Jump to content
Juoksufoorumi.fi


sunshine

Jäsenet
 • Content Count

  454
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

14 Good

About sunshine

 • Syntymäpäivä August 29

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

885 profile views
 1. sunshine

  Joroisilla

  Kiitos!! Mulla olis jo ens keväälle puolimatka haaveissa.. ilman tavoitteita.. ihan vaan retkeilyfiiliksellä :D Aika paljon mietityttää ja eniten pelottaa se pitkä pyöräily.. muuten uskon, että selviäisin.
 2. sunshine

  Joroisilla

  Ensimmäinen triathlonin pikamatka takana. Siitä lyhyesti... Vähän yli viikkoa ennen kisoja onnistuin saamaan pohkeet ja takareidet täysin jumiin, jonka takia viimeiset viikot vietin lähinnä uinnin merkeissä. Parhaalla viikolla tulikin yhteensä 8km uintia. Lisäksi kisoja edeltävänä päivänä sain kovan päänsäryn, jonka takia edellisenä yönä en nukkunut yhtään. Ei ihan paras mahdollinen valmistauminen ja matkaan lähdinkin sillä fiiliksellä, että käydään nyt pieni iltalenkki heittämässä. En jaksanut edes jännittää, kun tavoitteena oli vain maaliviivan ylitys. Uinnin aloitin ihan liian kovaa ja puolenvälin jälkeen haukoinkin happea jo siihen tyyliin, että pian hukun. Loppumatka oli ihan tuskaa ja tuntui tosi pitkältä. Miten 400m voikaan tuntua niin pitkältä!? Ei se uinti huonosti mennyt, mutta tiedän että nopeampaakin pääsisin, jos malttaisin aloittaa rauhassa. Harmi, kun noita aloituksia ei juurikaan voi harjoitella, muuta kun kisoissa. Pyöräilyssä päädyin aika nopeasti omanvauhtiseen ryhmään, jonka mukana sitten ajeltiin melkein koko matka. Välillä yritin ohi, mutta hetken päästä ryhmä taas porhalsi ohi.. eli tyydyin heidän vauhtiinsa. Pyöräily sujuikin omasta mielestäni parhaiten.. ottaen huomioon, että lajeista juuri pyöräily tuottaa minulle yleensä eniten hankaluuksia. Juoksu alkoi ihan hyvin, mutta viimeisellä kilometrillä voimat loppuivat ja vauhti hidastui huimasti ja maalisuoralla ei irronnut enää edes pientä spurttia. Kovempaa olisi 5km mielestäni pitänyt painella. Loppuaika 1:27:03. Maalissa ihan hyvä fiilis, vaikka loppuaikaan en ollutkaan ihan täysin tyytyväinen. Jäi ainakin parannettavaa ensi kerralle. Pikamatka ei ehkä oikein ole mun laji.. en yhtään tykkää paahtaa täysillä. Mieluummin pidemmän matkan ja vähän iisimmin. Kokonaisuudessa jäi kuitenkin ihan hyvä fiilis. Lauantaina kannustettiin ääni käheänä seurakavereita, rentouduttiin ja haaveiltiin omasta puolimatkasta joskus hamassa tulevaisuudessa. Kolmen viikon päästä ensimmäinen perusmatka, joka tällä hetkellä tuntuu ihan maratonilta.. mutta ehkä siitä jotenkin selvitään.. hitaasti, mutta varmasti
 3. Joroisille en laittanut mitään tavoitteita. Edellisillä viikoilla sain pohkeet/takareidet täysin jumiin ja jouduin aika paljon huilaamaan ja lisäksi edellisenä päivänä kova päänsärky, jonka takia en nukkunut edeltävänä yönä ollenkaan. Matkaan lähdin sitten sillä asenteella, että käydään pieni iltalenkki heittämässä :D Uinnin aloitin ihan liian kovaa ja lopussa meinas happi loppua ja jouduin hidastamaan reilusti.. matka tuntui tosi paljon pidemmältä kuin olikaan. Pyöräilyssä löysin hyvänvauhtisen ryhmän, jonka mukana matka sujui hyvin.. pyöräilyaika oli ehkä ainut, johon olin tyytyväinen (pyöräily yleensä on mulle vaikein laji). Juoksu meni alussa ihan hyvin, mutta lopussa loppui voimat ihan täysin ja taas jouduin hidastamaan.. kovempaa pitäis 5km juosta. Loppuaika 1:27. Ekat kisat, joista jäi ihan hyvä fiilis, vaikka aikaan en ihan tyytyväinen ollutkaan. Jostain se on aloitettava!! :) Kolmen viikon päästä sitten ensimmäinen perusmatka.
 4. Kiitos.. ja tsempit sullekin Joroisten puolikkaalle!! IEnsimmäinen pikamatka edessä Joroisilla ja jännittää tosi paljon.. mutta aion ottaa tän kesän ekat kisat ihan rennosti.. ehtii sitä toivottavasti myöhemmin parannella aikoja :D
 5. Olen pitkään ollut pois täältä foorumilta. Noin 5 vuotta sitten juoksujani alkoi häiritsemään juoksijanpolvi, joten vähitellen juoksut jäivät vähemmälle ja tilalle tuli jalkapallo. Jalkapalloa pelailin viitisen vuotta, kunnes viime kesänä loukkasin futispelissä jalkani ja eturistiside repeytyi osittain. Jalkapalloa en pysty enää pelaamaan ilman leikkausta. Tilalle tuli viime syksynä triathlon. En tiedä, miten triathlonkärpänen pääsi puraisemaan, koska olen aina inhonnut uimista ja erityisesti kylmää vettä ja pyöräilyä en ole ajatellut edes urheiluna. Pyörä on ollut vain väline liikkua paikasta toiseen, ei muuta. Viime syksynä olin katsomassa yhtä triathlon-kisaa.. ja siitä se lähti!! Ostin cyclocross pyörän ja aloitin käymään uimahallilla 1-2 kertaa viikossa. Vaparin harjottelun aloitin täysin nollasta. Osasin uida mummouintia, sammakkoa.. miksi ikinä sitä kutsutaankaan!? :D Kunto oli aika nollassa, koska olin joutunut olemaan monta kuukautta polven loukkaamisen takia liikkumatta. Talven aikana keskityin lähinnä uimiseen ja siinä riittikin tekemistä. Samalla kävin fysioterapiassa ja kuntoutin polveani. Päätin kokeilla kuntouttaa sen ilman leikkausta vahvistamalla ympäröiviä lihaksia tukemaan polvea. Tunnen joka hetki, että polvessa on jotain rikki ja polvea pitää välillä vähän varoa, mutta suuria kipuja ei ole. Voi olla, että joskus tulevaisuudessa leikkaus on edessä, mutta nyt haluan nauttia triathlonkesästä täysin siemauksin. Juoksun kanssa olen ottanut varovasti. Taustalla jo kauan kummitellut rasitusvamma harmittaa ja olen pitänyt juoksukilometrit niin pieninä, ettei suurempia vaivoja vielä ole tullut. Haluaisin juosta pidempiä lenkkejä, mutta olen keskittynyt enemmän lyhyempiin ja nopeisiin juoksuihin. Uskon, että vahvistamalla tiettyjä lihaksia ja stabiloimalla lantion, saan myös rasitusvamman ja juoksijanpolven kuriin eli lihaskuntoa pitäisi jaksaa tehdä säännöllisesti. Huomaan heti jos se jää liian vähäiseksi. Viimeisen kuukauden aikana olen "unohtanut" lihaskunnon ja heti jalka/alaselkä alkoivat oireilemaan. Kesän tavoitteena olis siis pitää lihaskunto menossa mukana! Kesän tavoitteena on pikamatka Joroisilla (400-20-5) ja perusmatka Vaasassa (1500-40-10). Ensimmäinen märkäpuku saapui vähän yli viikko sitten ja ensimmäiset metrit avovedessä on testattu. Kylmäähän se vesi on ja ensimmäiset yritykset olivat kunnon räpiköintiä. Mutta jos miettii, mistä ole lähtenyt liikkeelle.. vuosi sitten en tykännyt erityisesti uimisesta, en osannut metriäkään vaparia ja inhosin yli kaiken kylmää vettä (hyvä jos kerran kesässä uskaltauduin uimaan pari metriä mökkilaiturilta) ..niin siihen nähden tästä voi vaan parantaa. Alkumetreillä ollaan.. ja välillä tuntuu, ettei mikään lajeista suju.. mutta pääasiassa olen kiitollinen, että saan loukkaantumisista huolimatta liikkua!! Eteenpäin, sanoi mummo lumessa!!
 6. sunshine

  märkäpuku Tampereelta

  Löytyykö Tampereelta liikkeitä, joissa voi sovittaa märkäpukuja?Â
 7. sunshine

  Espanjan La Liga

  Nyt alkaa näyttää hyvältä.. Real Madridilla 3:n pisteen etumatka.. ja Barcan peli ei kulje :thumbsup:. El Clasicoa odotellessa!!
 8. sunshine

  "Telakalla"

  Telakoidun. 5 vuotta takana puolitelakkaa.. välillä juoksen vähän.. välillä en ollenkaan. Mut telakoitti aikoinaan juoksijanpolvi (IT-jänteen kireys) ja sillä tiellä ollaan edelleen. Nyt vaiva edennyt alaselkään, jossa vihlovaa kipua samalla puolella kun jalan vamma. Mitään apua ei mistään ole ollut.. hieronnat, lääkärit, fysioterapeutit, ortopedit ym. on kierretty. Olisko jollain suositella jotain hyvää fysioterapeuttia, joka osais/jaksais oikeesti selvittää vaivan syytä?? Tässä taas intouduin vähän juoksemaan (futistreenien lisäksi), niin nyt on tulehdus ja burana-kuuri päällä. Edes juoksufoorumilla en ole käynyt pitkiin aikoihin, kun ainut ketju jonne on jotain asiaa, on tää telakka.. hyvin menee, mutta menkööt :D :shithappens:
 9. Wien on kiva kaupunki, kannattaa tutustua. Täällä (asun n. 20km Kremsistä) on viime päivät ollu aikamoista hellettä, mutta sunnuntaiksi pitäisi viiletä. Mulla vanha vamma on taas yltynyt ja juoksijanpolvi on viime päivät oireillut aika reippaasti.. toivon että viikon lepäily riittää ja pääsen edes juoksemaan..
 10. Olisko Wachau Marathonille (Itävalta) lähtijöitä tai siellä joskus olleita/kokemuksia? http://www.wachaumarathon.com/ Itse ilmoittauduin 4 vuoden tauon jälkeen tuonne puolimaralle.. ihan kokeilumielessä :running:
 11. Yli kahdenkympin lenkki pitkästä aikaa.. ja vielä ilman suurempia kipuja Ainiin.. ja Espanjan voittoa pitää vielä hehkuttaa, kun en ole täällä vielä ehtinyt!!
 12. Kovia menijöitä on ollu areenaa kiertämässä.. ei voi muuta sanoa!! Vallaton kumarrus joka ikiselle iikalle, joka löysi itsensä lähtöviivalta:bumps: ..ja onnittelut hienoista ennätyksistä!
 13. Se on menoa sitte!! Viimehetken tsempit täältä kotikatsomosta.. paikanpäälle en tällä kertaa pääse, mutta tunnelmassa mukana kuvien ja raporttien kautta.
 14. Tähän asti joka talvi tullu jonkun verran hiihdeltyä eli.. "Hiihtelen kelien niin sopiessa, kuintenkin joka talvi" ..tämä talvi tuo todennäköisesti poikkeuksen, kun sukset ynnä muut tarpeelliset jäi Suomeen :022:Latuja tuolta Alppien suunnalta varmaan löytyis vaikka muille jakaa, että jos sinne päin tulee lähdettyä niin sit pitää varmaan vuokrata välineet ja heittää jonkinmoinen hiihtolenkki.
 15. sunshine

  Pituus ja paino

  Nojopas ..nyt vasta huomasin että eihän tämä pidä ollenkaan paikkaansa. Joku painovirheenpaholainen päässy iskemään ja oikeet lukemat tais olla 177/62 ..ja lisälohdutuksena voin vielä todeta, että noususuunnassa ollaan :thumbsup:
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy