Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Umpimähkä

Jäsenet
 • Content Count

  4 492
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  15

Umpimähkä last won the day on October 31 2018

Umpimähkä had the most liked content!

Community Reputation

2 479 Excellent

About Umpimähkä

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Asuinpaikka
  Turku

Converted

 • Coopperi
  2200
 • Puolimaraton
  2:10
 • Maraton
  4:38

Recent Profile Visitors

2 323 profile views
 1. Tähän mennessä paras juttu on ollut sähköpöytä eli olen alkanut tekemään töissä ja myös kotona hommat seisten.
 2. Itse asiassa pohjejumppaa voi tehdä ihan ilman välineitäkin. Itse aloitin päkiänousuilla, yhdellä jalalla ja pidolla. Päkiäpidot piti tehdä niin, ettei tule kovaa kipua. Tyypillisesti noin 20-45 s per jalka ja noin 8 toistoa kummallakin. Pari kertaa viikossa. Pohje alkaa hapottamaan alussa (tai siis meikämannen pohje alkoi 😉), mutta tässä kehittyy todella nopeasti. Tästä oli juttua Juoksija-lehdenkin aikaisemmissa numeroissa.
 3. Itse sain ohjeeksi luotto-fyssariltani, että tuo liike on hyvä tehdä välillä seisten, eli tanko olkapäille smith-laitteessa, päkiän alle lankku tai vastaava, jotta pohkeelle ja päkiälle tulee iso liikesarja. Parin kuukauden välein vaihto. Seisten 3-4x6-8 toistoa, istuen 3-4x10-12 toistoa. Ja teen nuo paljain jaloin, jotta voin varmistaa, että päkiä toimii varmasti suorassa.
 4. Uusimmassa Juoksija-lehdessä oli hyvä artikkeli asiasta. Kannattaa lukaista.
 5. Ilmoittautuminen avattu ensi vuodelle: http://paavonurmimarathon.fi/ Ja kauhian pal antteks, kun tämänvuotinen ketju jäi tekemättä
 6. Umpimähkä

  Suunnistus

  Suomen miehet mahdottoman jännän kisan hopealla! 👍
 7. Esmes kuten sinulla tuossa profiilikuvassa 😉
 8. Takareisivamman läpikäyneenä ehkä ensimmäiseksi pitää oppia aktivoimaan pakaralihakset, koska ne aktiivisina ja hyvässä lihassa hoitavat yhdessä hommia tuossa takareisien kaverina ja näin ymmärtääkseni myös ehkäistään takareisiin liittyviä vammoja. Itse ainakin aloitin treenin aktivoimalla pakaralihakset ja että teen liikkeet oikein. Tämä oikean lihaksen aktivointi vaatii alussa paljon toistoa (pari kuukautta joka aamu 10 toistoja), jotta aivot ja lihakset oppivat automaattisesti uusille tavoille. Nyt vammasta reilu vuosi aikaa ja vieläkin ennen lenkkiä aktivoin pakarat ja erityisesti keskimmäisen pakaralihaksen, joka ainakin itsellä oli passiivinen. Itse tein esim. perinteisen lantionnoston aikaisemmin takareisillä ja vasta nyt opin, että miten aktiivinen pakara sen hoitaa. Lantionnosto levytangolla ja yhden jalan vaaka esim. kahvakuulalla ovat parhaimpia liikkeitä, kun homma alkaa toimimaan.
 9. Tämmöistä tutkimusta Paavo Nurmi maratonilla: https://yle.fi/uutiset/3-10921438
 10. Menkäähän matkoihinne! -tokaisu sai viikonloppuna veteraanien SM-kisoissa ihan uuden käsityksen, sillä siellä melkein jokainen urheiluja osallistui kahteen tai useampaan juoksumatkaan
 11. Ja täsä viäl sunnuntain tuloksia kisoista: Kolmas kilpailupäivä Turussa Aikuisurheiluliiton yleisurheilun SM-kisoissa lauantain helteet olivat sunnuntain ajaksi vaihtuneet yhtenäiseksi pilvipeitteeksi ja sadettakin saatiin. Sää ei kuitenkaan ole esteenä huipputuloksiin. Lyhyellä 80 m aitamatkalla 85-vuotias Niilo Korhonen kellotti ajan 20,57, joka uupuu vain 0,2 s Suomen ennätyksestä. Vesa Mäki (M70) oli myös menopäällä samalla matkalla, sillä hän jäi vain 0,01 s omissa nimissään olevasta Suomen ennätyksestä 13,98 ajallaan. Tiia Hautala (N45) ylitti 80 m aidat aikaan 12,76. Kovassa vesisateessa Aikuisurheiluliiton toiminnanjohtaja Oki Vuonoranta intoutui todella kovaan suorituksen 35-vuotisten 110 m aidoissa: 15,66. Kiekonheittoa ja kuulantyöntöä häiritsi jonkin verran itsepintainen vesisade. Mieleenpainuvaa oli Lohjan Louhen Seppo Hjelmin ja HKV:n Reima Oinaanojan kisa ykköstilasta 70-vuotisten kuulassa. Molemmat työnsivät parhaallaan 13,40, mutta Sepolla oli toiseksi parhain tulos Reimaa parempi. Ylivoimainen voittaja saatiin 50-vuotisten naisten sarjassa Vera Maria Räsäsen pukatessa ringistä kuulan peräti 13,38 m päähän. Se on uusi komea Suomen ennätys ja siirsi historiaan Asta Ovaskan tuloksen. Kirsti Viitanen työnsi erittäin pitkälle 75-vuotisten sarjassa kuulansa eli 10,24 metriä. Komea oli myös 90-vuotisten sarjassa saatu tulos: Senni Sopanen (Spove) 4,37. Virtain Urheilijoiden Sirpa Riitamäki (N50) juoksi 1500 m upeasti aikaan 5.12,42. Helsingin Kisa-Veikkojen Katja Blunden oli vauhdissa 40-vuotisten sarjassa loppuajalla 4.47,71. Vettä valuen ja kovasti kirien saapui maaliin Lauttakylän Lujaa edustava Jouko Mahlamäki (M50) hyvässä ajassa 4.37,32. Suomen ennätys on kivenkova 4.15.33 Jouko Kuhan juoksemana 30 vuotta sitten. 45-vuotisten sarjassa yleisö sai nauttia upean tasaisesta kisasta. Järjestävän seuran Pasi Mattilan mitalinnälkä ei ole tyydytetty, sillä hän kiri loppumetreillä voittoon Niklas Wikblomin ja Markus Penttisen vastustelusta huolimatta. Marjatta Taipale juoksi uuden 400 m Suomen ennätyksen 80-vuotisten sarjassa. Se on nyt 2.05,95. HKV:n Katja Blunden (N40) jatkoi vahvoja juoksujaan saavuttaen ratakierroksella ajan 59,33. Sunnuntai-illan kruunasi eri ikäsarjojen 10 000 m juoksut. Erityismaininnan saa luottojuoksija monien vuosien takaa IF Drottin Stig Haglund (M75), joka pisteli matkan aikaan 47.23,15.
 12. Ja täsä lauvantain kuulumisia: Toinen kilpailupäivä Turussa Aikuisurheiluliiton yleisurheilun SM-kisoissa sää suosi, ja urheilijat osoittivat kiitollisuuttaan intoutumalla huipputuloksiin. Porin lahja aikuisurheilulle 95-vuotias Pekka Penttilä jatkoi ennätyksellisen tasokasta urheiluaan. Lauantaina hän hyppäsi pituudessa uuden Suomen ennätyksen 2,12 m. Moniotteluiden arvokisaedustaja Tiia Hautala osallistui hyvällä menestyksellä 45-vuotisten naisten pituushyppyyn. Hänen tuloksensa oli 5,21 m ja kaikki mitatut hypyt olivat yli 5-metrisiä. Lohjan Urheilijoiden Pekka Sinisaari (M55) viskasi yli 11 kilon heittopainon lähes ennätyslukemiin 17,31 m. Porin Tarmon Eila Mikola intoutui painonheitossa uusiin Suomen ennätyslukemiin 8,62 m. Näin siirtyi Martta Nyströmin 6 vuotta vanha ennätys historiaan. Kansainvälinen tähtiurheilija Jouni Tenhu (M80), joka omistaa maailmanennätyksen, heitti tänään keihäänsä 44,71 metrin päähän. Hartolan Voiman Esa Kiuru (M70) sai kepin lentämään 53,12. Se jäi vain puoli metriä hänen omissa nimissään olevasta ennätyksestä. Nämä keihäänheittäjämme ovat ihmeellistä porukkaa. Kun he saavat keihään käteensä, he viskaavat sen usein heti pois ja vieläpä pitkälle! Helsingin Kisa-Veikkojen Katja Blunden (N40) paransi nimissään ollutta 800 m Suomen ennätystä lukemiin 2.12,21. Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoiden Jarmo Lipasti ja HKV:n Reima Oinaanoja kävivät tiukan kisan 70-vuotisten seipäässä. Molemmat tekivät lupaavia yrityksiä uudesta Suomen ennätystuloksesta 3,25 m. M40-sarjan kuulantyönnössä veljekset Conny ja Jonny Karlsson ottivat yhteen ja tällä kertaa Conny veti pitemmän korren tuloksellaan 15,20. Jonny työnsi 13,62 ja väliin kiilasi vielä Iisalmen Visan Juha Kumpulainen, joka sai tuloksen 14,34. 200 m juoksuissa tehtiin kautta linjan kovia aikoja naisten toimesta. Esimerkiksi 35-vuotisten sarjassa Sanna Erkinheimo Lahden Ahkerasta teki uuden Suomen ennätyksen 25,02. Lähellä uutta ennätystä oli 50-vuotisissa Katrin Mertanen ajalla 28,24. 80-vuotisissa hätyyteltiin uusia ennätyksiä Sporttiveteraanien Salme Rantalan toimesta, joka juoksi puolikkaan ratakierroksen aikaan 44,00. Miehetkin juoksivat kovaa, mutta ennätykset ovat nykyään niin kovia, ettei niitä hevillä rikota.
 13. Perjantaipäivän kuulumisia Turusta: Perjantaina oli Aikuisurheiluliiton SM-kisoissa todella hieno päivä Paavo Nurmen stadionilla. Parhaassa Paavon hengessä toteutunut liikunnan ilo näkyi erityisesti kahden huippu-urheilijan toimesta. Ensin saimme aamupäivällä todistaa kilpakävelyssä 90-vuotiaan Viljo Hyvölän vauhtia 5000 m kilpakävelyssä. Ikä ei ole merkittävä hidaste Viljolle sillähän pysäytti kellot jo aikaan 43.50,08. Se on uusi Suomen ennätys ikäluokassaan. Saman sarjan Matti Tamminen myöskin alitti edellisen Suomen ennätyksen ajallaan 48.33,24. Tuomarit pitivät erityisesti Viljon tekniikkaa erinomaisena. Sitten illalla syntyi uusi loistava Suomen ennätys kun maaliskuussa 95 vuotta täyttänyt porilainen Pekka Penttilä juoksi satasen aikaan 24,08. Pikakiitäjä Jonathan Åstrand riemastutti yleisöä korkkaamalla aikuisurheilu-uransa 30-vuotisten aikuisten satasella. Suora taittui ajassa 10,92. Hämeenlinnan Tarmon Sampo Kiviharju juoksi 5 vuotta vanhempien sarjassa maaliin kauden parhaallaan 10,89. Naisten estekisa tarjosi laadukkaita suorituksia. Johanna Lindholm Loviisasta teki hienon 2000 metrin estekisan 45-votisten sarjassa. Aika 7.28,80 jäi lopulta vain 3 sekunnin päähän Johanna Lindholmin Suomen ennätyksestä. Moukaria heitettiin yläkentällä hetkellisten sadekuurojen saattamana. Erityismaininnan ansaitsee Pekka Sinisaari, joka sinkautti moukarinsa 55-vuotisten sarjassa peräti 48,14 m päähän. 70-vuotisten sarjassa Simo Ekholm, Seppo Hjelm ja Antti Örn kävivät tiukan kisan. Voittaja Ekholm voitti Hjelmin vain 35 sentillä ja Örn kukistui vain runsaalla 2 metrillä. Naisetkin sinkauttivat moukaria kelpo tuloksiin.
 14. Kisat lähenee ja jännitys tiivistyy (rumpujen pärinää 😉) Seiväs taipuu Turussa lauantaina Paavo Nurmen stadionilla seiväs taipuu monen tutun hyppääjän toimesta tulevana viikonloppuna (9.-11.8.2019), kun on aikuisurheilijoiden Suomen mestaruuskisat. Peräti 44 tämän vaikean lajin taitajaa saapuu Turkuun. Seiväskilpailut käydään lauantaina klo 9 alkaen. Aikuisurheilun mahtimaasta löytyy useita hyviä seiväsmiehiä ja -naisia. Mitä sanotte näistä? Uutta Suomen ennätystä hamuavat ainakin Vilma Moilanen (N35) ja Marja Eskelinen (N50). Monilajilahjakkuus Kirsti Viitanen (N75) etsii myös oikeaa otekorkeutta, sillä hän todellakin taitaa seiväshypynkin, ja hän osallistuu peräti 11 lajiin näissä kisoissa. Moninkertaiset Kalevan kisojen mitalistit Jarno Kivioja (M35) ja Auvo Pehkoranta (M75) näyttävät osaamistaan. Jarnon ennätys on Lappeenrannan eliittikisoissa vuonna 2009 hypätty 555 cm. Auvo hyppäsi ennätyksensä 520 Alavieskassa 8. elokuuta 1976. Arvokisaedustajamme Antti Kalliomäki ja Turun ikinuoret Veikko Mäkelä ja Jarmo Lipasti kisaavat kirkkaimmasta mitalista 70-vuotisten sarjassa. Muistamme miten Kalliomäki oli mukana kolmissa olympialaisissa (1972, 1976 ja 1980). Vuonna 1976 Montrealissa hän oli lähellä olympiakultaa, mutta jäi lopulta hopealle samalla tuloksella (550) kisan voittaneen Puolan Tadeusz Slusarskin kanssa.
 15. Hesarissa artikkeli Astrid Snäll'sta: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006197770.html
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy