Jump to content
Juoksufoorumi.fi

JTu

Jäsenet
 • Content Count

  64
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

Recent Profile Visitors

802 profile views
 1. JTu

  Pirkan hiihto 2018

  Oletko jo Infra Skinejä kokeillut...? Saa aika hurja pumpputasuri olla päällä, jotta niissä huomaa karvan. Ja hiihdettiinhän maastohiihdon SM-kisoissakin jo tänä talvena skineillä, vaikka ei edes mahdottoman vaikea voitelukeli ollut.
 2. JTu

  Paakkuinen pitovoide

  Pehmeät pitovoiteet kannattaa "pyörittää" paikalleen, jolloin niistä ei tule niin helposti klönttejä. Eli kierittää purkkia samalla kuin sitä laittaa.
 3. Pertsan liikeradat on tosiaan aika erilaiset, joten ehdottomasti karvat hankintaan. :) Täytyy myöntää, että olin itsekin aika epäileväinen noihin skin-suksiin aiemmin, mutta kun viime talvena ja nyt kuluvana syksynä vielä enemmän noihin päässyt tutustumaan, on ajatukset kääntyneet noin 180 astetta… Kansallisen tason hiihtäjistä näytti yllättävän moni tekevän rauhallista pk-treeniä juuri karvapohjasuksilla ekoilla lumileireillä Lapissa. Ja tiedän varmaksi, että ainakin yksi maajoukkuehiihtäjäkin tekee sellaisilla pitkiä treenejä.
 4. Kiitos tuosta latuinfosta. Muistanko oikein, että hiihdät (lähes) pelkkää vapaata? Eikö jumien välttämiseksi kannata ottaa pertsaa johonkin väliin? Niin tekevät monet ampumahiihtäjät ja yhdistetyn tyypit ainakin, auttaa kuulemma hyvin.
 5. Onko VihtiSkin latu auki liivillä muulloinkin kuin klo 17-20 arkisin? Nettisivuilla on vähän sekavaa tietoa.
 6. Tsemppiä kisaan! On ollut mielenkiintoista lukea millaista treeniä vaatii päästä massahiihdoissa TOP30/50-sijoille. Keli Pogostassa taitaa tosiaan olla aika hidas. Itsellä viikko myöhemmin Vuokatissa kauden päätavoite, sinne ennuste näyttää vähän vauhdikkaampaa menoa.
 7. Mulla oli aikoinaan pieniä ongelmia noiden Propulse-siteiden kanssa siksi, että monot olivat RS10-pohjalla. Vakiona nuo joustopalat ovat RS17-pohjalle. Ongelma ratkesi kun ostin uudet (RS17-pohjaiset) monot, mutta toinen vaihtoehto olisi ollut vain vaihtaa tuo joustopala RS10-yhteensopivaksi. Mutta kyllä niiden kiinni pitäisi pysyä oli joustopala-mono -yhdistelmä mikä tahansa, joten siinä mielessä ongelmasi kuulostaa aika erikoiselta. Ainakaan alle 1000km joustopalaa ei pitäisi joutua vaihtamaan.
 8. Kohta saa taas suomalaisia Karhuja: http://yle.fi/uutiset/perinteinen_suksimerkki_3_vuoden_tauon_jalkeen_takaisin_suomeen__karhu_palaa_kiteelle/8533140
 9. JTu

  Pogostan Hiihto 2015

  Millaista pitovoitelua olette miettineet lauantaille? Vauhdin suositus näyttää olevan sininen liisteri+purkki, Rex ja Start kummatkin violetti liisteri+kevyt huntu purkilla. Itse olen tosin menossa samana päivänä Vuokattiin, mutta eiköhän tuolla aika samanlaiset olosuhteet ole. Uskaltaako lähteä liikkeelle pelkästään pehmeillä ja sitkeillä purkeilla (esim. Rexin powergrip)?
 10. Ei ole suurta eroa vapaan ja (voideltavien) perinteisten suksien luistossa. Ainakaan kuntoilijan näkövinkkelistä. Nanot toimivat suhteessa voideltaviin parhaiten kosteassa pluskelissä. Pakkasessa sekä pito että luisto ovat huonommat. Tuntuu, että omat optigripit ovat joka talvi luistaneet yhä paremmin. Taitaa pinnoite luistoalueilta olla jo vähän kulunut. Osta ihmeessä voideltavat pertsat, ei kolme paria suksia vielä paha ole. Nanot kannattaa jättää nolla- ja pluskeleille, jolloin ne toimivat tosi hyvin.
 11. JTu

  Pitopohjasukset

  Mulla on sekä nanot että zerot. Nanoista on kokemusta jo usealta talvelta, zerot ostin vasta tänä vuonna. Kummatkin ns. aktiiviharrastajan malleja (Karhu Spectra ja Fischer RCR) ja valittu omalle painolle. Mielestäni nämä pitopohjat ovat upea keksintö. Kun on nollassa tai siitä lämpimämpää, sukset ovat toimineet mainiosti lähes aina. Pakkasella ja aivan liippa/jäisellä ladulla kannattaa edelleen turvautua voideltaviin (purkki/liisteri-) suksiin. Ja nollakelin räntäsateessa muistaa laittaa vähän jäänestoa pintaan. Huoltovapaat kummatkaan eivät ole, mutta on pieni vaiva puhdistaa tärpätillä pohjaa silloin tällöin. Ja zeroissa tietysti se karhennus ja luistoalueiden voitelu päälle. Tämän talven pertsalenkeistä n. 80% on tullut tehtyä pitopohjilla täällä etelärannikolla. On kieltämättä ollut sellainen talvi, ettei paljon ole purkkisuksia tarvinnut ladulla ulkoiluttaa. Jossain Keski- tai Pohjois-Suomessa vastaavia kelejä on varmaan selvästi vähemmän. Kummat nanot vai zerot? Vaikea valinta, kummassakin on puolensa. Aivan optimikelissä nanojenkin luisto on sellainen, että siitä on vaikea löytää moitittavaa. Keskimäärin zerot kuitenkin luistavat paremmin, kun nanoissa puolestaan pito on aavistuksen varmempi. Uudempaa Optigrip 2.0 -mallia en ole kokeillut, sen kerrotaan kehittyneen yhä.
 12. Jäi Finkku väliin, mutta tuli sitten hiihdettyä vähän pitempi saunalenkki, 40,6km pertsaa. Oli taas mainio nano-keli, liistereissä olisi ollut miljoona roskaa kiinni.
 13. JTu

  Onko Ow sauvat hyviä?

  En ole hirveästi eroja huomannut erimerkkisten sauvojen varsissa, mutta remmeissä ja kahvoissa niitä ainakin on. Onneksi useimmat hihnat sopivat myös ”väärän merkkisiin” varsiin. Monet pitävät OW:n rabbit -hihnaa hyvänä, mutta omaan käpälään se ei ainakaan reilun 1000 km koeajolla sopinut. Sittemmin olen siirtynyt Swixin ja Yokon hihnoihin.
 14. JTu

  Painealueet pielessä?

  ^Tuo mittaus on tehty perinteiselle sukselle (esim offset 130mm kun luikkarille pitäisi olla 70mm, voidepesien välit jne.). Mistä nuo on ostettu/mitattu? Edellisellä sivulla on monia kuvia miltä näyttää luistelusukselle tehty oikeaoppinen Skiselector-mittaus.
 15. JTu

  Madshus

  ^Joo, kaikki nykyteknologia on syvältä, takaisin öljylamput ja mustavalko-tv:t! :smile: Ei yhdessäkään suksessa ole tällä hetkellä merkattuna, miten painealueet/voidepesä muuttuu (tai ei muutu) kun hiihtäjän paino vaihtuu esim. 65->80kg. Tästä syystä esim. Skiselector on hyvä, koska siihen syötetään juuri kyseisen hiihtäjän lähtötiedot ennen mittausta. Epäilemättä kaiken voi tehdä edelleen perinteiselläkin tavalla (puristelemalla + vaa’alla), mutta tekniikka nopeuttaa mittausta ja vähentää mittaajan mahdollisesta osaamattomuudesta tai huolimattomuudesta johtuvia virheitä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy