Jump to content
Juoksufoorumi.fi

jogo3000

Jäsenet
 • Posts

  1 643
 • Liittyi

 • Last visited

1 Follower

About jogo3000

 • Syntymäpäivä 11.08.1981

Converted

 • Tavoite
  Ennätykset remonttiin

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jogo3000's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

255

Reputation

 1. Talvella perusharjoittelu onnistuu hyvin, mutta juoksu on liukkaudesta ja lumesta johtuen hitaampaa. onko tämä ensinnäkään ongelma? tulisiko harjoittelun kuormitusta sovittaa kesäolosuhteita vastaavaksi? jos kyllä, tulisiko juoksuvauhtia laskea niin, että kuorma vastaa kesäolosuhteita? vai sittenkin lyhentää lenkkiä mutta yrittää juosta samaa vauhtia? Ainakin minusta tuntuu, että olisi hyvä päästä juoksemaan nopeusharjoituksia pitävällä alustalla. Mutta onko se pelkkää turhaa hifistelyä?
 2. Vaporfly käy maratonille. https://www.worldathletics.org/download/download?filename=5c1bd2f4-17e0-4601-9de2-1eee189e9416.pdf&urlslug=world athletics shoe compliance list (as at 3 october 2020)
 3. Missä tällaista puhutaan? Ei ainakaan missään valmennuskirjallisuudessa.
 4. Pääsin itse juoksemaan noita 30-v sarjoja heti kun ne tulivat mukaan. Koin ne tosi kannustavina ja ne auttoivat minua juoksuharrastuksessa eteenpäin. Kun ajatellaan SAUL:n arvoja joihin kuuluu kaiken ikäisten liikuntaharrastukseen kannustaminen, 30 v sarjat ovat hyvin linjassa sen kanssa. Ne tarjoavat minun kaltaisille aikuisena harrastuksen aloittaneille laadukkaita kilpailuita jotka lisäävät motivaatiota lähteä lenkille. Yritäppä löytää toinen kisa jossa pääsee juoksemaan samana viikonloppuna 10 000 m ja 5000 metriä kuin omat idolit. Tai vaikka 800 m ja 1500 m. No Kalevan kisat tietysti, mutta tuonne pääsy ei kuitenkaan ole mikään itsestäänselvyys vaikka kuinka treenaisi.
 5. Juuri tuollaisia rauhallisia hölkkälenkejä. Peruskestävyyden kehittyminen saa sinut palautumaan nopeammin kovemmista pätkistä, kun hidastat tahtia. Siinä vaan tuppaa menemään vähän aikaa, että kunto nousee. Parissa viikossa näkyy varmasti jo kehitystä, mutta vaatii tämä kyllä vähän pidempää pitkäjänteisyyttä.
 6. Puolimaratontavoite on tällöin noin tunnin päässä 1h 40 min / 13 km = 7,69 min / km 21,1 km * 7,69 min/ km = 162 min 162 min - 1h 40 min = 62 min Vakavasti ottaen olen lähes varma, että puolimaratonin jaksaa kyllä juosta, jos jaksaa juosta 13 km tuohon aikaan.
 7. jogo3000

  Polar Vantage V2

  Vantage tekee tuon tunnistamalla kellon asennon, eli sama onnistuu kyllä.
 8. jogo3000

  Polar Vantage V2

  Sillä sai kätevästi liipaistua erilaisia toimintoja kesken treenin. Nyt kun ei ole sykevyötä enää päällä yleensä niin eipä se heart touch taitaisi toimiakaan. Tällaiset vaihtoehdot siitä löytyy V800:lla Off Activate backlight Show previous lap (tämä olisi kyllä todella hyvä ominaisuus) Show time of day Vantage V:ssä ei ole heart touchia ainakaan.
 9. jogo3000

  Polar Vantage V2

  Ilmeisesti V2 pystyy laittamaan ruudulle last lap -tietoja. Eipä tuosta Vantage V:stä oikein mitään muuta puutukaan. Ei silti oikein huvita maksaa satoja euroja pelkästään tuosta, vielä kun ei tiedä etukäteen mitä muuta siitä on sitten saattanut unohtua.
 10. http://www.rovaniemenroadrunners.fi/index.php/uutisarkisto/213-talvisarja-2020-2021-starttaa-kayntiin-17-10-2020-klo-13-koskenkylan-kevyenliikenteen-vaylalla Ote ilmoituksesta Se on just näin.
 11. Tossa siis tulisi arvatenkin 10 x 6 km pyöräilyä ~ 4 h + 3 h peruslenkkiä + 1 h tehotreeni + 2 x ratsastusta olisiko ~ 2 h Yhteensä kymmenisen tuntia liikuntaa viikossa. Se on todella hyvä määrä ja varmasti pitäisi riittää puolikkaalle valmistautumiseen. Mikäli tällaista määrää et ole tottunut tekemään, niin lähtisin lisäämään nykytasosta vähitellen tuohon ja seuraisin palautumista. Et kerro tuossa miten rasittavaa työsi on, mutta senkin kuormittava vaikutus kannattaa ottaa huomioon. Heti jos tulee ongelmia niin kannattaa vähentää treeniä. Kysyit että onko riskiä rasitusvammoihin ja kyllähän se tahtoo niin olla, että riskejä ei saa nollaan millään. Tuo monipuolisuus on riskien hallinnan kannalta hyvä juttu. Juoksussa riskejä voi vähentää myös tekniikkaa ja lihaskuntoa parantamalla joten siihenkin kannattaa panostaa. Varmaan joku pari 15 minuutin sessiota viikossa tekee jo paljon. Tuosta kuormituksen lisäämisestä vielä sellainen ajatus, että kannattaa makustella suunnittelemaansa ohjelmaa, että voisiko ajatella tekevänsä tällaista vuosikausia. Mikäli tuntuu että yhdestä viikosta ehkä selviäisi tai kahdesta, niin ohjelma on todennäköisesti liian raskas.
 12. Hyvin järkätty kisa. Kaikki löytyi helposti ja osallistuminen oli sujuvaa. Reitillä oli sopivasti opastusta ja liikenteen ohjaus oli ainakin riittävää. Tulokset heti saatavilla. Ite tykkäisin juosta puolikasta lyhemmällä reitillä monta kierrosta, mutta kyllä tämäkin toimi hyvin ja palveli varmasti paremmin maratonia juoksevia kuin joku 3 km reitti.
 13. Näköjään mm. KIHU ja Olympiajoukkue on tuottanut Youtubeen vaikka millä mitalla kiinnostavaa matskua. Ari Suhonen kertoo Sara Kuiviston harjoittelusta ja luulisin että tuosta voi moni mailerihommista kiinnostunut saada paljonkin irti.
 14. No eihän se mennyt. Puoleen matkaan meni hyvin. Voimia ei riittänyt viimeiselle viidelle kilometrille. 1.16.27.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy