Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Wauchti

Jäsenet
 • Content Count

  1 505
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  3

Wauchti last won the day on June 6 2018

Wauchti had the most liked content!

Community Reputation

241 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3240 (2009)
 • 10km
  39:21 (2014)
 • Puolimaraton
  1:26:25 (2008)
 • Maraton
  2:59:51 (2011)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mukana varmaankin paikkansa Big's Backyard -ultran voitolla lunastanut Johan Steene. Hän on aiemmin läpäissyt Fun Runin (3 kierrosta). Saa nähdä saadaanko ensimmäinen Pohjoismaalainen läpäisijä tänä vuonna. Erityisen todennäköistä se ei toki ole. Riippuu juoksijoiden lisäksi myös olosuhteista: jonain vuosina läpimeno on käytännössä mahdotonta ja toisina taas kovimpien osalta mahdollisuuksien rajoilla. Mikaelin ja Johanin lisäksi myös ainakin kolmas tiekisoissakin menestynyt eurooppalainen, englantilainen Dan Lawson (24h Euroopan mestari 2016) , sai paikan, mutta sai siirtää sen seuraavaan vuoteen. Tosin en nyt ole ihan varma siirsikö viime vuodelta tähän vuoteen vai tältä vuodelta ensi vuoteen.
 2. Wauchti

  Maastojuoksukengät

  Riippuu aika paljon matkasta, reitistä ja vauhdeista. Kuinka paljon reitillä on asfalttia, noususummaa, juurakkoa ja paljonko tulee kävelyä. Itseläni tarkoitus juosta toukokuussa polkukisa ihan luotto tiekengillä (Hoka Hupana ja kisana Thames Path 100). Sielä kun reitti on enimmäkseen helppoa polkua ja neljäsosa on asfaltoitua. Sen sijaan elokuussa UTMB:lle tule jalkaan paksupohjaiset mutta suhteelisen kevyet kengät. Siellä ylämäissä auttaa keveys ja almäissä tarvitaan vaimennusta. Polut sen sijaan ovat yeensä ottaen melko nopeita. Esim. Karhunkierroksen perusmatkalla taas minulla oli viimeksi vaimennetut paksumpipohjaiset kengät. Siellä tuli paljon kävelyä (olen oikeasti enemmän tiejuoksija eikä tekniikka riitä kovin haastaviin kohtiin varsinkaan väsyneenä) ja pitkällä matkalla tarvittiin vaimennustakin. Lyhemmissä polkukisoissa (alle 100km) olen joskus käyttänyt myös ohutpohjaisempia kenkiä. Kuten näkyy, asia riippuu monesta asiasta. Olen samaa mieltä ylläolevan kanssa, että liian väljä ei kannata olla. Näin varsinkin teknismmillä tai mutaisilla reiteillä. Rakkovaaran lisäksi mudassa kengät helposti irtoilevat jaloista (kokemusta on). Myös veden poistuminen kengistä kannattaa huomioida märissä olosuhteissa eli parhaita ovat kengät, joissa vesi ei jää lillumaan. Nyrjähdysten kanssa ei koskaan ole ollut ongelmaa. Sen sijaan jalka on joskus turvonnut aika tavalla, mikä pitää pidemmissä kisoissa huomioida kengän mitoituksessa.
 3. Tänne ilmoittauduttu. Ensimmäinen ultrani oli Lapland Ultra Ruotsissa (ei enää järjestetä), joten nyt on mukava päästä toista kertaa juoksemaan melko mäkinen yhden kierroken 100 km ultra kesäkuun yössä hienoissa maisemissa. Yllättävän paljon samaa näissä. Mukavasti myös osa Perniön Suomi-juoksu reittiä osuu reitin varteen.
 4. Wauchti

  Vaarojen maraton 2018

  Ansio 3:38:35 Pajunen 3:41:26 ero siis 2.51 eli Touri ilmeisesti meni Ansiolle? EDIT Kolmantena gps-seurannasta puuttuva Ivan Bogdanov oli satamassa alle minuutti Pajusesta. Ja maalissa 3:57:22 eli on viettänyt mäessä melkein 15 minuuttia kauemmin kuin Pajunen. Pajusen pisteet 120,55 eli piste-eroa Ansioon tuli 4,45.
 5. Wauchti

  Vaarojen maraton 2018

  Ansio taas karannut ja eroa 44s ja lisääntyy. Kisa alkaa olla selvä mutta touri on tiukassa.
 6. Wauchti

  Vaarojen maraton 2018

  Veikkaukseni on, että Pajusen aikainen nykäisy kostautui. Hänellähän on paljon vähemmän kokemusta näinkin pitkistä kisoista, kuin Ansiolla. Nyt jää jännättäväksi kumpi vie tourin. Pajunen tietää tilanteen ja pitää varmasti niin kovaa vauhtia, kuin pystyy. EDIT: Pajunen on jäänyt Ansion kantaan roikkumaan. Ilmeisesti on vielä voimia jäljellä.
 7. Wauchti

  Vaarojen maraton 2018

  Ansion pallukka pysähtyi heti 20 km kohdan jälkeen ja vähän myöhemmin hävisi. Mitähän tuossa kävi? EDIT: pallukka on taas Pajusen kanssa samoissa. Taisi olla tilapäinen häiriö seurannassa.
 8. Joukkuekisassa sekä miehissä että naisissa Japani otti voiton, Etelä-Afrikka oli toinen ja Yhdysvallat oli neljäs. Kolmannen sijan sen sijaan otti miehissä Saksa ja naisissa Kroatia.
 9. Noora Honkala maaliin kahdeksantena SE ajalla 7:52:04.
 10. Takehiko Gyoba maaliin toisena 6:32:51. Maaliintulleet häviävät järjestäjän seurannasta. Siellä näkyviin sijoituksiin pitää siis lisätä maaliintulleiden määrä. EDIT Bongmusa Mthembu kolmeantena maaliin ajass 6:33:48. Nyt järjestäjien seuranta ei vastaa ollenkaan. Voi olla ylikuormittunut tai sitten ovat korjaamassa tuota maaliintulleiden katoamisongelmaa. EDIT2 Kyse oli varmaankin jälkimmäisestä, koska nyt maaliintulleet näkyvät seurannassa eli siis14 kierrosta juosseet ovat maalissa. EDIT3 Noora noussut kahdeksanneksi 85 km kohdalla. Vauhti tosin on pudonnut, mutta muilla vielä enemmän Fritjof tuli lopulta yhdeksänneksi. Kuudenneksi nousi vaikean jakson jälkeen kaksi viimeistä kierrosta ainoana alle 4min /km juossut Nao Kazami. Ohi menivät myös Calcaterra ja Clark.
 11. Yamauchi voittoon 6:28:05. Nyt hän on siis kaksinkertainen maailmanmestari. Juoksi taas kärkeen vasta lopussa kuten viimeksikin. Naisten kisakin menee jännäksi. Kärki ehtinyt 85 km kohdalle ja ero johtavan kroatialaisen ŠUSTIĆ:In ja toisena olevan Alder-Baerensin välillä on enää 17 sekuntia.
 12. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä näköjään Mthembu on tippunut kolmanneksi ja näyttäisi siltä, että Hideaki Yamauchi on uusimassa mestaruutensa. Maailmanennätysmies Nao Kazami on muuten piristynyt ja nyt sijallla 9. On ainoana juossut toiseksi viimeisen kierroksen alle 4min /km vauhtia. 77,5 km kohdalla Noora taas hienosti noussut sijalle 10. Ilmeisesti on hyytynyt vähemmän, kuin useampi muu. EDIT Vanha mestari Calcaterra juoksee seitsemäntenä selvästi Fagerlundia kovempaa. Fagerlund saa tosissaan puolustaa kuudetta sijaansa, jos aikoo sen säilyttää. EDIT2: IRunFar:in seuranta toimii selvästi nopeammin kuin kisojen oma seuranta. Se tuntuu toimivan välillä aika lailla viiveellä.
 13. Kolme oli vielä mennyt kierroksen 11 alle 4min/km vauhtia. Fritjof tosiaan tehnyt hienoa työtä kun on juostu 77,5 km. Kuudes sija on kova sana. Tuosta vielä nouseminen edellyttäisi sitten jo jonkun edelläolevan romahdusta. Mthembu menee vakuuttavasti kärjessä ja seuraavana kolme japanilaista. Japani on edelleen kiinni joukkuekullassa, vaikka maailmanennätysmies Nao Kazamin vauhti on romahtanut ja kierroksen ohituksessa sijalla 15 ollut Elov Olson on jo varmaankin ohittanut hänet. Seuraavat kaksi eteläafrikkalaista ovat sijoille 8 ja 10, joten japanilaisilla ei ole enää varaa täysromahduksiin. Ansio miehissä parhaana suomalaisena sijalla 21. Edellä on useampia hieman hitaammin eteneviä, mutta toki eroakin on ja matkaa ei ole kovin paljon. Muutaman sijan saattaa silti nousta, jos jaksaa vetää loppuun. EDIT: tosin Ansion takana on useampi hitusen kovempaa menevä, joten sijoitus saattaa muttua vähän kumpaankin suuntaan.
 14. Puoliväli jo jonkin aikaa sitten ylitetty ja Mthembu kärjessä muutaman sekunnin päässä Takehiko ja sitten muut japanilaiset. Sitten yhdysvaltojen Burns viidentenä ja sitten nejä eteläafrikkalaista. Fritjof hienosti kymmenentenä. Fritjof on juossut viimeisimmän kierroksen selvästi kovempaa, kuin nuo eteläafrikkalaiset, joten näillä vauhdeilla ajaa heidät kiinni. Aiempien suoritusten valossa muut eteläafrikkaliset kuin Mthembu eivät ole aivan yhtä kovia kuin edellisessä kisassa mukana olleet, joten heidän tippumisensa aivan kärjestä ei sikäli ole yllättävää. Naisten kisassa Noora sijalla 8 ja Paasio sijalla viisitoista ja Kullberg sijalla 57. Joukkueena Suomi on sijalla 8 (viidentenä eurooppalaisista). Nythän Suomella on käsittääkseni kaikkien aikojen kovin naisten joukkue, joten kohtuu hyvää sijoitusta voi toki odottaakin, kunhan jaksavat ottaa kisan loppuun.
 15. Miesten kisassa eteläafrikkalaiset aloittivat tällä kertaa maltilla ja ovat kaikki viisi yhdeksän miehen kärkiryhmässä. Tällaisesta taktiikasta Mthembu ennakkohaastattelussa puhuikin, joten hyvin ovat toimineet kurinalaisesti. Yhdeksän porukassa on mukana myös kolme japanilaista ja yksi amerikkalainen. Neljäs japanilainen on vajaan minuutin päässä. Joukkuekisa on kovasti menossa ennakkokaavailujen mukaisesti Etelä-Afrikka - Japani -maaottelussa. Tällainen taktiikka myös nostaa kovasti Mthembun osakkeita, joskin monta muuta kovaa menijää kärkiryhmässä on. Ottaen huomioon, että kukaan ei ilmeisesti ole pahemmin hölmöillyt, niin kisasta tulee mielenkiintoinen. Mielenkiintoinen on myös miesten puolella Pohjoismaiden välinen ottelu. Ruotsia edustavat Fritjof Fagerlund ja Olov Elson, Suomen Henri Ansio ja Norjan Didrik Hermansen juoksevat nyt kolmen minuutin sisään toisistaan. Naisten puolella Noora Honkala aloitti rohkeasti ja oli jonkin aikaa neljäntenä. Nyt on seitsemäntenä. Toivon mukaan ei aloittanut liiankin rohkeasti. WMA:n kisan seurantaa haittaa se, että ikäluokka on merkitty vain osalle juoksijoista. Suomalaisiltakin se puuttuu esim. Kukolta ja Ignatiukselta.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy