Jump to content
Juoksufoorumi.fi


tmai

Jäsenet
 • Posts

  48
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by tmai

 1. tmai

  NUTS 300 2021

  Ensimmäinen monen päivän juoksu-urakka päättyi tosiaan keskeytykseen Pallakselle. Kisaennakkoa varten kommentoin/kirjoitin Terholle: ---- Taktiikka: Oletettavasti vauhti putoaa kävelyksi Hetan jälkeen. Koska nousut ja laskut ovat toukokuun KK:n perusteella heikko lenkki, suunnitelma on ottaa sauvat Hetasta matkaan. Hetassa ajatus ottaa hiukan pidempi huoltotauko ja 30-60min lepoa, mutta siirrän sen Pallakselle, jos on hyvät voimat. En usko, että jaksan edetä ilman lyhyttä unta. Etapeille on marmeladeja ja patukoita, huolloissa syön jotain ruokaa. Loppuaika ja kisa: Arvelen, että voittajan aika asettuu 55h paikkeille, kun Plan B reitin tie nopeuttaa. Omaa aikaa on vaikea arvioida. Jos kisa kulkee, olen kyllä top5-kisassa mukana, vaikka se lisäisi keskeytysriskiä. Jumiskon kokemus pitkistä kisoista lienee valttia. Keskeytyksiä tullee paljon, joten sijoitukset tai isot erot Hetassa eivät vielä merkitse paljoa. ---- Taisi kärkiporukoista useampi laiminlyödä jalkahuoltoa ja säästää väärästä paikasta. Itselläni ei ollut aiempaa kokemusta monipäiväisestä juoksusta yhtä soittoa. Olin varannut vaihtosukat huoltoihin, samoin vaihtokengät. Osa alussa hitaammin etenevistä on panostanut ihan eri tavalla jalkojen hoitoon some-kirjoitusten perusteella ja päässee kunnialla läpi. Kisan etapit olivat pitkiä. Vähän ennen ekaa huoltoa n 83km kohdilla lähdin omalla vauhdilla ja jätin taakse Jumiskon, Hietalan ja Samban Markuksen. Ekassa huollossa ois ollu laatikossa kuivat sukat, mutta skippasin sen vaiheen, kun jaloissa ei vielä tuntunut mitään ja päätin ehtiä ehkä 3-5min edelläni huoltoon tulleen Sargo-Garminin Samulin peesiin. Mentiinkin pitkä siivu (n 80 km yhdessä), mutta tuon pitkän siivun aikana alkoi jalkapohjissa tuntua rusinoituminen. Ei ollut vaihtosukkia repussa. Kun Samuli jäi huilimaan ja ottamaan power napit, olisi tässä ollut hyvä hetki tuumaustauolle ja jalkojen tuulettelulle. Mutta kisafiiliksissä lähdin jatkamaan omaa vauhtia. Tiepätkä Hettaan tuntui jo varsin ikävältä. Mietin keskeytystä jo Hetassa, koska jalat olivat ihan rusinat. Kävin suihkussa, tuulettelin tunnin samalla kun söin ja otin torkut. Lepistön Antti kävi myös arvioimassa damagea. Polvi oli jo silloin turvoksissa, osin sen takia kun kaaduin juureen ja kumautin kiveen, mutta on kisan rasituksellakin vaikutusta. Päätin yrittää jatkaa, koska juoksuvoimia oli vielä jäljellä. Hetta-Pallas oli kuitenkin liikaa, varsinkin kun osui sade tunturiin ja polut menivät puroiksi. Kirjoittelen blogiin kisajutun perästä. Navigoinnista tulee oma lisähaaste tällaisessa kisassa. Kaksi vähän isompaa pummia tuli, jonkin verran pienempiä hapuilija ja varmisteluja. Vedin kisan ilman yhtään geeliä. Energiapuolesta samoilla linjoilla kuin Jumisko, että pitää löytää vielä joku lisävaihtoehto. Marmeladit menevät aikansa, samoin stroopwafelit. Jelly Beanseja oli kävellessä ihan kiva mutustella. Elektrolyyttitablettien ohella kokeilin Dexalin BCAA-tabletteja, mutta ei vielä vahvaa mielipidettä näistä.
 2. DNF tällä kertaa, oli tarpeen tehdä järkipäätös, kun jäljellä olisi ollut Basecampilta maaliin reitin pahimmat nousut ja laskut. Oli menomatkalla heti ekalla pätkällä Valtavaaran yli jalat tahmaiset ja sykkeet vauhtiin nähden korkealla, vaikka olin pitkällä kärkiletkojen takana - erityisesti alamäkijarruttelu veti etureidet tönköksi ennen kuin matkasta oli edes 5:%:ia takana. Reisi painoi, ei löytynyt sellaista normaalia rullaavaa menoa missään vaiheessa. Tulkintani on, että ns. vanhat pohjat eivät kanteneet eli alla oli liian vähän spesifiä treeniä tähän maastoon. Hyvä talvi tarkoitti pk-treeneissä hiihtoa ja retkiluistelua ja jäi siten pitkiä lenkkejä juoksematta. Syketasot jäävät ehkä mysteeriksi. Vantage oikutteli ja tilttasi monta kertaa (reboot) eli en saanut talteen kuin viimeiset 4h kävelyä ennen keskeytystä. Juuson veto meni hyvin lähelle mun spekulatiivisia 17,5h loppuajan laskelmia (tässä ketjussa ylempänä), joskin itse arvelin, että juuri alle 18h voisi olla sekin jo hyvä tavoite.
 3. Laskin 20h loppuaikaan tarvittavia väliaikoja, target Hautajärvelle 9:30 ja takas 10:30. Vertasin 2019 etapit Eskelisen 18:04 reittiennätykseen ja omaan aikaan nähden. Oma oli silloin 20:38, meno 9:50, paluu 10:48. Olen per etappi ottanut silloin takkiin Jaakolle +/- minuutin joka kilsalta, paitsi lähdöstä Konttaiselle hävisin enemmän eli 1:45min/km ja sitten palatessa Konttaiselta maaliin tulin n 2min eli 17s/km Jaakkoa nopeammin. Paluuseen menee enemmän aikaa, mutta pitäisi eron ajassa olla alle 1h. Eskelinen 2019 lähti takaisin Hautajärveltä 8:19 ja paluu toiseen suuntaan vei melkein 10h. Mielestäni tasaisempi olisi parempi. Konttainen-Basecamp on laskuvoittoinen, toiseen suuntaan se on nousuvoittoinen. Mäkien juostavuudessa on jonkin verran eroa, palatessa taitaa olla useampia jyrkkiä laskuja, joissa suhteessa häviää. Väliaikapohdinnan jälkeen arvelisin, että Juuso voisi yrittää vähän tasaisemmin vetää, ja ehkä oikea tavoite on tähdätä juuri alle 18h aikaan. Tomikin on mukana ja lienee myös hyvässä vedossa. Viime vuoden pitkissä kisoissa jäin n tunnin Tomista eli olettaisin n 19h loppuaikaa. En tiedä, miten Team Noux keskenään taktikoi. Jos lähtevät yhdessä ja samaa vauhtia liikkeelle, ei tartte Juuson lähteä yksin testaamaan, miten juoksu kulkee reittiennätystä vasten. Edit: J. Lehtosen tuoreen FB-postauksen mukaan olisi kahlailupätkiä eli suht märkää reitillä ja kylmä oli tullut. Ei ehkä yhtä nopeassa kunnossa kuin 2019? Vuotta aiemmin eli 2018 oli turhankin kuuma keli mennessä. Nettisivuilla on 2020 reitti ja korkeusprofiili; en ole löytänyt karttaa, joka näyttäisi, miten hiihtostadionilta kuljetaan reitille; ehkä tuosta hotellin huoltorakennuksen takaa portaiden alkuun. Isossa kuvassa muutos ei paljoa heilauta, mutta taitaa tuo starttipaikan vaihto hiukan lisätä loppuaikaa. https://tracedetrail.com/en/trace/trace/131151
 4. Suht järkevältä vaikuttaa lähtöjen porrastus ja hajauttaminen. Juuson puolesta pohdin, onko tuo 55km lähtö liian myöhään. Jos keli on hyvä ja Juuso tähtää reittiennätykseen, ehtii melkein ns. illaksi kotiin. Perusmatkalaisten seuraavat ovat perillä pari tuntia myöhemmin keskellä yötä ja enemmän porukkaa alkaa tulla aamusta 08 jälkeeen (24h+). Jotenkin näin menisi mun arvion mukaan; Juuson 17,5h ennuste on täysin spekulatiivinen, mutta viikon takainen Reitti2000 FKT oli vakuuttavaa menoa. Perusmatka (suhteessa 55km): - 08 startti - 16 Juuso kääntöpaikalla (8h; Eskelinen 2019 8:13, Itkonen 8:20) - 17.30 joku seuraava kääntöpaikalla (9:30h; mun aika 2019 9:46) - 18km 55km eka startti; olisiko lähtöväli 5min? Tunnissa 12*50=600) - 19 Juuso Oulangassa (11h; Eskelinen 11:08; lienee just vika 50h 55km ryhmä ehtinyt alta pois?) - 20.30-21 joku seuraava perusmatkalta Oulangassa (1,5h-2h Juuson perässä) - 22.30 Juuso Basecamp (14:30; Eskelinen 14:43 - Juuso ohitellut ison joukon 55km häntää?) - 01.30 Juuso maalissa (17:30h; Eskelinen 18:04) - 03-04 seuraava perusmatkalta maalissa (19-20h) 55km kärkiaika olisi jotain 4:30-5h (22:30-23). Vuoden 2019 tulosten mukaan alle 7,5h ehti n 135. Yli 7,5h aikaa käytti yli 600 henkilöä. Osallistujia nyt 55km matkalla on arviolta 500, jos kaikki tällä hetkellä listalla olevat starttaavat. Suht paljon saisi Juuso siis ohitella, jos loppuaikatavoite olisi 17,5h eli 01.30 maalissa. Seuraavilla (perusmatkan aika 19-24h eli maalissa 03-08) ei ole samalla tavalla ohittelutarvetta). 83km (suhteessa perusmatka ja 55km): - 22 startti - 06 jälkeen kärki maalissa (8h+); ohittelevat yli 22h loppuajan perusmatkalaisia Mun tavoite olla aluksi maltilla liikkeellä, koska tärkeintä olisi jaksaa suht hyvällä fiiliksellä loppuun. Nuts300-valmistautumista ei palvele, jos lähtee Juuson vauhdin peesiin ja kanttaa jo kesken menomatkan.
 5. 5,5h kohdalla Noora keskeyttänyt. Satu jatkoi hyvällä vauhdilla läpi yön. Starttasiko kisa hiukan myöhässä? Kisakellon 12h täyttyi vasta muutamaa minuuttia klo 8 jälkeen. Toivottavasti kisakello on oikeassa ja silloin naisten 12h SE siirtyy Satu Lipiäiselle pienellä parannuksella. Edit: mulla ehkä olikin replay eikä live-näkymä, kun kelailin näkymiä aamuyöltä ja aamulta ennen kuin katsoin kisan loppua. Aikajana-sliderilla pikselin vaje on jo pari minuuttia.
 6. 5,5h kohdalla Noora keskeyttänyt. Satu jatkoi hyvällä vauhdilla läpi yön. Starttasiko kisa hiukan myöhässä? Kisakellon 12h täyttyi vasta muutamaa minuuttia klo 8 jälkeen. Toivottavasti kisakello on oikeassa ja silloin naisten 12h SE siirtyy Satu Lipiäiselle pienellä parannuksella.
 7. Honkalan alkuvauhdilla (2,5h kohdalla katsottuna) menisi miestenkin 12h SE rikki, mutta vasta hiukan yli viidesosa takana ajasta. Eikä Satukaan ole paljoa jäljessä.
 8. tmai

  NUTS 300 2021

  Kysyin. Järjestäjillä sama laite harkinnassa kuin LWC:llä, 5min välein pitäisi kestää 5vrk:tta. Lähinnä mietin, miten itse navigoi ja pitääkö vaihtaa Polarista johonkin muuhun merkkiin, jotta yhdellä pääsisi. Vantage 2 ehkä, odoteteen tuloksia kentältä, mitä akunkesto oikeasti on. Sadantonnin kartalla sentti on kilsa. Reitin pituus on silloin 3,26m. Mutkailee, joten koko reitti olisi karkeasti jotain 1,2m leveä ja 1m korkea käännetyn L-kirjaimen muotoinen kartta. Paloihin se menisi etappien mukaan, mutta aika isoja paloja ovat. Eikä toi sadantonnin kartta ole edes kovin hyvin luettavaa. Suurpiirteisesti sillä kyllä voi tähdätä tunturilta toiselle, mutta mitä teet jossain laajalla rinnealueella, jos arpoo, kumpaa polunhaaraa seuraisi. Olisi ainakin hyvä, jos järjestäjiltä tulisi kartta, niin ei tartte erikseen jokaisen sitä hoitaa. Vaikka reittiä seuraisi kellolla, kartta on silti kiva, kun tietää mitä on edessä.
 9. tmai

  NUTS 300 2021

  NUTS YPH Special Edition 160km tänä kesänä oli pääosin merkkaamaton, mutta juoksin sen reitin toista kertaa. En ole varma, olisinko enemmän ollut huolissani, jos ei olisi ollut tuttu jo. Nyt olin aika huoleton, että pysyn reitillä joten kuten, vaikka rannelaitteesta virta loppuisi. Kyllä väsyneenä olisi todennäköisesti silti mennyt pieleen lähempänä Yllästä, jossa polkujen ja urien määrä kasvaa Äkäsmyllyltä Äkäslompoloon päin. Muutama kohta oli käyty merkkaamassa. Erityisesti Ylläksen lisäkilsat keräävissä koukeroissa merkkaus oli hyvä varmistus. Muistin kyllä nuo parit X-risteykset, joissa käytiin kahdesti (= kaikki neljä suuntaa kuljetaan). Jos ei tietäisi reittiä, olisi ollut riskiä mennä simppelillä Polarin breadcrumb-seurannalla solmuun tuollaisessa kohdassa ja lähteä väärään suuntaan. Mulla tuli 160km aikana vain yksi noin minuutin pummi, kun juoksin yhden X-risteyksen läpi (arvaamalla) ja olisi pitänyt kääntyä. Turvaa rannelaitteesta kyllä sai ja rennommin voi juosta, vaikka joitain virhehälyytyksiäkin tuli. NUTS 300 -matkalle kannattaisi olla backup, ellei suoraan vaadita. Mulla se ehkä olisi Garmin Edge fillari-GPS. Kännykkäkin voisi olla varalla, mutta kun se on myös turvaväline, ei sen akkua voi tyhjentää navigoinnilla. Alue on niin iso, että aidosti suunnistuskelpoisena karttaa pitäisi olla pari neliömetriä, vaikka olisi vain käytävä reitin ympäriltä. Ei sujuisi sellaisella reitin esittelykartalla, mikä on normaalisti jaossa.
 10. 2020 edition done eli loput voit lukea blogista, jos kiinnostaa - suht pitkä juttu tuli kirjoitettua. Tuon Mammuttimarssina alkaneen kisan alkuvuosien historiaa löytyy paljon paremmin täältä juoksufoorumilta kuin PePon sivuilla, mistä @X-Calibermulle vinkkasi äsken FB:ssa.
 11. tmai

  NUTS 300 2021

  @vmaksi - Missasin tuon esittelyn ja sitten olikin jo pakko laittaa vapaa aika Synkän Syysunelman loppusäätöön, joten vasta nyt tuli tutkailtua tämä ketju. Kyllä tämä kisa heti harkintaan meni ja on edelleen. Kevyt vaellus kyllä kiinnostaa ja esim. Ruotsin Kungsleden rupesi kiinnostamaan Abiskossa käytäni - pikatrekkailla sitten joskus kun ei ole kisoja. Ajan osalta; laskin ensin äkkiseltään, että eikös tuon joku hilppaise kahteen vuorokauteen (48h), jos hiukan satamailisten voittoaikoihin laskee päälle. Mutta kyllä tuo sub 60h on paljon realistisempi tavoitetaso. Kun mietin, että ensin olisin juossut NUTS Karhunkierroksen (PB 21h) ja suoraan startannut NUTS YPH:lle (PB 19h ja tänä vuonna 20h), alkaa realismi palaamaan, että keskivauhdin on pakko pudota, koska en minkään noista jälkeen olisi juossut yhtään enempää. Olen monta kertaa löytänyt nopean etenemisen osalta oman rajan 12-16h jälkeen ja hitaammankin taivaltamisen raja alkaa tulla jalan edetessä 24h kohdilla vastaan, kun etureidet hyytyvät ja/tai jalkapohjat korkkaavat. Näin kävi Synkkikselläkin viime pe-la; 177km 25:40 ja tästä oli pääosa kovapohjaista metsäautotietä ja asvalttiakin tuli läpsyteltyä monta kymmentä kilsaa. Kirjoitin eilen blogiin Synkkä Syysunelma 150T -reissun stoorin. Synkkis on mulla yksi vertailupiste, mutta LWC olisi paljon parempi. Vähän vielä epävarmaa minulle, voiko suunnistuksen jättää GPS:n varaan vai pitääkö olla laadukasta karttaa matkassa. Ei ainakaan 2v vanhan Polar Vantage V:n akunkestolla pärjää tuota reissua, kun ei se kestänyt Synkkistäkään. Mahtaako GritX tai Vantage V2 selvittää 60h+ siivua lyhyillä tauoilla, vaikka akunkestoa luvattaisiin jopa 100h? Noita Polareita kun ei voi ladata lennossa eivätkä tue mitään pikalatausta huoltopisteellä power bankista. Tai olla toinen kello, jonka swappaa huoltopisteellä. Tai sit pitää ottaa toisen merkin laite käyttöön. Reitin seuranta on vain yksi sivuseikka suorituksessa. Toinen vuorokausi etenemistä ja sitten vielä puolikas kolmannesta on se juttu tässä, miten hyvin sen kestää. Kokemusta mulla on vain yhdestä pitkästä non-stopista multisportin puolelta, 2004 Endurance Quest, eikä sekään ollut kuin 3 vrk. Kolmantena päivänä mun vastuulla ollut suunnistus alkoi hajoamaan, kun unta oli vain parit 15min avaruushuopa-torkut sekä jossain huollossa tunti sekä vähän jotain siirtymä-automatkaa. EQ oli etappikisa 2005 ja tässäkin oli haasteita, vaikka sai 1-3h unet etappien välissä. Nuorena myös tuo valvominen oli helpompaa. Vuorokausi on ihan jees, mutta toisesta en tiedä. EQ:ssa lajit vaihtuivat monta kertaa, joten se helpotti rakkojen kanssa ja iskutusta jaloille tuli 400-500km kisassa suht vähän. Eniten mua jalat mietityttää tässä kisassa - juuri nyt nilkat turvoksissa ja jalkapohjat hellinä kirjoittaessa; kyllä tuon reitin navigoi vaikka kartan kanssa, kunhan sellaista on suht laadukkaana koko matkalta ja jos ei valvomatta yritä edetä.
 12. @vmaksi'n kanssa olen pohtinut että saisi tulla kunnon ikäluokkasarjoja, kun taso kovenee.
 13. Tossa kisarapsan teaserina miesten top 5:n aikojen kehitys graafina. Taso kisassa kovenee, kun ei tänne nyt ole vielä kärrätty kilsatolkulla soraa joka vuosi kuten Karhunkierroksella tapahtuu. Itse olen syypää kelin ohella, ettei 2019 paranneltu reittienkkaa. Aika selkeitä eroja ollut tai sitten on tultu rinta rinnan samalla ajalla maaliin. Nyt saatiin top 5 jokainen omalle tuntiluvulle (16, 17, 18, 19, 20). Tiukin kisa on ollut 2018, kun top5 mahtui reilun kahden tunnin sisään. Eskelinen joutui silloin keskeyttämään kisan johdosta toisen kierroksen alussa (jos oikein muistan).
 14. Tomi odotetusti lähti lujaa alussa ja kesti hienosti menoa. Tunnustelin toisen kierroksen alussa kiristää hiukan vauhtia (= siis pyrkiä juoksemaan edes vähän sinnepäin kuin ekalla kiekalla), mutta ero ei juuri huvennut Herajoen ylitykseen mennessä. Keskityin etenemiseen omalla vauhdilla maaliin. Ero Tomiin siten kasvoi, kun kävelin vähän helpompaakin välillä ja alamäissä en riskeerannut epävarmoilla jaloilla. Viime vuonna eli 2019 oli ihan kamalaa raahustamista viimeiset 40km. Ei se nytkään hilpeää menoa enää ollut, mutta matka eteni sentään ja aika oli n 55min parempi (osin kelin ansiota). GPS-seurannassa näkyy hauskaa kissa-hiiri-leikkiä Itkosen 2018 reittienkan palleron kanssa - vasta tuossa loppunousun alkessa arvelin, että ehdin sen alle sentään. Kisaraportti vielä kirjoittamatta, mutta vähän lisää tunnelmia tulee perästä.
 15. Vähän hidas reagointi. Reitti2000:n menin Lidlin Sweet Corner -marmeladeilla. Ne ovat ilmeisesti joulunajan (?) sesonkituote, ei pysyvästi valikoimassa. Testasin ensin yhdellä laatikolla ja kun vaikutti uppoavan omaan vatsaan, ostin lisää. Luokkaa kymmenen 500g laatikkoa haalin kevään aikana, osa oli -30 % alennuksesta ja vikat on vielä kaapissa. Vähän kärsivät säilytyksessä (arvelen lämpötilaa syyksi, helteillä nousi sisällä yli 25 asteen). Löytyy toki myös Vihreitä kuulia, joita ostin MatSmartin tai Fiksuruoka.fin poistosta. Arvelen, että Pehmeä Herkkumarmeladi 250g (esim Puuilossa 1,99 EUR) on samaa kamaa kuin nuo Lidlin brändillä myytävät marmeladit. Näyttävät ihan samanlaisilta, mutten ole rinnakkain päässyt vertaamaan. Syötteellä heinäkuulla ostin noita pussin ja vaikuttivat ihan samoilta maultaan ja suutuntumaltaan. Jos olisin sponsoroitu urheilija, saattaisin napsia näkyvästi jotain tiettyä brändituotetta, mutta nyt mennään niillä energioilla, mitä kaapista löytyy. Käytän kyllä "aitoja" urheiluun tarkoitettuja energiatuotteita, esim. juoksin viime vuoden Ylläs-Pallaksella pääosin turvautuen PowerBar-brändin geelikarkkeihin. Tänä vuonna oli sekä Lidlin marmeladeja että geelikarkkeja ja muutama geelikin matkassa. Heikompi tulos tänä vuonna johtui enemmän kisa-asetelmasta ja juoksutaktiikasta kuin energiavalinnasta. Katsotaan, mitä Vaaroille lähtee matkaan, todennäköisesti joku mix marmeladia ja geelikarkkeja. Siellä ei ole järjestäjän huoltoa kuin toiselle kierrokselle startatessa, joten on oltava hyvin omavarainen per kierros. Tossa kesäkirmaisu-jutun lopussa on vähän lisää asiasta ja pari kuvaa testatuista tuotteista: https://tuomas.maisala.net/home/nuts-kesäkirmaisu-85km
 16. Helpompaa tuota on seurata kuin jotain Nuuksio Classic Ultraa, kun se on omatakeinen yhdistely erilaistsa pätkistä. Sen reitin varrella menee muita polkuja ristiin rastiin ja gps-jälkeä sai omatoimilenkillä vahdata aika tarkasti, vaikka onkin varsin tuttu reitti. Vaikka varsin selkeä tuo on, reitti kellossa on silti mielestäni paikallaan. Mitä väsyneempi on, sitä helpommin unohtaa tutunkin reitin, vaikka uskoo muistavansa. Aamuyöstä pitää olla hereillä, missä on vedetty joitain lisälenkkejä matkan pidentämiseksi. Esim Kotamajalta alkava Kukastunturin lisälenkin paluu. Lopussa nousu Ylläkselle menee kivikossa, ei siinä rinteessä mitään polkua ollut - se on tietenkin helppo, jos ei tartte välittää linjasta ja riittää, että päätyy vain huipulle.
 17. Tämän hetken (siis pari päivää sitten julkaistu info) tiedoilla perusmatkan kisa toteutuisi, mutta reittiä ei merkitä eli sen seuraaminen tapahtuu joko gps-jälkeä seuraten tai suunnistamalla. Ensimmäisenä on tästä mennyt viesti kisaan jo ilmoittautuneille ja siinä kysyttiin, haluaako osallistua tähän 'special editioniin'. 17.6. klo 18 aukeaa webin mukaan avoin ilmoittautuminen. Tietoa pitää hiukan kaivaa, koska NUTSin kaikissa kanavissa/sivuilla tuota ei mielestäni ole. https://nutsyllaspallas.com/fi/ajankohtaista/nuts-yllas-pallas-160-km-special-edition/ Oletan, että vaativa matka ja poikkeusjärjestelyt karsivat sen verran, että kaikki halukkaat pääsevät juoksemaan. Olen menossa ja jos ei kuitenkaan sitten olisi kisaa, niin ainakin omatoimiretkeilemään kerralla tai vaikka pätkissä tuo matka.
 18. Elinan puhelin oli äänettömällä eikä GPS-reitin seuranta ollut päällä, joten kuulemma paineli vain eteenpäin musaa kuunnellen. Tuolla pätkällä on samanlaisia merkkejä puissa, mutta ei taida olla niitä metallisia etäisyyskylttejä. Keskellä yötä väsyneenä on helppo tehdä virheitä, jotka päivänvalossa tuntuvat melko käsittämättömiltä. Vaikka tuli keskeytys, yli 150km sai Elina kasaan. Märkää on ollut päivitysten perusteella ja rakkoja tuli monelle jalkoihin. Ei ollut helppo keli eikä varsinkaan perusmatkalle. Mäkin sain pienet rakot jalkapohjiin lauantain 85km omatoimipuolikkaalla Nuuksiossa, koska tossut eivät pahimpia lätäköitä kiertäenkään kuivana pysyneet.
 19. Kymmenen henkilöä lähti omatoimisesti perusmatkalle tänään klo 14. GPS-seuranta heillä pystyssä: http://www.tulospalvelu.fi/gps/2020nutskk/ Mä otan omatoimisen puolikkaan Nuuksiossa huomenna eli 83km, joku sopiva alkuverralenkki 13km ja päälle Nuuksio Classic ultra 70km - jos tuntuu, että jalat jaksavat. Tuota on helppo lyhentää. Voipi olla, ettei merkkaamattomalla reitillä ja paikoin varsin teknisellä polulla kulje 6min/km keskivauhtia, vaikka noin yleisesti tuntuu ihan hyvältä jaloissa. Kevyt viikko ollut ihan tarkoituksella. Viikko ehtii kulua viime la Reitti 2000 110km juoksusta.
 20. Kun kevään pääkisa eli NUTS Karhunkierros peruuntui, katsoin heti, mikä on Suomi-juoksun tila, mutta sekin oli ymmärrettävistä syistä peruttu. Ovat olleet niin lähekkäin, ettei molempia ole kannattanut yrittää juosta. Lisäsin nyt tuloslistalle omani (10:10:29). Satasen väliaika oli 9:14 paikkeilla GPS-jäljen mukaan. Matkassa on kymppi bonusta, koska reitiksi valikoitui pk-seudun kuntien yhteinen Reitti2000-ulkoilureitti. Tämän hetken Fastest Known Timen kirjautin sille reitille tuonne amerikkalaisen firman ylläpitämään palveluun, jonne on ilmestynyt korona-aikaan paljon suorituksia eri maista. Eskelinen ja Karppinen ennättivät ensimmäisen tuon juoksemaan ja kirjaamaan, mutta ajatus oli minulla ollut jo pitkään. Varusteet, energiat ja lyhyt kuvaus tuossa: https://tuomas.maisala.net/home/reitti2000-juosten-fkt
 21. Mietin itse samaa, tuo tiepätkä oli tylsä ja liikenteen takia jopa piti varoa ja juosta ihan tien reunassa. Tämä kulkuyhteys ei ole kovin vanha vielä. Kymmenisen vuotta enintään? Pieniä linjauksien korjauksia reitille on tehty, esim. Salmea juuri ennen ja jälkeen. Yleisesti mielestäni hyvin vähällä huomiolla tuo koko reitti on ollut ottaen huomioon, että se sai oman yhtenäisen merkinnän koko reitin läpi ja nimeämisen ja erityispainatuksen ulkoilukarttoihin. Kenties nyt 22.9.2020 voisi 20v kohdalla olla aika jakaa reitti kahtia tai päivittää versio 2020:een johtaen se kävelyversio enemmän pienempiä polkuja pitkin. Monta pätkää voisi erottaa reitti2000:n nykymuotoisessa pyöräversiossa ja sitten uuden reitti2020:n "polkujuoksuversiossa" toisistaan.
 22. Nostetaanpa tämä ketju, kun nyt on saatu useampikin juoksusuoritus tälle reitille toukokuussa. Toteutin vihdoin tuon reitin kierron jalan, joka on ajatuksena elänyt vuodesta 2003, jolloin lokakuun rapakelillä tuli tuo kierrettyä pyörä-juoksu-pyörä -tyylillä Team Duron kimppatreeninä. Koronakevään kisapuutteessa pelin avasivat Tony Karppinen ja Jaakko Eskelinen ja juoksivat tuo kimpassa 23.5.- taisi olla Jaakolle aika kevyt lenkki. Tekivät myös ison työn reittitiedoston korjailun osalta ja listasivat reitin myös FKT-palveluun: https://fastestknowntime.com/route/reitti-2000-finland Oma eilinen unsupported-juoksu tuossa kuvattuna: https://tuomas.maisala.net/home/reitti2000-juosten-fkt Sub 10h varmasti vielä nähdään. Vaikka olikin onnistunut, ei tuo oma veto ihan optimaalinen ollut, tuli muutama navigaatiomutka ja vesipisteen haku Pirttimäessä vie hetken. Kun 10h karkasi, ei tullut vedettyä mitään loppukiriä. @Seppo - mitkä fiilikset? @M.BoneS - voisiko tämän laskea suorituksena Suomi100km juoksun puolesta?
 23. Jonkka pitää pidempää taukoa? 20min edelliseltä lapiltä. Käveli, kun käväisin radalla kannustamassa. Edit: nyt tuli väliaika. Meni sillä kierroksella ohi omasta tuloksestani viime vuodelta. Jarin viime vuoden tulos 226km on kaukana takana hänellä ja hyvin etenee edelleen.
 24. Vahvalta näytti Jarin meno, Instagramiin tarinaan meni pieni videopätkänäyte äsken. Siirtyminen kärkeen nostaa fiilistä varmasti, mutta onhan tuossa 2,5h vielä juostavaksi. Kova tulos tulee joka tapauksessa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy