Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Umpimähkä

Jäsenet
 • Content Count

  4 820
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  17

Umpimähkä last won the day on March 21

Umpimähkä had the most liked content!

Community Reputation

3 709 Excellent

About Umpimähkä

 • Syntymäpäivä 20.06.1968

Converted

 • Coopperi
  2200
 • Puolimaraton
  2:10
 • Maraton
  4:38

Recent Profile Visitors

2 613 profile views
 1. Linkolan viimeisestä omaelämänkerrasta saa kuvan luonnon kunnioittajasta, mutta myös itsekkäästä omaan napaan tuijottajasta, niin kuin varmaan meistä jokainen ihminen omalla tavallaan on, se toki korostuu kirjasta. Mutta muuten kirja kannattaa lukaista.
 2. Sellaisen olen itse oppinut, että joskus joku paikka kipuilee ja sellaista nyt sattuu vaan tapahtumaan. Mutta jos kipu tulee samaan paikkaan useamman kerran, niin on hyvä selvittää, että mistä johtuu. Kaksi viikkoa on aika hyvä ajanjakso eli sitten pitää jo yrittää selvittää, mistä johtuu. Toki levollakin voi joskus mennä ohi.
 3. Viherpesuvihreä, paasasi liikakansoituksesta, mutta lisääntyi itse samaa tahtia.
 4. Raha ratkaisee, Kiinasta saa niin halvalla ja mitä tahansa. Kiina näyttää ulospäin noudattavansa kaikkia esim. elektroniikkateollisuuden turvallisuusnormeja, ja vaatii niitä kaikilta toimittajilta ympäri maailmaa, mutta oma toiminta ei kestä päivänvaloa. Olemme testanneet kiinalaisia komponentteja ja niissä olevia aineita ja löytynyt jo monta vuotta sitten maailmalla kiellettyjä aineita. Mutta koska pitää saada halvalla.
 5. Sama vähän täällä, tykkään poluista ja suunnistuksessa, mutta nilkat on tavattoman herkät, joten vain helpohkoja reittejä ja suunnistusta hyvin hitaasti umpimetsässä.
 6. Kevyt ysi täällä, raekuurosateessa. Vaakasuoraan tulleet isohkojen karpaloiden kokoiset rakeet on kyllä aika kivuliasta kasvoilla.
 7. Eikös koronaviruksen kohdalla ole vielä hieman ennenaikaista puhua vastustuskyvystä. Koska kyseinen virus on ihmiskunnalle uusi, ei kai ihmisen immuunijärjestelmä sitä välttämättä edes tunnista? Eli vastustuskysy kehittyy vasta tunnistaumisten kautta? Ainoa tapa pysyä terveenä on yrittää pysyä erossa viruksesta kokonaan, ainakin toistaiseksi. Toisaalta kai ihan tavanomaisen vaikeaksi menneen vaikkapa keuhkoputken- tai vaikka poskiontelotulehduksen jälkeen on niitä kudosvaurioita ja niiden paraneminen kestää, ei ne limakalvot ja kudokset ole terveenä, kun antibioottikuuri on syöty?
 8. Ei taida Sulkavaa olla tänä vuonna
 9. Voi kun pääsiski soutamaan, tosin naapurilla on ihan perinteinen soutuvene, pitäisköhän kokeilla? 😉 Lihaskuntotreeniä kotosalla 30 min, palloa, rullaa, kuminauhaa ja sitä rataa. Venyttelyä päälle.
 10. Turku-Rastit ovat kaikille halukkaille (toivottavasti monessa muussakin paikassa on näin) ja nyt sitä kannattaakin ehdottomasti hyödyntää, jos vaikka innostuisi suunnistamisesta, koska aikaa ei oteta, niin siellä metsässä voi mennä rauhassa, ajan kanssa, opetella lukemaan karttaa, karttamerkkejä ja käyttämään kompassia. Myös alueen kiintorasteja kannattaa nyt hyödyntää, Suunnistajan kaupat nyt ainakin myyvät niitä. Ja aina voi suunnistaa umpimähkään 😄
 11. Suunnistajan kauppa, jos sellainen löytyy jostain läheltä, niin suosittelen piipahtamaan. Suunnistuskenkiä on tehty juurikin tuohon tarkoitukseen ja sieltä löytyy myös erillisiä tukia kenkään laitettavaksi. Näiden kanssa kannattaa kyllä sovittaa. https://www.suunnistajankauppa.fi/index.html https://www.suunnistajankauppa.fi/c8-korkeavartiset-p1-fi.html https://www.suunnistajankauppa.fi/c77-teipit-ja-nilkkatuet-p1-fi.html
 12. Umpimähkä

  Aprillia!

  Voi harmi, piti juosta Tukholmassa alle 3 h
 13. Hesarissa hetki sitten oikein mielenkiintoinen artikkeli, että miksi juurikin lepakoista lähtee liikkeelle ne vaarallisimmat virukset: Ebola, sars, mers, Marburg-virus, nipah-virus ja rabies ovat ihmisille vaarallisia viruksia, joilla on sama alkuperä. Joukkoon todennäköisesti kuuluu nyt leviävä koronavirus sars-cov-2. Näiden vakavia sairauksia aiheuttavien virusten lähteeksi ovat osoittautuneet lepakot. Se ei ole sattumaa, sanoo Mike Boots, Kalifornia-Berkeleyn yli­opiston professori. Boots oli yhdysvaltalais-kiinalaisessa tutkijaryhmässä, joka löysi selityksen sille, miksi lepakot tuottavat vaarallisia viruksia. Ryhmä kasvatti lepakoiden ja apinoiden soluja ja tartutti niihin viruksia. Lentäminen on kovaa työtä ja vaatii nopean aineenvaihdunnan. Samalla syntyy paljon haitallisia aineenvaihdunnan sivutuotteita, kuten soluvaurioita aiheuttavia vapaita radikaaleja. Lepakot ovat virittäneet huippuunsa kyvyn siivota niitä pois elimistöstään. Samat mekanismit auttavat poistamaan myös tulehduksen sivutuotteita. Tämä on antanut lepakoille turboahdetun immuunijärjestelmän ja pitkän eliniän. Ikääntyminen liittyy kasautuviin soluvaurioihin, joita lepakot pystyvät ehkäisemään hyvin. Hiiri elää muutaman vuoden, mutta samankokoinen lepakko jopa 40 vuotta. Tehokas immuunijärjestelmä ei ole vapauttanut lepakoita viruksista. Evoluution kilpajuoksu on kuitenkin pakottanut lepakon virukset huipputehokkaiksi. Virukset joutuvat lisääntymään hyvin nopeasti, että ne ehtivät seuraaviin soluihin ennen niiden sulkeutumista. Tästä seuraa, että lepakosta ihmiseen siirtynyt virus onkin sitten hengenvaarallinen. Sama muuten pätee toiseen lentävien eläinten ryhmään, lintuihin. Linnut ovat kuitenkin paljon kaukaisempaa sukua ihmisille kuin lepakot, joten virusten loikkaaminen linnuista meihin on vaikeampaa. Kädellisten taudinaiheuttajat taas hyppäävät helposti ihmisiin ja päinvastoin. Nämä kolme eläinryhmää ovat tärkeimpiä uusien eläinperäisten sairauksien eli zoonoosien lähteitä.
 14. Umpimähkä

  Aprillia!

  Koronaepidemiasta johtuvien rajoitusten vuoksi Tervahiihto hiihdetään ilman yleisöä, ja jotta turvaetäisyydet säilyvät, matkaan lähdetään puolen minuutin välein. Jos osallistujia tulee tavalliset 1 300, viimeiset pääsevät matkaan noin 11 tuntia ensimmäisen lähtijän jälkeen. Enimmäisrajaksi on kuitenkin asetettu peräti 10 000 hiihtäjää, joiden matkaan lähettäminen veisi 3,5 vuorokautta.
 15. Umpimähkä

  Aprillia!

  Onks mittä aprillijuttuja näkyny?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy