Jump to content
Juoksufoorumi.fi


reeni

Jäsenet
 • Posts

  28
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by reeni

 1. reeni

  Suunnistus

  Täältä ääni korkeavartisille (tuetuille) suunnistuskengille - ei muljahtele enää :encouragement:
 2. Itselläni on ollut samantyyppisiä havaintoja eli syke nousee tasaisesti koko lenkin ajan, vaikka olo on aivan hyvä ja meno saattaa jopa parantua loppua kohden. Yksi syy on varmasti heikko peruskestävyys, mutta olen huomannut myös ulkolämpötilan vaikuttavan rajusti. Kestän huonosti lämpöä ja kuumassa urheilemista en juuri ollenkaan - olisiko selitys sama eli jäähdytys ei toimi ja syke nousee liikaa. Ylipainoa minulla ei ole, mutta olen kova hikoilemaan, vaikka pyrin juoksemaan ns. vähissä vaatteissa.
 3. Kiitos vinkistä, kävin eilen testaamassa tuon Imppari-Isosuo-Latumaja lenkin, ja pituutta sille tuli (ilman Impparin lenkkiä) 17,5km. Latu oli iltapäivästä jo melko huonossa kunnossa, vaikka se kuulemma aamupäivällä oli ajettu. Suurimpana syyllisenä luisteluhiihtäjät, jotka väen vängällä tunkevat kapealle baanalle kahden perinteisen ladun väliin luistelemaan pilaten samalla molemmat ladut. Mur. Mutta joka tapauksessa ihan ok lenkki, johon helposti saisi lisää pituutta jatkamalla matkaa Mälikkälän suuntaan :thumbsup:
 4. Mihin kannattaisi lähteä, jos haluaa tehdä pidemmän lenkin (>20 km) ilman, että joutuu kiertämään samaa lenkkiä useammin (kertaalleen edestakaisin meneminen vielä menettelee)? Tyylinä perinteinen.
 5. reeni

  Suunnistus

  Vieläkö löytyisi joku innokas lähtemään Jukolan viestiin täysin harrastelijajoukkueeseen? Näyttää pahasti siltä, että yhtä (pitkän osuuden) miestä uupuu ja Juoksijapankissa on tili tyhjänä. Ensikertalaisille etusija ;)
 6. Itse sain (sitä tosin etukäteen ehdotettuani viikonlopun kaupunkiloman miehen kanssa. Puhe oli koko ajan Tukholmasta tai Köpiksestä, mutta lentokentällä sitten selvisikin, että kohteena oli Pariisi. Ja olipa mies vielä korunkin ostanut. Toimiva setti kaiken kaikkiaan, mutta tuo yllätysmomentti oli kyllä kaikkein parasta.
 7. Vähän toisenlainen kokemus asiasta. Olen aina ollut laiha, oikea ruikkujalka ilman mitään lihaksia. Haaveilin pitkään istuvista nahkasaapikkaista, jotka eivät jää pyörimään pohkeen ympärille, vaan istuvat tiukasti. Raskausaikana (jolloin liikkuminen oli erinäisistä syistä nollissa) päätin hemmotella itseäni ja satsasin jumalattoman kalliisiin italialaisiin saapikkaisiin, jotka istuivat kuin valettu. Mutta kuinkas kävikään: raskauden jälkeen muutama kuukausi lenkkipoluilla (vähäistä hölkkäilyä 3-4krt/vko, ei muuta liikuntaa) sai pohkeet kasvamaan sen verran, että ihanaiset saapikkaani puristavat pahasti... eli empiirinen tutkimus osoittaa kevyen hölkkäilynkin kasvattavan pohkeita.:shithappens:
 8. Minulla oli samanlaisia kokemuksia aiemmin. Heti hieronnan jälkeen pohkeet niin kipeät, etten meinannut päästyä rappusia alas. Vaihdoin kuitenkin hierojaa (muista syistä), ja nykyisen kanssa ei vastaavia ongelmia tule ja kaiken kaikkiaan hieronta on miellyttävämpää, mutta samalla myös tehokkaampaa (nykyinen hieroja tuntuu löytävän nimenomaan ongelmakohdat eikä mekaanisesti käsittele vain tiettyjä, aina samoja lihaksia). Oma analyysini on, että edellinen hieroja käytti enemmän sormenpäitään ja nykyinen enemmän pitkiä liukuvia otteita, mikä ei tee lihaksia samalla lailla aroiksi. Toisaalta nykyhierojakin löytää kyllä aina jumeja, joista en ole ollut lainkaan tietoinen, ja jälkeenpäin kyllä huomaa, että niitä kohtia on käsitelty. Mutta tuntuma ei enää ole kipua, vaan enemmänkin väsymystä.
 9. Kerran jo yritin vastata, mutta viesti katosi taivaan tuuliin. Joten uusi yritys. Luovutus keskeytettiin, kun verta oli valunut vasta 66ml, joten ehkä sen vuoksi voin mennä suht pian uudestaan. Mutta hyvä kuulla, että toisesta kädestä voi onnistua hyvinkin Olen joskus aikaisemmin käynyt kolme kertaa luovuttamassa ilman ongelmia, mutta edelliskerrasta on jo 12 vuotta lastenteon, lääkitysten ym. rajoituksien vuoksi.
 10. Yritin eilen käydä luovuttamassa ja Hb oli 137. Mutta luovutus ei onnistunut loppuun asti, kun veren virtausnopeus oli liian hidas, jolloin veri alkaa hyytymään eikä pussi täyty määrätyssä ajassa. Onko muilla vastaavasta kokemuksia ja ajatuksia, mistä se voisi johtua? Hoitaja ei oikein vastannut kyselyihini mitään, käski vaan tulla muutaman viikon päästä uudestaan yrittämään.
 11. Kyselisin, onko palstalaisilla kokemuksia isotretinoiini-kuurin (mm. Roaccutan + halpakopiot) vaikutuksista kuntoiluun? Itse olen syönyt ko. aknelääkettä kohta puoli vuotta, ja tuntuu että suorituskyky vain laskee ja erilaiset vaivat lisääntyvät. Erityisesti akillekset ja jalkapohjan jänteet ovat vaivanneet, samoin lihasjumit jaloissa ja selässä ovat olleet aikamoisia. Voi tietysti olla, että vaivat olisivat tulleet muutenkin, mutta salaa toivon, että kaikki ongelmat olisivat vaan lääkkeen sivuvaikutuksia, joista siis pääsisin eroon kuurin loputtua...:sign0163:
 12. Minä tsemppaan itseäni kisoissa hokemalla mielessäni "jaksaa, jaksaa, tätä varten on harjoiteltu (=hölkätty)". Tosin tämä toimii vain ns. päätavoitteiden kohdalla eli joissa motivaatio itsensä ylittämiseen on riittävän kova. Sama toimii myös toisin päin eli pimeinä talvi-iltoina lenkillä räntäsateessa mietin, kuinka tämäkin lenkki auttaa ensi kesänä puristamaan loppusuoralla. Toinen enemmän fyysinen keino on väsymyksen iskiessä keskittyä käsiin: kun kädet pitää rytmikkäässä liikkeessä, tuntuvat jalatkin seuraavan perässä kuin itsestään. Saan myös kiksejä siitä, mitä pahemmalla ilmalla saan raahauduttua lenkkipolulle. Helle ja aurinkojuoksut eivät ole minua varten, mutta jos taivaalta tulee pikkuakkoja, niin johan on lähteminen helppoa.
 13. No nyt taas hymyilyttää, kiitos sirpos :thumbsup:
 14. Tämän "kevennyksestä" poikineen keskustelun jonkinnäköisenä aloittajana täytyy kommentoida, että kahden pienen vilperin äitinä en voi ymmärtää, että lasivitriinin kaatuessa ainoat vaihtoehdot ovat a) sivusta seuraaminen ja lässyttäminen tai luunappi/läimäytys/tukistaminen. Sama oli mielipiteeni jo ennen lapsia, eli ilmeisesti kohdalleni on vaan sattunut sellaisia herranterttuja, etten ole vielä vanhemmuuden kovaa koulua saanut suoritettua... Voisiko olla niin (=kysymys, en väitä että niin on!), että siinä vaiheessa, jos ainoat tepsivät keinot ovat väkivaltaisia, on jotain mennyt kasvatuksessa jo aiemmin pieleen? Kysymys siksi, että en todellakaan ole mikään asiantuntija lastenkasvatuksessa, välillä tuntuu etten edes omieni (Ja vielä. Alunperin kommentoin "kevennykseen" siksi, että todellakin klikkasin ketjuun saadakseni jotain ilonaihetta harmaaseen päivään. Huonoja vitsejä saa toki olla (makunsa kullakin jne.), mutta kun tässä ei mielestäni ollut vitsiä lainkaan.)
 15. Nyt en ihan ymmärrä, että mikä tässä on se Päivän kevennys? Minun mieltäni tämä ei ainakaan keventänyt, päinvastoin.
 16. reeni

  Forerunner 405

  Kiitos, loistavaa! Arvasin että täältä löytyy minua parempia etsijöitä :thumbsup:
 17. reeni

  Forerunner 405

  Tyhmiä kysymyksiä: miehellä on käytössä FR405, ja hän on puhunut kadenssimittarin (vai mikä se oli?) hommaamisesta pyöräilyä varten. Ajattelin yllättää hänet lahjomalla vähän, joten onko siis olemassa joku tietty mittari, joka sopii yhteen 405:n kanssa? Mistähän tälläisiä saisi ostettua? Garminin nettisivuilta en pikaisesti vilkaistessani löytänyt vastausta, joten kokeillaan täältä :detective:
 18. Onko kokemuksia Bahia Felizin lenkkeilymaastoista? Pääseekö esim. rantaa pitkin tekemään lyhyitä aamulenkkejä ennen lasten kanssa altaalle siirtymistä?
 19. Palaan vielä ketjun aloittajana kertomaan tuntemuksista toisen hieronnan jälkeen: Tällä kertaa päästiin jo "kipu on lähellä nautintoa" -olotilaan, eli jalat eivät olleet muutamia yksittäisiä kohtia lukuunottamatta niin huonossa kunnossa kuin ensimmäisellä kerralla, vaan nyt tuntui pääsääntöisesti jo mukavalta, mutta edelleen tehokkaalta eli mistään sivelystä ei tälläkään kertaa ollut kyse. Saattaapa olla, että myös oma asennoituminen oli muuttunut eli en pelännyt kiputuntemuksia, kun tiesin niiden kuuluvan asiaan. Menen ensi viikolla taas, ja aina vaan positiivisemmin mielin!
 20. Kiitos rohkaisuista kaikille vastanneille. Kaipa se on uskottava, että näiden jumien aukisaaminen vaatii vähän tuskaa ja mentävä rohkeasti ensi viikolla uudestaan.
 21. Olin eilen elämäni ensimmäistä kertaa urheiluhieronnassa. Syynä menoon akilles- ja kantapää / plantaarifaskiittivaivat, joiden yhdeksi syyksi lääkäri epäili kireitä pohjelihaksia. Menin (ainakin muista ansioistaan) tunnetulle hierojalle, kerroin tilanteen ja asetuin pöydälle. Hieronta kesti 45 min, jonka aikana useaan otteeseen ajattelin karata pöydältä lähes sietämättömän kivun vuoksi. Vaikka useaan otteeseen valitin kipua, ei käsittely muuttunut yhtään hellemmäksi. Jälkeenpäin vaurioina löytyi kaksi pientä mustelmaa ja kipeät pohkeet. Hieroja käski laittaa illalla kylmää, koska käsittely oli ollut niin rajua, ja näin teinkin. Sanoi myös, että pohkeet voivat olla pari päivää kosketusarat. Jonkinasteisena masokistina kysyin poislähtiessäni, että pitäisikö jalkoja nyt hierottaa useamminkin, ja hieroja vastasi myönteisesti, joten varasin ajan viikon päähän. Nyt mietin, että pitäisikö aika kuitenkin perua ja koittaa vaikka jollekulle muulle, vai kuuluuko hieronnan todellakin sattua noin paljon? Kivusta huolimatta sain mielestäni suhteellisen hyvin pidettyä käsiteltävän kohdan rentona (muuten purinkin sitten hammasta ja jännitin oikein olan takaa). Eli vinkkejä ja kokemuksia kaivataan!
 22. Entä onko käytössä jo pienet korotukset kantapään alla? Vähentää venytystä = rasitusta ja kengän painetta kipeimpään kohtaan.
 23. Kokeile, auttaako vaivaan sisäreiden venyttely. Itselläni ainakin juuri polvien sisäsyrjällä / reiden liittymäkohdassa alkaa tuntua pistävää kipua, jos sisäreidet yhtään kiristää. Tuttu fysioterapeutti sanoi kerran, että moni polvivaiva johtuu kireistä (sisäreiden) lihaksista. Minä siis venyttelisin ja menisin juoksemaan, mutta aina kannattaa kuunnella omia tuntemuksia...:sad:
 24. Veikkaanpa, etä minullakin viimeinen niitti oli tavallista pidempi (2h) lenkki pehmeillä metsäpoluilla -> seuraavana päivänä akilles oli selvästi kipeä ja siitä eteenpäin kivut ovat tuntuneet lähinnä kantapäässä. Tänään testasin pyöräilyä, ja vaikka kuinka sotkin pienillä vaihteille, tuntui sekin akilleksessa. Kuitenkaan esim varpaille noustessa mitään kipua ei tunnu, joten kovin paha tilanne ei ole. Olen vaan aika varovainen ko. alueen ongelmien kanssa, sillä 16 vuotta sitten nuorena urheilijana tulehtui toisen jalan akilles (jo alunperin aika pahasti), tulehdus kroonistui, ja puolen vuoden jälkeen Orava operoi jalan ja pyöristi samalla myös kantaluuta. Toipumiseen meni kuitenkin vielä toiset puoli vuotta, ja siihen loppui se aktiivinen kilpailu-ura, sillä motivaatio ei riittänyt korvaaviin harjoitteisiin. Mutta eiköhän nyt päästä vähemmällä!
 25. Enpä osaa auttaa, mutta minulla on vähän samanlaisia kokemuksia. Kantapää, erityisesti oikea, on ihan alaosastaan kipeä. Särkee öisinkin ja eilisestä rullaluistelusta paheni selvästi. Pelkään kipujen liittyvän jotenkin akillekseen, kun ensin alkuviikosta oikea akilles vähän varoitteli itsestään. Olen koittanut nyt kylmää, korkokenkiä, buranaa, mobilatia, mutta vielä ei ainakaan ole tilanne parantunut. Jukolan viestissä pitäisi viikon päästä suunnistaa, joten tietysti olisi kiire saada jalka kuntoon... Toivottavasti joku muu osaisi auttaa!
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy