Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Snakster

Jäsenet
 • Posts

  2 744
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Snakster

 1. Ilman muuta viivalle vaan. Ja jos paluumatka kauhistuttaa, niin eikö olisi mahdollista jäädä yöksi pääkaupunkiseudulle ja seuraavana päivänä vasta kotiin.
 2. En nyt kuitenkaan lähtisi vertailemaan tuollaista keski-ikäistä kuntoilijaa nuoreen urheilijaan, jolla on jo kotimaista menestystä ihan kohtuullisesti plakkarissa ja potentiaalia vaikka kuinka paljon. Ymmärrän kyllä vertauksen ja varmaan jotain samoja piirteitä näissä voi ollakin, mutta silti en näistä puhuisi edes samana päivänä.
 3. No ei se kyllä ihan noin ole. Päivällä esimerkiksi pystyy peilailemaan mäkien muotoja todella kaukaa, mutta kyllä yöllä se valokeila on aina kuitenkin rajallinen, eikä ne kauempana olevat kohteet mitenkään kajasta.
 4. Ei rokotteen tehoa ja sen merkitystä voi tarkastella yksilötasolla. Tai no, voi mutta siinä ei ole suuresti mieltä. Yksi pointeista ymmärtääkseni on se, että rokotteen myötä r-luku pienenee oleellisesti, 50 % teholla puoleen, jolloin epidemian leviäminen hiipuu ja pysähtyy tätä kautta.
 5. Snakster

  Tiomila 2020

  Näin juuri, mutta Jukolahan siirrettiin vuodella eteenpäin, mikä ei käsittääkseni enää tulee kysymykseen. Ja lopulliseen ja kertakaikkiseen perumiseen en usko.
 6. Snakster

  Tiomila 2020

  Pomminvarmasti Jukola tullaan jossain muodossa järjestämään. Yksi vaihtoehdoista on jonkunlainen huippujengien kutsukilpailu, toinen jollain systeemillä porrastettu malli, jossa vedetään esim sadan jengin ryppäissä, mikä ei käytännössä hirveästi muuttaisi mitään, ja sitten vielä molemmista mallista vaihtoehdot ulkkareilla tai ilman.
 7. Minustakin 30- ja 35-sarjat ovat Saulin kisoissa perustellut. Kestävyysjuoksussahan tilanne on vielä sillä tavalla mukava, että erilaisia matalan kynnyksen hölkkätapahtumia on aika paljon, mutta sellaisen, joka aloittaa kenttälajien harrastamisen esimerkiksi aikuisten yu-koulun kautta kolmekymppisenä, on lähes mahdoton löytää itselleen sopivia yleisen sarjan kisoja, tai ainakin kynnys näihin on ihan älyttömän korkea, jos ei ole koskaan käynyt kisoissa. Erittäin tervetulleita sarjoja ja niissähän myös osanottajamäärät ovat tasaisesti kasvaneet.
 8. Kyllä kai terveellä miehellä nopeus ja vauhti riittää vaikka mihin? Jos satasen pääsee esimerkiksi 20 sekuntiin, niin sehän tarkoittaa 10 minuutin alitusta 3000 metrillä.
 9. Sellaisilla matkoilla, joissa kisoja on vähän, nuo ovat ihan hyvä juttu. Lähinnä kai ratamatkat ja ehkä joku maasto voisi olla. Nämä muiden kisojen yhteydessä jaettavat mitalit tällaisilla epämatkoilla kuin vaikkapa maantiekymppi, ovat aika turhia minustakin.
 10. Kuntoilijathan nyt ei sääntöjä noudata monesti muutenkaan. Kuunnellaan musiikkia ja järkkäillään omia huoltajia huoltopisteiden ulkopuolelle ja muuta vastaavaa sekoilua on nähty myös alle kolmen tunnin maratonjuoksijoilla.
 11. Vaatisi kyllä aika kovapäisen oman tiensä kulkijan, jos päälajikseen valitsisi sileän kolmosen, jota ei arvokisoissa juosta.
 12. Eikös tuo yhteen matkaan keskitykin ja kaikki muut matkat sitten tukevat tätä tavoitetta?
 13. Eikö junnut ja muutkin voisi osallistua ratakisoihin? Esim Forssan ratakympin hinta oli sekä etukäteen että paikan päällä ilmoittauduttaessa seitsemän euroa.
 14. En ihan ymmärrä, mitä tuolla porrastreenillä tavoitellaan? Nopeudestahan tuo juokseminen ei varmaan ole kiinni, vaan kestävyydestä ja ehkä vauhtikestävyydestä. Ehkä lääkkeenä voisi olla joku maltillinen vauhtikestävyystreeni viikkoon, esim tv-reipas 6-8 km.
 15. Kuka täällä on suuttunut? Vai tulkitsetko suuttumiseksi sen, että sinun kanssasi eivät kaikki ole samaa mieltä?
 16. Jos 2*35 km on parempi ja kehittävämpi kuin 7*10 km malli, niin eikö vielä parempi olisi juosta 1*70 km? Siihen saisi jo yhteen lenkkiin rakennettua hyvin erilaisia vauhteja ja osioita.
 17. Samaa mieltä. Kunnon tavoitteet mieluummin tauluun eikä mitään tuollaista nynnyilyä, josta kuka vaan voi selvitä.
 18. Kiroilua pyydän anteeksi, mutta sinä vastaavasti voisit lakata puhumasta liikkumattomista ihmisistä alentuvaan sävyyn.
 19. Jotenkin tästä keskustelusta välittyy aika karulla tavalla se, että tämän palstan kirjoittajilla ei ole minkäänlaista käsitystä siitä, minkälaisten asioiden kanssa painitaan, kun puhutaan ihan oikeasti liikkumattomista ihmisistä ja niistä keinoista, joilla heitä saataisiin liikkumaan. Liikkumattomuuden haitoista ihan ylivoimainen enemmistö tulee niistä, jotka eivät liiku käytännössä laisinkaan ja se on kansantaloudellisestikin ihan merkittävä kustannus, mikä näistä koituu. Joku parin sadan metrin kävely päivittäin kuulostaa maratonharrastajien näkökulmasta ihan lapselliselta liikkumisen lisäyksenä, mutta sillä voi olla jo ihan merkittävää hyötyä siinä väestössä, joka kaikkein vähiten nyt liikkuu.
 20. Ja arvelet, että tällaiselle ihmiselle lääkkeeksi tepsii se, että sanotaan, että vähintään puoli tuntia hikiliikuntaa on ehdoton edellytys, että kannattaa mitään tehdä? Älkää nyt jumalauta olko lapsellisia. Kysymys on siitä, että jos kauppaan on 500 metriä, niin näiden suositusten jälkeen sinne vähän liikkuvakin ymmärtää, että sinne kannattaa kävellä, koska se on tunnustettu hyödylliseksi. Jos sillä kävelyllä ei kerrottaisi olevan merkitystä, ei tapahtuisi sitäkään. Ja ei sitä nytkään välttämättä tapahdu, mutta on todennäköisyys suurempi. Kysymys on myös siitä, että kannattaako kävellä kaksi kerrosta portaita tai mennä hissillä. Jos kerrotaan, että portaiden kävely on hyödyllinen osa päivän liikkumisannosta, niin kyllähän se kannustaa verrattuna siihen, että sanottaisiin, että se on liian vähän että maksaisi vaivan.
 21. Sitähän tietysti pitää tehdä, mitä mieli tekee, mutta itse aiemman projektin fanittajana ja seuraajana olen vähän pettynyt tähän uuteen hankkeeseen. Olisin niin mielelläni nähnyt sinun keskittyvän vaihteeksi lyhyemmille matkoille ja lähtevän hakemaan vähän vauhtia ja kierroksia koneeseen. Tästähän ei tietysti mitään äänestystä järjestetä, mutta laita ainakin mietintään sitten tämän hankkeen jälkeisille vuosille lyhyemmät matkat. Ja miksei tietysti Saulin hallikisoihin voisi tulla vääntämään kolmea tonnia, vaikka tavoitteena olisikin 166 km:n matka. Yhtä kaikki: tsemppiä tulevaankin tekemiseen!
 22. Ei. Kysymys on lähinnä siitä, että kun teen ainakin puolittain julkista duunia, niin haluan pitää oman digitaalisen jälkeni yleisesti mahdollisimman pienenä. Kaikki on tosiaan linkitettävissä eikä se haittaa, mutta mieluummin esiinnyn nimelläni vain, jos sillä on joku erityinen arvo.
 23. Minulle ei ole mikään ongelma, että nimeni on tarvittaessa helpostikin selvitettävissä, mutta kammoksun sellaista ajatusta, että kaikki tänne kirjoittamani (sinänsä ihan asialliset jutut) löytyisivät esim nimellä googlaamalla. En myöskään usko, että se kovasti vaikuttaisi keskustelun tasoon täällä, kun kyllähän nämä pahimmat häröilijät ovat olleet ihan tunnettuja ja tuttuja tyyppejä. Sellaista suomi24-tyyppistä satunnaisräiskimistä ei täällä esiinny laisinkaan, minkä tuo rekisteröintipakko jo takaa.
 24. Periaatteessa muistat ihan oikein, mutta kunto on sen verran ehkä kasvanut, että pk-lenkkien vauhti on pikkuisen tuosta kiristynyt. Tänä vuonna on tähän asti juoksua yhteensä vajaa 2800 km ja kaikkien juoksujen keskivauhti on 4.58. Ihan ylivoimaisesti suurin osa lenkeistä on osunut 5.10-5.20 haarukkaan ja 70 % lenkeistä on 5 min/km tai hiljempaa. Myös pitkät lenkit olen tehnyt enimmäkseen tuota noin 5.20 vauhtia. Nyt on tässä syksyn maratonharjoittelussa kuitenkin sellainen muutos, että muutaman kuukauden ajaksi on pitkisten vauhti veivailtu selkeästi pk2-alueelle ja olen nyt takonut niitä 4.30-4.40 väliin. Perusteena se, että kun ratakauden jälkeen jäi melko lyhyt maratreenikausi, niin näistä saa samalla enemmän lajinomaisia. Varmaan sitten taas maratonin jälkeen palataan vanhaan ja tietysti vastapainoksi mennään sitten kovissa treeneissä kunnolla kovaa (tai itselleni kovaa).
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy