Jump to content
Juoksufoorumi.fi
Vilina

Jäsenet
 • Content Count

  19
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good
 1. Ei oo pyörää vielä löytynyt. Rupee saamaan kaupoissa ei-oota! Noh, etsintä jatkuu.
 2. No höh ja mutta ko mää ehin jo innostua tuosta maastopyöräideasta ja juurikin noista isommista kiekoista... Missä hintaluokassa 29"-renkaat alkais olla kohtullisen laadukkaat? Ja onko tuo painoero oikeasti sellainen, että tavallinen sunnuntaiajelijakin siihen totaalisesti hermostuu?
 3. Kuin ne on rasittavat ajaa? Äkkiseltään testattuna tykkäsin kyllä enemmän 29:sta kuin 26:sta, riippumatta kokeilemieni pyörien spekseistä muuten, mutta tietenkään lyhyt ajo kaupan pihalla ei vielä paljoa kerro.
 4. Kiitos pähkäilyavusta kommentoineille! Olen päätynyt siihen, etten uskalla tilata pyörää netistä, koska haluan päästä kunnolla koeajamaan. Tämän seudun tarjonnasta vaikuttais tällä hetkellä potentiaalisimmalta Specializedin Myka Sport Disc 29. http://www.specialized.com/us/en/bikes/mountain/mykaht/mykasportdisc29 Ei taida olla mitkään huippuosat tuossa pyörässä, mutta varmastikin riittävät mulle, runko on passeli, kokonaisuus käyttötarkoitukseeni kaiketi sopiva ja hinnasta sain hyvän tarjouksen. Olisko näkemyksiä puolesta tai vastaan?
 5. No, ihan peruskaupunkipyöräänkin olisi kuitenkin tuhlautunut 500-600 euroa ja ehkä tuohon voisi satasen tai pari lisätä, jos sillä saisi lenkkikaverin. Käytetty kävisi oikein hyvin, ja vaikka olen nainen, pyörän ei välttämättä tarvii olla nätti.
 6. Kiitos kaikille vastauksista! :) Tuollainen maastopyörä alkoi kyllä kiinnostaa. Cyclokin muuten, mutta kun on tosiaan jo se maantiepyörä. Kuski on pieni, 162 senttinen, mutta suhteessa pitkäjalkainen. Oliskos suosituksia? Mitään huippupyörää en tarvitse, vaan ehkä vois jopa kysyä, mikä olisi halvimmista paras? ;)
 7. Kiitos Hurttah vastauksestasi. Tarviin siis joka tapauksessa pyörän, joka toimii työmatka-ajossa ja kauppareissuilla. Mahtavaa bonusta sitten olisi, jos hieman enemmän satsaamalla samalla pyörällä voisi myös ajaa lenkkiä talvella. Onko muilla näkemyksiä tai kokemuksia tällaisesta yhdistelmästä?
 8. Kaupunkipyöräni varastettiin ja nyt pitäisi ostaa uusi. Ajan ympäri vuoden päivittäin muutaman kilometrin työmatkan ja muutenkin hoidan arkisiirtymät pyörällä. Minulla on erikseen maantiepyörä kesälenkkejä varten. Nyt aloin miettiä, olisiko olemassa pyörä, jota voisi järkevästi käyttää arkiajon lisäksi pienimuotoiseen lenkkeilyyn talvella? Millaisilla muilla kuin maastopyörillä yleensäkään ajetaan lenkkeä ulkona talvella? :conf:
 9. Vilina

  Märkäpuku

  Jes, kiitos! Pitääpä kysäistä. G-range tosin taitaa olla saavuttamaton haave, mutta josko heillä ois muitakin malleja tarjolla.
 10. Vilina

  Märkäpuku

  Tietäiskö kukaan, pääseekö Sailfishin pukuja kokeilemaan Helsingissä missään?
 11. Joo, tyytyväisiä oltiin kenkiimme, jotka kantoivat maaliin asti. ;) Bostoneita oli ainakin jokin aika sitten siinä Raksilan City Sportissa. Muualla en olekaan niihin törmänny livenä.
 12. Kieltämättä Adiokset on mahtavat kengät, varmaan parhaat, jotka olen jalkaani laittanut, mutta kymppiä pidempää kisaa en ole niillä kuitenkaan uskaltanut juosta olemattoman vaimennuksen takia. Olen sen verran hidas ja huonokuntoinen maratoonari, että luulen, että kolmenkympin jälkeen olisin todella pulassa ihan kevyellä kilpurikengällä. Olen kyllä yrittänyt etsiä juurikin jotain samantyyppistä, mutta vähän kevyempää kuin Glide ja kokeillut kaupassa noita Aegiksiakin, mutta jotenkin niissä välipohja tuntuu jalan sisäsyrjältä omituiselta jalkaani. Myös Tempoja ja Bostoneita kävin nyt keväällä kokeilemassa useampaankin kertaan, mutta jäivät lopulta hyllyyn, kun tuntui, että ovat kuitenkin mun jalkaan liian heiveröiset maralle. Tämä täydellisen kengän metsästys päättyi sitten noiden DS Trainereiden kotiuttamiseen vähän villinä korttina ja niissä olisi tosiaan sitä kaipaamani vähän parempaa ja napakampaa tuntumaa alustaan kuin Glideissa -harmi vain siis, että ainakin toistaiseksi hiertävät. P.S. Laureline, taidettin juosta viime syksynä Kiimingissä peräkanaa maaliin Glideillamme... ;)
 13. Kiitos Hernia14 vastauksestasi! Siinä tuli monta pointtia, jotka helpottivat pähkäilyäni. Onneksi säärikipu ei ollutkaan mitään sen kummempaa kuin pientä juilintaa, joka hoitui venyttelyllä. Varmaankaan pulma ei nyt sittenkään ole tuo kevyt pronaatiotuki, vaan voi tosiaan olla niin, ettei DS Trainer ole lestiltään aivan sopiva kapeaan jalkaani, niin hyvä kenkä kuin muutoin tuntuukin olevan. Tai ainakaan en vielä uskalla luottaa, että sillä voisin ongelmitta juosta, joten lähden vanhalla tutulla Glidella, joskin uudella parilla. Sentään Adioksilla en uskalla maralle! ;)
 14. Kysynpäs minäkin mielipidettänne siitä, millä kengillä lähtisin seuraavalle maratonille parin viikon päästä. Muutaman vuoden takaisen fysioterapeutin tekemän jalka-analyysin mukaan oikea jalkani askeltaa neutraalisti ja vasemmassa on hieman ylipronaatiota. Oman silmäni ja tuntumani perusteella oikea nilkka on selvästi jäykempi kuin vasen. Askellan keskijalalla ennemmin kuin kantapää edellä. Ennen fysioterapeutille menoa kärsin juoksijan polvesta, mutta sieltä saamieni jumppa- ja venytysohjeiden turvin olen jo useamman vuoden juossut kivuitta Adidaksen neutraaleilla kengillä. Myös lievästi tuettu Niken Lunarglide ja sitä ennen Zoom Elite ovat olleet ok. Mielestäni parhaiten jalkaani ovat kuitenkin sopineet Adidakset ja kolme tai neljä edellistä maratonia olen ilman erityisiä ongelmia juossut Supernova Glideilla, vaikkakin viimeisellä kympillä jalat ovat aina toki enemmän tai vähemmän kangistuneet ja hyytyneet. Muutama kuukausi sitten ostin kokeiluun Asicsen DS Trainerit, joilla olen nyt juossut ehkä 100-150 kilsaa, myös pari pitkää lenkkiä. DS Trainereiden ohella olen juossut nyt keväällä noilla Glideilla, vähän myös Adistar Rideilla ja Adizero Adioksilla. Trainerit tuntuvat ihan merkittävästi toimivammilta maratonvauhdissa kuin Glidet, jos ajatellaan askeleen rullaamista ja juoksun mukavuutta. Myös vaimennus tuntuu niissä paremmalta kuin Glideissa, jotka kyllä vetelevätkin jo viimeisiään. Kuitenkin huomaan, että vasen jalkani hieman oireilee kenkiä. Pidemmillä lenkeillä vasen päkiä alkaa hiertyä ja nyt reilun kympin maratonvauhtisen Trainereilla juostun lenkin jälkeen vasemmassa sääressä on lievää kipuilua. Mietin, tulkitako nämä oireet siten, etteivät Trainerit kuitenkaan sovi askellukseeni? Olisiko lievästä pronaatiotuesta haittaa vai reagoiko juuri vasen jalka nyt siksi, että pronaatiotuki asettaa sitä oikeampaan asentoon? Kertooko päkiän hiertyminen askelvirheestä vai vain erilaisesta kengästä (juoksusukat yms. ovat kunnossa)? Uskallanko lähteä Trainereilla maratonille vai pelaanko varmaan päälle ja menen kauppaan ostamaan jälleen kerran uudet Supernova Glidet? Auttakee! :)
 15. Eikös Forssassa juosta kokomaratonilla puolikkaan reitti kaksi kertaa ja vähän (tänä vuonna toivottavasti kuitenkin riittävästi ;) päälle? Eli kokonaisen reitti on nopea, jos puolikkaankin on?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy