Jump to content
Juoksufoorumi.fiMMM

Jäsenet
 • Content Count

  401
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by MMM

 1. Itselle mielenkiintoisin havainto tuo matemaatikon graafissa oli että kuolleisuus oli noussut 1960-luvulta hieman 1990-luvulle. Mistähän tämä johtuu? Liikenteen kasvusta vai jostakin muusta. Olisin voinut kuvitella että kuolleisuus olisi koko ajan laskenyt esim sotavuosien jälkeen.
 2. Kyllä mittaustapa on samanlainen kuin Vantage kelloissa ja kaikissa muissakin optisesti mittaavissa kelloissa. Mutta kuten juusok sanoi niin Verity Sensen etu on että sen voi sijoittaa lähes mihin tahansa, eikä vain ranteeseen. Ranne on paikkana aika huono esim siksi että monessa lajissa tapahtuu sormien purustusta ja se vaikuttaa ranteeseen paljon. Kyllä kai Verity Sensen pitäisi olla kertaluokkaa tarkempi kuin kellojen rannesykemittauksen. Tosin oikean sykevyön tarkkuuteen ei taida mikään optisesti mittava päästä ainakaan intervalleissa missä on suhteellisen nopeita sykevaihteluita.
 3. Myös minä olen käynyt magneettikuvissa tuolla kerran, ja siinä kieltämättä olisin kyllä toivonut lääkärin tarkempaa diagnoosia. Mutta onhan se selvää että jos hinta on murto-osa muista hiinnoista niin kaikkea ei voi saada. Varmaan on sitten lääkäristä kiinni haluaako alkaa tutlkitsemaan synlab:n kuvia, vai haluaako että henkilö käy ottaamassa kalliit kuvat ensin omassa labrassa. Kuitenkin tosiaan verikokeiden osalta minulle pelkät tulokset on riittäneet mainiosti.
 4. Itse olen pari kertaa käynyt otattamassa verikokeet synlab:lla ihan vaan mielenkiinnosta vaikka mitään vaivoja ei ole ollut. Mielestäni hinta on kohtuullinen. https://www.synlab.fi/palvelut/laboratoriopaketit/ Aika katttavat verikoepaketin tuosta on saanut, tälläiseen hintaan tosin ei kuulu mitään lääkärin diagnooseja vaan tulee vain paperit mittaustuloksista ja siitä miten eri mittaukset on viitearvoissa. Tämä on itselle riittänyt.
 5. Onhan se teoriassa ihan hyvä idea että kun ollaan kimpassa niin hädän hetkellä autetaan sitten toisia maita. Mutta nyt nämä pohjoisesta etelään tulonsiirrot on niin älyvapaata hommaa kuin vain olla. Suurin ongelma tässä on että koko avustus on täysin vastikeetonta. Nämä maat, jotka ovat omaa syytään ajaneet taloutensa kuralle, eivät sitoidu mihinkään toimenpiteisiin jatkossa ja kukaan ei heiltä mitään vaadi rahojen vastikkeeksi. Vähintä olisi että laadittaisiin jonkinlaiset vaatimukset (rakenteelliset muutokset, veroratkaisujen uusiminen, jne..) mitä näiden maiden pitää tehdä tahojensa eteen.
 6. MMM

  Garmin Enduro

  Aikalailla tuo sama Sonyn GNSS piiri taitaa olla nykyisin kaikissa laitteissa, hieman eri versionumerolla. GNSS piirin ja antennin väli lienee kohta jossa ulkoisia komponentteja tarvitaan vieläkin eniten.
 7. MMM

  Garmin Enduro

  Latausliitin laitteen sivussa taitaa olla hieman hankalampi tehdä (ei varmaan silti mahdoton) koska halutaan että liitin on tarpeeksi iso. Normaali pieni, esim mikro-usb liitin kun ei toimi kellossa. Pienessä liittimessä nastat on hyvin lähellä toisiaan ja nastoissa eri volttimäärät. tämä aiheuttaa märkänä ja varsinkin hikisenä virtoja nastojen välille ja tulee korroosiota. Lähes kaikki onkin hylänneet micro-usb liiittimet ja muut pienet liittimet ja haluaa että eri nastojen välillä on tarpeeksi rakoa.
 8. Varmaan tuossa ihan perusasiat juoksutekniikasta pätee, eli askelkontakti pitäisi siis saada aina kehon painopisteen alle, eikä askeleesta saisi tulla harppovaa. Riippuu sitten varmaan monesta asiasta että miten pitkä (tai lennokas) askeleesta tulee, esim lihasvoimasta, kimmoisuudesta, kehon suhteista jne..
 9. MMM

  Garmin Enduro

  Onhan keksitty, ainakin tuo Ampy , joka kehittää virtaa liikkeestä https://www.cnet.com/reviews/ampy-move-review/ mutta ei tainnut käytännössä toimia kovin hyvin
 10. Tuo kadenssi pysyy mielestäni yllättävän matalana kovassakin vauhdissa. Itse jos juoksen vähänkin kovempia vetoja niin kadenssi on heti päälle 90
 11. MMM

  Garmin Enduro

  Voi yöllä ladata kelloa otsalampulla. Kätevää.
 12. Päivän ehdestä otsikko "Näin Suomi aikoo käyttää EU:lta tulevat 2,7 miljardia euroa" En tiedä pitäisikö itkeä vaiko nauraa. Surullista jokatapauksessa. Itsekin voisin ensin antaa kaverille 1000 euroa, josta kaveri antaisi takaisin 400, ja voisin sen jälkeen iloisena suunnitella mihin käyttäisin tulleet 400.
 13. Sehän tässä onkin hauskinta että esimerkiksi Espanja ja Italia ovat valtiotasolla melko kuralla, mutta kansalaiset siellä ovat kuitenkin keskimäärin vauraampia kuin esim Suomessa. Suomessa taas valtiontalous on kohtuullisella tasolla , mutta kansalaiset eivät erityisen vauraita muihin maihin verrattuna. Jotenkin vain tuntuisi reilulta että Italiassa ja Espanjassa kaivettaisiin sitä kuvetta oman maan kansalaisilta eikä köyhemmiltä suomalaisilta veronmaksajilta.
 14. Aikalailla sama homma. 22.24 yritin ja täysi oli. muut matkat ei sitten kiinnostanut kun 65:lle ei päässyt ja jäi siihen. Voisi olla joku arvontahomma tässä mieluummin. Myöskin tuo ilmoittautuminen tuntuu typerältä että ensin pitää syöttää kaikki tiedot ja ilmoittautua ja vasta sen jälkeen ilmoittaa että sarja täysi kun voisi ilmoittaa sen jo heti alussa.
 15. Halpa reissuhan tuosta tulee käydä juoksemassa 7km. - Hotelli 384e - Ilmoittautuminen 50e - matkat ja muut 66e Yhteensä 500e. 🙂
 16. Eihän tuota Bolshunovin tekoa voi puolustella mitenkään. Ei tuollaista saisi tapahtua missään tapauksessa. Mutta kyllä Mäki myös toimi mielestäni hieman epäurheilijamaisesti, ihan turhaan kiilasi viime sekunneilla Bolsun eteen. Ja myös Musti oli lähetyksessä sitä mieltä että Mäki ansaitsisi varoituksen.
 17. Monetko sukat tuossa hommassa pitää olla päällekäin? En ole koskaan kokeillut mutta pitäis varmaan joskus testata.
 18. MMM

  Polar Grit X

  Ei ole, vaan säätiedot tulee aina Openweather palvelusta
 19. En sano että 7-8km lenkki olisi liian pitkä, todennäköisesti juokset sen vain liian kovasti. Pystytkö kävelemään 7-8km reippaasti niin ettei jalat mene kipeäksi ja ettei olo ole kaikkensa antanut lenkin lopussa. Jos kyllä, niin sehän tarkoittaa että matka ei tapa vaan vauhti.
 20. Tässä varmaan on oleellista että miten lenkki on juostu. Onko menty urku auki vaiko hyvin rauhallisesti?
 21. Kun juoksee talvella niin pitää pystyä luottamaan alustaan ja kenkään että homma pysyy rentona. Jos joka askelleella pitää varoa ja pelätä, niin homma ei toimi, ja saattaa jopa mennä paikat jumiin. Niin ja pitkiksellä ei ole mikään häpeä kävellä välillä pätkiä.
 22. Omasta mielestäni pahin asia talvella pitkisten suhteen on pakkanen. Tarkoitan yli -15 asteen pakkasia. Ok, pitää olla varusteet kunnossa, mutta kyllä kova pakkanen vaikeuttaa ainakin minulla lenkkiä huomattavasti. Liukkaus tai kovuus ei minusta ole mikään ongelma. Liukkaudesta selviää nastoilla ja kovuudesta pehmustelulla kengällä. Kyllähän se asvalttikin on kesällä melko kovaa. Nastakengät taitaa näin keskimäärin olla hieman kovempia kuin keskimääräiset kesätossut, joten jos pitkiä aikoja juoksee jäällä niin täytyy kyllä kiinnittää alussa huomiota jalkojen kestävyyteen. Mutta kyllä myö
 23. Tuntuu vaan että koko rototusprojektista tehtiin liian monimutkainen useine erilaisine rokoryhmineen jne... Sitten vielä se fakta että rokotteet pitää olla jossakin ultrakylmssä erikoislaukussa ja näiden kanssa sitten metsästetään yksittäisiä ihmisiä jotka kuuluu ensimmäisiin erikoisryhmiin rokotetavissa.
 24. Eikö tuo Haavisto ole jo pari poliittista itsemurhaa tässä tehnyt , eikä näytä olevan mitään vaikutusta
 25. Eipä Suomi ole tässä ainoa maa, esim ranskassa oli rokotettu vain satoja ja hollannissa ei ketään vaikka rokotteita oli siellä lähes 200000 annosta. Taitaa vain Saksa olla hyvässä vauhdissa rokotuksen suhteen.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy