Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Mattia

Jäsenet
 • Posts

  765
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by Mattia

 1. ^Kyllä kyseessä on nuori urheilija. En lähde arvioimaan kuinka iällä voisi olla tekemistä taudista paranemisessa. Kyllä kuitenkin pakko myöntää, että en minäkään tunne yhtään oikeasti aikuisen ihmisen ikäistä hiihtäjää, jolla myko olisi jäänyt päälle, kun taas nuorten sarjoista tai juuri yleiseen nousseista pystyn nimeämään ainakin kymmenen urheilijaa. Hmmm... Olisikohan tuossa jotain perää ?
 2. Päivitystä tilanteeseen. Syksyn 2011 jälkeen nyt saatiin ensimmäinen positiivinen viesti myös testeistä. IgM enää "lievästi positiivinen" ja IgG ensimmäisen kerran laskenut. Onneksi meni näin nopeasti ohi :) ja urheilija pääsee takaisin tositoimiin. Kumma tauti. Toisilla menee ohi helposti, kun taas toisilla kestää ja kestää. Kärsivällisyyttä vaan kaikille.
 3. Imatralla ruvettiin "hölmöläisten peitonjatkamismenetelmällä" parantamaan hiihto-olosuhteita. "Ensilumen latu" puhkesi Kylpylän päästä, eli Saimaan rannasta, niin päätettiin jatkaa toisesta päästä kokonaan uutta baanaa. Tänään (luulisin) "ensilumen- ja viimelumenlatu" saadaan yhdistettyä, niin taas on 2 km loistoväylää käytössä. Ja kaiken huipuksi reilu 1 km on siis uutta, liisteritöntä :) lunta.
 4. Mattia

  Finlandia-hiihto 2014

  Samanlaista asiakkaan k`setusta kuin HCM harrastaa. Järjestäjä voi hoitaa asiat kuinka huonosti vaan ja aina vaan "lampaat" tulevat takaisin kassan kautta. Reilumpaa olisi ilmoittaa ajoissa, etteivät olosuhteet mahdollista laadukkaan tapahtuman järjestämistä ja tämä talvi jää väliin. Silloin ainakin minä osallistuisin (= maksaisin) mielelläni ensi vuonna, toisin kuin nyt.
 5. Kylmää terästä kirjoitti: "No kyllä se parafiinin tai grafiitin määrä kai hieman lisääntyy. Ainakin jos käyttää runsaasti lämpöä, osa voiteesta liukenee pohjamuoviin. Mutta tämä ei ehkä liene voitelun tarkoitus. Voitelussa pyritään lähinnä tekemään mikroskooppisessa mielessä karvaisesta, rosoisesta pohjasta tasaisempi. Fluoriyhdiste toki saattaa tuoda liukkautta, mutta pinnoite ei kai pysy erityisen hyvin." Notkeasti kääntyy takki :) Ei vaan. Kyse taitaa olla termeistä, jotka ymmäretään erilailla. "Suksikauppiaat" ja me muutkin voiteluun uskovat puhumme "huokosina" juuri noista pohjamuovin epätasaisuuksista. Siis myös niistä mikroskooppisen pienistä, joita ei paljaalla silmällä näe. Niihin epätasaisuuksiinhan sitä voidetta sitten tarttuu, eli kuten toiset sanovat "imeytyy". Tuommoiseen teoriaan voiteen liukenemisesta pohjamuoviin en ole vielä kuullutkaan, enkä voitelulämpötiloilla moiseen kyllä uskokaan. Sokeri liukenee veteen, ok. Mutta että voide liukenisi muoviin...kemisti en tosin ole, joten en oikeastaan vastaankaan viitsi väittää, jos joku noin sanoo. Uskokoon jokainen mihin haluaa.
 6. ^etenkin, kun asiakkaan ja myyjän yhteenlaskettu asiantuntemus on tuota tasoa. Tarkoituksena ei ole "arvostella" löparea, vaan nimenomaan korostaa sitä tosiasiaa, että mitä vähemmän asiakkaalla on vihkiytyneisyyttä suksiin sitä enemmän on satsattava myyjän ammattitaitoon. Meille, jotka olemme vuosien aikana puristelleet läjäpäin suksia ja testanneet niitä ladulla, vain harvalla myyjällä on mitään annettavaa suksia valittaessa, mutta aloittelevan hiihtäjän tai muuten vain vähemmän kalustosta kiinnostuneiden on kuitenkin käytännössä luotettava myyjään suksia ostaessaan.
 7. Uusia Vissereitä Juhalle kuitenkin tuli. Sopimuksella, että jos ei itse käytä niin menevät nuorten MM ryhmän käyttöön. Eli ei kai Juha täysin ole kilpahiihtoa hylännyt ja ihan rapakuntoinen ei kuitenkaan pysty Villen kanssa reenaamaan...
 8. Mattia

  Pitovoitelu

  Pyöritä purkkia voidetta levittäessäsi, niin ei tapahdu voiteen leviämistä purkin "ulkopuolelle".
 9. Valmennettavallani nyt 2,5 v. mykoilua takanaan. Myrkyt ja illotiinit on syöty olympiakomitean lääkäriteamin ohjeistuksen mukaan. Pirun pitkiä kuureja erilaisia antibiootteja sekä keuhkolääkitystä. Välillä vasta-aine arvot hieman parempina, mutta koskaan tautia ei oikeasti ole saatu nitistettyä. Treenejä ei olla lopetettu missään vaiheessa, vaikka toki pitkiä pätkiä on mennyt pikemminkin "ulkoiluna" kuin kehittävänä harjoitteluna. Matkalle mahtuu parempia päiviä/ jaksoja, jolloin on sitten paukutettu kovempaa. Muutama SM-mitali on ko. ajanjaksolla kaulaan ripustettu. Muitakin kohtalotovereita huippu-urheilussa mukana, mm. eilen uinnin EM 7. sija A-P Liukkonen sairastaa parhaillaan tautia. Ei mykoplasma, ainakaan jokaiselle, muodosta kaiken kaatavaa estettä urheilemiseen. Toki soveltamista ja asian huomioon ottamista se vaatii. Taudin aktiivivaiheessa liikunta oli meillä erittäin kevyttä, mutta määrät kohtuullisen suuria. Koko ajan ohjelmassa oli myös (jokaisessa harjoituksessa) paljon tod. lyhyitä nopeusvetoja. Pahimman vaiheen mentyä ohi vetoja pidennettiin ja tunnustellen haettiin mukaan koko tehoskaala. Palautumiseen olisi kyllä jälkiviisaana pitänyt kiinnittää vieläkin tarkemmin huomioita, sillä palautumiskykyyn pitkittynyt myko vaikuttaa. Ylirasitusoireet aiheuttivatkin lopulta suurimmat ongelmat harjoitteluun. Nyt tilanne on tasaantunut ja asian kanssa opittu elämään ja treenaamaan. Paluu ehdottomalle huipulle on tavoitteena ja harjoitteluun on löydetty sopivat keinot mykosta huolimatta. Lääkärimme seuraa tilannetta aktiivisesti ja tarvittaessa lääkitykset käynnistetään uudelleen, mutta nyt mennään ilman pillereitä. Missään vaiheessa urheilijallani ei ollut "selviä" taudin ulkoisia tunnusmerkkejä, ei kuumeilua, toistuvia flunssia tai yskää. Tosin pääsimme kiinni tautiin "varmuuden vuoksi testauksen" ansiosta ilmeisen aikaisessa vaiheessa ja hakeuduimme välittömästi hoitoon spesialistille. Missään nimessä en anna ohjeita taudin ja liikunnan yhteensovittamiseen, keskustele hoitava lääkärisi kanssa tilanteesta. Kuitenkin useiden läheltä seurattujen urheilijoiden kohdalla, kenenkään ei ole tarvinnut pitkäksi aikaa lopettaa liikuntaa. Oman olotilan mukaan on jokainen voinut harjoitella, kun flunssat ja kuumeilut ovat menneet ohi.
 10. En suostu äänestämään noin asenteellisesti luoduilla vaihtoehdoilla.
 11. Imatralla aloitettiin ladun teko vasta tänään. Nyt hiihdettävää 100 m :), mutta vkl jo kohtuu fiksusti.
 12. Mattia

  Madshus

  Pitää muistaa, että ei "tonnin"monolilla kuvitellakaan massoja tavoitettavan, satikka että niillä kuntohiihtäjän vauhtia parannettaisiin. Kyllä hiilarimonot on oikeasti suunnattu teknisesti todella taitaville ja fyysisiltä ominaisuuksiltaan huippuluokkaa oleville. Sekä tietysti tappamaan salomonin side pois markkinoilta.
 13. Ei minullakaan kokemusta. Vapaasti vaan lainasin "tallin" miehen vastausta kysymykseen tavallisen hiihtäjän tarpeiden mukaisista suksista. Toivottavasti käytäntö osoittaa suksen hyväksi.
 14. Saisko lisäsivut ostettua erikseen omaan vanhaan kirjaan ? Vaikka sähkönä ja itse tulostaisi. Me luvataan jokainen maksaa, eikä levittää :)
 15. Varoituksen sana. Fisu mennyt nyt koko tuotannossa "kisahiihtäjän" tarpeet edellä. Pertsan voidepesää korotettu ja loppujäykkyyttä löytyy myös. Siten on saatu etenkin yhdenjalanliuku nopeammaksi. Tasurissa ei myöskään laahaa. Hyvä, eikö ? Vastapainona pito vaatiikin sitten potkun. So ? No, kuntohiihtäjällä sitä potkua ei valitettavasti ole ! Pito-ongelmia tiedossa kaltaisen suksen hiihtäjillä ympäri maata :( Unohtunut tehtaan pojilta täällä kertaa valtaosa suksien ostajista. Olkaapa siis erityisen tarkkana, että ostatte Fisunne asiantuntijalta. Etenkin mikäli hiihto on vähäisempää. Tai laajentakaa katsetta ja suosiolla muuta merkkiä. Tai ainakin vanhempaa vuosimallia, jos on pakko ostaa peruskauppiaalta.
 16. Mattia

  Madshus

  Super Nano Skate monot kotona. On ne kevyet ja ehdottoman kiertojäykät. Joku muu kohta vuotaa kyllä voimaa ennen näitä monoja :) Mielenkiinnolla odotellaan lumia, niin näkee onko etenkin kovalla alustalla merkitystä suksen hallintaan. Raportoin muutaman vkon kuluttua, kun vähän kilsoja alla.
 17. Luuleeko joku, että nuo eivät olisi laajasti käytössä, mikäli teoria olisi käytäntöä :) Hassua, kun jokainen tietää miten pienillä marginaaleilla kilpaurheilussa liikutaan :) Onkohan käytännön ja teorian välissä joku liikkuva osa joka muuttaa tilanteen ? Ihminen esimerkiksi ? Uskokoon myyntilauseita ja yksinkertaistettua teoriaa ken tahtoo. Kaikki uusi ja kallis tekee tietysti kuntoilijasta nopeamman :) Kannattaa ostaa, ehdottomasti ;)
 18. Mattia

  Poweri vai kiekot?

  Pitää muistaa kiinnittää huiomiota tuohon sanaan "mahdollisesti". Mittari ei automaattisesti takaa yhtään laadukkaampaa harjoitusta. Järkevasti valitut aerokiekot taas antavat apuaan myös vähemmän valmentamiseen ja wattianalysointiin erikoistuneelle. Toki mikäli ammattitaitoa ja kiinnostusta löytyy ja molemmat meinaa jollakin aikajänteellä hankkia, niin ensin mittari.
 19. Mattia

  Madshus

  Redlinet kotona ja puristeltu. Vesi kielellä odotellaan lumelle pääsyä. Painealueet "oppikirjasta", etenkin vapaan vesikelin parissa painealue katkeaa todella hienosti. Pertsan voidepesät tutun jouheat ja pitkät. Hiukan jänskättää pertsan loppukilot, jotka ovat astetta isommat kuin on totuttu Nanoissa, mutta kuten kevättalvella testatuissa havaittiin, ei aiheuttanut ongelmia pidon suhteen. Pohjat tasaiset ja tehdashiontajälki edelleen siistiä. Lupaavalta vaikuttaa. Tässä vaiheessa ei enempää osaa sanoa.
 20. Mattia

  Hyvä talvipyörä?

  Täysjäykkä 29", mielellään hieman leveämmällä kumilla. Surly Krampus tai vastaava. Jos työmatkapyörästä ihan oikesti puhutaan, niin en kyllä ymmärrä noita täpäri tai vielä vähemmän jäykkäperäsuosituksia ? Saa selittää hyödyn...?
 21. Mattia

  Traineri

  Toisinsanoen "heikot jalat", ääh eikun tietysti vaan niin äärettömän kova kunto, ettei mikään voima riitä :) Vakavasti. Siinä olet tainnut löytää hyvän harjotettavan ominaisuuden talven traineriajeluille. Mikäli ero kierroksilla ja "tuumalla" ajamisen välillä on kovin suuri, kannattaa kenties hiukan, jossakin vaiheessa, keskittyä kaventamaan tuota epäsuhtaa. Menee hyvä aerobinen kapasiteetti hukkaan, jos voimataso ja lihaskestävyys rajoittaa menoa ennen aikojaan.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy