Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Herra46

Jäsenet
 • Content Count

  264
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Juu, näyttäis olevan uusi muoti kun Stokkan kuukausikuvastossakin miespuolisen malli oli vetänyt trikoiden päälle bokserit. Viime kesänä näin ekan kerran tämän uuden trendin, näytti tosiaankin siltä että kaveri oli vetänyt valkoiset kalsarit (bokserit) mustien trikoiden päälle. Idea on kait siinä että nyt voidaan myydä yhden tuotteen asemasta kaksi- mitään järkeähän tuossa ei tietenkään ole, jollei kyseessä sitten ole jokin uus-siveellisyyden muoto jolla verhotaan pullottava etumus- tai sen puute (?) ;) Eiköhän kohta noita tule urakalla vastaan joilla on pitkän paidan päällä hihaton paita ja pitkien trikoiden päällä bokserit.
 2. Ääni näille Merreleille. Kevyet. Olen juossut matolla näillä, hyvin toimivat.
 3. Paha arpoa mistä johtuu, kokeilemalla/säätämällä löytynee sopiva ajoasento. Itsellä on homma mennyt juuri toisinpäin, työmatka-ajoa jäykkäperäisellä ja maastoajoa täysjousitetulla maastofillarilla (molemmissa täsmälleen samaksi viritetty ajosento, esim. stongan leveys, stemmien pituudet ja kulmat jne..) tuhansia kilometrejä ja syksyllä hommatulla maantiefillarilla 3-4 tunnin lenkeillä kipeytyi vuorotellen hartiat tai alaselkä - todennäköisesti vaan ihan tottumattomuutta, ajoasento tuntui muuten oikein hyvältä ja fillari (endurance-tyyppinen) täsmälleen oikean kokoiselta. Maastofillarilla ei 3-4 tunnin jälkeen ole muuta kuin keskivartalon , erityisesti mahanpuolen lihakset kipeenä :)
 4. En tiedä yleisyydestä mutta joka vuosi alkaa itsellä nuo kyynerpäät kipuilemaan jos liian nopeasti nostan vapaan hiihtomääriä. Rullaluistelun sauvoilla asfaltilla jouduin jättämään muutamia kokonaan kun kyynerpäät eivät enää kestäneet kovasta alustasta tulevia iskuja. Sauvojen mitalla ei omalla kohdalla ole juuri merkitystä, alkukaudesta olen viimevuosina käyttänyt 2.5 cm lyhyempää sauvaa kuin sitten loppukaudesta mutta mitään eroa ko. rasitusvamman saamisen suhteen en ole huomannut.
 5. Heippa, jalat eivät näemmä kestä maratontreeniä ja muutenkin tulee ajettua fillarilla melko paljon työmatka-ajoa (100 km/vko) ja maasto- ja maantielenkkejä satunnaisesti (50 - 100 km/vko) joten tarkoituksena olisi kokeilla vähän monipuolisempia liikuntatapahtumia triathlonin ja seikkailukisojen muodossa. Sen verran uintitaustaakin nuoruudesta että vaparin tekniikka on suhteellisen hyvällä tolalla vieläkin (uintivalmentaja tsekannut). Ainoa ongelma on treenaamisen vaatima aika (jota ei hirveästi ole) - eli löytyykö jostain jotain nimenomaa varttimatkoille tai lyhyemmille tarkoitettuja hyviä ohjelmia ajankäytön optimointiin keski-ikäiselle noviisille ? Tarkoituksena ei ole vetää veren maku suussa vaan pitää kuntoa monipuolisesti yllä- ikääkin on kertynyt jo yli 50 v, peruskunto on suht. hyvä kun erilaista säännöllistä kestävyysliikunta on takana yli 10 vuotta. Kaikki vinkit otetaan kiitoksella vastaan !!
 6. Juu, oireet on just samat: juosta pystyisi mutta seuraavana aamuna hyvin kipee kantapää. Eiköhän tän vuoden juoksut ala olla juostu sitten. Yksi pinkaisu tässä syksyllä vielä- matka onneksi lyhyt. Maantiepyörä juuri hankittu ja hiihtokautta odotellaan :)
 7. Onko kokemuksia millä tuosta vaivasta pääsis nopeimmin eroon ja kuinka kauan tässä pitää olla juoksematta? Nyt käytännössä telakalla jo 3 viikkoa ja takana 2 x Arcoxia kuuri (90 ja 60 mg) mutta edelleen lievää kivuntunnetta kantapäässä. Lääkäri suositteli jotain geelityynyä mutta toistaiseksi ei ole tullut hankittua-. olisikohan siitä ihan oikeasti iloa ?? Onko kokemusta uusiutuuko tämä vaiva helposti ? PS. "Kotitarvelääkäreille" jo ennakkoon tiedoksi ettei kyseessä siis ole plantaarifaskiitti :)
 8. Herra46

  Air Pegasukselle kaveria

  Kyllähän sitä lämpimillä keleillä voi sateessa kengät varsin hyvin kastella, mutta ainakin itse mielelläni juoksen nuo loskakelit Gore-lenkkareilla. Huomattavasti miellyttävämpää kuin jääkylmässä loskassa kahlata, samoin kovilla pakkasilla gorekengät on selvästi lämpimämmät kuin peruslenkkarit. Mutta alkuperäiseen kysymykseen siis: aikoinani juoksin Pegasuksilla, nyt menee Zoom Eliteillä lenkit. Gorekenkinä on sitten vanhempi Niken GTX, vissiin Pegasus ja toisena parina nastalenkkari Inov8 340 gtx jossa on kyllä hyvin kapea lesti "keulasta". Kumpikin on tietenkin selvästi kömpelömpi juosta kuin tuommoinen peruslenkkari joten niitä tulee käytettyä vain "pakottavissa" tilanteissa: loskassa (Pegasus) ja jäisillä keleillä (Inov). Katselisin jotain gore- maastolenkkareita Pegasuksen pariksi.
 9. Viivalle lähdetään kolmannen kerran edellisvuotisia aikoja huonontamaan :)
 10. Tottakai lenkillä voi pysähtyä, mutta silloinhan kyseessä ei enää ole juoksulenkki. Juoksulenkillä juostaan 100 %:sesti, vaikka sitten paikallaan (esim. punaisissa valoissa). Samoin jos juoksulenkillä välillä kävellään, ei sitä voi kutsua enää juoksulenkiksi- nimittäin jos aletaan lipsumaan juoksemisesta syntyy selkeästi ongelma, milloin kävelyn/seisoskelun määrä on sellainen ettei lenkkiä enää voida katsoa juoksulenkiksi. Ehkä tällöin lenkkiä voidaan nimittää "hölkkälenkiksi".
 11. Paha enää huudella kun fillari on jo ostettu :) mutta fillarin valinta olisi tosiaankin riippunut juuri siitä minkälaisessa maastosssa ajat. Tietenkin "tosimiehet" vetää täysjäykällä maastofillarilla tai vaikka cyclocrossilla missä tahansa, mutta jousituksen tarve ja sen tuoma käyttömukavuus menee käsi kädessä maaston vaativuuden kanssa. Pääsääntöisesti siis mitä ryökkysempää, sitä enemmän joustoa => lisää mukavuutta ajoon. Toinen nyrkkisääntö on että jos haluaa ketteryyttä niin pienempi runko/rengaskoko (26 tai 27,5), samoin jos haluaa että kiekot pysyvät suorina vähän pienemmilläkin investoinneilla (= halvemmat kiekot) niin pienempi rengaskoko (26 tai 27.5) auttaa. Myös kuskin koko vaikuttaa.. pitkät ukot suosivat 29 tuumaisia, lyhyemmät voivat valita myös 26 tai 27,5 (virallisesti 650B) kiekkokoolla varustettuja runkoja. Makuasioita nämäkin osittain. Täysjousitettu vaatii enemmän käyttäjän huolenpitoa kun liikkuvia osia on enemmän, esim. takalinkuston laakerointi aiheuttaa enemmän seuranta/huoltotarvetta - samoin säätämistä takaiskarin myötä löytyy enemmän. Itse en kuitenkaan ostaisi enää pelkästään edestä jousitettua muuhun kuin maraton kisakäyttöön (jos ajatuksena on siis "maastopyöräily"), nykyiset takajousitusratkaisut ovat jo niin hyviä kaikkeen "muuhun" ajoon. Tuovat tosin hintaa selvästi lisää. Se että onko runko kuitua vai metallia (alumiini, titaani tai teräs) on jossain määrin makuasia, jokaisesta materiaalista saa tehtyä vallan oivallisia runkoja (myös hiilikuidusta on mahdollista tehdä kevyitä mutta "lötköjä" runkoja täysjoustofillareihin kuten saksalaislehtien lukuisat mittaukset osoittavat). Kyselijälle Canyon CF on varmasti oikein hyvä pyörä ja tuo ajamisen iloa. Itse olen ajanut erittäin tyytyväisenä Canyonin täysjoustolla vuodesta 2007 ilman valmistajasta johtuvia teknisiä ongelmia.Tallista löytyy lisäksi kaksi täysjäykkää (joista toinen ex- etujousitettu) ja ainakin omalla ajotyylillä (= huono), takarenkaat ja takavanteet ovat olleet jäykkäperäisillä aivan kulutustavaraa "maastoajossa".
 12. Joo, tulipa katsastettua tuokin ihme ja ennakkoarvioni saivat vahvistuksen- ei mitään uutta auringon alla. Porukkaa oli aika tavalla, ilma sisällä jotenkin ummehtunutta. Tuskin tarvitsee useammin vierailla :)
 13. Pöytä kyllä oli paikallaan -tyhjänä.. ai olis tuolta vielä jonkun lahjuskassinkin saanut, jäipi hakematta. Kiva kun tälläkertaa sai paidan puutarhahommiin :)
 14. Mukava happenging- pari minsaa jäin parhaasta mutta tällä kuntopohjalla ei todellakaan voi valittaa. Ilman lämpötila hivenen yllätti-olis voinut juosta hihattomalla paidalla, etenkin Mankkaan golfkentän tietämillä oli aika lämmintä. Järjestelyt pelasi mukavasti lukuunottamatta Laajalahden juottopistettä, jossa urheilujuomaa ei osunut kohdalle- no tosin vettä onneksi oli kaataa kuivaan suuhun. Kaikenkaikkiaan erinomainen kauden aloitus :) tästä on hyvä lähteä parantamaan ! Joo ja Stubbi pongattiin kannustamassa kanssa jälleen kerran, peukkua !
 15. Eilen tuli nähtyä tämäkin ihme: nuorella herralla oli vedetty mustien trikoiden päälle valkoiset, lähinnä löysiltä kalsareilta vaikuttaneet boxerit, päällä pitkänhihainen paita jonka päälle puolestaan vedetty hihaton paita. Näky oli lievästi ilmaistuna koominen, mutta tosiaankin kukin tyylillään ;) Tosin sattuu sitä paremmissakin piireissä- kollega duunista huomasi kerran lenkin puolivälissä etenevänsä pitkissä windstopper kalsareissa trikoiden sijaan...
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy