Jump to content
Juoksufoorumi.fivasen pakki

Jäsenet
 • Content Count

  635
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About vasen pakki

 • Syntymäpäivä 03.11.1970

Converted

 • Coopperi
  3320 (1994)
 • 10km
  42.51 (2010 maantiellä)
 • Puolimaraton
  1.36 (2010)
 • Maraton
  3.33 (1994).
 • Tavoite
  Cooper 3321, 5K alle 19.30, 10K alle 41, 1/2 alle 1.35, maraton läpi
 1. No sattuipas kysymyksesi sopivasti kun tänään tuli pitkästä aikaa jolkoteltua piikkareilla. Ostin tosiaan nuo aiemmin ketjussa mainitsemani Beijingit vuoden 2010 keväällä, ja koko sattui melkein kuin nenä päähän. Ovat nimittäin sen verran napakat, ettei väliin mahdu edes sukkaa. Mulla on sen verran kova nahka, että yleensä kevään/alkukesän ekan käyttökerran jälkeen tulleiden rakkojen kovetuttua menee loput harvat piikkarijuoksut ilman rakkoja. Aika kultaa muistot, mutta syksyllä 2010 tullut akilles/pohjevaiva johtui todennäköisesti liian kovasta alkuinnostuksesta piikkarien käytössä. Vähän hiljaisemmalla käytöllä korkeintaan 3-5 kertaa kesässä samanlaisia vaivoja ei ole ollut. Niin, ja jos yrittäisin vastata varsinaiseen kysymykseen - en tehnyt mitään erityisiä harjoitteita ennen piikkarien käyttöä, kovaa ajoa vain. Ainakin nuo piikkarit ovat radalla todella hyvät juosta, tuntuma alustaan on erinomainen. Matkojen suhteen on tietenkin pitänyt käyttää harkintaa. En ole tainnut juosta piikkareilla juurikaan cooperia pidempiä matkoja, joita en tosin muutoinkaan radalla ole juossut. Voisi olla akillekset ja pohkeet tosi lujilla, vaikka piikkarit ovatkin pitkän matkan mallisarjaa. Cooperien lisäksi olen juossut piikkareilla lähinnä 200m, 400m ja 1000m vetoja. Tämä viimeinen kommentti kuuluisi varmaan paremmin cooper- tai jopa kaivon pohjalta-ketjuun, mutta aivan sama. Piikkarit veivät tänään (tai itse asiassa eilen) jälleen kerran yli kolmen tonnin cooperissa. Yhä vähemmän kuin menneinä vuosina, mutta ehkä seuraavalla kerralla vielä tänä syksynä vähän pidemmälle. Soolojuoksuun ilman vetoapua ja varsinkin vanhaan kunnon loppukiriin olen erittäin tyytyväinen. Vanha kunnon kaava - puoli tuntia ennen h-hetkeä viivalle - rauhallinen ja riittävän pitkä alkuverryttely lenkkareilla - lyhyet spurtit piikkareilla - pieni huili ja itse koitos toimi jälleen kuin se kuuluisa junan vessa. Eka kilsa n. 3.56, 2000 m n. 7.56 ja vaikka uskon puute meinasi tulla viimeisellä kokonaisella kierroksella vauhdin hidastuttua pahaenteisesti, niin onneksi vauhtireserviä riitti vielä 220 metrin loppukiriin. Palkintona oli voittajan olo takakaarteen alussa 12 minuutin täytyttyä. I'm back - olen selkä, eikä tämä jää tähän.
 2. :but:Tuli oltua poissa tästä(kin) ketjusta kaikenlaisten tekosyiden vuoksi, jotka voinee niputtaa sanaan kiire. Nappasinpa sitten Movescountista viikkokoosteet elo-syyskuun viikoilta viimeisimmän postaukseni jälkeen, ja aika vaatimattomaltahan tuo näyttää. Mukaan mahtui vielä pientä paikkojen prakailua entiseen malliin sekä sairastelua, mutta toivottavasti tästä lähtien ainakin toistuvat poskiontelotulehdukset olisi voitettu. Nivusvaivat sen sijaan jatkuvat säännöllisen epäsäännöllisin välein loogisissa ja epäloogisissa tilanteissa. Näin mentiin siis viikoilla 33-38: 33: 2.30 tuntia, 25,3 kilometriä juoksua 34: 2.40 tuntia, 26,4 kilometriä juoksua 35: 3.55 tuntia, 8 km juoksua ja n. 3 tuntia jalkapalloa 36: 3.30 tuntia, 24,7 km juoksua ja tunti sählyä 37: 4.15 tuntia, 10,2 km juoksua, 24 km pyöräilyä ja 1.40 tuntia sählyä 38: 3.30 tuntia, 22,2 km juoksua ja 22,5 km pyöräilyä ja tällä viikolla tähän mennessä 8 km juoksua ja tunti sählyä Painoa on tullut ehkä kilon verran lisää, mutta murehtimaan ei jäädä. Tänään on taas tarkoitus käydä vähän tossuja ulkoiluttamassa. Loppuvuoden kisakalenteri on vielä vähän hakusessa, mutta jos sopiva puolikkaan kisa löytyisi, niin voisin ehkä käydä kokeilemassa.
 3. Taas mattolenkki 8,3 km@6.09 avg 134. Alusta lähtien vähän väkinäistä, juoksutuntuma ihan p/c:stä. Muutama pyörälenkki voisi tehdä eetvarttia, ettei menisi paikat ihan jumiin. Huomenna saattaisi kuitenkin olla lepopäivä paikallaan.
 4. Mattolenkki 11,5 km@5.57 avg 141. Tuntuma huomattavasti eilistä parempi ja se näkyi myös sykkeissä.
 5. Tänään mattolenkki 5,5 km@5.56 avg 149. Kiireellä lasten harrastusten aikana ja liian lyhyt aika päivällisen syömisestä. Sykkeet korkealla suhteessa vauhtiin ja pohkeet vielä eilisestä reippailusta vähän jumissa. Olisi varmaan ollut järkevämpi polkea kuntopyörää ja soutaa ergolla kun kovat sadekuurot pakottivat joka tapauksessa sisätiloihin.
 6. Viikko 32 kokonaisuutena, kevyt viikko: ma kävelylenkki 3,7 km ja juoksulenkki 6,7 km@5.22 avg 144 ti lasten kanssa touhuamisen ohessa kevyesti radalla 2,4 km@6.22 avg 129 ke kevyt pyörälenkki 16 km@12.5 km/h avg 90 to - la kipeän nivusen lepuutusta ja ohessa "kevyitä kotitöitä" 24/7 su juoksulenkki 9,5 km@5.22 avg 158, loppu melko reipasta, viimeiset kaksi kokonaista kilsaa 4.41 avg 173 ja 4.31 avg 178.
 7. Löysin Jatkoaika.comin keskustelupalstalta SaiPa:n osiosta maininnan seuraavista edustus-SaiPa:n pelaajien tuloksista samassa testissä: "30 minuutin juoksutesti oli 5.8.2013. Tässä kärkinoteeraukset: 1. Janne Tavi 7200 m 2. Jesse Mankinen 7150 m 3. Lauri Taipalus 7140 m 4. Roope Hämäläinen 7120 m " Noiden perusteella pojan tulos vaikuttaa todella kovalta. 30 minuutin juoksutesti kuuluu nykyään kiekkoilijoiden viralliseen "testipatteriin". Muita testejä ovat yhden jalan kyykky, leuanveto, vatsalihas, nopeuskestävyys, juoksunopeus 30 m, 5-loikka, luistelunopeus 30 m ja luistelukestävyys 500 m. Lähde www.iihce.fi ,SM-liiga, Mestis, A-, B- ja C-nuorten testipaketti (vaatii rekisteröitymisen ja tunnukset). Meidän 13-v junnari on juossut jotain karvan verran päälle 6000 metriä joukkueen sisäisen hajonnan vaihdellessa karkeasti 5000-7000 metrin välillä.
 8. Kyllä sinnitellään, täysillä päin tai paareilla takaisin... Eihän sitä ole tullut edes korttipakkaan vielä tällä kaudella täydennystä.
 9. Viime viikon lopulla la lepo ja su sekalaista aktiiviliikuntaa (sulkapallo, tennis, uinti, jalkapallo ym.) lomareissulla lasten kanssa. Tänään sekalaista liikuntaa kuten sunnuntainakin sekä kävelylenkki 3,7 km ja juoksulenkki 6,7 km@5.22 avg 144 josta viimeinen kokonainen kilsa 4.28. Loppurevittely loivaan alamäkeen palan matkaa alle 4 min/km. Nivunen vihloo satunnaisesti jopa kävelyssä, mutta ei taas yllättäen vaivannut juoksulenkillä yhtään. Totaalilepoon ei viitsisi ruveta, joten pitää yrittää sinnitellä mikäli ei äidy pahemmaksi. Loppuviikon palloilut näyttävät varmaankin suuntaa.
 10. Maastolenkki 5,2 km@5.55 avg 147. Oli tarkoitus mennä vieläkin rauhallisemmin, mutta ihan hyvä näin. Alamäkirullaukset piti ottaa melko varovasti.
 11. Korostaisin vk-harjoituksien suhteen ylle lainattua. Olen mennyt monta kertaa samaan ansaan kun on ollut kiire. Esimerkiksi Tv-kova kymppi ei kertakaikkiaan onnistu jos ulko-oven kynnykseltä lähtee tavoitevauhtia. Minä nyt olen jo niin vanha, että verryttelyä/lämmittelyä tarvitaan usein mielummin yli 20 minuuttia / yli kolme kilometriä kuin alle, mutta se on tietenkin yksilöllistä. Jo pelkällä reitinvalinnalla voi olla merkitystä. Jos lähtee vain jonkun verran tavoitevauhtia hitaammin, mutta alkumatka on esimerkiksi loivaa alamäkeä ja tasaista, niin tavoitevauhtiin voi kiihdyttää aiemmin.
 12. Tervehdys! Täältähän löytyi lajitoveri futiksen suhteen. Tutustuin mielenkiinnolla asettamiisi tavoitteisiin, ja aloin eilisen 20 minuutin pelikokemukseni perusteella naureskelemaan, että kyllä tuo 90 minuutin pelaaminen kuolematta taitaa olla tavoitteistasi kovin, mutta tarkemmin ajateltuani se lienee kuitenkin tuo 1.45 puolikkaalla. En tosin muista montako vuotta allekirjoittaneella on kokonaisesta pelistä kulunut, mutta kuitenkin tätä vielä elossa kirjoittaessani ja alitettuani pariin otteeseen tuon 1.45 voin helposti todeta, että ainakin 2850m cooperissa on kevyttä kauraa kahteen kovempaan tavoitteeseen verrattuna. Kolmonen on minullakin ollut ylin sarjataso, ja aivan liian kova sellainen vaikken tosin joukkueeni varsinaisiin runkopelaajiini tuolloin kuulunutkaan. Muutama ysikymppinen on kolmosestakin takana, enkä niitä munaraveja ihan hevillä unohda. Tsemppiä yrityksellesi! Cooperin tuloksen kehitys vaikuttaa ainakin tosi lupaavalta noin lyhyessä ajassa. Kun muistat pitää maltin mukana harjoittelussa, niin tulet varmasti saavuttamaan tavoitteesi.
 13. Tänään (höntsä)futista 57 minuuttia avg 127. Taitaa olla kroppa lepopäivän tarpeessa, mutta huomenna tekisi mieli käydä edes pienellä lenkillä tämän kolmen päivän futisputken jälkeen. En ihan heti muista milloin on viimeksi tullut pelailtua / treenattua futista kolmena päivänä peräkkäin. Ja sen kyllä tuntee nivusissa ja reisissä.
 14. Eilen viimeinkin kauden otteludebyytti huikean kolmen treenin kokemuksella. Tehokasta n. 20 minuuttia lopusta, avg n. 173. Ihan puhki. Säädyllisestä pelikunnosta ollaan kaukana, mutta ehjänä tultiin kotiin. Koko setti verroineen n. 1 h avg 141.
 15. Futistreeni 59 minuuttia avg 138. Hyvä meininki, mutta paikat on melko lujilla. Kiloihin nähden jaksaa kuitenkin painaa kohtuullisen hyvin eikä jää ihan koko ajan jalkoihin.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy