Jump to content
Juoksufoorumi.fi

MMM

Jäsenet
 • Posts

  416
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by MMM

 1. Kuten sanoin niin minun oma näkökulma. Minulle tulee tuosta parempi mieli. Todennäköisesti myös kunto.
 2. Omasta näkökulmasta katsoen tuosta puuttuu se pitkä lenkki. Itselle 90min ei ole pitkä lenkki. Jos mahdollista niin siirtäisin jostakin toisesta päivästä 30-45min lauantaille ja tekisin lauantaina 2h - 2h15min lenkin.
 3. Aloittaja taisi mainita että haastetta aiheuttaa lapsiperheen arki, ja luulen että tässä on ystävällisesti jätetty keskiviikkoilta vapaaksi jolloin voi moikata vaimoa ja lapsia.
 4. Käsittääkseni aloittaja ei hakenutkaan pientä droppia, vaan tykkää kengistä jossa on 8-10mm drop.
 5. Jos reilussa vuodessa PK-lenkit menee nelosella alkavilla vauhdeilla niin minusta kuulostaa kyllä nopealta kehittymiseltä. Tosin ikäkin vaikuttaa että kuinka vanhasta juoksijasta on kyse, mutta siltikin.
 6. Monesti verrataan jotakin hommaa maratoniin, mutta eihän maratoni kestä kuin jonkun tunnin. Ei kai siinä ajassa ainakaan tätä koronajuttua ratkaista.
 7. Jos tilaat alle 150 euroa niin alv 24 prosenttia ostoksesta ja kuljetuksesta. Jos tilaat yli tullirajan 150e, niin sitten vielä tullit päälle (onkohan 16.9%). Alle viiden euron arvonlisäveroa ei yleensä tarvitse maksaa.
 8. Omaan korvaan "läheinen tuntuma tiehen" ja vähäinen vaimennus ovat melko lailla synonyymejä, ja mitä enemmän kenkään tulee vaimennusta niin sitä vähemmän tie tuntuu (tuntuma tiehen). Eikös Nike Pegasus ole melko paljon samnalainen Bostonin kanssa, ja voisi olla kokeilemisen arvoinen. Yleensä kai Nike Pegasuksen kanssa ei kauheasti voi mennä pieleen. Ja ainahan se riippuu myös siitä mitä vuosikertaa mikin malli on, eli Boston on erilainen eri vuosimalleissa kuten muutkin kengät.
 9. Ehkä joku juoksusta tietävä voisi myös tarkistaa että juoksutekniikka on suurinpiirtein sinnepäin, varsinkin jos jalat menee 6min juoksun jälkeen telakkakuntoon. Ainakin Securitas on joskus edellyttänyt 2600m cooper tulosta tiettyihin työpaikkoihin.
 10. Uuden-seelannin lisäksi voisi mainita myös esim Taiwanin, porukkaa siellä on 4 kertaa enemmän kuin Suomessa ja onkohan 9 kuollutta tähän mennessä. Mutta siellä onkin säännöt miten ja kuka tulee maahan, toisin kuin Suomessa. Taiwanissa 2viikkoa pakkokaranteenia suljetussa hotellihuoneessa, huoneen oven saat avata pari kertaa päivässä jotta voit ottaa oven taakse jätetyn ruuan huoneeseen. Joka päivä karanteenissa raportoit että mikä on olo ja terveydentila, jne... Taiwanissa näillä koronatesteillä ennen matkaa ei ole merkitystä koska tauti voi tarttua vaikkka matkalla.
 11. Tuolla hieman ylempänä laittamassasi linkissä lukee "Pääministeri Jacinda Ardern on vastannut opposition syytöksiin, joiden mukaan tiukat rajoitustoimet ”työnsivät talouden kielekkeen yli”. Eli ainakin tuon perusteella oppositio on syyttänyt hallistusta ja arvostellut sen toimia.
 12. Hyvin lyhyt ja pelkistetty vastaus. Juokse/hölkkää/kävele vaikka seuraavat 3 kuukautta niin ettei syke ylitä koskaan 150. Varmaan moni tulee sanomaan että syke on yksilöllinen jne.. mutta kuitenkin seuraavat 3 kuukautta syke aina välillä 135-150. Kuulostaako mahdottomalta?
 13. Tämä ei täysin pidä paikkaansa. Niissä on muitakin eroja, sekä elektroniikassa kuin myös laitteen kotelossakin. Sykesensori on kylläkin sama.
 14. Sami Jauhojärvi taisi eilen lähetyksessä sanoa että ensin pitää opetella treenaamista se 10000 tuntia ennenkuin voi alkaa treenaamaan kunnolla.
 15. Itselle mielenkiintoisin havainto tuo matemaatikon graafissa oli että kuolleisuus oli noussut 1960-luvulta hieman 1990-luvulle. Mistähän tämä johtuu? Liikenteen kasvusta vai jostakin muusta. Olisin voinut kuvitella että kuolleisuus olisi koko ajan laskenyt esim sotavuosien jälkeen.
 16. Kyllä mittaustapa on samanlainen kuin Vantage kelloissa ja kaikissa muissakin optisesti mittaavissa kelloissa. Mutta kuten juusok sanoi niin Verity Sensen etu on että sen voi sijoittaa lähes mihin tahansa, eikä vain ranteeseen. Ranne on paikkana aika huono esim siksi että monessa lajissa tapahtuu sormien purustusta ja se vaikuttaa ranteeseen paljon. Kyllä kai Verity Sensen pitäisi olla kertaluokkaa tarkempi kuin kellojen rannesykemittauksen. Tosin oikean sykevyön tarkkuuteen ei taida mikään optisesti mittava päästä ainakaan intervalleissa missä on suhteellisen nopeita sykevaihteluita.
 17. Myös minä olen käynyt magneettikuvissa tuolla kerran, ja siinä kieltämättä olisin kyllä toivonut lääkärin tarkempaa diagnoosia. Mutta onhan se selvää että jos hinta on murto-osa muista hiinnoista niin kaikkea ei voi saada. Varmaan on sitten lääkäristä kiinni haluaako alkaa tutlkitsemaan synlab:n kuvia, vai haluaako että henkilö käy ottaamassa kalliit kuvat ensin omassa labrassa. Kuitenkin tosiaan verikokeiden osalta minulle pelkät tulokset on riittäneet mainiosti.
 18. Itse olen pari kertaa käynyt otattamassa verikokeet synlab:lla ihan vaan mielenkiinnosta vaikka mitään vaivoja ei ole ollut. Mielestäni hinta on kohtuullinen. https://www.synlab.fi/palvelut/laboratoriopaketit/ Aika katttavat verikoepaketin tuosta on saanut, tälläiseen hintaan tosin ei kuulu mitään lääkärin diagnooseja vaan tulee vain paperit mittaustuloksista ja siitä miten eri mittaukset on viitearvoissa. Tämä on itselle riittänyt.
 19. Onhan se teoriassa ihan hyvä idea että kun ollaan kimpassa niin hädän hetkellä autetaan sitten toisia maita. Mutta nyt nämä pohjoisesta etelään tulonsiirrot on niin älyvapaata hommaa kuin vain olla. Suurin ongelma tässä on että koko avustus on täysin vastikeetonta. Nämä maat, jotka ovat omaa syytään ajaneet taloutensa kuralle, eivät sitoidu mihinkään toimenpiteisiin jatkossa ja kukaan ei heiltä mitään vaadi rahojen vastikkeeksi. Vähintä olisi että laadittaisiin jonkinlaiset vaatimukset (rakenteelliset muutokset, veroratkaisujen uusiminen, jne..) mitä näiden maiden pitää tehdä tahojensa eteen. Aikoinaan tätä yritetiin Kreikan kanssa, mutta nyt tästä on luovuttu kokonaan. Rahat vaan annetaan heille ja sama meno voi taas jatkua EU:n siunauksella.
 20. MMM

  Garmin Enduro

  Aikalailla tuo sama Sonyn GNSS piiri taitaa olla nykyisin kaikissa laitteissa, hieman eri versionumerolla. GNSS piirin ja antennin väli lienee kohta jossa ulkoisia komponentteja tarvitaan vieläkin eniten.
 21. MMM

  Garmin Enduro

  Latausliitin laitteen sivussa taitaa olla hieman hankalampi tehdä (ei varmaan silti mahdoton) koska halutaan että liitin on tarpeeksi iso. Normaali pieni, esim mikro-usb liitin kun ei toimi kellossa. Pienessä liittimessä nastat on hyvin lähellä toisiaan ja nastoissa eri volttimäärät. tämä aiheuttaa märkänä ja varsinkin hikisenä virtoja nastojen välille ja tulee korroosiota. Lähes kaikki onkin hylänneet micro-usb liiittimet ja muut pienet liittimet ja haluaa että eri nastojen välillä on tarpeeksi rakoa.
 22. Varmaan tuossa ihan perusasiat juoksutekniikasta pätee, eli askelkontakti pitäisi siis saada aina kehon painopisteen alle, eikä askeleesta saisi tulla harppovaa. Riippuu sitten varmaan monesta asiasta että miten pitkä (tai lennokas) askeleesta tulee, esim lihasvoimasta, kimmoisuudesta, kehon suhteista jne..
 23. MMM

  Garmin Enduro

  Onhan keksitty, ainakin tuo Ampy , joka kehittää virtaa liikkeestä https://www.cnet.com/reviews/ampy-move-review/ mutta ei tainnut käytännössä toimia kovin hyvin
 24. Tuo kadenssi pysyy mielestäni yllättävän matalana kovassakin vauhdissa. Itse jos juoksen vähänkin kovempia vetoja niin kadenssi on heti päälle 90
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy