Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Esko

Jäsenet
 • Content Count

  2 693
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About Esko

 • Syntymäpäivä 20.03.1977

Converted

 • Puolimaraton
  1kpl, 1:34
 • Maraton
  9 kpl 2001 lähtien, 3:36
 • Tavoite
  Nopeammin, pidemmälle, enemmän ja paremmalla tyylillä kuin ennen. Ainakin joku näistä.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eiväthän ne kuvat nyt pelkästään minusta ole olleet kiinni (ainakaan yleensä, eikä tässä ammattilaisiakaan olla). Ja on täällä taas tälläkin kertaa useampia muitakin kuvaajia näkynyt. Terveiset Areenalta. Täällä on hyvä tekemisen meininki molemmilla puolin pöytiä. Alkuvauhdit tosiaan vaikuttavat monella melko kohtuullisilta. Osallistuminen on myöhäistä mutta kannustamaan ehtii hyvin, ei muuta kuin kaikki kynnelle kykenevät vaan paikan päälle tunnelmaa aistimaan. Itse pitää pakata pian perhe autoon ja lähteä kyläilyreissulle jonnekin Riihimäki-Hyvinkää -akselille mutta varmaan puolivälin tienoilla palaan taas Areenalle. Pari kuvaakin tuli jo otettua mutta eiköhän joku muu ehtine esittelemään omiaan ennen minua.
 2. Takavuosina M.Bones pyysi minut muutamaan kertaan kuvaajaksi tapahtumaan ja pari kertaa taisin olla kutakuinkin koko ajan paikallakin, jos en kuvaamassa niin sitten säätämässä ja karsimassa kuvia nettiä varten +tunnin-parin nokoset joskus aamuyöstä. En tiedä onko sittemmin jotakuta muuta pyydetty "viralliseksi kuvaajaksi". Ilmeisesti ei? Vanhasta muistista olen tosin senkin jälkeen kyllä eksynyt paikalle ainakin parissa kohtaa kisaa ja kilpailun johtaja on vanhasta muistista lykännyt talkoolaispaidan kouraan... Kuvien julkaisu ei kylläkään välttämättä ole ollut ihan niin reaaliaikaista ja viime vuonna jälkimmäisen päivän kuvat taisivat jäädä vallan julkaisemattakin. Ensimmäiset kuvat näyttävät olevan vuoden 2009 tapahtumasta ja vuodesta 2010 lähtien uskoisin, että kutakuinkin kaikki osallistujatkin näkyvät ainakin jossain otoksessa, useimmat useissa. Kai minä nyt sitten tänäkin vuonna taidan paikalla piipahtaa... Joskus minulla oli mielessä, että kuvista, tulosluetteloista, tarinanpätkistä ym. voisi koostaa Ifolor -kirjan jossa voisi sitten olla 1-2 juoksijan mukaan vaihdettavaa kuvaa ja jota voisi myydä halukkaille osallistujille muistona kisasta. Mutta itselläni ei ole ollut minään vuonna aikaa tai intoa moisen toteuttamiseen joten pelkän idean asteelle se on jäänyt. Jos kuitenkin halutaan tehdä koostekirja kymmenen vuoden kisoista niin siinä ehkä voisin olla jollain tavalla mukana. Joka tapauksessa, tsemppiä kilpailijoille!
 3. Huomenta, Onnittelut tosiaan kaikille kisassa juosseille. En sitten ihan saanut mitään kuvia nettiin vielä viikonlopun aikana... No nyt on sentään taas ihme säätämisen jälkeen ensimmäinen puolikas albumissa, loput tulossa sitten vähän myöhemmin, toivottavasti jo viikonloppuna. Nämä otokset ovat kisan alusta. Laitan vaikka uuden viestin kun loputkin ovat alpparissa. https://picasaweb.google.com/pellavakuu/Endurance24h2016 Och samma på engelsta (jos vaikka joku ulkomailta yrittää ketjua seurailla): More to come in a few days.
 4. Kisaa on melkein seitsemän tuntia takana ja palstalle on tullut tänä aikana neljä viestiä. Hitusen olen yllättynyt nettikuhinan vilkkaudesta. Vai ovatko kaikki Areenalla kannustamamassa? No kävin päivällä areenalla ja ajatus olisi poiketa siellä viellä puolivälin nurkilla ja uudestaan huomenna. Hannu löi heti paikalle tultuani paidan kouraan ja lupasin vastineeksi postailla vähän kuvia nettiin... Paikalla tosin tuntui olevankin niin paljon kuvaajia että päät yhteen kolisivat ja videotakin kuvattiin mielestäni ainakin kolmella videointilaitteella. Koitan saada jokusen kuvan nettiin asti ennen kuin suuntaan taas Areenalle.
 5. N 218, M 249, 3 Tsemppiä kisoihin!
 6. Jos asiaa ajatellaan lasten kautta kuten itse ajattelen niin sillä ei ole merkitystä. Lapsella olisi joka tapauksessa sekä isä että äiti. Isän puolelta tulee joka tapauksessa setiä (riippumatta siitä onko hänellä yhtään siskoa), ja äidin puolelta tulee enoja. Se montako veljeä isällä on (sedät) ei vaikuta mitenkään siihen, montako veljeä äidillä on (enot). myönnetään että jos asiaa ajatellaan setien ja enojen kautta (kiitokset huomiosta TeTille) ja syntyvyys on reippaasti vinoutunut, sitten tilanne voi olla eri. Ei yhden lapsen näkökulmasta vaan jokaikisen lapsen. Kaikilla heistä on esimerkikissä kolme enoa ja kaksi setää. Itse nimenomaan keskityt yksittäistapauksiin tai yksittäisiin perheisiin. Koko kuviohan on se, että sisarusten lukumääristä riippumatta lapsella on sekä isä että äiti ja molemmat pitää huomioida.
 7. Yhdessä sisarusparvessa tietysti voi olla miten päin vain. Mutta niillä miesten lapsilla on myös äidit ja heillä todennäköisesti sisaruksia ja siis enoja. Yritetäänpä ottaa mahdollisimman helppo esimerkki. Oletetaan, että kaikki äidit ja isät tulevat samanlaisista sisarusparvista. Isä ja äiti sisarusparvista, joissa yksi mies ja yksi nainen kaikilla lapsilla yksi eno (äidin veli) kaikilla lapsilla ei yhtään setää (isällä vain sisko) isä ja äiti sisarusparvista, joissa kaksi miestä ja yksi nainen kaikilla lapsilla kaksi enoa (äidillä kaksi veljeä) kaikilla lapsilla yksi setä (isällä veli ja sisko) isä ja äiti sisarusparvista, joissa kolme miestä ja yksi nainen kaikilla lapsilla kolme enoa (äidillä kolme veljeä) kaikilla lapsilla kaksi setää (isällä kaksi veljeä ja sisko)
 8. No jos miehiä syntyisi paljon enemmän, niillä harvoilla naisillakin olisi todennäköisesti paljon veljiä. Jos palataan miettimään asiaa ihan siltä matemaattiselta kannalta, niin mikäli sisarusparvessa on X miestä, siinä on potentiaalisesti X enoa mutta vain X-1 setää.
 9. Mielenkiintoinen keskustelu näyttää syntyneen mutta näin vain äkkiseltään vastaukset selanneena, itse vähän ihmettelen naisten ja miesten elinikään tai syntyvyyteen keskittymistä. Sedät ja enothan ovat molemmat miehiä, ei siinä naisten elinikä mitenkään vaikuta. Eikä kerran saatu sedän tai enon status mihinkään häviä, vaikka isä tai äisi kuolisi. Setä pysyy setänä ja eno enona, ja molemmat kuolevat keskimäärin samassa iässä. Itse kallistun kuitenkin sille kannalle, että enoja on vähän enemmän. Perusteluna se, että sellaisia lapsia joiden isä on tuntematon on paljon enemmän kuin lapsia, joiden äiti on tuntematon. Setiä voi olla vain jos isä on tiedossa, ja enoja jos äiti on tiedossa. Miespuolisten sisarusten todennäköisyys on kutakuinkin sama isällä ja äidillä mutta koskapa tunnettuja isiä on vähemmän, siksi setiäkin on vähän vähemmän.
 10. Esko

  Spartathlon 2015

  Hieno tulos ja mahtava onnistuminen Jannelta. Onnittelut tältäkin suunnalta. Tuossa yhdeksän päälle heräillessä tuumin että kärki on maalissa mutta mitenköhän lähellä on ensimmäinen suomalainen. Sitten kun suuntasi koneelle ja klikkasi seurannasta maaliintuloajat ja siellä oli kahdeksan kaveria maalissa, niin olipahan hieno ja hienoinen yllätyskin löytää proffa jo listalta mukana. Virtuaalionnittelut muillekin kovia aikoja juosseille ja virtuaalitsempit kaikille, jotka ovat vielä matkalla!
 11. Esko

  Spartathlon 2015

  Pikaisesti silmäilin viestejä läpi ja tähän kohtaan kun pääsin niin ensireaktio sekunnin murto-osan ajan (tai ehkä yhden koko sekunnin ajan) oli: "Miksi se nyt noin sanoo ja eihän Cudin ole nainen!" No juu, tsemppiä vaan kovasti kaikille sinne Hellaksen maille. Varmasti tullaan sivusilmällä seuraamaan varsinkin suomalaisten etenemistä tälläkin suunnalla.
 12. Â Uskomattoman hieno ja täynnä alkuperäistä filmimateriaalia oleva dokumentti Paavo Nurmesta menossa juuri TV 2:ssa. Löytyy myös Areenasta kuukauden ajan. Paavo Nurmi - paras kaikista
 13. Onnittelut vain kaikille kovia tuloksia juosseille, ja tietysti kaikille muillekin. Kävin paikalla aamuyöstä ja uudestaan loppuvaiheilla. Kamerakin oli mukana, ylläri pylläri... Pienet kalusto-ongelmat kiusasivat mutta kuvia on sen verran, että luulisi about kaikkien jotka tuolloin juoksivat, näkyvän ainakin joissakin kuvissa. Mutta ne pitäisi käydä läpi (säätö&karsinta), katsotaan missä vaiheessa saan nettiin, joka tapauksessa en nyt ainakaan tänään.
 14. Kuulostaa tosi hyvältä. Melkein tekisi mieli jo arvailla, että neljännestonni saattaisi hyvinkin olla haarukassa. :smile: Tsemppiä vaan kaikille kisailijoille! Ja huoltajille kanssa. Ja talkoolaisille. Kepeitä kilsoja ja nopeita tunteja! Taas on vuosi kulunut ja aika viettää laatuaikaa Esport Areenalla. Itsellä ei ole nyt viikonlopulle mitään kummempia suunnitelmia (mitä nyt ehkä satunnaista keventelyä, kauluspaidan silitystä ja pääkarvoituksen trimmausta saattaa olla ohjelmassa), joten varmaan poikkean jossain välissä paikan päällä tuttuja naamoja bongaamassa. :smile:
 15. Ultrakisafoorumi alkaa seitsemällä Jesper Olsen -osiolla joissa tuoreinkin viesti on vuodelta 2010. Nuo voisi varmasti yhdistää vähintään vain yhdeksi Jesper Olsen Worldrun II Suomessa -alafoorumiksi.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy