Jump to content
Juoksufoorumi.fiLaiskiainen

Jäsenet
 • Content Count

  27
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tässä pari linkkiä windows-ympäristöstä eroon haluaville. VirtualBox-winhotuksen reistaillessa tuli katsastettua, jos 310xt:lle alkaisi hiljalleen olla linux-tukea. Ja yllätys yllätys, pari jossain määrin toimivaa ratkaisua löytyikin. Hieman askarteluahan niiden asentaminen vaatii ja data pitää ladata manuaalisesti Garmin Connectiin. Garmin-Forerunner-extractor (https://github.com/Tigge/Garmin-Forerunner-610-Extractor) lataa datan fit-muodossa useammastakin eri FR-laiteesta: readme-tiedoston mukaan 60, 70, 405CX, 310XT, 610 ja 910XT ovat tuettuja. Valitettavasti oma ant-usb-tikkuni on vanhempaa mallia, jonka ajuri on vielä debugattavana. Näin ollen en itse pystynyt testaamaan toimintaa. Frant (http://sourceforge.net/projects/frant/) on hieman rajoittuneempi(?) ratkaisu. Reitti ja syke näyttivät siirtyvän ok gpx-formaatissa, mutta esim. splitit puuttuivat. Jos ohjelmaa haluaa käyttää normaalina käyttäjänä, udev-asetukset saattavat vaatia pieniä muutoksia.
 2. Järjestäjät taisivat ottaa kuvia oikein urakalla, sillä heidän kotisivuilleen http://www.kempelemaraton.net/kempelezmaraton/valokuvat/2012/ on ilmestynyt 795 kuvakulmaa tapahtumaan. Nyt sitten vain kuvia klikkailemaan ja omaa suoritusta muistelemaan.
 3. Järjestäjien kuvakertomus on ilmestynyt verkkoon muutaman viikon odottelun jälkeen. Kts. http://www.kempelemaraton.net/kempelezmaraton/valokuvat/2011/
 4. Kokonainen sujui jotakuinkin suunnitelmien mukaan. Alussa tuli tietenkin normaaliin tapaan "hurjasteltua" ja jopa 3h20 alitus tuntui mahdolliselta. Realiteetit iskivät toisella kierroksella (ei yhtään yli 30 km tai 2.5 h lenkkiä tänä vuonna) ja vauhti oli hitaimmillaan luokkaa 5:10 min/km jossakin 35 km paikkeilla. Ensimmäisellä kierroksella voitettuja minuutteja oli onneksi tarpeeksi ja pienen parin kilometrin loppukirin ansiosta PB parani loppujen lopuksi nelisen minuuttia (nyt 3:25:58). "Loppukiri" saattoi tosin näyttää hieman huvittavalta sivusta seuranneista, sillä yritin venytysliikkeitä vauhdissa ja muutamaan otteeseen myös pariksi sekunniksi pysähtyen laukaistakseni vauhdin muutoksesta seuranneen takareisikrampin. Joka tapauksessa ihan hyvä reissu, vaikka etukäteen hieman arvelutti lähtöviivalle asettuminen. Järjestelyt olivat tuttuun tapaan hyvin hoidetut. Ainoa miinus tulee täysmatkan pienestä osallistujamäärästä - tämähän ei ole sinänsä järjestäjien vika. Tänä vuonna se vain korostui kuin puolikas lähti 15 min myöhemmin matkaan ja jo ensimmäisellä kierroksella joutui juoksemaan enimmäkseen yksikseen. Onneksi reitillä oli pitkiä suoria ja tavoiteltavia selkiä näkyi suurimman osan matkasta.
 5. Valitettavasti kyllä! Käyn töiden takia säännöllisesti Kreikassa, jossa kulkukoirat ovat iso ongelma. Yksinäiset kulkukoirat eivät yleensä aiheuta ongelmia, mutta laumassa tilanne on toinen. Pari vuotta sitten ensimmäisiä kertoja Voloksen rantabulevardilla lenkkeillessäni kymmenpäinen koiralauma hyökkäsi kimppuuni. Tämä lauma oli jo ennestään aggressiivinen, sillä olin nähnyt sen yrittävän jahdata kahta pyöräilijää vähän matkaa edelläni. Minun olisi varmaankin pitänyt yrittää kävellä todella hitaasti ohitse (tai kääntyä ympäri), koska lauman kiertäminen juosten melko etäältäkin sai koirat villiintymään. Jouduin lauman piirittämäksi ja useampikin koira pääsi näykkäisemään. Laumalla oli aika älykäs metsästystaktiikka, sillä puremat tulivat lähinnä jalan takapuolelle polvitaipeisiin. Tilanne laukesi kun rauhoituin ja hivuttauduin lauman keskeltä pois - paniikkireaktiona olin aluksi yrittänyt potkia koiria pois ympäriltä. Tämän jälkeen paikattavaksi paikalliseen sairaalaan, tetanus-piikki kannikkaan ja antibioottikuuri tulehdusten varalle. Onneksi Kreikassa ei ole havaittu vesikauhua koirissa aikoihin.... Nykyään suunnittelen juoksulenkkini ulkomailla siten, että kierrän pahimmat kulkukoira-alueet. Nämä on tietenkin hankalaa tietää kun on uudessa kaupungissa. Joka kerta kun näen vapaan koiran (myös Suomessa), syke nousee ja mietin kuinka toimisin sen hyökätessä - en ole vielä sentään alkanut kantamaan pippurisummutetta mukanani Hieman asian vierestä: Kulkukoiraongelma kuvaa aika hyvin kreikkalaista asennetta. Lähes kaikki ovat sitä mieltä, että asialle pitäisi tehdä jotain, mutta käytännössä mitään ei tapahdu. No toki ennen 2004 kesäolympilaisia kisakaupungeissa yritettiin koirien vähentämistä, mutta tilanne palasi ennalleen (ellei jopa pahemmaksi) heti kisojen jälkeen...
 6. Tänään tuli avattua hiihtokausi Oulussa. Hiukkavaara-Auranmaja on ajankohta huomioiden hyvässä kunnossa luisteluhiihtoon - ihan turhaan lähdin sorakelinsuksilla liikkeelle Löytyy sieltä polun reunasta perinteisellekin urat, mutta niitä ei ole kone ajanut ja paikoittain kunto taitaa olla heikohko.
 7. Laiskiainen

  Alelaari

  Intersport Rintamäki (Oulu) poistaa kevään mallistoa 50% hinnalla. Valikoimat eivät ole hirveän suuret, mutta ainakin sieltä löytyi etsimäni Nike Lunar Elite+ hintaan 75 EUR.
 8. Laiskiainen

  Kempelemaraton 2010

  Laitoin mailia Villelle ja hän antoi luvan laittaa salasanan näkyviin. Eli Kempele-maratonin kuvat löytyvät osoitteesta http://www.villev.kuvat.fi/kuvat/ kansiosta Kempelemaraton 10 ja salasana on zmaraton10.
 9. Laiskiainen

  Kempelemaraton 2010

  Valokuvaaja Ville Vimpari (http://www.valokuvaajavillevimpari.com/) näytti ottaneen valokuvia. Kuvavedokset löytyvät osoitteesta http://www.villev.kuvat.fi/kuvat/Kempelemaraton+10/ Ne ovat salasanan takana, mutta jo toinen arvaukseni osui oikeaan, eli taas nähtiin kuinka helppo on salasanoja murtaa... En viitsi kuitenkaan jakaa salasanaa julkisesti. Eli jos ei itse keksi salasanaa, niin Villen tiedot löytyvät tuosta yltä
 10. Laiskiainen

  Kempelemaraton 2010

  Eipä ollut mitään herkkua minunkaan juokseminen Kempeleen täydellä matkalla, vaikkei mitään isompia ongelmia juoksun aikana tai sen jälkeen tullut. Sään takia olin pudottanut jo lähdössä alkuperäistä tulostavoitetta 10 min, matkalla tuli vielä reilut 9 min extraa ja loppuajaksi 3:39. Eli kovan helteen (virtuaalinen) vaikutus loppuaikaan noin 20 min, aivan kuten jossakin aikaisemmassa ketjussa mainittin. Ensimmäinen kierros oli oikeastaan ihan mukava kun juoksuseuraa sai puolikkaan menijöistä ja vauhti pysyi hieman alle tavoitevauhdin 5 min/km. Toisella kierroksella matkaa piti tehdä yksin ja kyyti alkoi väkisin hidastumaan. Viimeisen 14 km aikana kanssajuoksijoita ei näkynyt edessä eikä takana, vaikka reitillä on tunnetusti pitkät suorat. Kun ennätykseen ei ollut mahdollisuuksia ja sijoituksestakaan ei ollut mitään epäselvyyttä, niin henki oli heikko ja antoi luvan lyhyisiin kävelypätkiin helteisillä vastatuuliosuuksilla ja ylämäissä. No maalissa selvisi, että myös edellä juossut oli hieman hiipunut ja väliimme jäi loppujen lopuksi 50 s. No eipä sillä mitään merkitystä ollut ja joka tapauksessa käteeni lykättiin M40 kolmospalkinto Taisi olla yleisesti ottaen tuloksiltaan kaikkien aikojen surkein Kempele-maraton kun paras aikakin oli vain 3:16 ja juostu M50-sarjassa.
 11. Garmin Forerunner 310xt on minulla käytössä VirtualBoxin kautta sekä Ubuntussa että Debianissa. Valitettavasti natiivi Linux-ratkaisuja tälle vehkeelle ei taida vieläkään olla.
 12. Laiskiainen

  Forerunner 310XT

  Juuri näin. Kuminauhazydeemi on nimeltään Polar Wearlink Transmitter Strap. Ainakin Intersportissa myydään erikseen hintana 19 eur. Garminin foorumilla arvelivat, että Garminin ja Polarin vöiden valmistaja voisi olla sama pulju aasiassa, mutta Polarin vyö on teknisenä ratkaisuna fiksumpi(?). Huom! Polarin lähetin tuskin toimii Garminin kanssa eli sitä ei kannata vahingossa laittaa ostoskoriin.
 13. Laiskiainen

  Forerunner 310XT

  Kauppareissulla osui Polarin sykevyö (19 eur) silmiin ja eihän sitä voinut jättää hyllyyn. Yhdistelmä todellakin toimii - nyt täytyy vaan toivoa, että Polar osaa nämä vyöhommat paremmin kuin garmin...
 14. Laiskiainen

  Forerunner 310XT

  Garminin keskustelupalstalla on keksitty mielenkiintoinen ratkaisu 310xt:n sykevyöongelmiin (kts. https://forums.garmin.com/showthread.php?t=8113&page=2). Useampikin kirjoittaja väittää, että yhdistelmä Polar WearLink strap ja Garmin pulse transmitter olisi toimiva kombinaatio. Hintaakaan tuolle ei tule kuin noin parikymppiä, sillä ainoastaan Polarin vyö ilman lähetintä tarvitsee hankkia. Tekisi mieli kokeilla.... Ja otsikossa piti tietenkin lukea "Garmin ja Polarin sykevyö", mutta eihän sitä tietenkään enää voi korjata.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy