Jump to content
Juoksufoorumi.fi


-mustikka-

Jäsenet
 • Content Count

  26
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Converted

 • Puolimaraton
  1.47 -09 Rautavesi
 1. Jos/kun pyörien osasarjoissa ei ole isommin eroa niin panosta pari sataa runkoon -> hiilikuituun siis. Täysjousto on omiaan kivikkoisessa ja juurakkoisessa maastossa jossa kuitenkin pystyy ajamaan kovaa, jousitus nielee mukavasti epätasaisuudet mutta jos ajosi ei ole kilpailemista ja ajoreitit ovat muuten vaihtelevia niin jäykkäperä on oikea valinta. Huollettavuudenkin perusteella jäykkäperä on parempi valinta, täällä pohjolassa tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus että luvataan paljon ja lopulta asiakkaalle tarjotaan miltei olematonta - myös huolloissa. Jäykkäperässä näyttää olevan 2x10 vaihteisto joka olisi minun valintani ja speksejä tutkimalla minä kallistuisin jäykkäperään vaikka täysjouston kiekkosetti vaikuttaa paremmalta. Kokonaisuutena kuitenkin jäykkäperä vaikuttaa houkuttelevammalta. Ja ei se takajousitus estä takapuolen kipeytymistä, pääosin se johtuu tottumattomuudesta. Jäykkäperän ja täysjouston ajotyyleissä on eroa, täysjoustolla ajetaan poluilla pääosin satulasta ja jäykkäperällä paljon putkelta. Tarkoittaa siis sitä että keskivartalon lihasten on oltava kunnossa ettei käy hassusti pitkillä reissuilla/maratoneilla.
 2. Mitä ja miten tulisi syödä jotta ei anna tasoitusta muille? Ennen suoritusta? Suorituksen aikana? Suorituksen jälkeen? Tampereelta tietoa yllä oleviin kysymyksiin.
 3. -mustikka-

  Maantiepyöräily

  Mulla on lähes samat mitat kuin sulla ja mun maantiepyörä on pystyputkeltaan 53cm eli väitän 55-56 koon pyörien olevan sinulle aivan liian suuria. Vaakaputken pituudella on kans merkitystä jottei ohjainkannattimesta joudu ottamaan liian lyhyttä mallia. Lyhyt kannatin -> nopea mutta rauhaton ohjaus. Runko vaikuttaa eniten, huippu alurunko on parempi kuin huono kuiturunko. Kiekot ovat seuraava kohde joka kannattaa ottaa tarkasteluun. Voimansiirrossa pärjää esim Shimanon 105 sarjalla jo useamman tonnin/kesä ajoilla tosi hyvin.
 4. Vastaan vaikka aikaa onkin jo kulunut. Lähellä on suhteellinen käsite, mutta jos Valintatalolta tulee keskustan suuntaan n kilometrin niin siinä vesitornin mäessä menee valaistu pururata joka on 1,6km pitkä. Pururadalta pääsee yhdyslatua myöden Koukkujärven urille, ja miksei Korvolan suuntaankin, ja Koukulta pääsee Julkujärven suuntaan ja ohitustien suuntaan. Eli hiihtomahdollisuudet ovat aika hyvät.
 5. -mustikka-

  Pirkan hiihto 2012

  Puolimatkassa 2:14 ja loppuaika 4:52 joten muuten samalla sapluunalla mentiin, mutta mä söin kulhollisen kauravelliä Kyröskoskella. Kävelyosuuden kävelin rauhassa, koskaan en ole sitä juossut enkä juokse. Kävelyosuudella meni porukkaa ohi vasemmalta ja oikealta mutta ensimmäisestä mäestä lähtien niitä juoksijoita sai ohitella.
 6. -mustikka-

  Pirkan hiihto 2012

  Aika hulppea parannus edellisvuoden aikaan tuli, melkein 25min eli ensimmäistä kertaa alle 5h kun tavoite oli alittaa 6h. :rockwoot: Koko matkan ura kesti hienosti ja keli oli liukas. Suksi toimi koko ajan hienosti ja keli oli muutenkin upea koko päivän. Vähän kroppaa kolottaa mutta 20km aamulenkki tuli jo fillarilla tehtyä.
 7. -mustikka-

  Pirkan hiihto 2012

  Vapaalla on tarkoitus osallistua 7. Pirkkaani. Pelkästään vapaalla olen hiihdellyt ja joka vuosi on ollut tavoitteena, ensimmäistä kertaa lukuunottamatta, alittaa 6h raja. 300km on ollut vähin hiihtomäärä jonakin vähälumisena talvena ja silläkin selvisin alle 6h joten sitä rajaa olen pitänyt merkkipaaluna; vähintään 300km hiihdettynä ennen Pirkkaa. Nyt on 1,5 kertainen määrä tuohon ja kroppa tuntuu aika hyvältä. Jos sääennusteet osuvat yhtään kohdalleen on alkumatka melkoista lentoa ja näin vaarana uuvuttaa itsensä jo ennen varsinaisten hiihtomaastojen alkua. Kyröskosken kävelyosuuden jälkeen alkaa mäkisempi maasto ja jokainen ylämäki syö energiaa edellistä enemmän. Toki alkumatkastakin muutamassa mäessä joutuu vaihtamaan wassusta kuokalle mutta aika pieniä alkumatkan mäet on. Tsemppiä muillekin hiihtoon osallistuville!
 8. Kyllähän tuonne retkeilemään lähtee muitakin, mutta tosiasia on että fysiikan ja hiihtotekniikan tulee olla kunnossa. Alamäet on vauhdikkaita vaikka mitään kerrostalon seinää ei alas tullakaan. Viime kevään hurjin alamäkiosuus oli mielestäni viimeisen etapin tunturiylängöltä lasku kohti Pallasta. Uraa oli ajettu paljon kelkoilla ja tuuli oli puhaltanut ylimääräiset lumet uralta pois, kelkan etusuksen uraan oma suksi ja 20m laskun jälkeen vauhti oli jo niin paljon että kelkan reitti jos poikkesi paljon totutusta niin turvallaan oli. Suksia ja sauvoja katkesi, kuulemma useita. Auraajien väistäminen onnistuu jos osaa laskea vauhdilla ja hallitsee suksensa. Ylämäistä vielä sen verran että minulla otti tuo Himmelkriikin alkunousu lähdöstä 27min ja en silti pysähdellyt yhtään vaan eteneminen oli suht sujuvaa. Jäällä piti iskeä heti kovaa jotta uran kaventuessa radikaalisti pystyi passaamaan vauhtinsa sopivasti siihen hitaaseen etenemiseen.
 9. Nokialla(Koukulla) pääsee vapaalla olosuhteisiin ja lumitilanteeseen nähden kohtuu hyvällä uralla etenemään. 1,8km per suunta on aika hyvässä kunnossa mutta viime öinen lumisade lienee helpottanut tilannetta taas lisää.
 10. En ole ammattilainen mutta vastaan silti. Olen kaksi kertaa ollut mukana Lapponiassa joten uskon jotakin tietäväni asiasta. Eli ei ole mahdoton urakka. Hio hiihtotekniikkasi sellaiseksi, että et uuvu huono tekniikan aiheuttaman esim toispuoleisen rasituksen takia. Eli kuokkaa pitää päästä molemmin puolin ja mahdollisimman paljon wassua. Mäet ovat aivan toista luokkaa kuin täällä etelässä. Jos katsot toisen päivän reittiprofiilia niin se alun tunturinousu on ihan oikeasti aika rankka. Sen nousun jälkeen mennäänkin sitten hyvällä kelillä todella kovaa alamäkeä joten laskutekniikka korostuu. Fyysisesti pitää olla hyvässä kunnossa jotta viimeisen päivän Hetta-Pallas-Olos matkasta ei tule todellinen tuskien taival. Tuolla Lapponian viikolla Lapissakin keli alkavat jo lämmetä joten iltapäivän puolella lumi alkaa olla jo märkää vaikka lähdössä olisi oluut pikku tai isompikin pakkanen, eli kun lumi menee märäksi ja edellä menee 100...150 hiihtäjää niin ura on jo aika pöperöinen ja Olokselle saavuttaessa on muutama mukava nousu. Summa summarum, tekniikka hyvin haltuun jotta jaksat väsyneenäkin liukua ja vaihtaa painopistettä rohkeasti jalalta toiselle. Ylämäkitekniikkaa ja tehoja kannattaa harjoitella. Kysyt voiko pääkaupunkiseudulla saada tekniikkaharjoituksia? Mitä tarkoitat? Itsestäsihän se on kiinni missä niitä tekniikkaharjoituksia teet.
 11. -mustikka-

  Maastopyöräily

  Maastopyöräily ja pururata eivät kuulu yhteen, sora tai kivituhkapohjaisen uran vielä ymmärtää mutta miksi mennä pururadalle? Pururata on kuitenkin alustana tehty juoksijoita ajatellen ja maastopyörän renkaat eivät rullaa purulla juuri ollenkaan. Paloheinästä luulis löytyvän lenkki jota kiertää. Joku 3km lenkki on mielestäni kuitenki aivan liian lyhyt, puolitoista tuntia pientä kehää ympäri niin johan loppuu mielenkiinto pururatapyöräilyyn. No, jokainen taaplaa tyylillään.
 12. Vieläkös se satula on kaupan vai muuttiko se Turkuun?
 13. Ai säkin oot rekisteröityny tällekin foorumille :)

 14. -mustikka-

  Pirkan hiihto 2011

  6 tunnin alitus oli tavoitteena ja aika lopulta 5:15, Eli aika hyvin meni, keli oli liukas ja suksikin toimi. Kai se hiihtelijäkin kohtuu kunnossa on.
 15. -mustikka-

  Lapponia-hiihto 2010

  Minäkin hiihtelin, nimenomaan hiihtelin käsi jarru päällä, kaks ekaa matkaa. Mun FRWD mittas muistaakseni matkojen pituuksiksi 59,8km ja 44,5km. Ens vuodeksi on jo mökki varattu joten ens vuonna sitten koko setti.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy