Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Mattia

Jäsenet
 • Posts

  765
 • Liittyi

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mattia's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. ^Kyllä kyseessä on nuori urheilija. En lähde arvioimaan kuinka iällä voisi olla tekemistä taudista paranemisessa. Kyllä kuitenkin pakko myöntää, että en minäkään tunne yhtään oikeasti aikuisen ihmisen ikäistä hiihtäjää, jolla myko olisi jäänyt päälle, kun taas nuorten sarjoista tai juuri yleiseen nousseista pystyn nimeämään ainakin kymmenen urheilijaa. Hmmm... Olisikohan tuossa jotain perää ?
 2. Päivitystä tilanteeseen. Syksyn 2011 jälkeen nyt saatiin ensimmäinen positiivinen viesti myös testeistä. IgM enää "lievästi positiivinen" ja IgG ensimmäisen kerran laskenut. Onneksi meni näin nopeasti ohi :) ja urheilija pääsee takaisin tositoimiin. Kumma tauti. Toisilla menee ohi helposti, kun taas toisilla kestää ja kestää. Kärsivällisyyttä vaan kaikille.
 3. Imatralla ruvettiin "hölmöläisten peitonjatkamismenetelmällä" parantamaan hiihto-olosuhteita. "Ensilumen latu" puhkesi Kylpylän päästä, eli Saimaan rannasta, niin päätettiin jatkaa toisesta päästä kokonaan uutta baanaa. Tänään (luulisin) "ensilumen- ja viimelumenlatu" saadaan yhdistettyä, niin taas on 2 km loistoväylää käytössä. Ja kaiken huipuksi reilu 1 km on siis uutta, liisteritöntä :) lunta.
 4. Mattia

  Finlandia-hiihto 2014

  Samanlaista asiakkaan k`setusta kuin HCM harrastaa. Järjestäjä voi hoitaa asiat kuinka huonosti vaan ja aina vaan "lampaat" tulevat takaisin kassan kautta. Reilumpaa olisi ilmoittaa ajoissa, etteivät olosuhteet mahdollista laadukkaan tapahtuman järjestämistä ja tämä talvi jää väliin. Silloin ainakin minä osallistuisin (= maksaisin) mielelläni ensi vuonna, toisin kuin nyt.
 5. Kylmää terästä kirjoitti: "No kyllä se parafiinin tai grafiitin määrä kai hieman lisääntyy. Ainakin jos käyttää runsaasti lämpöä, osa voiteesta liukenee pohjamuoviin. Mutta tämä ei ehkä liene voitelun tarkoitus. Voitelussa pyritään lähinnä tekemään mikroskooppisessa mielessä karvaisesta, rosoisesta pohjasta tasaisempi. Fluoriyhdiste toki saattaa tuoda liukkautta, mutta pinnoite ei kai pysy erityisen hyvin." Notkeasti kääntyy takki :) Ei vaan. Kyse taitaa olla termeistä, jotka ymmäretään erilailla. "Suksikauppiaat" ja me muutkin voiteluun uskovat puhumme "huokosina" juuri noista pohjamuovin epätasaisuuksista. Siis myös niistä mikroskooppisen pienistä, joita ei paljaalla silmällä näe. Niihin epätasaisuuksiinhan sitä voidetta sitten tarttuu, eli kuten toiset sanovat "imeytyy". Tuommoiseen teoriaan voiteen liukenemisesta pohjamuoviin en ole vielä kuullutkaan, enkä voitelulämpötiloilla moiseen kyllä uskokaan. Sokeri liukenee veteen, ok. Mutta että voide liukenisi muoviin...kemisti en tosin ole, joten en oikeastaan vastaankaan viitsi väittää, jos joku noin sanoo. Uskokoon jokainen mihin haluaa.
 6. ^etenkin, kun asiakkaan ja myyjän yhteenlaskettu asiantuntemus on tuota tasoa. Tarkoituksena ei ole "arvostella" löparea, vaan nimenomaan korostaa sitä tosiasiaa, että mitä vähemmän asiakkaalla on vihkiytyneisyyttä suksiin sitä enemmän on satsattava myyjän ammattitaitoon. Meille, jotka olemme vuosien aikana puristelleet läjäpäin suksia ja testanneet niitä ladulla, vain harvalla myyjällä on mitään annettavaa suksia valittaessa, mutta aloittelevan hiihtäjän tai muuten vain vähemmän kalustosta kiinnostuneiden on kuitenkin käytännössä luotettava myyjään suksia ostaessaan.
 7. Uusia Vissereitä Juhalle kuitenkin tuli. Sopimuksella, että jos ei itse käytä niin menevät nuorten MM ryhmän käyttöön. Eli ei kai Juha täysin ole kilpahiihtoa hylännyt ja ihan rapakuntoinen ei kuitenkaan pysty Villen kanssa reenaamaan...
 8. Mattia

  Pitovoitelu

  Pyöritä purkkia voidetta levittäessäsi, niin ei tapahdu voiteen leviämistä purkin "ulkopuolelle".
 9. Valmennettavallani nyt 2,5 v. mykoilua takanaan. Myrkyt ja illotiinit on syöty olympiakomitean lääkäriteamin ohjeistuksen mukaan. Pirun pitkiä kuureja erilaisia antibiootteja sekä keuhkolääkitystä. Välillä vasta-aine arvot hieman parempina, mutta koskaan tautia ei oikeasti ole saatu nitistettyä. Treenejä ei olla lopetettu missään vaiheessa, vaikka toki pitkiä pätkiä on mennyt pikemminkin "ulkoiluna" kuin kehittävänä harjoitteluna. Matkalle mahtuu parempia päiviä/ jaksoja, jolloin on sitten paukutettu kovempaa. Muutama SM-mitali on ko. ajanjaksolla kaulaan ripustettu. Muitakin kohtalotovereita huippu-urheilussa mukana, mm. eilen uinnin EM 7. sija A-P Liukkonen sairastaa parhaillaan tautia. Ei mykoplasma, ainakaan jokaiselle, muodosta kaiken kaatavaa estettä urheilemiseen. Toki soveltamista ja asian huomioon ottamista se vaatii. Taudin aktiivivaiheessa liikunta oli meillä erittäin kevyttä, mutta määrät kohtuullisen suuria. Koko ajan ohjelmassa oli myös (jokaisessa harjoituksessa) paljon tod. lyhyitä nopeusvetoja. Pahimman vaiheen mentyä ohi vetoja pidennettiin ja tunnustellen haettiin mukaan koko tehoskaala. Palautumiseen olisi kyllä jälkiviisaana pitänyt kiinnittää vieläkin tarkemmin huomioita, sillä palautumiskykyyn pitkittynyt myko vaikuttaa. Ylirasitusoireet aiheuttivatkin lopulta suurimmat ongelmat harjoitteluun. Nyt tilanne on tasaantunut ja asian kanssa opittu elämään ja treenaamaan. Paluu ehdottomalle huipulle on tavoitteena ja harjoitteluun on löydetty sopivat keinot mykosta huolimatta. Lääkärimme seuraa tilannetta aktiivisesti ja tarvittaessa lääkitykset käynnistetään uudelleen, mutta nyt mennään ilman pillereitä. Missään vaiheessa urheilijallani ei ollut "selviä" taudin ulkoisia tunnusmerkkejä, ei kuumeilua, toistuvia flunssia tai yskää. Tosin pääsimme kiinni tautiin "varmuuden vuoksi testauksen" ansiosta ilmeisen aikaisessa vaiheessa ja hakeuduimme välittömästi hoitoon spesialistille. Missään nimessä en anna ohjeita taudin ja liikunnan yhteensovittamiseen, keskustele hoitava lääkärisi kanssa tilanteesta. Kuitenkin useiden läheltä seurattujen urheilijoiden kohdalla, kenenkään ei ole tarvinnut pitkäksi aikaa lopettaa liikuntaa. Oman olotilan mukaan on jokainen voinut harjoitella, kun flunssat ja kuumeilut ovat menneet ohi.
 10. En suostu äänestämään noin asenteellisesti luoduilla vaihtoehdoilla.
 11. Imatralla aloitettiin ladun teko vasta tänään. Nyt hiihdettävää 100 m :), mutta vkl jo kohtuu fiksusti.
 12. Mattia

  Madshus

  Pitää muistaa, että ei "tonnin"monolilla kuvitellakaan massoja tavoitettavan, satikka että niillä kuntohiihtäjän vauhtia parannettaisiin. Kyllä hiilarimonot on oikeasti suunnattu teknisesti todella taitaville ja fyysisiltä ominaisuuksiltaan huippuluokkaa oleville. Sekä tietysti tappamaan salomonin side pois markkinoilta.
 13. Mattia

  Fischer Speedmax?

  Ei minullakaan kokemusta. Vapaasti vaan lainasin "tallin" miehen vastausta kysymykseen tavallisen hiihtäjän tarpeiden mukaisista suksista. Toivottavasti käytäntö osoittaa suksen hyväksi.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy