5.2021), joten ainakin hyvää palvelua heidän suunnalta.
 2. Yksi mahdollisuus voisi olla, että tänä vuonna kisaan saisi osallistua vain ranskalaisia ja ensi vuonna taas ranskalaisten kiintiö olisi selkeästi pienempi. Matkustusrajoitusten lisäksi erilaiset liikkumisrajoitukset vaikuttavat myös osallistujien mahdollisuuksiin valmistautua kisaan. Suomessa tämä ei ole kovin iso ongelma, mutta jossain Espanjassa on ehkä haastavampaa harjoitella ultria varten tällä hetkellä.
 3. RGB

  Polar Grit X

  Tietääkseni ei ole kovin monta suunnistajaa hylätty peesaamisen takia Suomessa myöskään eikä siitä, että juoksee monta osuutta samassa/eri joukkueissa Jukolan viestissä. Jos lähtökohta on, että kaikki sellaista mistä ei jää kiinni on ok, niin anna mennä vaan. Montako suomalaista suunnistajaa on muuten jäänyt kiinni dopingista - kai epon käyttäminen on ok sitten, kun ketään ei ole hylätty sen takia? Jostain syystä suunnistuksen puolella ollaan aika lepsuja tuon suhteen, kun taas esim. rogainingin puolella ei yksinkertaisesti saa osallistua arvokisoihin GPS-kellon kanssa (riippumatta siitä onko kellossa karttanäyttöä vai ei).
 4. RGB

  Polar Grit X

  Ei saa olla edes karttanäyttöä, vaikka karttoja ei olisi: "Apuvälineiden, kuten kulkuneuvon, erillisen korkeus- ja etäisyysmittarin sekä muun elektronisen laitteen käyttö on suunnistuksessa kielletty. Kompassi, elektroninen kilpailukortti, otsalamppu, sykemittari, GPS-laite ilman karttanäyttöä ja kamera ovat sallittuja apuvälineitä."
 5. Sen sijaan olisi fyysinen pakko - ei ole raatotakseja eikä huoltoasemia mihin voisi keskeyttää, joten jos haluaa päästä pois, niin jossain vaiheessa suorin ja ehkä nopeinkin reitti pois on kisareittiä pitkin 🙂
 6. RGB

  Polar Grit X

  Tuohon saa kartat, joten ei saa käyttää suunnistuskisoissa. Sama ongelma on Garminin kutossarjan kanssa - ei saa käyttää.
 7. Pääministeri lupasi ilmoittaa vielä huhtikuun aikana mahdollisuuksista järjestää kesätilaisuuksia: " On hyvä, että arviota [kesätapahtumien järjestämisestä] tehdään mahdollisimman varhaisessa vaiheessa jo tämän kuun puolella niin, että järjestäjillä on mahdollisuus sopeutua tilanteeseen hyvissä ajoin, Marin sanoi." https://yle.fi/uutiset/3-11307574
 8. Mahdollisesti Do not disturb -ikoni?
 9. Hienoa! On kyllä ihailtavaa, että pystyvät palvelemaan noin hienosti, vaikka oma työpaikka on vaakalaudalla: "Today, Scandic will give notice of termination of employment to approximately 2,000 team members in Sweden, which corresponds to about half of the company’s permanent employees in the country. Significant cutbacks will also be necessary in Scandic’s other markets."
 10. No, hotellivaraus on siirrettävissä 15 euron maksulla, joten sen kanssa pystyy elämään kunhan siirto onnistuu oikealle viikonlopulle.
 11. Tuo ei nyt hirveästi lohduta jos majoitukset ja kuljetukset eivät siirry. Osallistumismaksut ovat aika pieni osa kyseisen viikonlopun kokonaiskuluista.
 12. DC Rainmaker kysyi: " Finally – the last catch for endurance athletes is there’s no sensor support. So if you want heart rate, it’s gotta leverage that internal optical HR sensor. You can’t pair an external HR sensor, cadence sensor, power meter, etc… That isn’t on the plan/radar right now – but Suunto says that could change. "
 13. Muistaakseni ei ole myyty loppuun missään vaiheessa. Majoitusten osalta tilanne voi tietysti olla hankalampi myöhemmin.
 14. Jos läpipääsy on ainoa tavoite, niin riippuu aika paljon omista vahvuuksista. Läpipääsyyn vaaditaan noin 2 tunnin uinti, 8 tunnin pyöräily ja 6 tunnin juoksu. Noista 8 tunnin pyöräily on helpoin ja pyöräilytreenit vievät muutenkin eniten aikaa, joten mahdollisimman vähän pyöräilyä. Uinti on taas haastavin, joten siihen kannattaa panostaa jos ei ole hyvä uimari. 2 tuntia uintia ja 5 tuntia juoksua viikossa talvella (ei lainkaan pyöräilyä) voisi olla järkevä setti. Kesällä voi jos haluat korvata muutaman juoksulenkin pitkällä pyörälenkillä, mutta muuten aika lailla samalla ohjelmalla. Itse harrastin vain juoksua kaksi kuukautta ennen täysmatkaa eikä siitä ollut mitään haittaa. Noilla vauhdeilla ei ole mitään tarvetta tehdä minkäänlaisia intervalleja, vaan voi vetää vaikkapa kaikki harjoitukset pk-treeneinä jos haluaa, mutta siihen ehkä kyllästyy 🙂
 15. Jos on top-10 juoksija perusmatkalla, niin saapunee noin klo 9 siltajonoihin. Alle 22 tuntia pitäisi kai juosta jos haluaa varmuudella välttää jonoja siltojen kohdalla. Normipoluilla lyhyen matkan juoksijoista ei ole oletettavasti haittaa ainakaan perusmatkalaisille, toisin päin voi toki olla siinä vaiheessa 🙂
 16. Aivan. Tuosta ei varmaan saada 0,5 km kasaan, mutta lähempänä 10 km olisi toki ollut jos olisimme tosiaan juossut tuon pätkän myös.
 17. Reippaasti alimittainen reitti tänä vuonna, noin 9,5 km taisi olla. No, sinänsä ei minua haitannut, koska Aaltokymppiin pääsin ilmaiseksi ja olin vain tekemässä vk-treeniä. Sain 10 km kasaan vetämällä muutaman kunniankierroksen urheilukentällä ennen kuin tuli maaliin. Jos olisin maksanut täyden hinnan kisasta, niin olisin toisaalta kyllä ollut pettynyt. Ylipitkä on vielä ihan ok, koska aina voi lopettaa juoksemisen kun kymppi tulee täyteen, mutta alimittainen on vähän hankalampi siinä mielessä.
 18. Yölähtöön liittyy kuitenkin selkeitä etuja: a) viileämpi keli, joka voi olla aika tärkeä juttu, kun huoltoväli on 20 km ja kisa juostaan kesäkuun lopussa ja b) paljon vähemmän muuta liikennettä eli väsyneitä juoksijoita voidaan päästä ajoradalle eikä tarvitse löytää 100 kilsan kevytliikenteenväylää. Siellähän ei ollut oikeasti pimeää nyt kun oli selkeä keli - itse juoksin koko yön ilman lamppua ja hyvin näkyi reittimerkinnät. Sadekelillä olisi kuitenkin ollut tosi haasteellista löytää sorateiden pintaan maalattuja nuolia.
 19. Oli siellä eksymisiä myös jonkun verran yön aikana, ainakin miesten kärki ja naisten kakkonen. Omaan huoltoon perustuva ja yhtenä kierroksena juostu tapahtuma, missä huoltoväli oli pahimmillaan yli 20 km, ei voi myöskään verrata suoraan lyhyisiin kierroksiin perustuviin täyshuoltotapahtumiin. Toki varmasti loppuaika olisi myös ollut parempi jos osallistujia olisi ollut enemmän.
 20. Konstsamfundetin suurin ongelma taitaa olla, ettei löydä tarpeeksi paljon hyväksyttävissä olevia kohteita rahoilleen. Säätiön säännöt rajavat aika tarkasti mihin asiohin tuotto voidaan käyttää (perustuen luonnollisesti lahjoittajan toivomuksiin) ja ainakin viime vuosina he ovat valittaneet, ettei ole tullut tarpeeksi laadukkaita tukihakemuksia heille eli he eivät ole voineet jakaa niin paljon rahaa ulos kuin olisi vuosituoton kannalta mahdollista. Hyvä siis, että löytyi nyt järkevä käyttökohde, mistä suomalaiset laajemminkin voivat nauttia.
 21. Toki olisi parempi jos väylät olisivat yksisuuntaisia, mutta kyllä sama argumentti toimii myös tilanteessa, missä väylät ovat kaksisuuntaisia.
 22. Hmm, nyt en oikein ymmärrä. Miksi tarvitaan yksisuuntaisia väyliä?
 23. Ruotsissa tehtiin nyt eri tavalla. Tämän viikon maanantaista lähtien jalankulkija pitää liikkua kevytliikenteenväylällä nimenomaan vasemmalla puolella ja pyöräilijät liikkuvat oikealla puolella. Muutos perusteltiin liikenneturvallisuuden parantamisella - on parempi, että jalankulkijat ja pyöräilijät kohtaavat toisiaan samalla puolella (samasta syystä jalankulkijat kulkevat ajoradan vasemmalla puolella). Ruotsissa kick-bike lasketaan myös jalankulkijaksi eli perinteinen kick-bike pitää liikkua vasemmalla puolella. Sähköavusteinen kick-bike pitää kuitenkin liikkua oikealla puolella: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/vet-du-vilken-sida-sparkcykeln-ska-aka-pa
 24. Ok, sitten asia on sinun osaltasi kunnossa ja järjestäjä mokasi ainakin tiedottamisen osalta. Tiedän varmuudella, että oli myös juoksijoita, jotka olivat alunperin ajatelleet toimia noin, mutta kun heille kävi ilmi, että he joutuisivat ottamaan sauvat mukaan myös ensimmäiselle kierrokselle, niin ne jättivät sauvat pois kokonaan. Omalta osaltani sillä ei ollut merkitystä, halusin ottaa sauvat mukaan molemmille kierroksille.
 25. Onnittelut minultakin hienosta juoksusta! Varma suoritus sinulta taas kerran ja malttasit lähteä omalla vauhdilla liikkeelle. Minulla oli itse vähän erilainen taktiikka eli helpot pätkät vähän kovemmalla vauhdilla ja sitten hankalat paikat hyvin varovaisesti. Muuten ihan toimiva taktiikka, mutta toisen kierroksen aikana ei imeytynyt energiaa eikä vettä, joten koko kierroksen aikana sain syötyä vain 110 g hiilareita. Hyvänä puolena tietysti, että nyt on toipunut jo aika hyvin, koska palautuminen lähti nopeasti liikkeelle sen ansiosta, että pääsin maalintulon jälkeen suoraan tiputukseen 🙂 Pieni muistutus kuitenkin noista sauvoista, niitä ei saa ottaa ottaa mukaan keskellä matkaa, vaan niitä pitää kuljettaa mukana alusta loppuun. Onneksi sillä ei ollut väliä nyt, koska 60 minuutin aikasakko ei olisi vienyt liivin sinulta.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy