Jump to content
Juoksufoorumi.fi


tyrsky

Jäsenet
 • Content Count

  143
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good
 1. No höh, kyllä nykypäivänä on tietääkseni ihan luvallista harrastaa liikuntaa raskausaikana, siihen jopa kehotetaan. Jos tuleva äiti on ennen raskautta juossut, niin miksi ihmeessä pitäisi lopettaa raskauden takia? Järki pitää olla tietysti mukana, kevyttä pk-juoksua vain, ei liian korkeaa sykettä. Eri juttu on, jos on riskiraskaus tai homma ei muuten tunnu hyvältä. Se maraton raskaana ollessa kuulostaa ihan mielipuoliselta lapsen ja oman terveyden kanssa leikkimiseltä.
 2. tyrsky

  Läskikerho

  Mää oon sokeririippuvainen ihminen, pahimman karkki/suklaakierteen on saanut katkaistua nollatoleranssilinjalla. Oon julistanut kaiken makean, myös esim. maustetut jukurtit ja hedelmämehut, pannaan. Jos tätä linjaa pystyy pitämään muutaman päivän, niin makeanhimo kaikkoaa. Pikkuhiljaa voi alkaa "kohtuukäytäjäksi", kunnes sitten taas retkahtaa parin suklaalevyn päiväannokseen, kun esim. työstressi painaa liikaa päälle...
 3. Ehkä se sitten kuitenkin on PF, eilen pidin pahimman kipukohdan päällä lumikokkaretta, ja tänään tuntuu jo paljon paremmalta. En nyt ihan vielä lekuriin lähde, jos tämä nyt näillä kotikonsteilla helpottuisi.Kiitoksia vastauksista!
 4. Osaisiko kukaan kertoa, mikä mahtaa olla vialla, kun jalkateräni sisäsivulla, tarkemmin sanottuna jalkaholvissa on tuntunut kipua nyt noin kuukaudenpäivät. Kipukohdassa on juuri havaittavaa turvotusta. Pahimmalta tuntuu tilanteissa, kun esim. nousen tuolilta ylös ja lähden liikkeelle. Lenkillä olen edelleen käynyt, eikä vaiva ole pahentunut eikä parantunut sen kummemmin. Olen käyttänut Ice poweria ja välillä ottanut buranaa. Netistä olen yrittänyt hakea tietoa vaivaani ja aina tulee plantaari faskiitti vastaan. Tuossa faskiitissa vaan nimenomaan puhutaan kantapään kivusta, mistä minun tapauksessani ei ole kyse. Olen miettinyt, johtuisiko ongema lievästä pronaatiosta, joka minulla on. Osassa tossuistani on ollut pientä pronaatiotukea, mutta nyt käyttämissäni talvilenkkareissa ei. Tai voisiko olla syynä, että tuolla lumen keskellä jalka on vaan jonkinlaisessa jännittyneessä virheasennossa?
 5. Aloittelin lukemaan Christopher McDougallin kirjaa Syntyneet juoksemaan. Siinä Tarahumara-intiaanit valmistavat chia- siemenistä "taikajuomaa", joka auttaa juoksijaa jaksamaan pitkillä matkoilla. Innostuin aiheesta, ja löysinkin netistä reseptejä tämän ihmeaineen valmistukseen. Kirja on mitä ilmeisimmin innostanut myös muitakin juoksijoita kokkailemaan keittiöön. Onko kukaan palstalaisista valmistanut tätä ihmekeitosta? Onko sillä mitään vaikutusta?
 6. No, nyt parani Tukholmassa aika melkein puolella tunnilla. Tosin oli kelikin paljon miellyttävämpi, kuin viime vuonna. Koitan nyt tän kesän mennä kevyemmällä ohjelmalla ja kenties tehdä niitä vetoja. Katon sitten, miten HcM:llä käy. Kenties pääsen jopa alle viiden tunnin?
 7. Siihen 14km:n lenkkiin on mennyt aikaa viimeksi 1:33. Totta on, että harjoitus on mulle rankka. Maasto on sellaista tosi mäkistä maaseudun soratietä ja peltoaukeeta, jossa vastatuuli välillä vilvoittaa hikistä lenkkeilijää...On kyllä mielestäni palautunut lenkistä ihan hyvin. Seuraavana päivänä pitkis on sujunut ihan mukavasti. Ton vk-lenkin teen yleensä lauantaiaamuna ja pitkiksen sunnuntaina aamupäivällä.
 8. No, max hapenottokyky on mulla juuri se "heikoin lenkki", arvosanaksi sain 3, vauhtia 5 min/km. Aerobinen kynnys 4, vauhtia 8:05 min/km ja anaerobinen kynnys 4, vauhtia 6:05/ km. Toi vk-lenkki meinaa tosiaan (ja menee) lopussa mennä niille maksimitehoille.
 9. No kävin just tässä taannoin Teskun testeissä, sieltä sain kommenttia että vk-lenkkejä kannataisi tehdä "riittävän pitkinä", tulkitsin ton 14 km riittävän pitkäksi. Meen nyt tällä systeemillä Tukholmaan. Kesällä vois ajatella ehkä, että juoksisin vähän vähemmän ja menisin kokeilemaan vaikutusta HCM:lle. Jos parissa kuukaudessa ehtii mitään kummosia vaikutuksia näkyyn. Tää juoksu vaan aiheuttaa sellasta riippuvutta, kuten varmaan moni on huomannut tälläkin palstalla...:thumbsup:
 10. Eli muuttaisin tota vauhtileikittely lenkkiä "vähän" rankemmaksi ja tekisin niitä vetoja. Siitä olisikin sit jo leikki kaukana. Tätä vois kokeilla.
 11. Minä kulutin ensimmäisellä marallani aikaa n. 5.30 tuntia. Kävellyt en muuta kuin juomapisteiden kohdalla. Vauhti oli hidasta, mutta pysyi kuitenkin tasaisena koko matkan. Heikkoon aikaani nähden juoksukilometrejä minulla oli suht paljon viikossa 40 - 60 km. Itseäni mietityttää mistä johtuu, etten näillä harjoittelumäärillä ole saanut parempia tuloksia. Juoksenko liikaa kuntooni nähden? Mutta, pääsääntöisesti juoksu tuntuu hyvältä. Kremppoja ei ole ollut ja lenkit jaksan hyvin. Jos rupeaa tökkimään, niin sitten olen levännyt pari päivää, ja taas homma maistuu...Olen helkkarin hidas juoksija, mutta toisaalta musta tuntuu, että jaksan just noita pitkiä matkoja kuitenkin hyvin. Sunnuntain pitkis on se viikon paras lenkki! Juoksijassa tais olla juttu, jossa Valasti kertoi, että yleensä valmiit juoksuohjelmat ovat enemmän miehille sopivia. Naiset ei samoilla harjoittelumäärillä pääse samoihin tuloksiin miesten kanssa. Onko kellään mitään vastaavia kokemuksia tai hyviä vinkkejä, että miten sitä vauhtia sais lissää? Tällä hetkellä harjoittelen seuraavanlaisesti; viikossa teen yhden pikän lenkin ( 20 - 22 km), yhden vk - lenkin n.14km, vauhtileikittelyä yksi lenkki 8-10 km ja kaksi pk-lenkkiä 8- 11 km. Työmatkapyöräilyä tulee 80 km viikossa. Joka kolmas juoksuviikko on selkeästi kevyempi viikko, tällöin vain kolme lenkkiä.
 12. 15.5 olisi Yyteri maraton ja puolikas, siellä ei ainakaan mäkiä tartte pelätä. Tampereelta pääsee Poriin hyvinkin alle parin tunnin.
 13. No, mulla on ainakin Paksut Pohkeet juoksemisen ansiosta. Lenkkimaastoni ovat tosi mäkisiä, lieneekö sillä vaikutusta asiaan. Olen sovituskopissa joutunut toteamaan, etteivät farkut mahdu jalkaan pohkeista ja mistään saapikkaista on turha edes haaveilla...mustat Nokian kumpparitkin kiristävät. Toivoisin totisesti olevani juokseva rimppakinttu, mutta minkäs teet.
 14. Juu, kyllä minäkin unohdin tuon ajatuksen hiilarittomasta ruokavaliosta. Pari kiloa on saanut pudotettua samoilla periaatteilla kuin sinä. Hidastahan tää painonpudotus on, kun kaikki pitäisi saada heti...
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy