Jump to content
Juoksufoorumi.fiIUP

Jäsenet
 • Content Count

  41
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

48 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mikäli kartasta ei näe mitään kymppitonnisena on se ylikartoitettu tai tuloste on huono. Molempia tulee vastaan valitettavan usein. Pitkä matka pitää mielestäni aina olla 1:15000 kartalla koska reitin valintojen hahmottaminen on helpompaa. Valitettavasti nykyään kartat ovat niin ylikartoitettuja että ne ovat monesti lukuelvottomia kilpailuvauhdissa. 2019 Jukola kartan piirtänyt Janne Weckman on piristävä poikkeus. Hän osaa yleistää ja kartoilla on ilo suunnistaa. Toivoisi tämän suuntauksen yleistyvän.
 2. Iltarasteilla auton renkaan päälle. Jos olen yksikseen treenaamassa piilotan avaimen johonkin auton lähelle metsään esim. kiven alle.
 3. IUP

  Polar Grit X

  Jos tarvitsee jotain kellon karttoja suunnistamiseen niin suunnistustaidossa on aika suuria puutteita ja tuskin on kilpailee kärkisijoista. Kuukaan edes kansallisen tason huippu ei hyödy noista yhtään mitään. Muistan kun vielä muutama vuosi sitten kerättiin ulkomaan WRE kisoissa gps-kellot kaikilta lähdössä pois. Onneksi tuosta älyttömyydestä on nyt luovuttu.
 4. Ei kannata liikaa huolestua koronasta. Katoaa kesään mennessä. Ei kuulemma kestä lisääntyvää auringonvaloa. Lähde: 83v ukko naapurikylästä.
 5. IUP

  Sää

  En minäkään oikein ymmärrä mitä hyvää tässä talvessa on juoksemisen näkökulmasta. Tiet joko liukkaita tai märkiä. Kovaa tuulta ja tihkusadetta. Pimeää ilman lunta. Tänään aurinko paistaa mutta tiet kivikovia pakkasen jäljiltä. Ikävä on kunnon lumitalvia kovalla pakkasella höystettynä. Ei tarvi epämukavia nastalenkkareita käyttää. Onneksi on juoksumatto.
 6. IUP

  Hyvä juoksumatto?

  Juoksumaton toimitus viivästyi pahasti mutta nyt on muutama lenkki juostuna. Laitteen kasaaminen oli periaatteessa todella helppoa. Oli yhteensä vain viisi osaa mitkä piti ruuvata kiinni toisiinsa. Ruvien reiät eivät kuitenkaan meinanneet millään sopia yhteen joten laitteen kasaamiseen meni pari tuntia. Varmaan omaa osaamattomuutta. Matto on todella jämäkkä ja hiljainen eikä tärise kovemmassakaan vauhdissa. En tosin ole vielä juossut kovempaa kuin 18km/h mutta luulen että meno on maksimivauhdissakin (22km/h) ihan siedettävää. Ainoa huono puoli mielestäni on että kahvassa oleva säätönappi nopeudelle toimii 0,1km/h porrastuksella. Saisi olla toinen nappi joka olisi 1,0km/h porrastuksella. Mitään telkkariruutuja mistä voisi katsella leffoja tai muuta hilavitkutinta ei matossa jotain musiikkisoitinta lukuun ottamatta ole joten jos joku sellaisia kaipaa ei ehkä tämä matto ole paras valinta. Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen ostokseen. Varmasti tulee juostua enemmän kilsoja nyt kun ei tarvi mennä loskaan tarpomaan.
 7. IUP

  Hyvä juoksumatto?

  En kyllä missään tapauksessa maksaisi euroakaan tuosta. Todennäköisesti kelvoton juoksemiseen. Itse laitoin tilaukseen Fitnord sprint 1000. Ensi viikolla pitäisi tulla niin pääsee testailemaan. Vaikuttaa ainakin paperilla kelpo vehkeeltä.
 8. IUP

  Hyvä juoksumatto?

  Juoksumaton hankinta kotiin ollut harkinnassa jo jonkin aikaa. Olisiko tästä mihinkään aktiivijuoksijalle? https://www.kuntokauppa.fi/juoksumatto-fitnord-sprint-500 Treenejä tulisi varmaan tehtyä matolla talvisin 2-4 viikossa. Riippuen keleistä. Täällä maalla kun tuo teiden talvikunnossapito on vähän mitä on. Sopisi hyvin minun noin 2000€ budjettiin. Omaan silmään speksit vaikuttavat varsin hyvältä. Vähän kovempaa saisi matto kulkea mutta muuta negatiivista en oikein löydä.
 9. IUP

  Vantaan maraton 12.10.2019

  Mahtaa erästä juoksublogistia vatuttaa tällä hetkelöä kun Sepi onnistui ja veti alle kolmen. Loputtomasta uhosta ja ylivertaisesta harjoitus tietämyksestään huolimatta hän voi vain haaveilla siitä.
 10. Tuli itsekin hankittua Vantage V Gigantin alennusmyynnistä. Muutaman lenkin jälkeiset ensivaikuelmat ovat varsin positiiviset. Aikaisemmin ollut V800 joka hajosi ja nyt välissä Suunto Spartan Ultra joka ei vakuuttanut oikeastaan mitenkään. Se on ensinnäkin todella iso Vantageen verrattuna. Ominaisuuksista puuttu kaikki testit ja palautumisen seuranta. Movescount on Polar Flow verrattuna aika surkea. Toki hakkaa Garmin Connectin mennen tullen. Garmineja siis myös ollut muutama vuosien varrella. Alla Vantage V:n plussat ja miinukset. + Istuu tosi hyvin ranteeseen. + Pieni ja kevyt. + Laadukkaan oloinen. + Polar Flow. + Rannesykemittaus toimii ainakin PK-lenkeillä riittävän tarkasti. Sykevyön voi sitten laittaa tärkeämpiin treeneihin. - Näyttö ehkä hiukan liian pimeä mutta kuitenkin ihan ok. Akun kestosta en osaa niin kantaa stressiä kun en harrasta ultrajuoksua ja pisimmät lenkit on noin parituntisia niin kyllä se ainakin siihen riittää. Muut puuttuvat ominaisuudet mistä täällä on ollut puhe koen myös täysin turhina. Lähimaksu: Ei kai lenkillä käydä kaupassa? Lenkillä käsittääkseni juostaan. Jos jostain syystä kaupassa on kuitenkin pakko käydä voin laittaa setelin tai pankkikortin taskuun. Navigointi: Jos pelkään eksyväni otan paperikartan mukaan. Helppo tulostaa vaikka karttapaikasta ja kätevä kantaa kädessä. Musiikki: Musiikkia en kuuntele lenkillä.
 11. Joo ei kyllä pysty koko kautta yhdellä parilla juoksemaan. Jukolaan mennessä on yleensä eka pari loppu ja sitten on vähän kiikun kaakun pärjääkö koko syksyn yhdellä parilla vai tarviiko ennen viimeisiä kisoja ostaa vielä kolmas pari. En ole edes ajatellut että kengät voisivat kestää pidempään sillä ovat kyllä aika kovalla koetuksella metsässä rymytessä. Käytössä itsellä Icebug Spirit. VJ:n kengissä hajoaa akillesjänteet.
 12. Alku reippaasti alle kolmen tunnin vauhtia mutta 30 kilsan jälkeen hyytyminen ja maaliin ajassa 3.04.03
 13. Joskus kuullut sanonnan että ei ole vaivaa jota ei kahden tunnin lenkki parantaisi.
 14. Eli kun polveen sattui etkä pysty tällä hetkellä juoksemaan on koko laji paskaa jne. Moni täällä yrittänyt antaa vinkkejä ja patistaa esim käymään lääkärissä sillä jos polvessa on tulehdus tarvitset ehkäpä antibioottikuurin. Se että käy flunssaisena lenkillä tai pyöräilemässä edes kevyeti on yksinkertaisesti typerää. Se vaan hidastaa parantumista. korostan vielä että tämä ei ole vittuilua niin kuin ei suurin osa täällä sinulle annetuista vinkeistä. Itse vaan koet kaiken vittuiluna vaikka omat kirjoituksesi ovat välillä todella ala-arvoisia. Eivät todellakaan korkeasti koulutetun fiksun miehen puhetta.
 15. Kannattaisiko sun ihan vaan jättää tämän savolaisen kiusaajan vittuilut omaan arvoonsa ja keskittyä omaan tekemiseen. Suosittelisin myös käymään lääkärissä että saisit selvyyden vaivoihisi olivat ne sitten fyysisiä tai psyykkisiä. Veikkaan itse molempia.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy