Jump to content
Juoksufoorumi.fikanto5

Jäsenet
 • Content Count

  771
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

27 Excellent

About kanto5

 • Syntymäpäivä 04.06.1962

Converted

 • Coopperi
  2760 11/08
 • Puolimaraton
  Jyväskylä -10 1,51,55

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kyllä voi nyt sanoa, että onnistuu. Hän juoksi nyt Finlandialla puolikkaan ja tietysti treeniäkin on takana. Varvas ei vaivaa. Jalassa Hokan Clifton muistaakseeni.
 2. kanto5

  Juoksu/kävely/juoksu

  Oli kyllä artikkeli ja ihan kiehtova alku jos haluaa perehtyä aiheeseen.
 3. kanto5

  Juoksu/kävely/juoksu

  Tämä on aika mielenkiintoista ja kiehtovaa. Harmi vain kun noita Herra Gallowayn kirjoja ei ole suomennettu. Tällä englannilla voin tunnustaa, etten ymmärrä yhtään mitään. Kysyn kerran Juoksijalehdestä, että voisivat tehdä laajemman artikkelin, mutta laittoivat vain linkin tuohon ylämainittuun sivustoon.
 4. kanto5

  Juoksu/kävely/juoksu

  Aloin tuossa vuodenvaihteessa juosta kaikki lenkit rytmittämällä 2min juoksua ja 30sek kävelyä. Sitä on tähän ikään ehtinyt juosta monenlaista lenkkiä, olen siis 57v. On ollut ihan kiehtova tehdä myös erivauhtisia lenkkejä ja eri pituuksia tällä systeemillä. Nyt viime sunnuntaina juoksin ekan puolikkaan, siis ihan oman, aikaan 2.03. Mäkinen hiekkatie oli pohjana. Siinähän tulee 2min kävelyä jokaista 10min kohti, joten puolikkaalle tällä vauhdilla n.24min kävelyä. Aika kevyesti meni ja palautuminenkin oli nopeaa. Täytynee jatkaa kokeilua jatkossakin. Onko muilla kokemuksia, tällä tai eri rytmityksellä?
 5. Onko kokemuksia onnistuuko juokseminen isovarpaan jäykistysleikkauksen jälkeen? Vaimolleni tehtiin sellainen operaatio muutama viikko sitten ja lääkäreiden mielipiteet liikunnasta vaihtelevat. Jotkut suosittelevat keinukenkää, mutta nnistuuko niillä juoksu?
 6. On tää taas merkillistä! Sitä odottaa kuin lapsi joulupukkia, että pääsee HCM:lle juoksemaan, mutta eikös mitä. Oikean jalan sivussa on arka kohta ja ei sitä uskalla kokonaista juosta, joten vaihdoin puolikkaalle ja pudotin aikatavoitteen pois. Hölkytellään mukavalla matkavauhdilla ja otetaan tunnelmasta kaikki irti. Helsinki on sentään YKKÖNEN!
 7. Viitaten tuohon edelliseen viestiini, jossa kerroin vaihtavani puolikkaalle, kisa meni seuraavasti. Jättäydyin lähdössä aivan viimeiseksi ja lähdin kävellen liikkeelle. Yllätys oli suuri kun tajusin käveleväni monia juoksijoita kovempaa ja ohittelin siinä alussa heitä melkoisen lauman. Kuulostelin selkääni kolme kilometriä ja sain siinä kävellessä hyvän alkulämmön päälle. Kolmosen tolpalta aloitin hyvin varovaisen juoksuvauhdin ja tietysti pelkäsin että koska selkään alkaa sattumaan. Hyvin liioitellun rennolla askeleella yritin edetä ja huomasin Äijälän sillan päällä menevän 2,15 porukan. Meni sinne seuraavalle juottopaikalle, kun sain porukan kiinni ja siihen sitten jäin jäniksen taakse juoksemaan. Porukka pysyi tiiviinä ja siinä oli hyvä juosta kevyttä matkavauhtia.. Pysyttelin siinä 17km asti ja sitten sanoin jänölle heipat ja kiitos! Lopun annoin mennä rennosti lasketellen ja maalissa tein porukkaan neljän minuutin eron.Olin ollut kolmen kilometrin kohdalla olin n.6min 2.15 porukan perässä. Aika mielenkiintoinen kokeilu ajallisesti tehdä tuollainen kiihtyvä pitkä juoksu ja myös hyvä mahdollisuus kokeilla rentoa askellusta kuunnellen omaa kehoa oikein huolella.
 8. Ei tää ole helppoa! Ensiksi meni polvi elokuun alussa ja kun se vihdoin alkaa olemaan kunnossa, niin nyt jumahti selkä. Pakko vaihtaa puolikkaalle ja koittaa se kituuttaa jollain lailla läpi. Hyvästi vauhtijuoksulle ja nyt vaikka kävelen startista maaliin, pääasia että sais olla mukana.
 9. Taas se lähestyy ja mukana ollaan! Mielestäni paras maratonreitti maisemiltaan ja profiililtaan on Jyväskylässä. Viime vuonna flunssa pilasi osallistumisen, mutta nyt toivotaan parasta mahdollista iskua. Tulkaahan mukaan! http://www.finlandiamarathon.fi/
 10. Suunnittelin syksylle, että lähden Finlandia-maratonilla 3,45 jäniksen porukkaan tätä rajaa yrittämään. Mutta mutta, yllätys olikin kun katsoin jänölistaa, sellaista tavoiteaikaa ei olekaan. Toivottavasti siellä on paljon samaa aikaa tavoittelevia, niin saadaan yhdessä matkaa taivallettua.
 11. Olipas hyvä keli ja mukava pikkukisa. Tuuli puhalteli melko tavalla, mutta onneksi vain lyhyitä pätkiä vastaisesti. Pitkä suora moottoritien varressa saatiin juosta myötätuulessa. Tavoite oli juosta 5.40 km vauhtia, ihan ei onnstunut, vaan keskiarvo näytti 5,37. Juoksukavereita ei ollut oikeastaan koko matkalla, vaan yksin sai painaa. Onneksi reitti on vaihtelevaa ja rantareiteillä oli paljon ulkoilijoita. Kevään kisakausi on avattu!
 12. Kahdeskymmenes Katujuoksu Jyväskylässä. Mukava reitti ja leppoisa tapahtuma kevään toivottavasti hyvässä kelissä. Laitoin ilmoittautumisen menemään puolikkaalle. Tarkoitus juosta kevyttä vauhtia , tavoitteena 2h. http://jyvaskylanweikot.net/Katujuoksu_Jkl_2017_LWR.pdf
 13. kanto5

  Kansallispuistot

  Meinattiin lähteä vaeltamaan Repoveden kansallispuistoon. Esitteiden mukaan siellä on tarjolla yksi pidempi lenkki 27km ja pari n. 5km kiekuraa. Lisäksi sieltä on yhteydet pidempiin vaellusreitteihin. Onko kokemusta maastoista ja opasteista? Ajateltiin yhtenä päivänä kävelle se 27km ja muina päivinä yhdistellään niitä muita reittejä. http://www.luontoon.fi/repovesi
 14. Olipa mukava nautiskella hölkyttelystä ilman mitään aikatavoitteita. Lähdin varmaankin viimeisten joukossa lähtöalueelta ja kiltisti juoksin letkassa. Jossain nelosen kohdalla huomasin 2,15 jänön, (Hatapa) viirin edessäni. Siinä peesissä juoksin puolimatkaan, josta kuin huomaamatta lähdin omille teilleni. Maalissa aika 2,08 ja risat. Tuntui että ohittelin tokalla kierroksella ihan mahdottomasti kansalaisia ja kun tarkistin dataa niin tottahan se onkin.Vitosen väliajoissa olin sijalla 819 ja maalissa 701. Alku siinä 6,25 vauhtia ja loppu 5.30. Pääasia oli kuitenkin, että selkä kesti juoksemisen ja olo maalissa voittajan.
 15. Sellainen on nyt odotus kelistä. Ei hirveen lämmintä, mutta eipähän sada.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy