Jump to content
Juoksufoorumi.fi


r

Snakster

Jäsenet
 • Content Count

  2 702
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  5

Snakster last won the day on September 24 2018

Snakster had the most liked content!

Community Reputation

932 Excellent

1 Follower

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Converted

 • 10km
  36.23
 • Puolimaraton
  1.20.54
 • Maraton
  2.55.03

Recent Profile Visitors

2 821 profile views
 1. Ei se mikään luonnonlaki ole, että ne vikat 10 km olisivat hitaimmat. Useimmillahan ne ovat hitaimmat siksi, että on juostu alku liian kovaa suhteessa omaan kuntoon, eikä silloin ratkaisu varmaankaan voi olla se, että juostaan varmuuden vuoksi hyytymisen varalle alku vielä kovempaa.
 2. Esimerkiksi täällä voi käydä tekemässä itselleen tuollaisen rannekkeen ja onhan noita muitakin palveluja: http://www.marathonguide.com/fitnesscalcs/PaceBandCreator.cfm Käytännössä matkaa ja aikaa kannattaa seurata lähinnä järjestäjän kilometritolpista, koska gps joka tapauksessa heittää jonkun verran mm. siksi, että optimireittiä on melko mahdoton juosta. Itse olen yleensä katsellut kilometrivauhteja summittaisesti ja aina vitosen välein painanut kellosta väliajan ja sehän pysyy suurin piirtein päässäkin, että mihin aikaan sen vitosen pitää aina mennä. Tsemppiä kisaan!
 3. 3.30 jänikset menevät noin 15 sekuntia per kilometri kovempaa kuin mikä on tavoitteesi. Siinä kyydissä käy takuuvarmasti huonosti.
 4. Snakster

  Sähköajanotto

  Varmaankin tosi monentasoista ja kehtaaminenhan riippuu itse kunkin omasta kehtaamisesta. Ja vaikka tuonne kai periaatteessa tarvittaisiin lisenssi, niin varmaan näihin tämän tason kisoihin pääsee mukaan, kun lähestyy järjestäjää ja kysyy asiasta. Mutta aina siis kehtaa.
 5. Snakster

  Sähköajanotto

  Täällä esimerkiksi olisi mahdollista: https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=25084
 6. No ehkä vähän, mutta vegaanit ei varmaankaan saa ilmaisia kenkiä.
 7. Osa jengistähän on sillä tavalla pyyteetöntä, että he vain vilpittömästi haluavat kertoa kaikille, miten hyvä joku tuota on. He kuulemma käyttäisivät sitä muutenkin ja jonkun sortin lähettiläänä on mahdollisuus laittaa hyvä kiertämään. Huomiosta ja ilmaisista tossuista viis.
 8. Samoin sekin voi vaikuttaa, että monet niistä, joita metsässä juokseminen kiehtoo, osaavat myös suunnistaa. Suunnistushan peittoaa polkujuoksun, ja ehkä muutkin juoksun muodot, mennen tullen sekä harrastajamäärissä, touhun vaativuudessa että tason laajuudessa. Jukolan viesti on paitsi Suomen suurin urheilutapahtuma, myös aivan ylivoimaisesti kovatasoisin niistä tapahtumista, joissa eteneminen tapahtuu juoksemalla.
 9. Polkujuoksun suosio on kyllä jonkunlainen harha, tai ainakaan se ei ole vielä lähelläkään maantiejuoksujen osallistujamääriä. Suurimmassa tapahtumassa Karhunkierroksella on kaiketi noin 3000 osallistujaa ja muissa sitten oleellisesti vähemmän. Esimerkiksi jossain Midnight runilla on kai parhaimmillaan päästy jonnekin 10 000 osallistujan tienoille ja maantiekisoja on edelleen todella paljon enemmän ja niissä käy enemmän jengiä kuin polkujuoksutapahtumissa. Lisäksi sellaiset hölkkäilyn harrastajat, jotka eivät käy missään tapahtumissa, eivät taida juuri korvaansa lotkauttaa polkujuoksuun liittyville mielikuville.
 10. Tohkeilevien harrastajien ei tarvitse olla mitenkään erityisen hyviä tai menestyneitä, eikä heidän kohdallaan kai puhuta suurista summistakaan. Siellähän näkyy pyörivän jopa ihan keski-ikäisiä kuntoilijoitakin, jotka varmaan saavat lähinnä ilmaisia kamppeita vaivojensa palkaksi. En tiedä, kuinka tiukkaa tällaisten lähettiläiden elämä muuten on esim sen suhteen, että eikö rahat riitä kenkien ostamiseen omalla rahalla, mutta selvää on ainakin se, että perhettä ei tällaisilla diileillä elätetä. Hyvin kohdennettua markkinointirahaahan se on ja varmasti fiksu veto markkinointimielessä. Sitä en tiedä, mikä lasketaan menestyväksi urheilijaksi, mutta esim 33 900 Insta-seuraajan Lotta Harala on omassa lajissaan tällä kaudella Suomen 15. paras (viime vuonna sentään neljäs) ja kohtuullisen paljon somessa esillä ollut ja instassa 5400 seuraaja kerännyt Noora Toivo on saavuttanut yhden aikuisten pronssimitalin ja senkin kuusi vuotta sitten. Tommi Evilälle soin mielelläni sekä menestyksen että kaikki mahdolliset sponsorirahat. Taisi kyllä olla kohtuullisen tunnettu jo ennen MM-mitalia, mutta toki oli lajissaan pitkään Suomen paras. Nykyisenkaltaista someahan ei tuolloin vielä kunnolla ollut, joten vertailu on siksi vaikeaa.
 11. Näinhän se on, mutta siksi monet toimijat ovatkin oivaltaneet, että puoli-ilmaiseksi somessa tohkeilevat harrastajat ovat kaikkein edullisinta markkinointia ja varsinaisia sponsorirahoja säästyy tai niitä voidaan jakaa pikkusummina leveämmälle.
 12. Enpä olisi uskonut, että sinä sivistyneenä etelähelsinkiläisenä suhtaudut positiivisesti tällaiseen aussijunttien urpoiluun.
 13. Minusta tällaisena keski-ikäisena harrastajana sellainen tilanne on mukava, että päivätöistä saa just sen verran fyrkkaa, että pystyy harrastamaan ilman, että tarvitsisi mitään ihmeempiä sponsoreita miettiä. Voi juosta sen merkkisillä kamppeilla kuin itse haluaa ja käyttää muutenkin just niitä tuotteita, jotka itselle sopii. Someen voi postailla ihan vapaasti mitä matskua haluaa, eikä tarvitse yhtään miettiä, että tulikohan kenkämerkki mainittua riittävän ponnekkaasti. Kertakaikkisen mukava tilanne.
 14. Sinä kun olet tuollainen sivistynyt ja laajasti asioista kiinnostunut kaveri, niin suosittelen sinulle Två nollor för mycket -podcastia. Löytyy esim Soundcloudista. Minusta kylläkin minkä tahansa asian kuuntelu juostessa häiritsee juoksemista, mutta esim venytellessä tulee kuunneltua kaikenlaista matskua.
 15. Snakster

  1500m harjoittelu>

  Brenkuttelu piti kirjoittamani, mutta puhelimen autocorrect tuon muokkasi tuollaiseen muotoon. Pahoittelut tästä ja tosi harmi, että pahoitit mielesi.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy