Jump to content
Juoksufoorumi.fikanto5

Jäsenet
 • Content Count

  772
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by kanto5

 1. Puolikkaan juoksin tänä vuonna. Kelihän oli aivan erinomainen, suurena miinuksena vain ihan mahdoton vastatuuli siellä moottoritien varressa. Mietin vain, etä voisiko juoksusuunnan vaihtaa toisinpäin, vaikka edellisenä päivänä kun alkaa ennusteet olemaan tiedossa. Näin ilmeisesti jossain tehdään. Finlandian järjestelyt toimivat erinomaisesti, lähto ja maalialue on kovin selkeä, reitti on mielenkiintoinen juostava ja tasainen. Tänne tullaan aina uudelleen. Nyt lipsahti aika hiukan yli kahden tunnin, kun ei saanut peesiapua keneltäkään. Oman selkäni takana tajusin kyllä olevan tuulensu
 2. Kyllä voi nyt sanoa, että onnistuu. Hän juoksi nyt Finlandialla puolikkaan ja tietysti treeniäkin on takana. Varvas ei vaivaa. Jalassa Hokan Clifton muistaakseeni.
 3. Oli kyllä artikkeli ja ihan kiehtova alku jos haluaa perehtyä aiheeseen.
 4. Tämä on aika mielenkiintoista ja kiehtovaa. Harmi vain kun noita Herra Gallowayn kirjoja ei ole suomennettu. Tällä englannilla voin tunnustaa, etten ymmärrä yhtään mitään. Kysyn kerran Juoksijalehdestä, että voisivat tehdä laajemman artikkelin, mutta laittoivat vain linkin tuohon ylämainittuun sivustoon.
 5. kanto5

  Juoksu/kävely/juoksu

  Aloin tuossa vuodenvaihteessa juosta kaikki lenkit rytmittämällä 2min juoksua ja 30sek kävelyä. Sitä on tähän ikään ehtinyt juosta monenlaista lenkkiä, olen siis 57v. On ollut ihan kiehtova tehdä myös erivauhtisia lenkkejä ja eri pituuksia tällä systeemillä. Nyt viime sunnuntaina juoksin ekan puolikkaan, siis ihan oman, aikaan 2.03. Mäkinen hiekkatie oli pohjana. Siinähän tulee 2min kävelyä jokaista 10min kohti, joten puolikkaalle tällä vauhdilla n.24min kävelyä. Aika kevyesti meni ja palautuminenkin oli nopeaa. Täytynee jatkaa kokeilua jatkossakin. Onko muilla kokemuksia, tällä tai eri rytmit
 6. Onko kokemuksia onnistuuko juokseminen isovarpaan jäykistysleikkauksen jälkeen? Vaimolleni tehtiin sellainen operaatio muutama viikko sitten ja lääkäreiden mielipiteet liikunnasta vaihtelevat. Jotkut suosittelevat keinukenkää, mutta nnistuuko niillä juoksu?
 7. On tää taas merkillistä! Sitä odottaa kuin lapsi joulupukkia, että pääsee HCM:lle juoksemaan, mutta eikös mitä. Oikean jalan sivussa on arka kohta ja ei sitä uskalla kokonaista juosta, joten vaihdoin puolikkaalle ja pudotin aikatavoitteen pois. Hölkytellään mukavalla matkavauhdilla ja otetaan tunnelmasta kaikki irti. Helsinki on sentään YKKÖNEN!
 8. Viitaten tuohon edelliseen viestiini, jossa kerroin vaihtavani puolikkaalle, kisa meni seuraavasti. Jättäydyin lähdössä aivan viimeiseksi ja lähdin kävellen liikkeelle. Yllätys oli suuri kun tajusin käveleväni monia juoksijoita kovempaa ja ohittelin siinä alussa heitä melkoisen lauman. Kuulostelin selkääni kolme kilometriä ja sain siinä kävellessä hyvän alkulämmön päälle. Kolmosen tolpalta aloitin hyvin varovaisen juoksuvauhdin ja tietysti pelkäsin että koska selkään alkaa sattumaan. Hyvin liioitellun rennolla askeleella yritin edetä ja huomasin Äijälän sillan päällä menevän 2,15 porukan. Meni
 9. Ei tää ole helppoa! Ensiksi meni polvi elokuun alussa ja kun se vihdoin alkaa olemaan kunnossa, niin nyt jumahti selkä. Pakko vaihtaa puolikkaalle ja koittaa se kituuttaa jollain lailla läpi. Hyvästi vauhtijuoksulle ja nyt vaikka kävelen startista maaliin, pääasia että sais olla mukana.
 10. Taas se lähestyy ja mukana ollaan! Mielestäni paras maratonreitti maisemiltaan ja profiililtaan on Jyväskylässä. Viime vuonna flunssa pilasi osallistumisen, mutta nyt toivotaan parasta mahdollista iskua. Tulkaahan mukaan! http://www.finlandiamarathon.fi/
 11. Suunnittelin syksylle, että lähden Finlandia-maratonilla 3,45 jäniksen porukkaan tätä rajaa yrittämään. Mutta mutta, yllätys olikin kun katsoin jänölistaa, sellaista tavoiteaikaa ei olekaan. Toivottavasti siellä on paljon samaa aikaa tavoittelevia, niin saadaan yhdessä matkaa taivallettua.
 12. Olipas hyvä keli ja mukava pikkukisa. Tuuli puhalteli melko tavalla, mutta onneksi vain lyhyitä pätkiä vastaisesti. Pitkä suora moottoritien varressa saatiin juosta myötätuulessa. Tavoite oli juosta 5.40 km vauhtia, ihan ei onnstunut, vaan keskiarvo näytti 5,37. Juoksukavereita ei ollut oikeastaan koko matkalla, vaan yksin sai painaa. Onneksi reitti on vaihtelevaa ja rantareiteillä oli paljon ulkoilijoita. Kevään kisakausi on avattu!
 13. Kahdeskymmenes Katujuoksu Jyväskylässä. Mukava reitti ja leppoisa tapahtuma kevään toivottavasti hyvässä kelissä. Laitoin ilmoittautumisen menemään puolikkaalle. Tarkoitus juosta kevyttä vauhtia , tavoitteena 2h. http://jyvaskylanweikot.net/Katujuoksu_Jkl_2017_LWR.pdf
 14. kanto5

  Kansallispuistot

  Meinattiin lähteä vaeltamaan Repoveden kansallispuistoon. Esitteiden mukaan siellä on tarjolla yksi pidempi lenkki 27km ja pari n. 5km kiekuraa. Lisäksi sieltä on yhteydet pidempiin vaellusreitteihin. Onko kokemusta maastoista ja opasteista? Ajateltiin yhtenä päivänä kävelle se 27km ja muina päivinä yhdistellään niitä muita reittejä. http://www.luontoon.fi/repovesi
 15. Olipa mukava nautiskella hölkyttelystä ilman mitään aikatavoitteita. Lähdin varmaankin viimeisten joukossa lähtöalueelta ja kiltisti juoksin letkassa. Jossain nelosen kohdalla huomasin 2,15 jänön, (Hatapa) viirin edessäni. Siinä peesissä juoksin puolimatkaan, josta kuin huomaamatta lähdin omille teilleni. Maalissa aika 2,08 ja risat. Tuntui että ohittelin tokalla kierroksella ihan mahdottomasti kansalaisia ja kun tarkistin dataa niin tottahan se onkin.Vitosen väliajoissa olin sijalla 819 ja maalissa 701. Alku siinä 6,25 vauhtia ja loppu 5.30. Pääasia oli kuitenkin, että selkä kesti juoksemisen
 16. Sellainen on nyt odotus kelistä. Ei hirveen lämmintä, mutta eipähän sada.
 17. Kävin tänään juoksemassa hyvin kevyesti sipsutellen 6km. Koko aika pelko "persiissä", että kestääkö selkä. Hyvin meni kuitenkin. Edelleen toivo puolikkaasta elää!
 18. Tarkistin Polarista 1.6-1.9 välisen ajan juostut kilometrit; 126km on kertynyt! Että kyllähän sillä määrällä jo puolikkaalle kelpaa startata
 19. http://www.finlandiamarathon.fi/
 20. Jälleen mukana järveä kiertämässä Jyväskylässä. On se nin hieno reitti! Minulla oli pitkään nimi maratonin listalla, mutta keväällä hajonnut selkä pakotti muuttamaan osallistumisen puolikkaalle. Kesäkuun alun jälkeen olen käynyt kahdesti juoksulenkillä, joten nyt ei lähdetä tavoittelemaan kovia aikoja, vaan tavoite on kävellä/hölkätä hyvässä seurassa.
 21. kanto5

  Polar M400

  Nyt on parina päivänä ollut sellainen ongelma, että kellonaika juoksee, mutta matka ei kulu mihinkään. Tänä aamuna 15min kohdalla näytti 200metriä juostuksi. Laitoin kotona mittariin kiinni koneelle ja kas siellä lenkki kartalla ihan oikean näköinen, mutta matka on mitä sattuu. Eilen ihan sama juttu. Luulisi että jos sateliittiyhteys olisi ollut poikki, niin se näkyisi kartalla. Laite on ollut jo pari vuotta, joten osaamattomutta ei voi olla.
 22. Viime vuonna juostiin tällä uusitulla reitillä ja se on todellakin parempi kuin vanha. Se legendaarisen ärsyttävä vankilannousu on nyt kokonaan poissa. Vielä jos saataisiin reilusti kisaajia lisää, niin ei tarvitsisi maran loppukierroksilla ihan yksinään kipittää. Hyvä kisa kaiken kaikkiaan ja tunnelma on loistava.
 23. Oli kyllä hieno kisatapahtuma! Oltiin varauduttu vaikka minkälaiseen keliin, mutta eihän tuon parempaa voi olla. Oma juoksu sujui nelosen jäniksen perässä aina 40km asti, mutta pkkasen piti löysätä ja loppuaika meni minuutin yli. Eipä haitannut tunnelmaa, minuutti sinne tänne . Kuitenkin kaikkien aikojen toiseksi paras maratonaika.
 24. Varasin jo majoituksen Turusta Karibia-hotellista. Mennään sinne liillumaan porealtaisiin juoksun jälkeen. Minä juoksen täyden ja vaimo puolikkaan.
 25. Meni Finlandia maraton mönkään, kun piti viimetingassa perua osallistuminen yskän takia. Katselin kalenteria , että mihin sitä lähtis, varsinkin kun vuorotyöläisenä on vapaa viikonloput aika vähissä. Tämä sattuis olemaan vapaa. Onhan sitä ajamista, mutta jos vaimo lähtis juoksemaan puolikkaan, niin ei tarvis yksin ajella. Reitti on sivuston mukaan aika tasainen, niin etä siinäkin mielessä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy