Jump to content
Juoksufoorumi.fi


EDLL

Jäsenet
 • Posts

  50
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by EDLL

 1. Hyvä ketju. Viimeiset seitsemän vuotta rakennusalalla olleena, voinen jollain tasolla tekeväni fyysistä työtä juoksemisen ohessa. Töitä sieltäkin löytyy erilaisia, mutta enemmän varmasti raskautta tuovat yli kahdeksan tuntiset työpäivät kuin itse työ. Kropan huoltoa, lepoa, unta, aikalailla koko pakettia tulee varmasti laiminlyötyä. Eivät varmasti toisiaan tue tietenkään millään muotoa, mutta eipä tässä mihinkään Tokion olympialaisiin olla tähtäämässäkään. Ehkä kuitenkin näin alta 30 vuoden iässä sitä kuvittelee ainakin vielä kehittyvänsä, edes muutamia sekunteja 10km matkoista ylöspäin. Kuten yllämainittiinkin, niin pidemmistä kilpailuista palautuminen ei ole niin yksinkertaista. Työ ja harrastus eivät varmasti toisiaan tue, mutta varmasti jotain pystyy tekemään. Miten ylläpitää lajinomaista kimmoisuutta, jalkojen voimatasoja tai vauhtikestävyyttä, kuitenkaan ajamatta itseään ihan totaaliseen jumiin. Tästä olisi mukava lukea jonkun perehtyneen valmentajan mietteitä. Ja ainahan voi harrastuksia tai työpaikkaa vaihtaa, mutta voisi sitä aina huonomminkin mennä :)
 2. En toki käy kiistämään faktoja reitin hidastumisesta tai vaikkapa kunnon lähes käsittämättömästä noususta talven harjottelusta huolimatta, mutta fiilispohjalta reitti tuntui nimenomaan kevyemmältä kuin ennen. Mutta niin tai näin, pjh:lta löytyy faktaa ja numerot kertonevat totuuden. Pyynikkijuoksusta muodostunut tälläinen harjottelufiiliksen herättäjä. Tajuaa mäkiä tikatessa, ettei se keskikaljan lipittelty treenimuotona talvisin ajakaan välttämättä juoksukuntoa ihan kamalasti eteenpäin! Ja jos reitistä saa palautetta antaa, niin vain ja ainoastaan posia tuosta Hämeenpuiston lisäämisestä reittiin. Loiva ylämäki viimeselle kilometrille on mukava kirsikka kakun päälle.
 3. Ei kai tää niiiin vakavaa ole. Vai onko? Muistaakseni viime vuonna tämä oli ihan ok hölkkätapahtuma, eikä jääny hirveesti naristavaa. Ehkä nyt sitten jää! Kaiken tämän eroamiskriiseilyn ja puolentoista viikon sairastelun ja juoksuttoman ajan lisäksi, saan itse ainakin uuden hyvän tekosyyn ettei kulje :)
 4. Haha, jep. Eihän se paha sinänsä ole, kun asian tiedostaa :) Vauhti tuppaa kyllä hidastumaan kuin tikulla kakkosaineeseen.
 5. Tovin mietin, mutta eiköhän jauhanta legendaarisesta Pirkan hölkästä kuulu kuitenkin tänne polkuravauksen ketjuvalikoimaan. Hyvä olla ajoissa liikkeellä, tälläin heinäkuun lopussa, ja olla availemassa ketjua tälle jo 70-luvulta lähtien juostulle maastojuoksutapahtumalle. Ihanaiset 33km Valkeakosken Tehtaan kentältä Tampereen Nirvaan kuuman mehun ja mustikkakeiton sekä lopun mäkitaistelun saattelemana. Pirkan hölkkä lukeutuu omaankin historiaan vahvasti siinä mielessä, että se on ensimmäinen juoksutapahtuma mihin olen osaa ottanut ja siten sen pienen juoksukoukun pieneen ihmiseen jättänyt :) Viime vuonna mentiin kovaa Lewis Koririn johdolla, miten on tänä vuonna? Itseäni himottelisi olla mukana muutaman vuoden tauon jälkeen, mutta katsellaan mitä lähikuukaudet tuovat tullessaan. TJ 71
 6. Joo ei mikään ennätystehdas ole tuo. Vaikkei HCM:kaan nopeimmasta päästä ole (tai ei ainakaan ollut 2009), niin eiköhän siellä pysty vauhtia pitämään ihan eri tavalla :) Olavin ekan kierroksen lopun mutkat ja nousut varmasti söivät viimeistään sitä toista lenkkiä.
 7. Helvetin hyvä keli ja hieno reitti. Mäkeä ja mutkaa tuntui olevan peräkanaan kumpaistakin, mutta liian helppohan se olis täysin tasasta suoraa baanaa vetääkin. Koko setin vetäneille lakkia päästä ja erityisesti peukkua ylöspäin Back to Life -menijöille!
 8. Kiitos vinkistä! Reitti on varmaan merkitty selvästi, PaavoNurmella viimeksi olleena sai kyllä olla valppaana, jos keskenänsä joutu tai pääsi taivaltamaan. Kai nää on vaan näitä harrastelijahölkkääjän painajaisia, yhdessä lähdöstä myöhästymisen kanssa :)
 9. EDLL

  Saucony

  Löytyykö kokemuksia Sauconyn Type A 6:sta?
 10. Mukana täällä, vaikkakin vaan puolittaisella matkalla. Kaupunki on kyllä tuttu ja siten tietty osa reitistäkin. Tuossa kuitenkin juostaan ravirataa ilmeiseti kierros, onkohan alusta sitä perus kaviohiekkaa? Edellisen sääennsuteen mukaan aika kosteet olosuhteet tulossa. Voipi olla sateella siis suhteellisen kurasta munaravia? :D Ylämäet ei sinänsä haittaa ollenkaan, se on vaan kun ylämäet tietää myös alamäkiä, jotka taas ei kuulu kyllä vahvuuksiin. Sittenpähän sen reitin näkee. Suhtkoht raskaita työviikkoja nyt ollut PaavoNurmeilun jälkeen, juoksemiset jääny tosi vähiin, mutta tokkopa se haittaa. Edellä mainittu "Raskas reitti" on hyvä kirsikka siis tän kerroskakun päälle. Veteraaneille tsemit maratonille!
 11. Näyttäis olevan nyt nuo väliaikapisteet suht oikeilla kohdilla tuolla tuloslistauksissa (5km -> 4,9km ja 15km -> 15,2km.. jne). Ei sillä, että suurempaa merkitystä olisi, mutta vaikuttaa ainakin enemmän järkeenkäyvältä.
 12. Ne väliaikapisteet olivat kyllä hiukan hassusti, mutta en tiedä ovatko sitten aina olleet Turussa niin.  Ja yhdyn myös edellä olleeseen jubailuun siitä, että reitiltä saattaa hyvinkin tipahtaa, varsinkin jos reitti ei olekaan ennestään tuttu. Peesaillessa tai viivaa seuratessa se on niin simppeliä :) Tuli sitä melkein jäätyä asuntoauton allekin ~20km paikkeilla, mutta se saatiin lopulta pienellä kaarroksella setvittyä. Muuten itse häppeningistä jäi oikein positiivinen kuva. Meillä on vieläkin stadionalueella saatua pullaa ja suklaata kaapissa.. ja se smoothie.. melkein joutuu osteleen sitä yosan kaurasmoothieta enemmänkin, jos vaan myyvät  lähisiwassa. Maistelumainonnan uhri. Â
 13. Onkohan se Ratina pahasti remontissa? Vaikuttaako itse reittiin mitenkään, tai lähinnä maalijärjestelyihin? Täältä varmaan sitä tietoa löytyy ja voidaan sitä asiantuntemuksella jakaa. Alkumatkan mäet tuskin ovat hioutuneet yhtään sen matalammiksi tai lyhyemmiksi, saati se ihana hiekkamäki 4km hujakoilla. Mukavan nöyräksi vetävä nousu. :)
 14. Tarvii myös hehkuttaa tapahtumajärjestelyjä. Ensimmäistä kertaa olin mukana ja diggasin kyllä tunnelmasta ja reitistä. Vaikkei tokikaan nopein mahdollinen reitti ollutkaan (Mikäpä olisi), niin kotikylän maisemat olivat suorastaan nautinnolliset aurinkoisessa syyssäässä! Loppupeleissä hitaita hiekkaosuuksia olikin oletettua vähemmän ja asfalttia pääsikin runnomaan aika hyvällä prosentilla. Kekkosentien nousu reitin alkuvaiheilla otti yllättävän koville, vaikka siitäkin on tullut munaravattua useita kertoja muutamia vuosia sitten, sen ollessa osa peruslenkkiä. Kierros Ratinassa oli hauska checkpointti keskellä reittiä! Yllätyksenä tuli myös väenpaljous reitin varrella. Kaikkinensa hyvä setti nuorekkaaksi juoksutapahtumaksi :peukku: Juoksukipinä iski parisen kuukautta sitten uudelleen noin puolentoista vuoden jälkeen ja nyt oli toinen juoksutapahtuma tälle vuodelle samalla matkalla. Kuukausi sitten Kangasalla meni 1.26.59 ja nyt sitten 1.23.29. Vieläkin jäi kyllä kiristysvaraa paljonkin, mutta parempi sillain. Ennätykseen tosin on vielä hiukan matkaa. Mutta jos kipinä pysyy, niin tänne vois tulla ensi vuonnakin!
 15. Ei pitäisi, mutta. Enpä keksi mitään yhtä turhamaista ja puuduttavaa urheiluturnausta kuin jääkiekon MM-kisat. Varsinkin minkälaisiksi ne ovat profiloituneet. Tuntuu silti aina iskevän (tai ehkä juuri siksi) suomalaisiin kuin häkä, vaikka turnauksia olisi parikin vuodessa :) No sainpa sanottua, ygh, ja poistun häiritsemästä! Pro Tommi Kivistö.
 16. EDLL

  Lätkän MM

  Toivotaan vakaasti Sveitsi-Ruotsi -finaalia.
 17. Hevoskuurin raportti Tulokset Nyt on saatu tulokset tiskiin.
 18. Määkin sitten osallistuin vaikka perjantai-lauantai oltiinkin enemmän ja vähemmän kipeenä kuumeiden ja kurkkukipujen ansiosta. Reitistä ei löydy mitään moitittavaa. Loistava, kaunis ja sopivan mäkinen reitti. Kelikin hipo lähes täydellistä vaikka aamulla näyttikin että saattais vähän ripotella vettä sen viileän tuulen lisäksi. Ymmärrän kyllä ihmisiä, jotka eivät mäistä tälläsellä reitillä pidä, ohan se hauska kun meno tyssäsi välillä mäkiin kuin täi paskaan :) Mukavastihan ihmiset sai urkujaan auki ja vielä tietäen, että täällä on varsin turha odotella mitään huippu kovia ennätyksiä. Järjestelyistä paha sanoa sillain mitään, tietty aikoja olisi voinut olla näytillä jossain seinillä. Ainakin itseltä meni täysin ohi, mutta luotetaan nettiin iltapäivän aikana. Oma kello lupaili 39 minuutin alitusta, mutta mistä näistä tietää :P Uran eka kymppi takana. Kiva oli nähdä hymyileviä ihmisiä! Ensi kertaan :)
 19. Otetaan hiukan roolintynkää ja avataan nyt ketju HCM:lle, johon on tällä hetkellä aikaa sen 7,5 kuukautta. Näillä näkymin ei ole estettä, etteikö pääsisi mukaan tapahtumaan, koputetaan päätä. Edellisen kerran allekirjoittanut ollut mukana 2009 ja siitähän jäi ihan hyvät fibat tätä tapahtumaa kohtaan, jollei Gaterade-kisajuoman ulostautumista väkipakolla kisan jälkeen oteta huomioon. Ilmottautuminen on siis jo alkanut ja halvin maksukynnys ylittyy siis maanantaina 31.12. ja hintahan on pompsahtanut nyt 59 euroon. Seuraava päättyypi siis 15.2. ja kympin edellistä hintavampi. Jatketaanpa harjotuksia, koitetaan päästä talvipöhnästä eroon. Taas mennään!
 20. EDLL

  Pirkan hölkkä 2012

  Jea! Ihanainen Pirkan hölkkä päästy maaliin neljännen kerran. Täytyy sanoa, että kuraisin tähän mennessä missä olen mukana ollut, eikä siinä mitään, mahtavaa oli jälleen. Hervannan mäet olivat juuri niin mukavat kun muistelinkin. Edellisestä Pirkasta olikin aikaa se kolme vuotta. Itse juoksuun lähdin vain perinteitä kunnioittaen, tähtäimessä päästä vain Nirvaan ehjänä ja hymyillen sekä nautiskella Suomen ja Pirkanmaan syksystä. Ja tulihan se pikku tihkukin sieltä! Avot! Lähdin suhtkoht rauhallisesti siinä kolmen tunnin juoksijoiden ryhmässä ja totesin ettei mikään ole muuttunut; kasapäin itsestään liikaa luulevia ja varmoja uupahtajia:) Mutta mikäs siinä, kyllä tavotteita pitää olla! Ja täytyy arvostaa heitä, loppu oli varmasti raskas ja koettelemuskin varsin kova, eikä Hervannan mäetkään varmaan jättäneet kylmäksi, ei käy kateeksi! Vaikken itse ole ns. vakavissaan (mikä sitten on vakavissaan ja mikä ei) juossut sitten 2009, niin ajattelin että tämän vuoden kesästä asti pikkuhiljaa löytynyt juoksukiima ja harjottelumotivaatio siivittäisi ainakin kolmeen tuntiin, ja alku olikin hyvän tuntuista, eikä alle kolmen tunnin vauhti tuntunut lainkaan pahalta. Kuitenkin kesällä juostu maraton, ilman suurempaa harjoittelua, toi jonkunlaista luottoa kestävyydestä. Polut oli kuraiset, ei tokikaan kokeneille, mutta ainakin tälläselle tissiposkelle:) Mutta kyllä siellä vaan taas laitettiin menemään ruuhkajonoissa, vaikka löysää velliä ja liukasta olikin. Olisi voinut jopa mennä lujempaakin polkuosuuksilla, mutta paha semmosta junaa on lähteä niin kapealla osuudella ohittelemaan, parempi oli muutenkaan aiheuttaa pahennusta moisilla:) Täytyy antaa propsit heille jotka tarjosivat tietä, iso kiitos teille ja osotus hyvästä hengestä! Ja ei olisi kyllä tullut mieleenkään haalia kylmiä juomia 20km jälkeen:D Vatimaista. Maalissa kylmä maistui kyllä mainiosti:) Ja illalla myös kylmä tumma tsekkiläinen huurteinen.. 2:37 ja osia sain ajaksi, joka jää ennätyksestä reilun 6 ja puoli min. Mutta jäipä hyvät tuntemukset. Ehkä sitä taas hurahtaa vähän harjotteleen ja ens kesänä koitetaan Kom Igen -temppua muihinkin kisoihin. :) Mutta nyt pidetään taukoa juoksemisesta ja päätetään tämä lyhyeksi jäänyt juoksukausi tähän. Nyt jos keskittyisi elämöimään katsomoissa kannattaen paikallista kiekko- sekä jalkapalloseuraa! Ensi vuonna toivottavasti taas mukana. Mutsin viitoittamalla tiellä mennään ja kenties jonain vuonna saadaan kympit paukkumaan Pirkoissakin:) Ole!
 21. Tänne oli tarkoitus tulla 21 kilometriä huitelemaan, mutta tuntuu kaikki mahdollinen menevän mönkään tämän kesän juoksujen suhteen. Tällä kertaa tullut oltua sitten 38,5 kuumeessa koko viikon näihin päiviin saakka. Tällä hetkellä toki se pirullisin 37,1. Jänistän tällä kertaa, enkä uskaltaudu viivalle. Näin tamperelaisena Turussa olisi aina kiva piipahtaa, mutta valitettavasti nyt näin. Harmittaa kyllä uskomattoman paljon. Ei onneksi sentään sikaflunssaa! Hyviä juoksuja vaan kaikille, kiva sää (totta kai) ilmeisesti tulossa.
 22. EDLL

  Hyvä biisi

  Bye/Die Shut your mouth http://www.youtube.com/watch?v=x2gXMRoPv_M Heja Sverige vaan.
 23. Pikaisesti ja hätäisesti lukaisin ketjua ja kotisivua, joten voi olla että tämä on käyty läpi. Olikos kiertosuunta nyt kumpaan suuntaan? Lähdöstä Kaarilaan vai keskustaan? Jos vaikka sattuisi yleisöksi paikalle.
 24. Vaikkei Cooper kuulu millään tavalla suosikkeihini, tuli silti kokeiltua sen kulkevuutta. Tietty tätäkin on hyvä pohjustaa pitkällä loukkaantumisjaksolla, kun neljäsosa tästä vuodesta meni ihan sohvalla istuen/makoillen ja kävelyharjotuksia tekien, mutta yllättävän hyvin meni. Mahtavasti suorastaan. Reilu 3,5km! Luultavasti tuulet olivat puolellani. Seuraavan kerran uskaltaa varmaan koittaa vasta parin vuoden päästä :thumbsup:
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy