Jump to content
Juoksufoorumi.fidiesel37

Jäsenet
 • Content Count

  34
 • Liittyi

 • Last visited

Converted

 • Tavoite
  kehittyä joka vuosi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. diesel37

  Lapponiahiihto 2016

  Lapponiassa joka matkalle mahtuu monenlaista keliä. Sääennuste näyttää maanantaille pikkupakkasta josta lauhtuu plussalle eli suksen täytyy kestää myös kosteaa. Ainut virhe on, että hiihdät ekan kympin liian kovaa. Se korostuu vielä maanantain matkalla, koska eka 20km on todella raskas maastollisesti. Siihen kun otat huomioon, että Lapponiassa on todella kova taso varsinkin sijoilla 1-50 ja kärki lähtee aina reippaasti liikkeelle. Siinä on tärkeää tiedostaa oma raja vauhdin suhteen.
 2. Minä lisään hunajat hedelmä/marjasose pusseihin. Löytyy lähes joka ruokakaupasta. Olikohan mehukatti merkkisiä, aivan samannäköisiä ja kokoisia kuin korkilliset geelipussit. Puolet vaan soseesta pois ja juoksevaa hunajaa tilalle. Makuvaihtoehtojakin taitaa olla muutama.
 3. Johaug hiihtää muuten fisun monoilla!!
 4. Menin jo ostamaan uudet kun halvalla sain (40e)..

 5. Löytyy uudenmalliset pilot-siteet. Paljonko olet valmis maksamaan postikuluineen?

 6. Minä ostin lekin halvat (65€) sauvat joissa on täysin identtiset kahvat kuin lekin kisasauvassa. Ainoa ero on värityksessä. Irrotin kahvat ja laitoin ne one wayn diamond stormeihin. Tämä oli halvin ratkaisu ja jäi vielä käyttämättömät putket. Lekin remmit sopii ainakin minun käteen. Ei tarvi kesken lenkin säädellä. Ostin vielä paksummat hanskat joissa remmit on kiinni valmiina. Nekin on erittäin hyvät. Käytettävyys on varmaan kaikilla merkeillä helppoa, tärkein ominaisuus on remmien istuvuus.
 7. Sama vaikutus kun nälkään hieroo kaurapuuroa vatsan päälle. Lompakko kyllä kevenee.
 8. diesel37

  Suksen pohjan kuviointi

  Olen orton kanssa samaa mieltä. Tietyillä keleillä pulverit jätetään harjaamatta ja silloin sen huomaa huonommallakin näöllä. Taas pakkaskeleillä voidekalvoa ei erota silmällä, mutta on sitä siellä. Vastatkaapa siihen, että mihin se kuvio katoaa puhdistettaessa sukset voiteenpoistoaineella? Tai pitkän massahiihdon jälkeen kuvio on heikompi kun laittaessa. Ei kai pohjat kulu 100km matkalla niin paljon?
 9. diesel37

  Suksen pohjan kuviointi

  Kuvio painuu suksen pohjaan ja nousee ylös kun seuraavan kerran voitelet suksea. Onko näin? Mihin se kuvio häviää kun kisan jälkeen puhdistat sukset voiteenpoistoaineella?? Normaalisti tehty käsikuviointi painuu vain siihen ohueen voidekerrokseen. Tietysti voimalla sen saa painumaan suksen pohjaan asti, mutta se ei ole tarkoitus. Tietysti täällä on niin monta mielipidettä kun on miestä/naista ja niin pitää ollakin.
 10. diesel37

  Suksessa kupera pohja

  Yks yleinen syy pohjien kuperaksi tai koveraksi menemiseen on ohuella taipusalla siklillä siklaus. Ostaa paksun jämäkän siklin niin pysyy pohjat tasasina.
 11. diesel37

  Myydään skiket

  Myydään aikuisten mustat skiket lokasuojilla. Skikeillä "hiihdetty" viime kesänä n.80 km. Hinta 185e+toimituskulut.
 12. Tämän vuoden lapponiassa keli oli koko viikon samanlainen. Yöllä muutama aste pakkasta ja päivällä plussaa jopa 6 astetta. Lumi oli karkeaa ja liukasta. Mitä järkeä on hiihtää seinäpidolla tuommoisessa kelissä? Sata varmasti kaikki nousussa kuitatut hiihtäjät meni laskuissa ohi, että pölähti.
 13. Pattayalla oli varsin mainiot juoksupaikat vesipuiston suunnalla. Mäkeäkin riitti ja hiki kyllä irtos. Aivan aamulla oli ainut mahdollisuus käydä lenkillä, päivällä oli yksinkertaisesti liian kuuma. Lähes kaikissa hotelleissa on ilmastoitu kuntosali jossa juoksumatto. Paikalliset kyllä huuteli, että olenko ok kun aamutuimaan juoksentelen pitkin pattayan teitä.
 14. Ostat vielä esim. Vauhdin Ski Base Cleanerin (fluorilla) jolla puhdistat pohjat aina muutaman lenkin jälkeen. Likaa kertyy uskomattoman paljon pohjiin ja se heikentää paljon enemmän luistoa kuin esim. voiteen vähyys. Puhdistus ei poista voidetta vaan pelkästään lian suksen pohjasta joten voidella ei tarvi sen enempää. Samalla aineella voit korvata pohjustusparafiinin. Levität cleanerin pohjiin annat olla yön yli. Sukset vaakasuorassa pohjat ylöspäin. Seuraavana päivänä pyyhit pohjat kuituliinalla ja laitat pari kerrosta sinistä ja sukset hiihtovalmiit. Siklaukset ja harjaukset normaalisti. Kut
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy