Jump to content
Juoksufoorumi.fi
Tanjuska

Jäsenet
 • Content Count

  27
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by Tanjuska

 1. Tällä viikolla ostin glögiä ja voi että kun maistu hyvältä. Olen ihan hulluna kaikkiin jouluherkkuihin. Maistuvat aina vuoden tauon jälkeen niin taivaallisilta. Juu, jouluimmeinen olen :114:
 2. Tuota voisi ainaki kokeilla. Särky tuntuu migreeniltä, mutta tuo voi mahdollisesti laukaista sen. Minulla esim. verensokerin lasku tai epäsäännöllinen unirytmi aiheuttaa usein migreenin, miksei sitten tuokin.
 3. Tuleva aineenopettaja olen minä. Alkuvuodesta pitäs paperit saada jos gradu valmistuu ajallaan. Vielä houkuttas opiskella lisääkin, mutta täytynee keskittyä välillä ihan tosissaan työtekoon.
 4. Minua ei voi todellakaan luokitella parhaimmalla tahdollakaan kuin satunnaiseksi juoksentelijaksi, pääpaino minulla on ollut muissa lajeissa. Juoksua olen tosin harrastanut siinä sivussa. Olen kuitenkin sitä mieltä, että älä luovu sählystä! Voit aivan hyvin harrastaa sitä pari kertaa viikossa. Jäähän tuossa vielä monta päivää juoksuharjoittelulle. Voihan toki olla, että sähly ei ole paras mahdollinen laji juoksun tekniikkaharjoittelun kannalta, mutta toki sitä voi harrastaa. Niin kuin Kutri kirjoitti kannattaa miettiä asiaa kokonaisuuden kannalta ja ottaa sählytreenit huomioon kun suunnittelee juoksuharjoittelua. Itse harrastan hiihtoa ja kamppailulajeja. Lisäksi mm. käyn salilla ja uimassa silloin tällöin. Nuorempana olen pelannut futista monen monta vuotta. Ekan (ja tähän mennessä ainoan) maratonin juoksin lähes olemattomalla juoksuharjoittelulla 18-vuotiaana. Onnistui siis ihan hyvin muista lajeista saadulla peruskestävyydellä. No, huippujuoksijat ovat tietysti aivan eri asia. Mutta kyllä kuntoilija voi harrastaa paljon muutakin juoksun lisäksi. Aihe kiinnostaa kyllä minuakin siinä mielessä, että nyt haluaisin panostaa juoksuun tavoitteellisemmin kuin aikaisemmin. Muista lajeista en kyllä siitä huolimatta aio luopua. Sitä en vielä tiedä miten tämä käytännössä onnistuu. Varmaan totta on, että hyväksi juoksijaksi tulee vain juoksemalla. Sama pätee kaikkiin lajeihin. Mutta ei muista lajeista kohtuullisessa määrin haittaa ole, voi jopa olla hyötyä.
 5. Tanjuska

  Flunssat

  Taitaa se flunssa tulla jos on tullakseen. Harmittaahan se. Niin kuin tässä on kirjoitettu, niin ei niitä pöpöjä karkuun pääse. Toki kannattaa muistaa pestä käsiä ja pitää huolta yleiskunnosta. Viime kevät meinasi mennä minulla flunssien takia ihan penkin alle. Edessä oli opetusharjoittelut ja tietysti harjoittelun eka päivänä pukkas päälle ties kuinka monennen räkätaudin. Siinä meni aikataulut uusiksi, mutta onneksi sain lopulta harjoitustunnit pidettyä. Itse jaksan muistutella ihmisiä siitä, että kipeenä täytyy levätä tai voi saada itsensä vielä kipeämmäksi. Eipä se aina tietysti niin helppoa / mahdollista ole levätä tarpeeksi. Itsekin raahauduin koululle viime keväänä jos vain suinkin jaksoin. Jossain vaiheessa oli sitte vaan pakko luovuttaa ja keskittyä parantamaan itsensä kunnolla.
 6. Itselläni ei ole vastaavanlaista kokemusta, mutta uskon että tuon myötä varmasti tulee ajatelleeksi asioita vähän toisesta näkökulmasta. Mukavaahan se olisi jos voisi aina valita itselle mieluisimman vaihtoehdon, näin ei kuitenkaan valitetattavasti asia ole. Ja monella kun on asiat paljon huonommin kuin meillä Suomessa. Ainahan sitä voi ajatella mitä ei tekisi, mutta todellisuudessa sitä on kyllä valmis tekemään myös noita "paskaduuneja" jos ei muuta ole tarjolla.
 7. Aivan! Eipä kai niistä rypyistä haittaa oo, säästyy aikaa ja hermoja. No, edelleenkin aion ripustaa vaatteet mahdollisimman suorana kuivumaan.
 8. Samoilla linjoilla. Verhot kuuluu kans silitettäviin. Olen minä joskus laittanut verhot silittämättä ikkunaan, mutta kauhistunut äitini pakotti ottamaan ne alas ja silittämään. Myönnän että näyttihän ne paljon paremmalta silitettyinä... Vaatteet laitan aina mahdollisimman suorana kuivumaan. Näin ne ovat ihan inhimillisen näkösiä silittämättäkin. Asia erikseen on sitten vaatteet jotka pitää kuivuttaa rutussa, ihan käteviä nekin jos sellaisista tykkää. Hmm... vaikuttaa varmaan itsestään selvyydeltä että vaatteet laitetaan suorana kuivumaan. Olen kuitenkin monesti huomannut että näin ei asia suinkaan ole. Jotkut tykkäävät kuivattaa vaatteensa aikamoisessa mytyssä. Nyt tiedän syynkin: niitten ihmisten täytyy yksinkertaisesti rakastaa silittämistä :060:
 9. Toisinaan kyllä, mutta monesti on ollut hauskaakin. Jopa niin hauskaa että ihan tosissani voisin kuvitella itseni yläasteen opeksi. Ja siis opeksi olen valmistumassa... elikkä vähän puolueellinen kommetti. Mä en ainakaan pidempään haluais tehä työtä missä en sais olla ihmisten kanssa, vaikka sitte noitten teinien. Onhan ne välillä tietty aika vallattomia. Muuten: hautausmaalla oli ihan kiva olla töissä, sai olla ulkona, eikä ne tyypit sieltä maan alta käyny moikkaamassa :sad:
 10. Jatkan aiheesta tähän ketjuun... Tänään alkoi taas juoksulenkin jälkeen kova (migreenityyppinen) päänsärky. Juostessa ei ollut mitään oireita, vaan alkoivat sen jälkeen kun olin käynyt suihkussa. Minulla on migreeni, joka ajoittainen kiusaa jatkuvasti. Lisäksi niska ja hartiat ovat jumissa, mikä pahentaa tilannetta. Ilmeisesti juostessa kun veri lähtee kiertämään, niin se laukaisee migreenisäryn (?). Vai olenkohan ihan väärässä? Mikäköhän tähän auttaisi? Onko täällä muita migreenikkoja? Tällä hetkellä minulla on käytössä täsmät. Beetasalpaajia lääkäri joskus ehdotti mutta niiden sivuvaikutusten takia en niitä silloin aloittanut. Onko teillä kokemusta hyvästä migreenin estolääkityksestä (mahd. vähän urheillessa sivuvaikutuksia)? Lääkkeiden vaikutus on tottakai henkilökohtainen, mutta olisi kiva kuulla jos jostain olette saaneet apua. Tilannettani ei nyt ainakaan helpota se, että asun vuoden vaihteeseen asti ulkomailla. Migreenin taipuvaisena varmaankin myös tämä lisää kohtauksia, luulisin. Tuon estolääkityksen aloittamiseksi pitäisi käydä täällä lääkärissä, hoh hoijaa... Tai sitten toivoa, että kohtauksia tulisi vähemmän... Kylläpä taas ottaa päähän kaiken maailman vaivat :mad0228:
 11. Kokemusta puhelinmyynnistä yhden illan verran, enkä kyllä lähtis kyseistä työtä tekemään. Ensimmäisenä minulle tuli mieleen, että en haluasi olla yksin kioskin myyjänä jossain syrjäkadulla tai ajaa taksia yöllä. Tehdastyö kolmessa vuorossa ei myöskään pidemmän päälle innosta, tätä on tullu kesätyöläisenä kokeiltua, eikä ollu mun juttu. Opiskeluaikana on myös vahvistunut käsitys siitä, etten halua yliopistolle tutkijaksi...
 12. Löysinpä täältä tällaisen ketjun ja lueskelin läpi, kirjoittelenpa vielä vähän itsestäni tähän jatkoksi... Elikkä olen viittä vaille valmis ope, ikää 25 vee. Ilokseni huomasin, että täällä palstalla on paljon muitakin ex-futaajia. Täällä on yksi lisää Kyseistä lajia tuli harrastettua monen monta vuotta. Niin kuin joku jo kirjoittikin niin futiskentältä on jotenkin ollut luonnollista siirtyä juoksentelun puolelle. Myös kamppailulajit on lähellä tämän tyttösen sydäntä. Tähän mennessä on yksi maraton takana ja toivottavasti monta edessä! Juoksua olen harrastanut aina ihan vain omaksi iloksi. Suomessa odottaa poikaystävä Tällä hetkellä kerään opintopisteitä täällä naapurimaassa. Ihan huippu muuten tämä palsta, täällä on ollut aikaa roikkua netissä niin löysin tämänkin!
 13. Tanjuska

  Tunnustan...

  Tunnustan kuuluvani myös "vauvasarjaan" :thumbsup:
 14. Silitän vasta kun on "pakko". Tähän "pakkoon" lukeutuu mm. juhlat joihin pukeudutaan hienommin. Tällä hetkellä en tosin omista toimivaa silitysrautaa... Semmoinen kyllä on hankintalistalla, mankeli ei ole, eikä tule.
 15. Tanjuska

  Tunnustan...

  Aijai... tuli minunkin syötyä karkkia, enkä käynyt edes lenkillä, tunnustan. Mutta tuo valkosuklaa... se on mun lempparia!!!
 16. Niin sitä pitää, mielenkiintoista tosiaan nähä kuinka käy!
 17. Monta vuotta on ollut tavoitteet enemmän tai vähemmän muissa lajeissa, mutta... Nyt asetan tavoitteeksi elämäni toisen maratonin juoksemisen vuonna 2008, tässä vaiheessa ilman aikatavoitetta. Haaveissa myös pidemmät matkat, mutta ei ehkä vielä ensi vuonna.
 18. Tää tais olla se ketju missä saa valittaa... mulla jäi päivän lenkki väliin migreenin takia, lääkkeistä huolimatta aivan karsee olo ja huomenna olis aamulla tentti. Ei voi muuta sanoa kun että ottaa päähän... ja paljon :022:
 19. Upeisiin maisemiin olet menossa, ei muuta kun mukavaa matkaa ja juoksukilometrejä :039:
 20. Tanjuska

  Kielihelmiä ?

  Oppilas oli lähdössä perheensä kanssa lomalle ja toi minulle vanhempansa käsin kirjoittaman lapun jossa luki: "...pyydän lapasellemme lupaa olla pois koulusta loman vuoksi..." Hieman väsyneenä oli naurussa pitelemistä...
 21. Tanjuska

  Pituus ja paino

  Pituutta 175 cm, painoa 59 kg. Noissa lukemissa pysynyt monta vuotta.
 22. Juu, hulluksi tulisi jos ei välillä lähtisi tuulettumaan. Ja ompa sitä tullut lenkillä vaikka ja mitä oivalluksia :thumbsup:
 23. Tähän uskon itsekin. Futisaikoina (n. 8 vuotta) ei tullut harrastettua venyttelyä tarpeeksi, mikä kyllä tuntui myös nuoremman urheilijan koivissa. Tällä hetkellä harrastuksiini lukeutuu mm. yksi kamppailulaji, kiitos treeneissä tehtyjen venytysten olen paljon notkeampi kuin tuolloin futisaikoina ja uskon siitä kyllä olevan hyötyä. Nykyään yritän kyllä venytellä myös juoksulenkkien jälkeen. Ja voin kyllä suositella samaa muillekin :thumbsup:
 24. Yksi tuleva ope ilmottautuu. Vielä virallisesti opiskelija, vuoden alusta sitten toivottavasti opehommissa. Yhdistelmä: opiskelu, sijaisuudet, suht pitkä matka koululle (matkoihin menee koulupäivinä n. 2 h...) ja junnujen valmennusta näiden ohella... haittaa ihan kiitettävästi omaa harjoittelua. Mutta liikkumaan koitan lähteä jos vain suinkin jaksan. Lenkkeily on mielelle parasta terapiaa, vaikka välillä olisi niin paljon helpompaa lösähtää sohvalle. No, elämä on valintoja, ei pidä valittaa. Pian opehommat kutsuu, mutta lenkkeilystä en luovu, se on varma juttu :running:
 25. Kuuntelen musiikkia melkein aina kun yksin lenkkeilen. Joskus olen kyllä huomannut puolessa välissä että soitin ei olekaan mukana ja ihan hyvin on kulkenut ilmankin. Yritän fillaroida tai kävellä välimatkoja esim. kauppaan mahdollisimman paljon ja silloin on aina luurit korvissa. Useampana kesänä olen ollut ulkosalla kesätöissä ja hommat on sujunu musiikin tahdissa, monesti on varmaan tullut rallateltua itsekseen haravoinnin lomassa... Koiran kanssa jos lähden lenkille jää soitin kotiin. Silloin nautin koiran kanssa touhuamisesta enkä kaipaa musiikkia. Omaa hauvaa ei minulla tosin ole, eikä varmaan tulekaan, mutta vanhempieni pikku termiittiä tulee lenkitettyä. Omat lenkit on sitten erikseen.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy