Jump to content
Juoksufoorumi.fiUmpimähkä

Jäsenet
 • Content Count

  4 989
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  19

Umpimähkä last won the day on June 25

Umpimähkä had the most liked content!

Community Reputation

4 173 Excellent

About Umpimähkä

 • Syntymäpäivä 20.06.1968

Converted

 • Coopperi
  2200
 • Puolimaraton
  2:10
 • Maraton
  4:38

Recent Profile Visitors

2 789 profile views
 1. Täällä taas olisi saanut olla shortsit, puolipitkissä tuli hiki, tyyni ja aurinkoinen keli, ihan kesäinen fiilis. Metsäpolkuja pitkin 7 km.
 2. Tänään lenkillä talitiaiset lauleskelivat ti-ti-tyytä, oli pakko pysähtyä kuuntelemaan, niin erikoiselta kuulosti. Tosin sopii kyllä ihan hyvin syyspäivän tasaukseen.
 3. Upea syksyinen keli; tyyntä ja aurinko helli. Lämmintä, vaikka asteita vaivaiset + 5 ´C. Pk2-lenkki 11 km. Aurajokirantaa mukaillen ja Turun linnaa sekä Tuomiokirkkoa kiertäen.
 4. Joskus aikaisemmin tuli käytettyä, kun yksi valmentaja teki ohjelman sen Borgin asteikon mukaan. Suomeksi löytyy kun hakee Borgin asteikko.
 5. Reilu 8 km semi-reippaasti, alkuun tuli tehtyä erilaisia juoksutekniikkaharjoituksia, pitäisi tehdä useamminkin. Niistä on kyllä selvästi hyötyä, askel kevenee ja maakontakti lyhenee. Kesäisen aurinkoinen ja lämmin iltapäivä.
 6. Tänään lenkillä puhelin oli sellaisessa puhelinvyössä ja vasta kotona huomasin, että lenkin aikana: taskulamppu oli päällä Instaan olin laittanut valokuvan tekstillä Ymmgg Naapurin täti oli saanut minulta tekstiviestin M Ihan hyvä lenkki kuitenkin 😄
 7. Suomen ainoalta kansainvälisen tason kestävyysjuoksijalta rehellistä puhetta: Kova kisa Belgiassa olisi palvellut paremmin kuin Ruotsi-ottelu – "Sanktioita väläyteltiin" #uutisvahti https://yle.fi/urheilu/3-11529577
 8. Aamuvarhaisella reilut 9 km polkuja pitkin. Hetkeksi ajatus karkasi, kun ajattelin, että pitää ostaa uudet tossut ja nurin tantereeseen. Onneksi oli pehmeä laskeutuminen, mutta isovarpaani, mikä tökkäsi juurakkoon otti hiukan itseensä. Sauna ja meri auttoi.
 9. Umpimähkä

  Tour de France

  Vihdoinkin! Tätä päivää on odotettu. 👍
 10. Tämäkin taitaa olla yksilöllistä. Itse voin syödä huomattavasti suurempia päivittäisiä kalorimääriä, kun syön 2-3 ateriaa päivän aikana, kun että syön aterioiden väliin välipalat. Mielelläni myös rutistan 3 ateriaa (aamupala, lounas, päivällinen) sinne 10...12 tuntiin ja annan ruoansulatuksen sitten levätä sen 12 h.
 11. Eikös kaikk valvojat tässä ketjussa ollut miespuolisia? Meinaatkos syömisen hankinta ja lisääntyminen? Naisella se rooli on vähän erilainen... 😉
 12. Mielenkiintoista, tosiaankin näin varmaan siellä kivikaudella pitikin olla, kun ruokaa on vähän niin naiset nukkuvat ja säästävät energiaa ja miehet metsästävät sitä, yömyöden. 😉
 13. Toisaalta se on hauskaa, kun hyvin etukäteen tietää mitä syö ja kun nälkäisenä menee nukkumaan niin itse ainakin nukun ihan mahdottoman hyvin. Tuosta nälkäisenä olosta olikin muuten tehty tutkimusta, että kun laihduttaa, niin suoliston bakteerikanta muuttuu suotuisampaan suuntaan ja se tarkoittaa, että myös monta muutakin asiaa; hyvän olon hormonien määrä kasvaa ja kasvuhormonia erittyy ja sen takia ehkä sitä voi hyvin ja on tyytyväinen jopa dieetillä.
 14. Totta! Itse ainakin olen aina ollut rasvainen ja lihakseton ja jossain vaiheessa kävin todella ahkeraan kuntosalilla, mutta en muista että sillä oikeasti olisi ollut suuremmin vaikutusta kehon koostumukseen. Toki lihasta tuli lisää, mutta rasva kuorrutti senkin lihaksen. Itselläni ei esim. tapahdu minkäänlaista painon putoamista, jos energiavaje on jotain -500 kcal ja se tarkoittaa jo noin reilut 20 % päivän energiamäärästä. Toki ajattelen sen positiivisesti, että kivikaudella olisin luultavimmin ihan kevyesti selvinnyt nälänhädästä. 😄
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy