Jump to content
Juoksufoorumi.fiRuutuässä

Jäsenet
 • Content Count

  340
 • Liittyi

 • Last visited

About Ruutuässä

 • Syntymäpäivä 04.12.1983

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ehkä eniten tässä ärsyttää maalitolppien siirtely, mitä on tehty. Tavoitteena oli turvata terveydenhuollon kapasiteetti ja nyt kun ollaan tilanteessa, jossa kolmasosa väestöstä on rokotettu riskiryhmistä alkaen, tartuntamäärät laskeneet matalalle tasolle eikä terveydenhuollon kantokyvyn vaarantuminen ole lähelläkään. Silti rajoituksia puretaan hitaasti, luodaan ministerien johdolla jatkuvaa uhkakuvaa veitsenterästä ja siitä kuin kahden viikon päästä nähdään, mihin suuntaan epidemia on menossa. Todellisuudessa viruksesta ei tulla pääsemään ikinä eroon, sillä jatkuvasti syntyy uusia variantteja
 2. Näin tosiaan onkin, en tiedä mikä ajatusvirhe kävi. On kyllä harmillista, jos näiden rajoitusten takia tapahtuma jäisi järjestämättä, koska sen toteuttaminen turvallisesti on mahdollista. Vähän sellainen tilanne näiden rajoitusten osalta on, että kärpästä ammutaan tykillä, vaikka kärpäslätkäkin riittäisi. Mutta ehkä se ei ole tämän ketjun asia.
 3. Kainuussa rajoitus taitaa olla tällä hetkellä 20 henkeä ja 10.5. jälkeen se todennäköisesti on 50. Tästä varmaan saadaan parin päivän päästä tieto ja toivottavasti päätös on kilpailun järjestämisen kannalta suotuisa. Sitten vielä toivotaan, että tulvahuippu ehtii mennä ohi. Mutta näihin asioihin kun ei voi itse vaikuttaa, niin turha niistä on stressiäkään ottaa.
 4. Ruutuässä

  NUTS 300 2021

  Aika varmaa lienee, että GPS-seuranta ei kovin hyvin toimi ensimmäisen 200 km matkalla. Kun katsoo minkä tahansa operaattorin kuuluvuuskarttaa, niin aika heikosti on peittoa erämaassa. En muista mitä verkkoa tapahtumassa käytettävät GPS-laitteet käyttävät, mutta liikaa ei kannata seurannalta odottaa. Järjestäjän somepäivitykset huoltopisteiltä ovat varmasti luotettavin tapa seurata kilpailua.
 5. Perustuu siihen, mitä olen keskustellut järjestäjätahoon kuuluvan henkilön kanssa. Ymmärsin puheista niin, että AVI on näyttänyt vihreää valoa sille, että jos kokoontumisrajoitus on 50 henkeä, niin tapahtuma voidaan järjestää 50 hengen lähtöryhmissä. Tilanne tosin voi olla järjestäjän kannalta sellainen, että päätös pitäisi jo tehdä ja jos varmuutta järjestämisen puolesta ei saada ennen 7.5., niin tapahtuma joudutaan perumaan. NUTS:lla on kuitenkin vuosien kokemus isojen tapahtuman järjestämisestä, joten jos joku polkujuoksuskenessä homman handlaa, niin he.
 6. Varmaan kaikilla osallistujilla ei vielä rokotetta, mutta niitäkin varmasti joukossa on. Ainakin Vantaalla 45-vuotiaat voivat jo varata rokotusajan ja lisäksi riskiryhmiä on rokotettu hyvän aikaa. Luultavasti tänään Pohjois-Pohjanmaan AVI linjaa jotain kokoontumisrajoituksista ja toivottavasti määrä nousee 50:een, jolloin kisa voidaan järjestää. edit. Näköjään tänään ei tule muutosta aiempaan eli rajoitukset eivät muutu ainakaan ennen 9.5.
 7. Tarkkaa tilastodataa ei ole siitä, miten todennäköisyys joutua liikenteessä onnettomuuteen tai saada koronatartunta Karhunkierroksella eroavat toisistaan, mutta ainoa varma keino välttää molemmat on jäädä kotiin. Nykyisillä tartuntamäärillä ja 50 hengen lähtöryhmillä sekä maskin käytöllä todennäköisyys tartunnalle on sen verran pieni, että olen valmis sen riskin ottamaan, kuten varmasti moni muukin. Rokotus vielä puolittaa todennäköisyyden. Tauti jää todennäköisesti joka tapauksessa osaksi elämäämme muodossa tai toisessa, joten joudumme opettelemaan elämään siitä huolimatta.
 8. Järjestäjä on käsittääkseni ollut tiiviisti yhteydessä AVI:in ja mikäli kokoontumisrajoitus muuttuu 50:n, voidaan tapahtuma järjestää porrastetuilla lähtöryhmillä. Suurin haaste on kuljetus lähtöön ja lähtöalueelle kokoontuminen. Näissä ja kilpailun startissa luultavasti käytetään maskia, mutta muutenhan mitään todellista ongelmaa tapahtumassa ei ole. Toivottavasti päästään juoksemaan, koska tällä hetkellä koronatilanne Suomessa on sillä mallilla, että rajoituksia olisi jo mahdollista purkaa. Jos osallistuminen koronatartunnan pelossa mietityttää, niin silloin kannattaa jäädä kotiin. Omalla to
 9. Varmasti ihan valideja pointteja moni. Onneksi rannalle ei tarvinnut jättää ketään halukasta, jolla olisi ollut realistiset mahdollisuudet joukkueeseen. Ehkä ensi kerralla jengiä valittaessa laji on taas kasvanut lisää ja homma kehittynyt kokonaisuutena myös polkujen ulkopuolella.
 10. En usko, että kattojärjestön olemassaolo vähentäisi kritiikkiä. Yhtä lailla arvokisavalintoja arvostellaan lähes joka lajissa, kuten vaikka keihäänheitossa. Sillä en näe olevan merkitystä, millä kanavalla keskustelu käydään. Valintaperusteet on varsinkin polkujuoksupuolella haasteelliset. Laji on niin erilainen kotimaassa verrattuna esimerkiksi tulevaan MM-reittiin, että kv-kisojen kokemuksella on iso merkitys. Esimerkiksi Kallioniemen Jussin osalta katsottiin näytöksi 2013 vuoden UTMB:n tulos. Myös omalta osaltani pidän tärkeämpinä näyttöinä Eiger Ultra Trailia ja Transgrancanariaa kuin Su
 11. Polkujuoksun MM-kisojen osalta tilanne on sellainen, että viime kesänä alettiin miettimään kisaan osallistumista. Itselläni ei ole näistä aikaisempaa kokemusta, mutta olin mukana aloittamassa keskustelua asiasta. Kyselimme vinkkejä ja kokemuksia aiemmissa kisoissa mukana olleilta. Alun perin käsityksemme oli, että mukaan mahtuu 9+9 juoksijaa ja aikaisempina vuosina maksimimäärää ei ole saatu täyteen. Perustimme 6.10.2014 Facebook-ryhmän, johon pyrimme lisäämään kaikki potentiaaliset kiinnostuneet, joilla voisi olla edellytyksiä mahtua joukkueeseen. Valintaperusteeksi sovimme, että muodostamme
 12. Aika huikeaa settiä. Ei taida Suomessa montaa juoksijaa olla, jolle 4 min/km on hölkkävauhtia. Toki enitenhän se on kiinni hölkkävauhdin määritelmästä, mutta riittävän löyhää määritelmää ei taida löytyä. Tällaiset puheet ja blogit kannattaisi varmaan suosiolla jättää omaan arvoonsa. Ihan juoksun kuin politiikankin osalta.
 13. Ruutuässä

  Movescount

  Movescount näyttää nyt olevan taas ylhäällä, mutta Moveslink ei suostu siirtämään tiedostoja palveluun edelleenkään. Onko muilla samaa ongelmaa? Pari kaveria oli saanut vietyä tiedostoja, mutta en tiedä ovatko käyttäneet Moveslinkkiä vai iPhonea. Alkaa jo vähän sapettaa tämä touhu.
 14. Kyllä sitä loppuen lopuksi pystyy juoksemaan aika hiljaa, vaikka kuvittelee jonkun vauhdin olevan hitain mahdollinen vauhti juosta. Itsekin tuli juostua pk-lenkit aina vähän liian kovaa ja niissä keskisyke pyöri aerobisen kynnyksen tuntumassa. Itse asiassa yllätyin, kun kävin ensimmäistä kertaa testissä, että aerobinen kynnys oli niin alhainen. Pidin kevyenä lenkkinä sitä, että keskisyke on 135-140 välissä ja vauhti jossain 5 min/km tuntumassa. Aerobinen kynnys kuitenkin on 137 eli suurin osa lenkeistä pitäisi juosta alle 130 keskisykkeellä. Välillä se tarkoittaa 5:20 min/km vauhtia, välillä 5
 15. Ensimmäinen testi on Teskun suorittama Esport Areenalla radalla 3/2013 ja toinen Tuomo Salosen tekemänä Runner's High:n tiloissa juoksumatolla 4/2014. En luonnollisesti tankannut mitenkään testeihin, mutta en tosin Bodomille tai maratonille sen enempää. Kisoja ennen harjoittelu oli hieman kevyempää, mutta kysyin testissä Tuomolta edellispäivien rasituksen vaikutusta ja hän totesi, että jos syke on laiska, se kertoo jo pidemmästä rasitustilasta kuin mitä muutamien päivien treenit saavat aikaan. Tällaista ei ole ollut. Ehkä paremmin testeihin vertautuvat lyhemmät juoksukisat ja suunnistukset. Ke
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy