Jump to content
Juoksufoorumi.fi

kanto5

Jäsenet
 • Posts

  773
 • Liittyi

 • Last visited

About kanto5

 • Syntymäpäivä 04.06.1962

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kanto5's Achievements

 1. Tullaan perheporukalla juoksemaan maratonviestiä. Ei ole tuttu laji tämä viesti ollenkaan, mutta ihan avoimin mielin paikalle tullaan. Näin maaseudulla asuvana pohdin noita vaihtopaikkoja ja niihin kulkuyhteyksiä. Porukassa on juoksijoita, joille kaupunki ei ole lainkaan tuttu. Eka vaihto Kaivopuistossa, toinen ihan siinä stadionin lähellä kävelyetäisyydellä ja kolmas Lauttasaaressa. Yritin joukkoliikennelinkistä katsella, mutta ainakin Lauttasaari näyttää hankalalta, tai sitten en osaa katsoa. Osaako joku paikallinen antaa vinkkiä?
 2. Puolikkaan juoksin tänä vuonna. Kelihän oli aivan erinomainen, suurena miinuksena vain ihan mahdoton vastatuuli siellä moottoritien varressa. Mietin vain, etä voisiko juoksusuunnan vaihtaa toisinpäin, vaikka edellisenä päivänä kun alkaa ennusteet olemaan tiedossa. Näin ilmeisesti jossain tehdään. Finlandian järjestelyt toimivat erinomaisesti, lähto ja maalialue on kovin selkeä, reitti on mielenkiintoinen juostava ja tasainen. Tänne tullaan aina uudelleen. Nyt lipsahti aika hiukan yli kahden tunnin, kun ei saanut peesiapua keneltäkään. Oman selkäni takana tajusin kyllä olevan tuulensuojassa ihmisiä, eikä siinä mitään. Tänne tullaan uudelleen!
 3. Kyllä voi nyt sanoa, että onnistuu. Hän juoksi nyt Finlandialla puolikkaan ja tietysti treeniäkin on takana. Varvas ei vaivaa. Jalassa Hokan Clifton muistaakseeni.
 4. Oli kyllä artikkeli ja ihan kiehtova alku jos haluaa perehtyä aiheeseen.
 5. Tämä on aika mielenkiintoista ja kiehtovaa. Harmi vain kun noita Herra Gallowayn kirjoja ei ole suomennettu. Tällä englannilla voin tunnustaa, etten ymmärrä yhtään mitään. Kysyn kerran Juoksijalehdestä, että voisivat tehdä laajemman artikkelin, mutta laittoivat vain linkin tuohon ylämainittuun sivustoon.
 6. Aloin tuossa vuodenvaihteessa juosta kaikki lenkit rytmittämällä 2min juoksua ja 30sek kävelyä. Sitä on tähän ikään ehtinyt juosta monenlaista lenkkiä, olen siis 57v. On ollut ihan kiehtova tehdä myös erivauhtisia lenkkejä ja eri pituuksia tällä systeemillä. Nyt viime sunnuntaina juoksin ekan puolikkaan, siis ihan oman, aikaan 2.03. Mäkinen hiekkatie oli pohjana. Siinähän tulee 2min kävelyä jokaista 10min kohti, joten puolikkaalle tällä vauhdilla n.24min kävelyä. Aika kevyesti meni ja palautuminenkin oli nopeaa. Täytynee jatkaa kokeilua jatkossakin. Onko muilla kokemuksia, tällä tai eri rytmityksellä?
 7. Onko kokemuksia onnistuuko juokseminen isovarpaan jäykistysleikkauksen jälkeen? Vaimolleni tehtiin sellainen operaatio muutama viikko sitten ja lääkäreiden mielipiteet liikunnasta vaihtelevat. Jotkut suosittelevat keinukenkää, mutta nnistuuko niillä juoksu?
 8. On tää taas merkillistä! Sitä odottaa kuin lapsi joulupukkia, että pääsee HCM:lle juoksemaan, mutta eikös mitä. Oikean jalan sivussa on arka kohta ja ei sitä uskalla kokonaista juosta, joten vaihdoin puolikkaalle ja pudotin aikatavoitteen pois. Hölkytellään mukavalla matkavauhdilla ja otetaan tunnelmasta kaikki irti. Helsinki on sentään YKKÖNEN!
 9. Viitaten tuohon edelliseen viestiini, jossa kerroin vaihtavani puolikkaalle, kisa meni seuraavasti. Jättäydyin lähdössä aivan viimeiseksi ja lähdin kävellen liikkeelle. Yllätys oli suuri kun tajusin käveleväni monia juoksijoita kovempaa ja ohittelin siinä alussa heitä melkoisen lauman. Kuulostelin selkääni kolme kilometriä ja sain siinä kävellessä hyvän alkulämmön päälle. Kolmosen tolpalta aloitin hyvin varovaisen juoksuvauhdin ja tietysti pelkäsin että koska selkään alkaa sattumaan. Hyvin liioitellun rennolla askeleella yritin edetä ja huomasin Äijälän sillan päällä menevän 2,15 porukan. Meni sinne seuraavalle juottopaikalle, kun sain porukan kiinni ja siihen sitten jäin jäniksen taakse juoksemaan. Porukka pysyi tiiviinä ja siinä oli hyvä juosta kevyttä matkavauhtia.. Pysyttelin siinä 17km asti ja sitten sanoin jänölle heipat ja kiitos! Lopun annoin mennä rennosti lasketellen ja maalissa tein porukkaan neljän minuutin eron.Olin ollut kolmen kilometrin kohdalla olin n.6min 2.15 porukan perässä. Aika mielenkiintoinen kokeilu ajallisesti tehdä tuollainen kiihtyvä pitkä juoksu ja myös hyvä mahdollisuus kokeilla rentoa askellusta kuunnellen omaa kehoa oikein huolella.
 10. Ei tää ole helppoa! Ensiksi meni polvi elokuun alussa ja kun se vihdoin alkaa olemaan kunnossa, niin nyt jumahti selkä. Pakko vaihtaa puolikkaalle ja koittaa se kituuttaa jollain lailla läpi. Hyvästi vauhtijuoksulle ja nyt vaikka kävelen startista maaliin, pääasia että sais olla mukana.
 11. Taas se lähestyy ja mukana ollaan! Mielestäni paras maratonreitti maisemiltaan ja profiililtaan on Jyväskylässä. Viime vuonna flunssa pilasi osallistumisen, mutta nyt toivotaan parasta mahdollista iskua. Tulkaahan mukaan! http://www.finlandiamarathon.fi/
 12. kanto5

  Maraton alle 3:45

  Suunnittelin syksylle, että lähden Finlandia-maratonilla 3,45 jäniksen porukkaan tätä rajaa yrittämään. Mutta mutta, yllätys olikin kun katsoin jänölistaa, sellaista tavoiteaikaa ei olekaan. Toivottavasti siellä on paljon samaa aikaa tavoittelevia, niin saadaan yhdessä matkaa taivallettua.
 13. Olipas hyvä keli ja mukava pikkukisa. Tuuli puhalteli melko tavalla, mutta onneksi vain lyhyitä pätkiä vastaisesti. Pitkä suora moottoritien varressa saatiin juosta myötätuulessa. Tavoite oli juosta 5.40 km vauhtia, ihan ei onnstunut, vaan keskiarvo näytti 5,37. Juoksukavereita ei ollut oikeastaan koko matkalla, vaan yksin sai painaa. Onneksi reitti on vaihtelevaa ja rantareiteillä oli paljon ulkoilijoita. Kevään kisakausi on avattu!
 14. Kahdeskymmenes Katujuoksu Jyväskylässä. Mukava reitti ja leppoisa tapahtuma kevään toivottavasti hyvässä kelissä. Laitoin ilmoittautumisen menemään puolikkaalle. Tarkoitus juosta kevyttä vauhtia , tavoitteena 2h. http://jyvaskylanweikot.net/Katujuoksu_Jkl_2017_LWR.pdf
 15. kanto5

  Kansallispuistot

  Meinattiin lähteä vaeltamaan Repoveden kansallispuistoon. Esitteiden mukaan siellä on tarjolla yksi pidempi lenkki 27km ja pari n. 5km kiekuraa. Lisäksi sieltä on yhteydet pidempiin vaellusreitteihin. Onko kokemusta maastoista ja opasteista? Ajateltiin yhtenä päivänä kävelle se 27km ja muina päivinä yhdistellään niitä muita reittejä. http://www.luontoon.fi/repovesi
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy