Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Tinttaiita

Jäsenet
 • Content Count

  984
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

About Tinttaiita

 • Syntymäpäivä 25.02.1977

Converted

 • Coopperi
  3050m (Helsinki 2014), 3000m 11:33 (Vantaa 2014)
 • 10km
  43:34 (HCP 2013)
 • Puolimaraton
  1:34:46 (Paloheinäjuoksu 2012)
 • Maraton
  3:25:01 (Vantaa 2013)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Elämäni kymmenes maraton ja samalla ensimmäinen polkumaraton. Järjestelyt oli kyllä hyvät ja reitti mukavan vaihteleva, eikä ainakaan tällaiselle aloittelevalle polkujuoksijalle liian helppo :-). Ainoa, mitä olisin kaivannut, oli kilometrikyltit edes siellä täällä.. varsinkin vikalla kympillä niistä olisi saanut uskoa siihen, että maali oikeasti lähenee :). Oma valmistautuminen kisaa oli vähän turhan heikkoa.. Edellisen maratonin olin juossut syksyllä 2013 (3.25) ja viime vuosi meni lyhyempien ratamatkojen parissa ja erilaisista jalkavaivoista kärsiessä. Alkuvuoden sitkeä influenssa ja sen jälkeinen vieläkin sitkeämpi yskä vähensi juoksumääriä, enkä ole yli 20km lenkkejä montaakaan viimeisen vuoden aikana juossut. Tavoitteena Vierumäellä oli siis lähinnä maaliin pääsy. Lähdin letkassa rauhallista vauhtia, ylämäet kävellen alusta saakka. Ekalla huoltopisteellä olin ajassa 1.07 ja aina noin 25km kohdille juoksu kulki tosi mukavasti. Ja oikeastaan viimeiselle huollolle saakka olin ihan hyvässä vauhdissakin, siellä väliaika 3.48. Sitten alkoi ongelmat. Kaaduin lähes tasaisella polulla päistikkaa maahan ja loukkasin polveani jonkin verran. Enemmän tuo vaikutti ehkä henkisesti - tuli vaan sellainen olo ettei enää huvita juosta metriäkään... Reitin tasaisin ja juostavin osuus tuo vika kymppi, mutta minä luuseri annoin itselleni luvan kävellä (no joo, polvesta vuoti vähän verta, mutta ei se nyt NIIN paha ollut..) ihan liikaa.. Olin lähdössä päättänyt, että kelloa en vilkaise koko matkan aikana, ja se päätös sentään piti :-). Viimeiset kilometrit vuoroin juoksin ja kävelin, ja onnistuinpa kaatumaan vielä toisenkin kerran - jälleen tasaisella neulaspolulla :-). Surkeaa.. Lajinvaihto (vaikkapa kuulantyöntäjäksi..) kävi mielessä useampaankin kertaan, samoin monet muut itsensä kidutusmenetelmät, kuin polkumaraton puolikuntoisena. Maalissa olin ajassa 5.07.. Nyt on jo tiistai, mutta pohkeet ja etureidet ei ole matkasta vieläkään toipuneet! Eli ylivoimaisesti rankin suoritukseni tuo oli. Henkisesti ottaa toipuminen tavallaan myös koville.. ei ole helppoa tajuta olevansa näin paljon huonommassa kunnossa kuin vielä jokunen aika taaksepäin.. Mutta tästä on suunta vain ylöspäin ja jo nyt mietin että ensi vuonna uudelleen Vierumäelle, tekemään kunnollinen suoritus!
 2. Vielä on hiukan liian aikaista aloittaa sää- ja kelispekulaatiot, mutta kertokaas kokeneemmat kenkävalinnoista. Pärjääkö tavallisilla lenkkareilla, mitä hyötyä maastolenkkareista, entä nastoista? Syksyllä juoksin Tuusulassa yhden polkukisan Adioksilla ja ne oli kyllä varsinkin toisella kierroksella melko liukkaat kun polku oli osittain mennyt mutaiseksi. Nastoja en ole poluilla testannut koskaan, ainoastaan talvikeleillä jäätiköllä - onko niistä tuolla Bodomin reitillä hyötyä?
 3. Orastavaa innostusta on jo havaittavissa, joten eiköhän me se mukaan saada kun vielä jatketaan painostusta ;-)
 4. Hienoa, tähän on lähdettävä mukaan! (nyt kun on elämäni ensimmäiset nastalenkkaritkin hankittu ja hyväksi havaittu :thumbsup:)
 5. Minullakin tuo kymppi harkinnassa, kaksi kierrosta voisi olla vähän liian raakaa peliä :-)
 6. Kiitos :-) Mulla oli seuran takki päällä verrytellessä ja sitten kisassa oranssi ikivanha Midnight Run-paita ja päässä saparot :-)
 7. Hyvin oli järjestetty! Muutaman kerran meinasin tokalla kierroksella juosta harhaan kun yksin melkein koko kierroksen taivalsin, mutta ne harha-askeleet johtui vaan keskittymiskyvyn herpaantumisesta, ei reittimerkintöjen puutteellisuudesta :). Tykkäsin reitistä, ei ollut liian vaativa näin ensikertalaiselle. Kerran kompastuin ja lensin nurin, ei sattunut pahemmin onneksi. Ekan kierroksen menin (tavoilleni tyhmän uskollisena) liian kovaa, puolivälissä aika oli 53min.. toisella kierroksella sitten vauhti hiljeni osittain senkin takia, että samanvauhtista seuraa ei enää ympärillä ollut ja osittain toki jalatkin alkoi väsymään. On tuo polkujuoksu kuitenkin niin erilaista lihaksille kuin tasaisella asfaltilla tallustaminen. Maalissa sekunnin alle 1.51, tyytyväinen olen kyllä! Hurjan kivaa oli juosta, nautin matkasta kovasti ja tähän tapahtumaan lähden varmasti uudelleenkin jos järjestetään! Ja poluille pitänee lähteä treenaamaankin, samoin kuin mäkijuoksua. Ai niin, tavallisilla Adioksilla juoksin ja varsinkin toisella kierroksella oli osittain jo tosi mutaisen liukasta reitillä.. pitänee hankkia jotkut maastoon sopivamman kengät ensi kesää varten, jos ja kun näitä polkuja tulee tallattua enemmänkin jatkossa :). Myös kallion ylitykset piti mennä tooosi varovasti, kun oli jäätä joissain kohdin paljonkin.
 8. Uskaltautuukohan kukaan muu tuonne tavallisilla lenkkareilla..? En omista maastokenkiä minkäänlaisia, joten tavallisilla on mentävä, mutta liukasta varmaan on jos/kun yöllä on pakkasta :-/. Juoksen kyllä kaikki talvetkin läpi tavallisilla, mutta pääosin tasaisella alustalla enkä poluilla ja kallioilla..
 9. Mä olen Vantaalla juossut kai aina pitkähihaisessa paidassa ja 3/4 trikoissa. Puffi ja hanskat on lähtiessä ollut, mutta aina ne on jossain vaiheessa käynyt ahdistamaan liikaa/tullut liian lämmin. Nämä on kuitenkin niin henk.koht. juttuja, että vaike aantaa kaikille soveltuvaa neuvoa :). T-paidassa neljän tunnin aikana itselleni tulisi varmaan kylmä, puolimaratonin saattaisin vielä sellaisella juostakin jos olisin oikein vauhdikkaassa kunnossa.
 10. Pitkästä aikaa lähden Vantaalle juoksemaan puolimaratonin, viimeiset kolme vuotta olen siellä juossut kokonaisen. Ennätysaika oli haaveissa, mutta valmistautuminen sujuu tällä hetkellä flunssan kourissa joten romukoppaan joutaa haaveet ja hyvä jos ylipäänsä lähtöviivalle pääsen :cry:. Minkäs tälle mahtaa.. mutta aika rankasti ottaa päähän, kun on tämän vuoden ainoasta puolimaratonista kysymys. Tsemppiä kaikille matkasta ja vauhdista riippumatta!
 11. Tinttaiita

  Spartathlon 2014

  CP 60:n ohittanut kaksi suomalaista, yhteensä 68 juoksijaa : [TABLE="class: timings-records-live tablesorter"] [TR] [TD]30[/TD] [TD]2014-09-27 06:15:41[/TD] [TD]98[/TD] [TD]Tomppo Jari[/TD] [TD]Finland[/TD] [TD]Male[/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]64[/TD] [TD]2014-09-27 08:06:55[/TD] [TD]51[/TD] [TD]Smeds Stefan[/TD] [TD]Finland[/TD] [TD]Male[/TD] [TD][/TD] [/TR] [/TABLE] Samaan aikaan maalissa kaksi juoksijaa: [TABLE="class: timings-records-live tablesorter"] [TR] [TD]1[/TD] [TD]2014-09-27 05:29:29[/TD] [TD]345[/TD] [TD]Cudin Ivan[/TD] [TD]Italy[/TD] [TD]Male[/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]2[/TD] [TD]2014-09-27 06:57:13[/TD] [TD]264[/TD] [TD]Reus Florian[/TD] [TD]Germany[/TD] [TD]Male[/TD] [TD][/TD] [/TR] [/TABLE] Edit: ja heti kun tuon olin kirjoittanut tuli lisää suomalaisia 60:lle :-) [TABLE="class: timings-records-live tablesorter"] [TR] [TD]73[/TD] [TD]2014-09-27 08:21:56[/TD] [TD]56[/TD] [TD]Haka Sakari[/TD] [TD]Finland[/TD] [TD]Male[/TD] [TD]+[/TD] [/TR] [TR] [TD]74[/TD] [TD]2014-09-27 08:21:58[/TD] [TD]259[/TD] [TD]Forsell Marko[/TD] [TD]Finland[/TD] [TD]Male[/TD] [TD]+[/TD] [/TR] [/TABLE]
 12. Tinttaiita

  Timanttiliiga

  Mikä idea muuten on siinä, että vikasta osakilpailusta sai tuplapisteet? Jotenkin tosi epäreilun kuuloista...
 13. Heinäkuun alkupuolella jätin alkoholin ja herkut lähes kokonaan pois ja vähensin leivän, pastan, perunat yms. aika minimiin. Osa treeneistä kulkee ihan mallikkaasti, mutta aika usein olen liian väsynyt tekemään kunnollista vauhdikasta treeniä. En sitten tiedä johtuuko ruokavaliosta, heinäkuun helteistä vai mistä. Nyt elokuun alussa juoksin 5000m kilpailun ihan surkeasti myös. Mutta jenkkakahvat on kadonneet, eli jatkan vähillä hiilareilla vielä hetken ihan vain sen takia :-). Treenaan kovaa sitten taas joskus. Hedelmiä syön kyllä paljon ja kasviksia, eli ihan ilman hiilareita en ole koskaan ollut enkä pystyisikään, kun lihaa syön aika vähän. edit. tämä viesti olisi sopinut myös keskusteluun harjoittelusta ja painonpudotuksesta toisessa ketjussa..
 14. Samaa mieltä olen kuin soili. Itselläni pituutta 160 ja lähelle tuota -110 painoa tässä yritän päästä, kolme kiloa vielä liikaa :). Ja jos haluaisin näyttää oikeasti juoksijalta, niin paino saisi hyvinkin alkaa nelosella. Normaalipainohan saisi olla paljonkin enemmän toki, mutta normaalipaino ei olekaan sama juttu kuin juoksijan ihannepaino :)
 15. Kiitos videoista - vaikkakin oma juoksu oli ihan karseaa katsottavaa jälleen kerran.. huh huh! No, ennätys parani silti aika reilusti, joten siinä mielessä olen tyytyväinen eiliseen juoksuun :-)
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy