Jump to content
Juoksufoorumi.fi
JSN

Jäsenet
 • Content Count

  54
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good
 1. JSN

  Rogaining

  Mukana myös täysmatkalla, ihan uutta on maasto mutta jotain reilua satkua lähdetään varmaan tavoittelemaan. Nopeus riippuu paljon siitä kuinka kaukana teistä rastit on ja sen näkee sitten vasta kun saa kartan käteen.
 2. JSN

  Suunnistus

  Ajelen Espoosta Kuusamoon (FIN5) lauantaina 5.7 ja takaisin viimeisen osakilpailun jälkeen la 12.7. Autossa on tilaa 3 aikuiselle ja matkatavaroille jos jollain on kyyti tarvetta. 10 tunnin ajo yksin molempiin suuntiin ei houkuta. Jos kiinnostusta tulla mukaan niin laittakaa yv:llä.
 3. Tähän ketjuun tulee aina välillä palattua ja mielenkiinnolla luettua. Sellainen kysymys tuli mieleen teille viisaammille, että millainen tuo reitin käyräprofiili on? Onko siellä paljon mäkiä vai enemmän tasaista. Koitan vaan vähän hahmottaa kuinka kauan tuohon pitäisi varata aikaa, tarkoituksena olisi tehdä reissu jossain välissä yhtenä etappina. Ensi kauden suunnitelmat ovat vielä auki tammikuun jälkeen, ja mietin josko tämän jo ensi kesänä saisi mahdutettua johonkin väliin.
 4. JSN

  Sahara Race

  Olipas aika arvokas tuo osallistuminen... Siihen nähden aika hyvin että siellä on pitkälti toista sataa osallistujaa. Taitaa vaatia aika järeän järjestelykoneiston järkätä monen päivän kisa aavikolla.
 5. JSN

  Mammuttimarssi 2012

  Runtu selätetty hyvässä seurassa. Matkaa kertyi kaikkiaan 126 km ajassa 19:21. Samalla tuli oma ennätys jalan kuljetussa matkassa. Kirjoittelin pidemmät selvitykset varusteista ja tuntemuksista tiimiblogiin: http://lupusextreme.blogspot.fi/. Kaiken kaikkiaan hyvä reissu, tänäkin vuonna mammutti oli yksi vuoden kohokohdista. Kiitokset Tiukuselle järjestelyistä, hyvää työtä!
 6. JSN

  Seikkailu-urheilu

  Paras tapa päästä mukaan on koittaa löytää pari ja Snowflakes Adventureen tai X-kaatoon rohkeasti mukaan vaan. Samanhenkisiä löytyy ainakin noilta yhteislenkeiltä, Etelä-Suomessa noista huudellaan esim. tuolla pääkaupunkiseudun multisporttaajat ryhmässä https://www.facebook.com/groups/113951418684972/?bookmark_t=group. Nyt sunnuntaina taitaa olla Nuuksio Trail Classicin viimeinen yhteislenkki (https://www.facebook.com/NuuksioClassic), jossa epäilemättä on myös seikkailu-urheilijoita mukana. Tuonne voi mennä vaikka ei itse tapahtumaan olisikaan menossa.
 7. JSN

  Kickbike pk-harjoitteluna

  Pitänee Holle & Emo lähteä yhteislenkille Kick-bikella, sellainen löytyy myös mun tallista. Kiva laite, yleensä tulee työmatkaa (10km suuntaansa) mentyä sillä jos ei ehdi juosta, mutta intoa on tehdä parempi treeni kuin jurruttaa pk:ta pyörällä. Aina kun tauon jälkeen ottaa tuon käyttöön niin pohkeet kyllä muistavat muistuttaa itsestään.
 8. JSN

  Rogaining

  Olishan tonne siisti päästä, pimeyttäkin ruhtinaalliset 14 tuntia. 10 metrin käyräväli 1:25000 kartassa myös lupailee ikimuistoista reissua, varmaan voi heti kättelyssä ottaa toistakymmentä kilsaa pois tavoitematkoista mihin on kotimaassa tottunut. Itse kisan hinta ei päätä huimaa, mutta koko reissulle kustannuksia taitaa kertyä. Jos vaikka vihdoinkin pääsis Barcelonaan ihan turistinakin, työreissuja sinne on tullut tehtyä ihan liian monta (6 tai 7).
 9. JSN

  Rogaining

  Onnittelut voittajille ja muillekin maaliin hengissä selvinneille myös minulta. JP:n kanssa etenimme 115km ja lopputuloksena tosiaan kolmas sija. Kirjoittelen Lupus Extremen blogiin enemmän juttua lähipäivinä kun olen ehtinyt analysoida tuloksia ja reittejä, tulospalvelusta saatavilla olevat kaikkien osallistujien reitit kun ovat tällaisen tilastonikkarin unelmien täyttymys. Mutta ennen sitä koitan saada tämän univajeen kuriin.
 10. JSN

  Rogaining

  Henkilökohtaisesti ottaisin mukaan maastopyöräilykengät ja maastolenkkarit, ja päättäisin kummat laitan (vai molemmat) kun näen kartan. Mahdotonta sanoa ennen kuin näkee missä ne rastit on ja miten paljon pyöräilyä/juoksua tiedossa. Seikkailukisoissa tiimien taktiikat vaihtelee, jotkut juoksevat pitkiäkin pätkiä pyöräilykengillä, itse suosin sitä että molemmat mukana ja jos juostava matka on joku 1.5km+ niin melkeinpä vaihdan ne ja jätän pyöräilykengät pyörälle odottamaan. Ne lenkkarit ei pyöräillessä paljoa paina repussa ja tuota kenkien vaihtoa on harjoiteltu jonkin verran paljon ja se on myös otettu huomioon välineiden valinnassa.
 11. JSN

  Rogaining

  Mulla oli viime vuoden Retki-rogainingissa Talon 22:n, jonne mahtui erittäin hyvin kaikki tarpeellinen ja olisi mahtunut vielä enemmänkin. Noita pienempiä Taloneita kisoissa näkee myös aika paljon, vaikka toi 22:n on varmaan yleisin koko. Ota pienin ja kevein johon saat mahtumaan kaiken tarpeellisen, toki muistaen että noi etutaskut on ihan kätevät ja kompromissina kannattaa jonkin verran ottaa lisäpainoa jos sillä saa eväät mukavasti käden ulottuville ilman että tarttee ottaa reppua pois selästä joka kerta kun haluaa jotain naposteltavaa. Testasin mammuttimarssilla Deuterin Speed Lite 10:n, reppu on todella kevyt mutten pitänyt siitä ettei siinä ole yhtään taskua etupuolella. Seuraavaksi testiin lähtee 5 litrainen Salomon Advanced Skin S-lab, hiukan voi joutua sullomaan että saan kaikki 24h:lla tarpeelliset eväät mahtumaan, mutta harvoinpa siellä loppupuolella enää mikään maistuu muutenkaan. Koitan sitä nyt keväällä jossain lyhyemmässä kisassa ja sen perusteella teen sitten päätöksen lähdenkö tuon kanssa 24h:lle.
 12. JSN

  Seikkailu-urheilu

  Tsemppiä kaikille SnowFlakesin järkkäämään kisaan, jää omalta osalta väliin kun tuo kisakutsun "ensisijaisesti aloittelijoille" vähän hämäsi. Seurailen nyt viikonlopun aktiivisesti oman tiimin edesottamuksia Gold Rushissa, 4 tuntia startin jälkeen Lupus Extreme oli kärkikahinoissa toisella sijalla. Kolme päivää vielä jäljellä... Kisaseuranta tiimiblogissa ja järjestäjien Facebook sivuilla.
 13. JSN

  Rogaining

  Salpaus on kalenterissa ellei sitten tule lähdettyä Liettuaan edellisenä viikonloppuna. Jonkun verran houkuttelisi. Näinhän se varmaan on. Itse kaipaisin 24:lle juoksukenkiä joilla pystyisi jonkin verran menemään maastossa mutta toimisivat myös kovalla alustalla. Noista kevyistä kengistä en henk.koht. kauheasti pidä vaan kaipaan kunnon iskunvaimennusta. Tavoitteena 24:lla on pitää tasaista vauhtia yllä koko ajan ja mieluummin ottaisin sellaiset kengät joilla pystyy lopussakin vielä kävelemään ilman että joka askel sattuu, vaikka sitten maastossa ei ihan niin paljon pitoa olisikaan. Käyttökokemukset LaSportivan raptoreista kiinnostavat, tuo maastojuoksukenkien testi antoi olettaa että nuo voisivat toimia. Myös Nike Pegasus Trail olisi kiva kokeilla, yhdet perus Pegasukset olen juossut loppuun ja niistä pidin mutta en ole kuullut käyttökokemuksia tuosta trail versiosta. Tällä hetkellä näyttää siltä että menen Mammuttimarssin ihan perus Vomeroilla, siellä on kuitenkin vähemmän maastoa kuin rogainingissa ja tuo 100km+ toiminee aika hyvänä pitkän matkan testinä kuinka toimivat.
 14. JSN

  Rogaining

  Kolme noita täälläkin pyörii joten tilanne on enemmän kuin tuttu, hyväksyttävä tekosyy olla poissa ;-). Juoksun määrä oli meillä enemmän kuin alunperin ajattelin, se on toki ihan itsestä kiinni paljonko jaksaa - tylsäksihän tuo menee jos vaan kävelee koko ajan. Kenkinä mulla oli Retkessä Speedcross 2:t, samoja olen käyttänyt useissa seikkailukisoissa ja 12h rogainingissa. Toimivat hyvin 12 tunnin kisassa keväällä, joskin nyt tuo matkakaan ei täysin selitä ongelmia sillä ne alkoivat jo 7-8 tunnin kohdalla. Olisko sillä ollut jotain tekemistä asian kanssa että kengät kastuivat kahdesti ekan tunnin aikana ja menimme aika paljon teitä ensimmäiset kahdeksan tuntia. Sukkina oli X-Socksin Energizerit (eli tuollaiset pitkät). Sukat muuten olivat reissun jälkeen entiset, molemmissa reiät kantapään takana, verta siellä täällä ja compeedit sellaisina möykkyinä sukassa kiinni. Hyvänä puolena Speedcrosseissa on että ovat kevyet, kuivuvat nopeasti ja ne on nopea pukea ja riisua, josta ei tosin rogainingissa ole hyötyä. Tukea saisi olla omaan makuun enemmän, eivät kovin hyvin sovellu varsinkaan asfaltille kun pohjan nappulat tuntuvat kovina kävellessä/juostessa. 12 tunnin kisoissa olen myös testannut Speedcrossin GTX mallia, erona siis tuo Goretex kalvo ja painavat vähän enemmän. Ne kastuivat ihan samanlailla kun ennemmin tai myöhemmin aina tulee oltua polvea/reittä myöten suossa tai ojassa, ja sen jälkeen noilla goretex kengillä kestääkin sitten vähän kauemmin kuivua. Karsein kenkäkokemus oli kuitenkin Icebugin Attlat yhdessä kevät-rogainingissa, pohjan nastat tuntuivat lopussa yksittäisinä jalkapohjassa kun käveli tietä pitkin. Sinänsä nuo Icebugin ovat yhdet suosikeistani ja juoksen käytännössä kaikki talvilenkit niillä, rogainingiin en niitä vain enää pysty suosittelemaan. Nyt siis tavoitteena olisi löytää joku uusi kenkä jota testaan mammuttimarssilla sillä idealla että ottaisin seuraavaan 24h kisaan ne kengät. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan. Myös nuo kevyet reput ja kokemukset niistä kiinnostavat. Tällä hetkellä kisareppuvalikoimassa on Ospreyn Talon 22 ja 33, Deuterin SpeedLite 10 ja 20 ja pari pelkkää juomareppua. Retki-rogainingissa oli tuo Talon 22, johon olen kyllä todella tyytyväinen, vain paino vähän mietityttää. Tilaakin tuosta parikytlitraisesta löytyy enemmän kuin tarvitsee. Nyt mietinnässä pitäisikö ostaa pikku Talon (5.5l) vai koittaa SpeedLite 10:iä mammutilla, vai löytyisikö joku muu hyvä vaihtoehto noista alle 500 grammaisista. Vinkkejä, käyttökokemuksia? Puhelimena mulla on vanha Nokialainen (95g), iPhonen jätän suosilla pois. Yhden puhelimen olen joskus uittanut niin ettei tarvinnut sitä tarvinnut enää käyttää sen reissun jälkeen. Vois tuo Nokialainen toki kevyempikin olla, täytyypä katsoa laatikon pohjat läpi jos joku kevyempi malli löytyis.
 15. JSN

  Rogaining

  Salpaus teillä menikin niin loistavasti keväällä että ilman muuta ensi kesän päätavoitteeksi 24h kisa. Voin suositella. Pari päivää kisan jälkeen on mennyt palautuessa ja työkiireissä, nyt vihdoin ehdin blogijutun kirjoitella ja pikkuisen analysointiakin on aloitettu. Ostoslistaa on myös vähän tullut tehtyä, grammanviilaaja minussa alkaa ottaa vallan. Jos sais tuon repun lähtöpainon lähemmäksi neljää kuin viittä kiloa (sis. 1 litra nestettä). Kiitoksia järjestäjille loistavasti järjestetystä kisasta. Oli mukava tavata vanhoja ja uusia tuttuja. Erityiskiitokset JP:lle! Etpä tainnut arvata kun suostuit lähtemään tähän projektiin alkuvuodesta mihin kuntoon jalat saa juostua 24 tunnissa. Seuraavaksi sitten kaikille rogainisteille ja rogaining wanna-be:lle mammuttimarssi/maraton kisakalenteriin, siellä on hyvä testailla omaa kestävyyttä ja varusteita ensi kesän koitoksiin. Aivan loistava tapahtuma sekin!
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy