Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Umpimähkä

Jäsenet
 • Content Count

  4 376
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  15

Everything posted by Umpimähkä

 1. Muistan kyllä elävästi oman lapsuusajan iltalukemisen, jossa sikaa lihotettiin kesä ja teurastettiin jouluksi. Vieläkin paha mieli tosta tarinasta. 😄
 2. Varhaisperunoita, paistettua sipulia ja herkkusieniä, inkivääri-lime-silliä
 3. Oikeastaan ihan hyvä uutinen, koska metsässä voi sattua mitä tahansa Topi Raitanen ei osallistu Jukolan viestiin – keskittyy ratakisoihin https://yle.fi/urheilu/3-10830493
 4. Kyllä oli hieno kisa eilennä Turussa ja kannustusta ja katsojia riitti kaikki paikat täyteen. Hienoja ennätyksiä ja tuloksia monella urheilijalla. https://yle.fi/urheilu/3-10827240
 5. Hyvä kysymys @kimmoke sitä samaa mietin itsekin. Ensi viikon tiistaina Paavo Nurmi -kisat Turussa ja sinne halvin lippu oli 35 €. Muistan, että aikaisemmin halvin loppu oli esim. opiskelijalle ihan edullinen, mutta ei ehkä tuo 35 €. Turussa on yleensä ollut ihan hyvä kisat, jos ei nyt vettä kaatamalla sada tai ole hirvittävän kylmä. Mutta sitten käykin niin, jos sää suosii, että 35 euron lipulla ei välttämättä saa istumapaikkaa, jollei tule paikalle jo hyvissä ajoin.
 6. Tosiaankin, eipä pahemmin tuloksia näkynyt, itse luin instasta. Suomen urheiluliitto lataa tuloksia sinne Yleisurheilu-nimimerkillä.
 7. Myös Reetta Hurske juoksi samassa kisassa oman ennätyksensä. Hieno ilta Lahdessa.
 8. Lahdessa 1500 m PB 3.40.71 Olikin hyvät kisat, lämpö siivitti monia uusiin ennätyksiin.
 9. Juoksija -lehden tämän vuoden 2019 numerot 1, 2 ja 3 olisi postituskulujen hinnalla eli 3 €.
 10. No en vielä, se on liian nuori 😄
 11. Annemari Sandell paras suomalainen nainen 14. aika 2:51:42
 12. Täältä saa välillä hyviä vinkkejä @kiljander
 13. Uutta kaalia ja karitsan jauhelihaa uuniin laittaa hän.
 14. Olen käyttänyt yhtä ilmaista sähköpostia jo kamalan pitkään, niin pitkään, että sen omistajat ja jopa sähköpostin pääte on vaihtunut vuosien varrella muutamia kertoja. Kuitenkin edelleen käytössä ja toimii, kunnes kerran ystävä sanoi, että kun lähetän siitä postia, niin siinä lukee vain etunimeni. No kirjauduin sinne sähköpostiin ja yritin hakea asetuksista, mistä sen voisi muuttaa, mutta en löytänyt ja asia unohtui. Kunnes sitten tuli päivä, jolloin tarvisin itselleni gmail-sähköpostin ja otin sen itselleni. Käytän sitä vain puhelimen takia, en muussa. Vuosi sitten määrittelin tämän gmailin siten, että siinä näkyy lähettäjänä molemmat etunimeni ja sukunimi ja sitten alkoi tapahtumaan kummia: myös vanhan sähköpostin näkymä muuttui ja sinne ilmestyi sen pelkän etunimen lisäksi toinenkin etunimi ja sukunimi ja yllättäen olen alkanut saada perinteistä paperipostia siten, että sinne on tungettu myös se toinen nimi näkyviin, esim. sähkö- ja kaukolämpöyhtiöiden lehdet. Varmaan joku ihan simppeli juttu...
 15. Itse olen oppinut, että napa selkärankaan kiinni, niin saa ainakin takareidet ja pakarat aktiivisemmin mukaan.
 16. Olet kyllä oikeassa, harvoin kai niitä oikeasti tarvitaan. Itse käytän palautusjuomaa tai proteiinilisää, koska proteiinia tahtoo tulla ravinnosta aika vähän, noin 50 g päivässä. Mutta siitäkin on ristiriitaista tietoa, tarvitaanko sitä oikeasti ja kuinka paljon. D-vitamiinia nautin, että pysyy yli tavoitearvon.
 17. Lisäravinteet kannattaa hakea lisäravinteisiin erikoistuneesta kivijalkaliikkestä ja sama homma juoksuvermeiden kanssa. Market on mitä on.
 18. Jos noita juoksututkimuksia lukaisee, niin niissä slow running on tavallisesti noin 3,5 m/s, se kai ei ole enää hölkkää?
 19. Umpimähkä

  Järveen!

  Meikämanne harjoittelee koko talven salaa avannossa 😉
 20. Näin juuri onkin, mutta siinä mielessä juoksu on toki aivan eri laji, että niitä toistoja voi tehdä joka päivä tuhansia, tai oikeastaan kymmeniä tuhansia ja jos esim. on juossut jopa monta vuotta huonolla juoksutekniikalla, niin treenamalla oikein niin sitä oppii oikean tai siis paremman juoksutekniikan. Ja jopa yllättävän nopeaan, jos vaan tietää, mitä pitää tehdä.
 21. Umpimähkä

  Järveen!

  Avovesiuintikausi avattu virallisesti tänään ja meressä ja ilman märkäpukua, merivesi 19-astetta. Olikin aikamoinen yllätys, kun hikisen lenkin jälkeen piti mennä virkistäytymään mereen, mutta sehän oli kuin kylpyammeessa olisi yrittänyt virkistäytyä. Tyyni keli ja superlämmin ilma on näköjään tehnyt tehtävänsä. Kunnollinen tuulinen keli tosin sekoittaa vedet ja märkäpuvulle vielä käyttöä.
 22. Sama homma täällä eli lantion hallinnassa puutteita, oikea puoli vahvempi, kuin vasen. Tosin minut analysoi asiansa osaava fyssari ja noin kuukauden kuluttua täsmätreenin ja jumpan aloittamisesta kaikki vaivat poissa. 😄 Eniten harmittaa tässä, että olen vuosien varrella saanut vaikka minkälaisia ohjeita ja selityksiä vaivalle (liian kireät lonkankoukistajat tai pakaralihakset), mutta kaikki aikaisemmat ovat menneet vikaan ja nyt vasta ammattilainen osasi antaa diagnoosin ja täsmätreeni puri nopeammin, kuin ehdin kissaa sanomaan. Heikkoutta lihaksissa tai että oikeat lihakset ei aktivoidu, kuten pitäisi tai puolieroja, kaikki korjattavissa, mutta pitää tietää mitä tekee.
 23. Hieno kävely: https://yle.fi/urheilu/3-10790873
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy