Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ruutuässä

Jäsenet
 • Posts

  343
 • Liittyi

 • Last visited

About Ruutuässä

 • Syntymäpäivä 04.12.1983

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ruutuässä's Achievements

 1. NUTS300 ei ole missään vaiheessa ollut Tomin kisasuunnitelmissa, mutta saisiko keskeytyksestä kipinän lähteä?
 2. Tomilla on ongelmia jalan kanssa ja kisa jää kesken kääntöpaikalla. Todella sääli, koska oli fyysisesti siinä kunnossa, että olisi voinut haastaa Juuson tosissaan.
 3. Tällä viikolla joka ilta on pitänyt sataa runsaasti Helsingissä vielä saman aamun ennusteenkin mukaan. Kuitenkaan ihan hirveästi vettä ei ole tullut minään päivänä. Toisin sanoen ennusteiden luotettavuus vielä viikko ennen kisaa on aika matala. Vaikka ennusteiden tuijottaminen on vähän turhaa, niin samaa toki tulee itsekin tehtyä. Erilaisia pukeutumisvaihtoehtoja on silti hyvä miettiä ja varautua kaikkeen, kun pakkaa kamat reissua varten. Vielä ei pysty sanomaan edes sitä, kannattaako lähteä shortseissa vai pitkissä trikoissa liikkeelle.
 4. Ehkä eniten tässä ärsyttää maalitolppien siirtely, mitä on tehty. Tavoitteena oli turvata terveydenhuollon kapasiteetti ja nyt kun ollaan tilanteessa, jossa kolmasosa väestöstä on rokotettu riskiryhmistä alkaen, tartuntamäärät laskeneet matalalle tasolle eikä terveydenhuollon kantokyvyn vaarantuminen ole lähelläkään. Silti rajoituksia puretaan hitaasti, luodaan ministerien johdolla jatkuvaa uhkakuvaa veitsenterästä ja siitä kuin kahden viikon päästä nähdään, mihin suuntaan epidemia on menossa. Todellisuudessa viruksesta ei tulla pääsemään ikinä eroon, sillä jatkuvasti syntyy uusia variantteja eri puolilla maailmaa, mikä todennäköisesti jossain vaiheessa johtaa siihen, että rokotteet eivät tehoa tai tarvitaan uusia piikkejä influenssaviruksen tapaan vuosittain. Tuo linkkaamasi turvallisuusohje tapahtuman järjestämisestä turvallisesti oli hyvä. Noilla keinoilla voidaan järjestää tapahtumia maissa, jossa tartuntamäärät ja ilmaantuvuus ovat paljon suurempia kuin Suomessa. Luulisi onnistuvan melko turvallisesti täälläkin.
 5. Näin tosiaan onkin, en tiedä mikä ajatusvirhe kävi. On kyllä harmillista, jos näiden rajoitusten takia tapahtuma jäisi järjestämättä, koska sen toteuttaminen turvallisesti on mahdollista. Vähän sellainen tilanne näiden rajoitusten osalta on, että kärpästä ammutaan tykillä, vaikka kärpäslätkäkin riittäisi. Mutta ehkä se ei ole tämän ketjun asia.
 6. Kainuussa rajoitus taitaa olla tällä hetkellä 20 henkeä ja 10.5. jälkeen se todennäköisesti on 50. Tästä varmaan saadaan parin päivän päästä tieto ja toivottavasti päätös on kilpailun järjestämisen kannalta suotuisa. Sitten vielä toivotaan, että tulvahuippu ehtii mennä ohi. Mutta näihin asioihin kun ei voi itse vaikuttaa, niin turha niistä on stressiäkään ottaa.
 7. Ruutuässä

  NUTS 300 2021

  Aika varmaa lienee, että GPS-seuranta ei kovin hyvin toimi ensimmäisen 200 km matkalla. Kun katsoo minkä tahansa operaattorin kuuluvuuskarttaa, niin aika heikosti on peittoa erämaassa. En muista mitä verkkoa tapahtumassa käytettävät GPS-laitteet käyttävät, mutta liikaa ei kannata seurannalta odottaa. Järjestäjän somepäivitykset huoltopisteiltä ovat varmasti luotettavin tapa seurata kilpailua.
 8. Perustuu siihen, mitä olen keskustellut järjestäjätahoon kuuluvan henkilön kanssa. Ymmärsin puheista niin, että AVI on näyttänyt vihreää valoa sille, että jos kokoontumisrajoitus on 50 henkeä, niin tapahtuma voidaan järjestää 50 hengen lähtöryhmissä. Tilanne tosin voi olla järjestäjän kannalta sellainen, että päätös pitäisi jo tehdä ja jos varmuutta järjestämisen puolesta ei saada ennen 7.5., niin tapahtuma joudutaan perumaan. NUTS:lla on kuitenkin vuosien kokemus isojen tapahtuman järjestämisestä, joten jos joku polkujuoksuskenessä homman handlaa, niin he.
 9. Varmaan kaikilla osallistujilla ei vielä rokotetta, mutta niitäkin varmasti joukossa on. Ainakin Vantaalla 45-vuotiaat voivat jo varata rokotusajan ja lisäksi riskiryhmiä on rokotettu hyvän aikaa. Luultavasti tänään Pohjois-Pohjanmaan AVI linjaa jotain kokoontumisrajoituksista ja toivottavasti määrä nousee 50:een, jolloin kisa voidaan järjestää. edit. Näköjään tänään ei tule muutosta aiempaan eli rajoitukset eivät muutu ainakaan ennen 9.5.
 10. Tarkkaa tilastodataa ei ole siitä, miten todennäköisyys joutua liikenteessä onnettomuuteen tai saada koronatartunta Karhunkierroksella eroavat toisistaan, mutta ainoa varma keino välttää molemmat on jäädä kotiin. Nykyisillä tartuntamäärillä ja 50 hengen lähtöryhmillä sekä maskin käytöllä todennäköisyys tartunnalle on sen verran pieni, että olen valmis sen riskin ottamaan, kuten varmasti moni muukin. Rokotus vielä puolittaa todennäköisyyden. Tauti jää todennäköisesti joka tapauksessa osaksi elämäämme muodossa tai toisessa, joten joudumme opettelemaan elämään siitä huolimatta.
 11. Järjestäjä on käsittääkseni ollut tiiviisti yhteydessä AVI:in ja mikäli kokoontumisrajoitus muuttuu 50:n, voidaan tapahtuma järjestää porrastetuilla lähtöryhmillä. Suurin haaste on kuljetus lähtöön ja lähtöalueelle kokoontuminen. Näissä ja kilpailun startissa luultavasti käytetään maskia, mutta muutenhan mitään todellista ongelmaa tapahtumassa ei ole. Toivottavasti päästään juoksemaan, koska tällä hetkellä koronatilanne Suomessa on sillä mallilla, että rajoituksia olisi jo mahdollista purkaa. Jos osallistuminen koronatartunnan pelossa mietityttää, niin silloin kannattaa jäädä kotiin. Omalla toiminnalla voi kuitenkin aika paljon vaikuttaa siihen, miten suuri todennäköisyys tartunnalle on.
 12. Varmasti ihan valideja pointteja moni. Onneksi rannalle ei tarvinnut jättää ketään halukasta, jolla olisi ollut realistiset mahdollisuudet joukkueeseen. Ehkä ensi kerralla jengiä valittaessa laji on taas kasvanut lisää ja homma kehittynyt kokonaisuutena myös polkujen ulkopuolella.
 13. En usko, että kattojärjestön olemassaolo vähentäisi kritiikkiä. Yhtä lailla arvokisavalintoja arvostellaan lähes joka lajissa, kuten vaikka keihäänheitossa. Sillä en näe olevan merkitystä, millä kanavalla keskustelu käydään. Valintaperusteet on varsinkin polkujuoksupuolella haasteelliset. Laji on niin erilainen kotimaassa verrattuna esimerkiksi tulevaan MM-reittiin, että kv-kisojen kokemuksella on iso merkitys. Esimerkiksi Kallioniemen Jussin osalta katsottiin näytöksi 2013 vuoden UTMB:n tulos. Myös omalta osaltani pidän tärkeämpinä näyttöinä Eiger Ultra Trailia ja Transgrancanariaa kuin Suomen kisoja. Mielestäni siis kokonaisuus on tärkeämpää kuin yksittäinen kisa tai yksittäiset kisat Suomessa, olkoonkin, että ulkomaan kisojen vertaileminen keskenään voi olla vaikeaa. Joukkueen etu on, että sinne valitaan sellainen porukka, jolla on parhaat mahdollisuudet menestyä. Tämä tulkinnanvaraisuus aiheuttaa sen, ettei selviä kriteerejä saada. Jos tehdään jollain toisella tapaa, niin aina voi kyseenalaistaa, onko se oikea. Tätäkin pohdittiin yhdessä syksyllä.
 14. Polkujuoksun MM-kisojen osalta tilanne on sellainen, että viime kesänä alettiin miettimään kisaan osallistumista. Itselläni ei ole näistä aikaisempaa kokemusta, mutta olin mukana aloittamassa keskustelua asiasta. Kyselimme vinkkejä ja kokemuksia aiemmissa kisoissa mukana olleilta. Alun perin käsityksemme oli, että mukaan mahtuu 9+9 juoksijaa ja aikaisempina vuosina maksimimäärää ei ole saatu täyteen. Perustimme 6.10.2014 Facebook-ryhmän, johon pyrimme lisäämään kaikki potentiaaliset kiinnostuneet, joilla voisi olla edellytyksiä mahtua joukkueeseen. Valintaperusteeksi sovimme, että muodostamme joukkueen aikaisempien näyttöjen perusteella ja äänestämme tarvittaessa. Matkan varrella nettisivuilla olleen tiedon perusteella päättelimme, että joukkueen koko on 6+6. Jotta ihmiset pystyisivät kokoamaan kisakalenterinsa ajoissa, sovimme, että lyödään joukkue lukkoon loppuvuodesta. Kyselimme kiinnostusta mm. Janne Monoselta, Fritjof Fagerlundilta, Janne Klasilalta, Juha Jumiskolta jne. Lopulta nimiä oli yhdeksän, joista valitsimme kuusi, joilla kokonaisvaltaisesti oli näyttöjä eniten. Naisissa tilanne oli helppo, koska vain Maija Oravamäki oli ilmoittanut kiinnostuksensa. Pari viikkoa sitten järjestäjältä tuli tietopaketti, josta selvisi, että osallistujamäärä onkin 9+9. Osallistujat pitää ilmoittaa 15.2., joten päätimme, että loputkin paikat täytetään pikaisesti. Alkuperäisestä kokoonpanosta jäi kolme miestä rannalle ja totesimme, että mikäli muita potentiaalisia juoksijoita ei löydy, paikat menevät heille. Näin toimittiin ja paikat täytettiin. Naisiin saatiin pari nimeä lisää ja paikkoja on vielä kuusi vapaina. Tunnen mielestäni kohtuullisesti suomalaisia polkujuoksijoita, eikä mieleen tule yhtään nimeä, joka menisi nyt valittujen edelle. Kukaan muukaan ryhmän 22 jäsenestäkään ei keksinyt ketään. Siinä mielessä pidän joukkueen jäsenten valintaa perusteltuna ja seison jokaisen valinnan takana, vaikken yksin ole ollut asiaa päättämässä. Joukkueenjohtajaa ei ole nimetty, mutta olen ilmoittanut, että mikäli kukaan muu ei halua hommaa ottaa, niin voin olla vapaaehtoinen. Aina parempi, jos se olisi joku, jolla on aiempaa kokemusta MM-kisoista. Valinnat herättävät aina kritiikkiä ja voi olla, että on joku sellainen, keneltä olisi pitänyt kysyä. Mielestäni meillä on kuitenkin kasassa erittäin hyvä kokoonpano. t.Janne Hietala
 15. Aika huikeaa settiä. Ei taida Suomessa montaa juoksijaa olla, jolle 4 min/km on hölkkävauhtia. Toki enitenhän se on kiinni hölkkävauhdin määritelmästä, mutta riittävän löyhää määritelmää ei taida löytyä. Tällaiset puheet ja blogit kannattaisi varmaan suosiolla jättää omaan arvoonsa. Ihan juoksun kuin politiikankin osalta.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy