Jump to content
Juoksufoorumi.fikanto5

Jäsenet
 • Content Count

  767
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by kanto5

 1. Onko kokemuksia onnistuuko juokseminen isovarpaan jäykistysleikkauksen jälkeen? Vaimolleni tehtiin sellainen operaatio muutama viikko sitten ja lääkäreiden mielipiteet liikunnasta vaihtelevat. Jotkut suosittelevat keinukenkää, mutta nnistuuko niillä juoksu?
 2. On tää taas merkillistä! Sitä odottaa kuin lapsi joulupukkia, että pääsee HCM:lle juoksemaan, mutta eikös mitä. Oikean jalan sivussa on arka kohta ja ei sitä uskalla kokonaista juosta, joten vaihdoin puolikkaalle ja pudotin aikatavoitteen pois. Hölkytellään mukavalla matkavauhdilla ja otetaan tunnelmasta kaikki irti. Helsinki on sentään YKKÖNEN!
 3. Viitaten tuohon edelliseen viestiini, jossa kerroin vaihtavani puolikkaalle, kisa meni seuraavasti. Jättäydyin lähdössä aivan viimeiseksi ja lähdin kävellen liikkeelle. Yllätys oli suuri kun tajusin käveleväni monia juoksijoita kovempaa ja ohittelin siinä alussa heitä melkoisen lauman. Kuulostelin selkääni kolme kilometriä ja sain siinä kävellessä hyvän alkulämmön päälle. Kolmosen tolpalta aloitin hyvin varovaisen juoksuvauhdin ja tietysti pelkäsin että koska selkään alkaa sattumaan. Hyvin liioitellun rennolla askeleella yritin edetä ja huomasin Äijälän sillan päällä menevän 2,15 porukan. Meni sinne seuraavalle juottopaikalle, kun sain porukan kiinni ja siihen sitten jäin jäniksen taakse juoksemaan. Porukka pysyi tiiviinä ja siinä oli hyvä juosta kevyttä matkavauhtia.. Pysyttelin siinä 17km asti ja sitten sanoin jänölle heipat ja kiitos! Lopun annoin mennä rennosti lasketellen ja maalissa tein porukkaan neljän minuutin eron.Olin ollut kolmen kilometrin kohdalla olin n.6min 2.15 porukan perässä. Aika mielenkiintoinen kokeilu ajallisesti tehdä tuollainen kiihtyvä pitkä juoksu ja myös hyvä mahdollisuus kokeilla rentoa askellusta kuunnellen omaa kehoa oikein huolella.
 4. Ei tää ole helppoa! Ensiksi meni polvi elokuun alussa ja kun se vihdoin alkaa olemaan kunnossa, niin nyt jumahti selkä. Pakko vaihtaa puolikkaalle ja koittaa se kituuttaa jollain lailla läpi. Hyvästi vauhtijuoksulle ja nyt vaikka kävelen startista maaliin, pääasia että sais olla mukana.
 5. Taas se lähestyy ja mukana ollaan! Mielestäni paras maratonreitti maisemiltaan ja profiililtaan on Jyväskylässä. Viime vuonna flunssa pilasi osallistumisen, mutta nyt toivotaan parasta mahdollista iskua. Tulkaahan mukaan! http://www.finlandiamarathon.fi/
 6. Suunnittelin syksylle, että lähden Finlandia-maratonilla 3,45 jäniksen porukkaan tätä rajaa yrittämään. Mutta mutta, yllätys olikin kun katsoin jänölistaa, sellaista tavoiteaikaa ei olekaan. Toivottavasti siellä on paljon samaa aikaa tavoittelevia, niin saadaan yhdessä matkaa taivallettua.
 7. Olipas hyvä keli ja mukava pikkukisa. Tuuli puhalteli melko tavalla, mutta onneksi vain lyhyitä pätkiä vastaisesti. Pitkä suora moottoritien varressa saatiin juosta myötätuulessa. Tavoite oli juosta 5.40 km vauhtia, ihan ei onnstunut, vaan keskiarvo näytti 5,37. Juoksukavereita ei ollut oikeastaan koko matkalla, vaan yksin sai painaa. Onneksi reitti on vaihtelevaa ja rantareiteillä oli paljon ulkoilijoita. Kevään kisakausi on avattu!
 8. Kahdeskymmenes Katujuoksu Jyväskylässä. Mukava reitti ja leppoisa tapahtuma kevään toivottavasti hyvässä kelissä. Laitoin ilmoittautumisen menemään puolikkaalle. Tarkoitus juosta kevyttä vauhtia , tavoitteena 2h. http://jyvaskylanweikot.net/Katujuoksu_Jkl_2017_LWR.pdf
 9. kanto5

  Ostetaan

  Onko kenellekään jäänyt harjoitusvastusta ylimääräiseksi, voisin ostaa halvalla. Tunturin peruspyörään sopiva, 28 tuumainen.
 10. kanto5

  Kansallispuistot

  Meinattiin lähteä vaeltamaan Repoveden kansallispuistoon. Esitteiden mukaan siellä on tarjolla yksi pidempi lenkki 27km ja pari n. 5km kiekuraa. Lisäksi sieltä on yhteydet pidempiin vaellusreitteihin. Onko kokemusta maastoista ja opasteista? Ajateltiin yhtenä päivänä kävelle se 27km ja muina päivinä yhdistellään niitä muita reittejä. http://www.luontoon.fi/repovesi
 11. Olipa mukava nautiskella hölkyttelystä ilman mitään aikatavoitteita. Lähdin varmaankin viimeisten joukossa lähtöalueelta ja kiltisti juoksin letkassa. Jossain nelosen kohdalla huomasin 2,15 jänön, (Hatapa) viirin edessäni. Siinä peesissä juoksin puolimatkaan, josta kuin huomaamatta lähdin omille teilleni. Maalissa aika 2,08 ja risat. Tuntui että ohittelin tokalla kierroksella ihan mahdottomasti kansalaisia ja kun tarkistin dataa niin tottahan se onkin.Vitosen väliajoissa olin sijalla 819 ja maalissa 701. Alku siinä 6,25 vauhtia ja loppu 5.30. Pääasia oli kuitenkin, että selkä kesti juoksemisen ja olo maalissa voittajan.
 12. Sellainen on nyt odotus kelistä. Ei hirveen lämmintä, mutta eipähän sada.
 13. Kävin tänään juoksemassa hyvin kevyesti sipsutellen 6km. Koko aika pelko "persiissä", että kestääkö selkä. Hyvin meni kuitenkin. Edelleen toivo puolikkaasta elää!
 14. Tarkistin Polarista 1.6-1.9 välisen ajan juostut kilometrit; 126km on kertynyt! Että kyllähän sillä määrällä jo puolikkaalle kelpaa startata
 15. http://www.finlandiamarathon.fi/
 16. Jälleen mukana järveä kiertämässä Jyväskylässä. On se nin hieno reitti! Minulla oli pitkään nimi maratonin listalla, mutta keväällä hajonnut selkä pakotti muuttamaan osallistumisen puolikkaalle. Kesäkuun alun jälkeen olen käynyt kahdesti juoksulenkillä, joten nyt ei lähdetä tavoittelemaan kovia aikoja, vaan tavoite on kävellä/hölkätä hyvässä seurassa.
 17. kanto5

  Polar M400

  Nyt on parina päivänä ollut sellainen ongelma, että kellonaika juoksee, mutta matka ei kulu mihinkään. Tänä aamuna 15min kohdalla näytti 200metriä juostuksi. Laitoin kotona mittariin kiinni koneelle ja kas siellä lenkki kartalla ihan oikean näköinen, mutta matka on mitä sattuu. Eilen ihan sama juttu. Luulisi että jos sateliittiyhteys olisi ollut poikki, niin se näkyisi kartalla. Laite on ollut jo pari vuotta, joten osaamattomutta ei voi olla.
 18. kanto5

  Mikkeli juoksu 2016

  Viime vuonna juostiin tällä uusitulla reitillä ja se on todellakin parempi kuin vanha. Se legendaarisen ärsyttävä vankilannousu on nyt kokonaan poissa. Vielä jos saataisiin reilusti kisaajia lisää, niin ei tarvitsisi maran loppukierroksilla ihan yksinään kipittää. Hyvä kisa kaiken kaikkiaan ja tunnelma on loistava.
 19. Oli kyllä hieno kisatapahtuma! Oltiin varauduttu vaikka minkälaiseen keliin, mutta eihän tuon parempaa voi olla. Oma juoksu sujui nelosen jäniksen perässä aina 40km asti, mutta pkkasen piti löysätä ja loppuaika meni minuutin yli. Eipä haitannut tunnelmaa, minuutti sinne tänne . Kuitenkin kaikkien aikojen toiseksi paras maratonaika.
 20. Varasin jo majoituksen Turusta Karibia-hotellista. Mennään sinne liillumaan porealtaisiin juoksun jälkeen. Minä juoksen täyden ja vaimo puolikkaan.
 21. Meni Finlandia maraton mönkään, kun piti viimetingassa perua osallistuminen yskän takia. Katselin kalenteria , että mihin sitä lähtis, varsinkin kun vuorotyöläisenä on vapaa viikonloput aika vähissä. Tämä sattuis olemaan vapaa. Onhan sitä ajamista, mutta jos vaimo lähtis juoksemaan puolikkaan, niin ei tarvis yksin ajella. Reitti on sivuston mukaan aika tasainen, niin etä siinäkin mielessä.
 22. No voi hemmetin kuustoista. Aamulla oli niin kipeä olo, että peruin koko kisan. Kyllä se on vaan nöyrryttävä ja parannettava kunnolla itsensä ja sitten johonkin syksyn kisaan.
 23. Alkaa ilmeisesti menemään tauti ohitse, mutta en ole vielä tehnyt lopullista päätöstä. Hieman kiinnostaa muuttaa normijuoksu jänishommiksi. Ilmeisesti 4,5 h kaivataan jänöä.
 24. Voi voi! Muutaman päivän on ollut kurkku kipeänä ja en ole käynyt lenkillä. En tiedä tohtiiko enää haaveilla kokonaisesta tai edes puolikkkaasta.!
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy