Jump to content
Juoksufoorumi.fi


met

Jäsenet
 • Content Count

  1 590
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Converted

 • Coopperi
  3440 (Otaniemi, 4/10)
 • 10km
  36.40 (Leppävaara, 7/10)
 • Puolimaraton
  1.23.06 (Vantaa 10/09)
 • Maraton
  3.51 (Espoo 9/08)
 • Tavoite
  juosta joka päivä

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Olen alustavasti kiinnostunut (kuten tänäkin vuonna). Korkean ennakko-/osallistumismaksun lisäksi voisi auttaa, jos laittaisit hyvissä ajoin visiota kisasta hieman selkeämmin esille. Vanhasta relaa.comin aivoriihestä en saanut kovin hyvää käsitystä lopullisesta suunnitelmasta. Toisaalta seikkailu on paremmin taattu jos ei voi suunnitella koko reissua etukäteen. Itselläni suurin epäröinti liittyy lähinnä poluttomassa kairassa etenemiseen. En usko että juokseminen on käytännössä mahdollista kun evästä/kampettakin on oltava vähintään muutaman vuorokauden reissuun. Pitänee koittaa vielä tänä kesänä/syksynä, miltä tuo tuntuisi jossain Etelä-Suomen ryteikössä.
 2. Harkitsen itse samaan käyttöön yksivaihteista cyclocrossaria. Ks. esim. Kona Paddy Wagon tai kotimaisen Pelagon San Sebastian.
 3. met

  Ratamatkat

  Esim. 2.10,5h voi juosta lenkkareilla (edellinen malli).
 4. Menkää ihmeessä omin päin jos ei kisa onnistu. En itse ainakaan ekalla kertaa olisi edes halunnut kisaa juosta ko. reitillä. Siellä on paljon ihmeteltävää joka menee kisassa helposti ohi. Dropbackiä ei tuolla matkalla tarvitse. Paluu lähtöruutuun (jos tarvetta) on ehkä suurin ongelma .
 5. Taloudellisuuden, tehokkuuden ja vamma-alttiuden lisäksi on vielä yksi, eikä vähiten tärkeä valintakriteeri: tyyli eli se, miltä juoksu tuntuu ja näyttää. Näillä tekniikoilla juoksevat tunnetaan täällä paremmin nimillä (päkiä-)juoksijat ja nylkyt.
 6. Saako äänestää varulta? Mikäli saa, ääni jälkimmäiselle a):lle eli elokuun vaihteeseen.
 7. Ilmeisesti Pitoraq-myrsky osunut epäonnisen retkikunnan kohdalle. Myrsky voi nousta täysin varoittamatta, mikä tekee siitä erittäin vaarallisen. Teltta on myrskyssä pystytettäessä helppo rikkoa tai menettää kokonaan. Jos teltan menettää, voi melkein jo alkaa laskea jäljellä olevia tunteja. Tästä videosta voi saada jonkinlaisen käsityksen myrskyssä majoittautumisesta:
 8. Viljasen porukka on GPS-seurannan mukaan päässyt Isortrorqiin. Mitään muuta viestiä en ole nähnyt. Myös hiihtäjiltä tuli DNF-uutinen 13. hiihtopäivänä. Jotain pientä damagea (paleltumat mainittu) kertyi sen verran, että päättivät tilata evakuoinnin. Edellisestä viestistä päätellen äitiäkin taisi tulla hieman ikävä:
 9. Oppaan pyörtymisen jälkeen itärannikolla on ollut niin huono keli, että ovat päässeet viikon aikana vain yhtenä päivänä liikkumaan takaisin Isortorqin suuntaan. Toivottavasti niillä on riittävästi väkijuomaa matkassa. http://www.greenlandrun.com/blog/ Laitetaan myös tilanne länsirannalta, mistä hiihtäjät lähtivät matkaan muutamaa päivää myöhemmin. Eteneminen jäätikön reunalta on ollut hidasta painavien pulkkien ja railojen takia. Olivat ensimmäisen viikon aikana edenneet 93 km linnuntietä ja pitivät eilen lepopäivän. http://www.icecapcrossing2013.com/site/index.php?act=p%E4iv%E4kirja
 10. Sama täällä, tosin vaihdoin tammikuun lopulla metsäsuksen tunturisukseen, jotka hommasin maaliskuun Sarekin vaellusta varten. Ensimmäisen lenkin jälkeen en metsäsuksiin enää koskenut. Tunturisuksi on huomattavasti ketterämpi ja hiihdettävämpi. Keskitalvella hiihtelin enimmäkseen pelloilla ja jäällä, missä lumi on tiiviimpää ja tunturisuksen kantavuus on riittävää. Kevättalvella kantoi tyydyttävästi myös metsässä. Keväällä kävin myös suljetussa laskettelurinteessä kiipeämässä ja laskemassa. Peruskunto tuntuu olevan hyvällä mallilla pitkien lenkkien suuresta määrästä johtuen. Hiihdin talven aikana 55 lenkkiä joiden keskimääräinen kesto oli 2h15. Tuollasiin lenkkien kestoihin en laduilla pääsisi mitenkään.
 11. Turisti menee korkeintaan niin pitkälle kuin oppaansa. Oikea seikkailija olisi odottanut sen pari päivää, että pelastusviranomaiset pääsevät evakuoimaan potilaan ja jatkanut sen jälkeen matkaa.
 12. Sen takia sinne mennään. Häkämyrkytys olisi kyllä ihan perusvirhe.
 13. Oho. Arktisilla vaelluksilla on pakko käyttää keitintä teltassa. Olisiko lumimyrskyn takia tuulettanut keitellessä liian vähän?
 14. Askeltiheys ja -pituus kasvavat vauhdin mukana. Aina samalla nopealla frekvenssillä (180+) hölkkäävät on nylkkyjä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy