Jump to content
Juoksufoorumi.fitmai

Jäsenet
 • Content Count

  32
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

233 Excellent

Contact Methods

 • Website URL
  https://tuomas.maisala.net

Converted

 • Coopperi
  3710
 • 10km
  35:15
 • Puolimaraton
  1:18
 • Maraton
  2:50
 • Tavoite
  UTTF

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Helpompaa tuota on seurata kuin jotain Nuuksio Classic Ultraa, kun se on omatakeinen yhdistely erilaistsa pätkistä. Sen reitin varrella menee muita polkuja ristiin rastiin ja gps-jälkeä sai omatoimilenkillä vahdata aika tarkasti, vaikka onkin varsin tuttu reitti. Vaikka varsin selkeä tuo on, reitti kellossa on silti mielestäni paikallaan. Mitä väsyneempi on, sitä helpommin unohtaa tutunkin reitin, vaikka uskoo muistavansa. Aamuyöstä pitää olla hereillä, missä on vedetty joitain lisälenkkejä matkan pidentämiseksi. Esim Kotamajalta alkava Kukastunturin lisälenkin paluu. Lopussa nousu Ylläkselle menee kivikossa, ei siinä rinteessä mitään polkua ollut - se on tietenkin helppo, jos ei tartte välittää linjasta ja riittää, että päätyy vain huipulle.
 2. Tämän hetken (siis pari päivää sitten julkaistu info) tiedoilla perusmatkan kisa toteutuisi, mutta reittiä ei merkitä eli sen seuraaminen tapahtuu joko gps-jälkeä seuraten tai suunnistamalla. Ensimmäisenä on tästä mennyt viesti kisaan jo ilmoittautuneille ja siinä kysyttiin, haluaako osallistua tähän 'special editioniin'. 17.6. klo 18 aukeaa webin mukaan avoin ilmoittautuminen. Tietoa pitää hiukan kaivaa, koska NUTSin kaikissa kanavissa/sivuilla tuota ei mielestäni ole. https://nutsyllaspallas.com/fi/ajankohtaista/nuts-yllas-pallas-160-km-special-edition/ Oletan, että vaativa matka ja poikkeusjärjestelyt karsivat sen verran, että kaikki halukkaat pääsevät juoksemaan. Olen menossa ja jos ei kuitenkaan sitten olisi kisaa, niin ainakin omatoimiretkeilemään kerralla tai vaikka pätkissä tuo matka.
 3. Elinan puhelin oli äänettömällä eikä GPS-reitin seuranta ollut päällä, joten kuulemma paineli vain eteenpäin musaa kuunnellen. Tuolla pätkällä on samanlaisia merkkejä puissa, mutta ei taida olla niitä metallisia etäisyyskylttejä. Keskellä yötä väsyneenä on helppo tehdä virheitä, jotka päivänvalossa tuntuvat melko käsittämättömiltä. Vaikka tuli keskeytys, yli 150km sai Elina kasaan. Märkää on ollut päivitysten perusteella ja rakkoja tuli monelle jalkoihin. Ei ollut helppo keli eikä varsinkaan perusmatkalle. Mäkin sain pienet rakot jalkapohjiin lauantain 85km omatoimipuolikkaalla Nuuksiossa, koska tossut eivät pahimpia lätäköitä kiertäenkään kuivana pysyneet.
 4. Kymmenen henkilöä lähti omatoimisesti perusmatkalle tänään klo 14. GPS-seuranta heillä pystyssä: http://www.tulospalvelu.fi/gps/2020nutskk/ Mä otan omatoimisen puolikkaan Nuuksiossa huomenna eli 83km, joku sopiva alkuverralenkki 13km ja päälle Nuuksio Classic ultra 70km - jos tuntuu, että jalat jaksavat. Tuota on helppo lyhentää. Voipi olla, ettei merkkaamattomalla reitillä ja paikoin varsin teknisellä polulla kulje 6min/km keskivauhtia, vaikka noin yleisesti tuntuu ihan hyvältä jaloissa. Kevyt viikko ollut ihan tarkoituksella. Viikko ehtii kulua viime la Reitti 2000 110km juoksusta.
 5. Kun kevään pääkisa eli NUTS Karhunkierros peruuntui, katsoin heti, mikä on Suomi-juoksun tila, mutta sekin oli ymmärrettävistä syistä peruttu. Ovat olleet niin lähekkäin, ettei molempia ole kannattanut yrittää juosta. Lisäsin nyt tuloslistalle omani (10:10:29). Satasen väliaika oli 9:14 paikkeilla GPS-jäljen mukaan. Matkassa on kymppi bonusta, koska reitiksi valikoitui pk-seudun kuntien yhteinen Reitti2000-ulkoilureitti. Tämän hetken Fastest Known Timen kirjautin sille reitille tuonne amerikkalaisen firman ylläpitämään palveluun, jonne on ilmestynyt korona-aikaan paljon suorituksia eri maista. Eskelinen ja Karppinen ennättivät ensimmäisen tuon juoksemaan ja kirjaamaan, mutta ajatus oli minulla ollut jo pitkään. Varusteet, energiat ja lyhyt kuvaus tuossa: https://tuomas.maisala.net/home/reitti2000-juosten-fkt
 6. Mietin itse samaa, tuo tiepätkä oli tylsä ja liikenteen takia jopa piti varoa ja juosta ihan tien reunassa. Tämä kulkuyhteys ei ole kovin vanha vielä. Kymmenisen vuotta enintään? Pieniä linjauksien korjauksia reitille on tehty, esim. Salmea juuri ennen ja jälkeen. Yleisesti mielestäni hyvin vähällä huomiolla tuo koko reitti on ollut ottaen huomioon, että se sai oman yhtenäisen merkinnän koko reitin läpi ja nimeämisen ja erityispainatuksen ulkoilukarttoihin. Kenties nyt 22.9.2020 voisi 20v kohdalla olla aika jakaa reitti kahtia tai päivittää versio 2020:een johtaen se kävelyversio enemmän pienempiä polkuja pitkin. Monta pätkää voisi erottaa reitti2000:n nykymuotoisessa pyöräversiossa ja sitten uuden reitti2020:n "polkujuoksuversiossa" toisistaan.
 7. Nostetaanpa tämä ketju, kun nyt on saatu useampikin juoksusuoritus tälle reitille toukokuussa. Toteutin vihdoin tuon reitin kierron jalan, joka on ajatuksena elänyt vuodesta 2003, jolloin lokakuun rapakelillä tuli tuo kierrettyä pyörä-juoksu-pyörä -tyylillä Team Duron kimppatreeninä. Koronakevään kisapuutteessa pelin avasivat Tony Karppinen ja Jaakko Eskelinen ja juoksivat tuo kimpassa 23.5.- taisi olla Jaakolle aika kevyt lenkki. Tekivät myös ison työn reittitiedoston korjailun osalta ja listasivat reitin myös FKT-palveluun: https://fastestknowntime.com/route/reitti-2000-finland Oma eilinen unsupported-juoksu tuossa kuvattuna: https://tuomas.maisala.net/home/reitti2000-juosten-fkt Sub 10h varmasti vielä nähdään. Vaikka olikin onnistunut, ei tuo oma veto ihan optimaalinen ollut, tuli muutama navigaatiomutka ja vesipisteen haku Pirttimäessä vie hetken. Kun 10h karkasi, ei tullut vedettyä mitään loppukiriä. @Seppo - mitkä fiilikset? @M.BoneS - voisiko tämän laskea suorituksena Suomi100km juoksun puolesta?
 8. Jonkka pitää pidempää taukoa? 20min edelliseltä lapiltä. Käveli, kun käväisin radalla kannustamassa. Edit: nyt tuli väliaika. Meni sillä kierroksella ohi omasta tuloksestani viime vuodelta. Jarin viime vuoden tulos 226km on kaukana takana hänellä ja hyvin etenee edelleen.
 9. Vahvalta näytti Jarin meno, Instagramiin tarinaan meni pieni videopätkänäyte äsken. Siirtyminen kärkeen nostaa fiilistä varmasti, mutta onhan tuossa 2,5h vielä juostavaksi. Kova tulos tulee joka tapauksessa.
 10. Eskelinen näyttää lopettaneen, kun ei moneen tuntiin päivityksiä, samoin Tomi Ronkainen. Yli 6,5h jäljellä. Juuri nyt kolmen kärki kierroksen sisällä. Webb ja Jonkka jonkin verran perässä samalla kierrosluvulla. Naisia neljä top10:ssä.
 11. Hyvältä meno noin yleisesti näyttää tästä radan vierestä seurattuna, toki kävelijöitä jo paljon. Tutuista ainakin Eskelinen ja Soikkeli etenevät kevyesti kuten tässä vaiheessa kuuluukin. Tänä vuonna olen yleisön puolella Trans Gran Canarian kisan takia eli polkemassa spinning-pyörällä omaa iltatreeniä.
 12. Jonottelu sai ainakin omilta reissukavereiltani (55km ja 83km) kritiikkiä, vaikka enemmän retkeilijöitä ovat kuin tosissaan kisaavia. Kokivat vain, että on ahnehdittu liikaa porukkaa mukaan. Jättävät nyt väliin. Noilta ruuhkilta välttyy kyllä kokonaan olemalla nopea perusmatkalla. Taisin keväällä yhden ihmisen (Lepistö) ohittaa koko 83km paluumatkan aikana eikä kukaan tullut ohikaan. Hyvin sai keskittyä omiin ajatuksiin 😉 14:00 lähtö tarkoittaa itselleni mahdollisella tavoitteella (20h) ajalla 10.00 maalissa. Nyt ilmeisesti 34km:n kuuman kärjen juoksijoita ehtii klo 7 startista satakunta ohi. Eskelinen saa edelleen juosta ihan rauhassa. Edit: ei ehkä ihan sataa, mutta ainakin kärkipään juoksijat. 21h ajalla jo selvästi enemmän.
 13. On täysin mahdollista. Uskon täysin, että hiipumisen keskeinen syy oli nuo muutamat liian pitkät vierailut 'keltaisilla' sykkeillä ja maltin puute näissä kohdissa kisaa. Kisan aikana oli kuitenkin tunne, että energia jää vatsaan ja pohdin, vaikuttaisiko kylmä neste tähän tai alamäkien rynkytys. Toisaalta loppukisassa ei kyllä rynkytystä ollut, kun meno oli kävelyä. Vielä on varsin rajallinen määrä kokemusta näin pitkistä suorituksista. NUTS Karhunkierroksella ja Hetta-Ylläksellä oli parempi sykekontrolli ja siellä ei ollut vastaavanlaista ongelmaa. Toisaalta yksi vertailupiste on 2014 täyden matkan triathlon, jossa energia upposi paremmin lähes loppuun saakka kovemmilla keskisykkeillä. Täytyy vielä katsoa sykekäyriä eri kisojen välillä. Mutta suositukseni itselleni ja muille on vetää ultraa tasaisemmalla suorituksella ja tasaisemmalla sykekäyrällä.
 14. Typoja korjailtu, täydennetty versio: https://tuomas.maisala.net/home/vaarojen-maraton-perusmatka-130km-2019 Kiitokset! Oman pohjan olen rakentanut suht vähille juoksukilsoille omalle monipuoliselle kestävyysurheilun taustalle. Erityiskiitoksen edelleen saa @vmaksi, joka on jakanut tällä foorumilla reilusti harjoituksiaan ja miten on yrittänyt juosta vauhdikkaasti 'käsijarru päällä' eli nostamatta sykkeitä. Tässä lamppu syttyi ja poimin tuon idean, kun siirsin treenin tähtäimen 2v sitten polku-ultrille. Suhteessa vanhaan triathlon-peruiseen VK-pisteen kehittämiseen (päätreenit TV kova ja intervallit) kasvatin helpon PK-juoksun roolia tehden treenejä, jotka eivät 'tunnu oikein miltään'. Uskon, että ne kuitenkin toimivat ja kulki ratakymppikin ihan mukavasti 35:58 1,5 vk ennen Vaaroja, vaikken käytännössä ole juossut TV kovia enkä pahemmin intervalleja.
 15. Ekat kommentit. Olin ensimmäistä kertaa tällä polkujuoksukisojen kotimaisella klassikolla mukana, vaikka mielessä ollut monta kertaa. Riittävän onnistunut suoritus eli voitto ja samalla #uttf finisher-liivi kuitattu cupin ykkössijalla ja myös Suomi-neito plakaatti on matkalla kotiin. Nyt vaan joutuu tosissaan miettimään, onko hyvää syytä palata. Ehkä aika kultaa vähän muistoa. Oli varmasti rankin polkukisa tähän mennessä tämä #vaarojenmaraton perusmatka. Paikoin oli 5cm loskaa maassa, lähinnä haittasi, ettei näe sen alle juuria ja lehtiä ja jyrkät alamäet meni peppumäeksi monta kertaa. Jalassa oli VJ MAXxit, Icebug Animat oli nastallisena varalla (vanhat tossut, ei enää saa, säästäen käytän). Pimeyttä torjuin Ylläksen kisan palkintolampulla (Lupine Pico) isolla akulla. Painoa 100+300=400g, mutta musta kunnon valo oli sen arvoinen. Muutoin aika normikamat, mitä talvisella lenkillä ois. Tavoite oli aloittaa maltilla, mikä osin onnistui. Ekassa u-mutkassa Eetu ilmeisesti oli painanut ekana suoraan määrätietoisesti. Kun tulin jossain sijoilla 5.-7. ohjaajat olivat epävarmoja, mihin piti ohjata (samaan paikkaan tullaan takas lenkin lopulla). Menin itsekin vähän matkaa väärää. Polar Vantage kyllä huuteli wrong direction ja himmailin, mutta muita jatkoi samaan sunntaan ja menin perässä, laumaeläin. Tommi Yli-Maunula, Eetu ja joitain muita tulikin sitten kohta vastaan, puhelimella oli ohjattu palaamaan. Tästä tuli turha rynniminen takaisin kohti keulaa ja sykkeet käväisi 'punaisella' eli mulla 160. Ei järkeä. Eetu paineli lujaa ohi, about maratonin kisavauhtia. Etenin sitten pitkän pätkän omaa vauhtia, mutta sykkeet edelleen huiteli vähän korkealla (145+/-5). Herajoen kahlasin, kiviä pitkin olisi ehkä voinut astella jostain, mutta kengät oli märät jo muutenkin. Eroa Eetuun oli n 10min. Eteläpään lenkillä siirryin viidenneltä sijalta toiseksi. Hetki mentiin yhdessä mun hyvällä valolla. Ekan lenkin puoliväli oli n 4:05 (kaikilla vähän eri matka alkuhässäkän takia). Mäet ja ohittelufiilis hiukan sotkivat hyvää malttia, vauhti karkasi ja sykkeet oli jonkin aikaa 150+/-5. Liian kovaa. Arvelin ekan kierroksen ajaksi tulevan jopa 8:20-8:30 (tavoite 9h). Kiviniemessä eroa Eetuun n 10min, täytin vain vettä pulloihin ja jatkoin. Sain tasattua vauhtia, mutta edelleen länsipuolen vaarat ml. Ryläys veti sykettä ylös (140+/-5). Edelleen siis liikaa 'keltaisella', vahinkoa oli aiemmin tehty jo, joten riskillä eteenpäin. Ryläykselle saakka seurasin Eetun jälkiä. Niistä näki, että ei enää yhtä lennokasta menoa hänelläkään ole ollut, kävelyä paljon mäissä ja itsekin koitin ne kävellä. Ryläyksellä jäljet katosivat. Piiponniemen (tjsp) vesipisteellä arveli, että olen ekana, mitä kummastelin. Sekoilleet ohjaajat siinä ahon kulmalla myös sanoivat, että olen johdossa. Kolin kierron poluilla oli puhdas lumi. Puolivälin huoltoon n 8:31. Täällä sain varman vahvistuksen Eetun keskeytyksestä. Hiukan laiska huolto. Söin marmeladia ja otin laatikosta 7 pussia geelikarkkeja, vaikka ne vähän jo tökkivät, 250ml lötkön geeliä ja vaihdoin lamppuun pienemmän akun. Pulloihin Dexalia pohjalle ja vettä täyteen. En mitannut ja tuli turhan vahvaa. Uusi kierros eteni alkuun ihan ok. Sykkeet 'vihreällä', mutta energia ei uponnut enää yhtään normaalisti. Kummassakin pullossa oli vahvahkoa urheilujuomaa, joten söin lunta avuksi. Arvelen, että juomapisteiden kylmä vesi ja mäkien röykytys yhdessä tuotti pahenevan ongelman. Herajoen jälkeen meno alkoi hyytyä. Eteläpään lenkki oli lähinnä kävelyä, paikoin juoksin. Söin ainoan Snickersin. Lähinnä siirryin moodiin 'maaliin saakka kävellen'. Kilsat etenivät todella hitaasti. Otin purosta vettä ja suolatabletin, mutta ei se vatsaan auttanut. Kiviniemessä tuli maratonin juoksijat kevyellä askeleella. En edes tiellä loivaan ylämäkeen jaksanut juosta. Etureidet alkoivat olla aika soosia. Loppu oli lähinnä raahustamista, ryhti romahti. Odotin jonkun tulevan takaa ohi paremmalla vauhdinjaolla, mutta olivat jokainen lyhyemmän matkan menijöitä. Väsyneillä jaloilla kaaduin pari kertaa lisää ja vasen nilkkakin taittui pari kertaa. Juoksua tuli enää helpoilla tasaisilla ja loivissa alamäissä. Geelikarkkeja mutustin pakolla pari kerrallaan isolla vesimäärällä. Kusitaukoja tuli vaan monta. Sykkeet tasaisesti sinisellä (125+/-5). Eivät nousseet edes loppunousussa, vaikka yritin siinä tsempata vähän vauhtia. Maalissa kehuttiin hyvävoimaiseksi, mutta olin jaksamiseltani aika lopussa, naama ihan kalpea, sormet turvoksissa ja näkökenttä oli reunoilta sumea (putsasin lasejakin, mutta ei niissä vikaa ollut). Ajatus sentään pelasi ja pysyin pystyssä. Kotiinviemiset neitoplakaatin ohella: - ultralla pitäisi mennä sykkeet vihreällä koko ajan, jos haluaa suht hyvävoimaisena maaliin - etureisiä pitäisi varmaan rääkätä jättärillä tai muissa jyrkissä mäissä paljon enemmän, jos Kolilla aikoo juosta kovempaa - erilaista energiaa matkaan, vaikka olisikin löytynyt hyvin toimiva; en tiedä, olisiko auttanut, mutta samojen geelikarkkien syönti oli ihan tuskaa, kun edelliset tökkivät vatsassa Siirrän tämän vähän täydennettynä oman blogin puolelle (tuomas.maisala.net), jahka ehdin katsomaan väliaikoja, keräilemään vähän kuvia ja purkamaan Polarista hiukan statistiikkaa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy