Jump to content
Juoksufoorumi.fijussi-pussi

Jäsenet
 • Content Count

  27
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good
 1. jussi-pussi

  Maantiepyöräily

  Tuttu tunne muutaman vuoden takaa. Itsehän niihin trikoihin tottuu tosiaan hyvinkin pian, ja niitä alkaa pitää ihan tavallisina vaatteina. Sitä kuuluisaa puolalaisen pyöräilyjoukkueen kuvaa kannattaa kuitenkin aina välillä käydä katsomassa, ettei käy niin kuin yhdelle lenkkikaverilleni. Hän meni nimittäin teini-ikäisen tyttärensä koulun vanhempainiltaan trikoissa, kun oli menossa sieltä suoraan lenkille. Jokunen vuosi taisi mennä ennen kuin sai anteeksi.
 2. Anteeksi jos vien keskustelua sivuraiteille, mutta ajattelin ostaa jääkairan. Kaipa sitä saa mennä kokeilemaan tuohon luistinkentälle? Siellä ei ollut ainakaan mitään kieltokylttejä. En löytänyt kaupungin järjestyssäännöistäkään mainintaa, että jään poraaminen olisi kielletty. Olisihan tuossa meren jäätäkin muutaman kilometrin päässä, mutta kun siellä on hankala kävellä kun siellä on lunta. Kaupunki ei ole taaskaan ajatellut meitä pilkkijöitä ja on jättänyt jään auraamatta. Ja onhan tuo luistinkenttä minunkin verorahoillani jäädytetty, joten kyllä minulla on oikeus mennä sinne harjoittelemaan, eikös vaan?
 3. jussi-pussi

  Latua prkle!

  Niitäkin löytyy, jotka oikeasti pistävät pökköä pesään, kun joku menee ohi. En tiedä onko tietoista toimintaa vai ei. Viime lauantaina hiihtelin vapaata rauhalliseen tahtiin, kun yksi mies tuli perinteisellä selkä edellä vastaan, vauhtiero oli ihan selvä. Lähdin ohittamaan, ja eikös tämä kaveri tule siinä rinnalla tai metrin perässä monta sataa metriä. Mietin että pitääkö ruveta juttelemaan, kun kerran samaa tahtia mennään. Jotenkin vaistosin kuitenkin näkökentän sivusta, että tämä tyyppi katsoo minua vähän aggressiivisen näköisenä, joten annoin olla. Päätin jatkaa omaa lenkkiä ihan täsmälleen omalla pk-vauhdilla ja pysyä luistelu-uran vasemmassa reunassa, ettei sukset kolise yhteen. Jossain vaiheessa herra sitten hävisi siitä, ja kun seuraavassa mutkassa vilkaisin taaksepäin, hän tuli monen kymmenen metrin päässä hyvin hiljaa. Ei voi ymmärtää...
 4. Mulle oli syksyllä tekniikkakurssilla järkytys huomata, kuinka vähän työntövoimaa vaparin potkussani oli. 16,6 metrin altaan päästä päähän potkimiseen meni ikuisuus, ja toisessa päässä oli reidet aivan hapoilla. Vähän harrastin tuota nilkkojen venyttelyä, mutta kyllä suurin apu oli siitä, että vaan nielin ylpeyteni ja aloin tehdä potkuja laudan kanssa, etanan vauhdilla. Yllättävän nopeasti potku on tullut sekä rennommaksi että enemmän eteenpäin vieväksi. En minä vieläkään kovaa vauhtia potki, mutta ainakaan enää ei hävetä niin paljon. Pieniä mukavia ahaa-elämyksiä tulee aina joskus. Tänään yritin käden ojennuksessa tehdä hartiani oikein korostetun kapeiksi, ja tuntui että liukua tuli heti lisää. En tiedä sitten vähenikö vastus, vai tuliko vetoon lisää pituutta. Ehkä sekä että.
 5. Kiitos poppelille rohkeasta tempusta laittaa video näytille! Näitä kommentteja on myös ollut mukava lukea, kiitos myös niistä. Minä en uskalla kommentoida tekniikkaa sen syvällisemmin, mutta tuossa videossa näkyi luullakseni niitä virheitä, joita itse aina välillä huomaan uintiini hiipivän, ja joihin tekniikkakurssilla on opettaja kiinnittänyt huomiota. Lähinnä tuo pään sukeltaminen ja ojennetun käden vajoaminen. TI:tä luin minäkin innokkaasti joskus 90-luvun lopulla, tuskin on sattumaa että samat ongelmat vaivaa (ei silti, TI:llä pääsin kyllä silloin muinoin hyvin eteenpäin tilanteesta, jossa 50m vapariin meni pari minuuttia, joka lihas hapoilla ja keuhkot täynnä vettä).
 6. jussi-pussi

  cc-pyörä

  Ehdottomasti nastat ainakin osaksi talvea. Pakkasessa ja lumikelillä varmaan cc-kumeillakin pärjää, mutta ainakin etelä-Suomessa on niin usein jäisiä kelejä, että nastat kannattaa hankkia. Schwalben Marathon Winterit ovat minusta parhaat, rullaavat nastarenkaiksi todella hyvin ja ovat muutenkin mukavat ajaa, ja 240 nastaa takaa hyvän pidon. 35mm Marathon Winter mahtuu varmaan kaikkiin cc-pyöriin. Nokian W240 pitää vielä paremmin, mutta ei rullaa mihinkään, ja on joihinkin runkoihin liian leveä, varsinkin jos haluaa myös lokasuojat. Maastopolkimissa on hyvät puolensa cc:ssä, mutta jos ajaa pakkasilla, niin ainakin Shimanon maastopolkimissa tulee helposti se ongelma, että suuri metallinen klossi johtaa kylmää jalanpohjiin. Maantiepolkimet ja muoviset klossit vähentävät tätä ongelmaa. Jos jalat on yhtään palelevampaa sorttia, niin joka tapauksessa joutunee investoimaan myös talvikenkiin, joita nykyään löytyy monelta valmistajalta.
 7. jussi-pussi

  Maantiepyöräily

  Ei... 289 kierrosta riitti, kun kierros on 1040m! (Oikeasti mentiin vaan mittarin mukaan, ei niitä kierroksia kukaan jaksa laskea.) No, tämä oli "ensimmäinen perinteinen", eli ensi vuonna uudestaan. Tuolta löytyy kuvia, aika hyvin niistä välittyy tunnelma.
 8. jussi-pussi

  Maantiepyöräily

  Missä tuommoista Wattbikea pääsee testaamaan? Minä otin toissa päivänä osaa vuoden varmasti viimeiseen ja melkein varmasti älyttömimpään maantiepyöräilytapahtumaan, Uudenkaupungin kuntoputkessa (kierroksen pituus 1.04km) järjestettyyn Röret Runt 300 -kuntoajoon. Paikallisen lehden nettisivulta näkee vähän mistä oli kyse (vähän pitää rullata etusivua alaspäin. Ja ei, minä en ole kuvassa).
 9. jussi-pussi

  Maantiepyöräily

  Halpaa on Planet-x:llä. Saksasta saa myös monen merkkistä uutta pyörää kuiturungolla ja Ultegran osilla kohtuuhintaan, vaikkapa Cubea (halvempiakin löytyy, mutta Cube ainakin on ihan laadukkaan pyörän maineessa). Mutta jotkut haluaa Trekin tms. ja ovat valmiita maksamaan muutaman satasen enemmän, eikä siinäkään mitään pahaa ole. Tuo huuto.netin pyörä on muuten 2007 tai vanhempaa mallia, 2008 Madone oli jo eri muotoinen. (Ei silti, voihan se siitä huolimatta olla vähän ajettu...)
 10. jussi-pussi

  Maantiepyöräily

  Taitaa olla huuto.netissä myynnissä tuo pyörä. Hinta ei ole ollenkaan paha, jos tuo on oikeasti hyvässä kunnossa ja vähän ajettu. Myyjä lienee fillarifoorumilla tunnettu kaveri, joka ostaa pyöriä halvalla ebaystä ja myy kalliimmalla huuto.netissä. Hiukan varovainen kannattaa olla - vaikka ainakaan minulla ei ole mitään syytä epäillä kaverin rehellisyyttä, ihmettelen voiko hän tietää varmuudella, kuinka paljon pyörällä on oikeasti ajettu jne. Aika myyntihenkistä muutenkin, on nimittäin varsin suurpiirteinen kokosuositus:
 11. Joskus aika monta vuotta sitten juoksin loivassa ylämäessä ohi pyöräilevästä papparaisesta (tämä kertoo sitten enemmän papan pyöräilyvauhdista kuin minun juoksuvauhdistani), ja pappa huusi perääni: "HYVÄ VIREENI!". Kyllä tuostakin tuli sellainen olo, että ei saa ainakaan päästää vauhtia hidastumaan. Ylämäkeä seurasi alamäki, eikä pappa ainakaan siinä saanut minua kiinni, eli taisi onnistua, mutta ihan pk-vauhdista ei enää voinut puhua.
 12. Paljon hyviä pointteja kolmen minuutin sisään, suurkiitos! Nilkkojen jäykkyys ja lihasjännitys saattavat hyvinkin olla syynä. Olen tänä syksynä palannut altaaseen muutaman vuoden tauon jälkeen ja käynyt tekniikkakurssilla, ja olen muutenkin huomannut nilkkojeni olevan aika jäykät. Vaparipotkuni ei vie eteenpäin kovin tehokkaasti, mutta en ole ollut tästä kovin huolissani. Tavoitteena on ensi kesänä kokeilla triathlonia (puolimatkaa kai), ja olen ajatellut, että uintini saa ihan rauhassa olla ylävartalopainotteista. Lihasjännitykselläkin voi tosiaan olla osansa. Eilen kävin aamulla juoksemassa ja iltapäivällä uimassa, ja krampit olivat erityisen pahoja. Rentoutta ja lisää treeniä siis.
 13. Ei, kyllä se iskee ihan perusuinnin aikana. Ja kun vetää suonta, on pakko "vetää vastaan", eli kääntää isovarvasta ylöspäin niin pitkälle kuin se menee. Ihan pikkaisen häiritsee vaparipotkua...
 14. Vähän asian vierestä, mutta ei täysin: olen viime aikoina yrittänyt uida pelkästään vaparia, mutta ongelmana on, että jalkapohjasta alkaa melkein aina jossain vaiheessa vetää suonta. Muuten mitään suonenveto-ongelmia ei ole. Tilanne rauhoittuu, kun ui väliin yhden tai kaksi altaanmittaa rintauintia, ja tämän jälkeen voi taas palata vapariin. Onko kenelläkään muulla ollut samaa ongelmaa, ja onko ideoita miten ongelmasta pääsisi eroon?
 15. Matkan aikana ryömii ajatus takaraivoon: Olenko normaali? Ja vähän sääntöjä soveltaen: Minä alan reenata aivan tajuttomasti: Haile on nöyryytettävä!
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy