Jump to content
Juoksufoorumi.fiSnakster

Jäsenet
 • Content Count

  2 730
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  5

Snakster last won the day on September 24 2018

Snakster had the most liked content!

Community Reputation

976 Excellent

1 Follower

Converted

 • 10km
  36.23
 • Puolimaraton
  1.20.54
 • Maraton
  2.55.03

Recent Profile Visitors

3 069 profile views
 1. En ihan ymmärrä, mitä tuolla porrastreenillä tavoitellaan? Nopeudestahan tuo juokseminen ei varmaan ole kiinni, vaan kestävyydestä ja ehkä vauhtikestävyydestä. Ehkä lääkkeenä voisi olla joku maltillinen vauhtikestävyystreeni viikkoon, esim tv-reipas 6-8 km.
 2. Kuka täällä on suuttunut? Vai tulkitsetko suuttumiseksi sen, että sinun kanssasi eivät kaikki ole samaa mieltä?
 3. Jos 2*35 km on parempi ja kehittävämpi kuin 7*10 km malli, niin eikö vielä parempi olisi juosta 1*70 km? Siihen saisi jo yhteen lenkkiin rakennettua hyvin erilaisia vauhteja ja osioita.
 4. Samaa mieltä. Kunnon tavoitteet mieluummin tauluun eikä mitään tuollaista nynnyilyä, josta kuka vaan voi selvitä.
 5. Kiroilua pyydän anteeksi, mutta sinä vastaavasti voisit lakata puhumasta liikkumattomista ihmisistä alentuvaan sävyyn.
 6. Jotenkin tästä keskustelusta välittyy aika karulla tavalla se, että tämän palstan kirjoittajilla ei ole minkäänlaista käsitystä siitä, minkälaisten asioiden kanssa painitaan, kun puhutaan ihan oikeasti liikkumattomista ihmisistä ja niistä keinoista, joilla heitä saataisiin liikkumaan. Liikkumattomuuden haitoista ihan ylivoimainen enemmistö tulee niistä, jotka eivät liiku käytännössä laisinkaan ja se on kansantaloudellisestikin ihan merkittävä kustannus, mikä näistä koituu. Joku parin sadan metrin kävely päivittäin kuulostaa maratonharrastajien näkökulmasta ihan lapselliselta liikkumisen lisäyksenä, mutta sillä voi olla jo ihan merkittävää hyötyä siinä väestössä, joka kaikkein vähiten nyt liikkuu.
 7. Ja arvelet, että tällaiselle ihmiselle lääkkeeksi tepsii se, että sanotaan, että vähintään puoli tuntia hikiliikuntaa on ehdoton edellytys, että kannattaa mitään tehdä? Älkää nyt jumalauta olko lapsellisia. Kysymys on siitä, että jos kauppaan on 500 metriä, niin näiden suositusten jälkeen sinne vähän liikkuvakin ymmärtää, että sinne kannattaa kävellä, koska se on tunnustettu hyödylliseksi. Jos sillä kävelyllä ei kerrottaisi olevan merkitystä, ei tapahtuisi sitäkään. Ja ei sitä nytkään välttämättä tapahdu, mutta on todennäköisyys suurempi. Kysymys on myös siitä, että kannattaako kävellä kaksi kerrosta portaita tai mennä hissillä. Jos kerrotaan, että portaiden kävely on hyödyllinen osa päivän liikkumisannosta, niin kyllähän se kannustaa verrattuna siihen, että sanottaisiin, että se on liian vähän että maksaisi vaivan.
 8. Sitähän tietysti pitää tehdä, mitä mieli tekee, mutta itse aiemman projektin fanittajana ja seuraajana olen vähän pettynyt tähän uuteen hankkeeseen. Olisin niin mielelläni nähnyt sinun keskittyvän vaihteeksi lyhyemmille matkoille ja lähtevän hakemaan vähän vauhtia ja kierroksia koneeseen. Tästähän ei tietysti mitään äänestystä järjestetä, mutta laita ainakin mietintään sitten tämän hankkeen jälkeisille vuosille lyhyemmät matkat. Ja miksei tietysti Saulin hallikisoihin voisi tulla vääntämään kolmea tonnia, vaikka tavoitteena olisikin 166 km:n matka. Yhtä kaikki: tsemppiä tulevaankin tekemiseen!
 9. Ei. Kysymys on lähinnä siitä, että kun teen ainakin puolittain julkista duunia, niin haluan pitää oman digitaalisen jälkeni yleisesti mahdollisimman pienenä. Kaikki on tosiaan linkitettävissä eikä se haittaa, mutta mieluummin esiinnyn nimelläni vain, jos sillä on joku erityinen arvo.
 10. Minulle ei ole mikään ongelma, että nimeni on tarvittaessa helpostikin selvitettävissä, mutta kammoksun sellaista ajatusta, että kaikki tänne kirjoittamani (sinänsä ihan asialliset jutut) löytyisivät esim nimellä googlaamalla. En myöskään usko, että se kovasti vaikuttaisi keskustelun tasoon täällä, kun kyllähän nämä pahimmat häröilijät ovat olleet ihan tunnettuja ja tuttuja tyyppejä. Sellaista suomi24-tyyppistä satunnaisräiskimistä ei täällä esiinny laisinkaan, minkä tuo rekisteröintipakko jo takaa.
 11. Periaatteessa muistat ihan oikein, mutta kunto on sen verran ehkä kasvanut, että pk-lenkkien vauhti on pikkuisen tuosta kiristynyt. Tänä vuonna on tähän asti juoksua yhteensä vajaa 2800 km ja kaikkien juoksujen keskivauhti on 4.58. Ihan ylivoimaisesti suurin osa lenkeistä on osunut 5.10-5.20 haarukkaan ja 70 % lenkeistä on 5 min/km tai hiljempaa. Myös pitkät lenkit olen tehnyt enimmäkseen tuota noin 5.20 vauhtia. Nyt on tässä syksyn maratonharjoittelussa kuitenkin sellainen muutos, että muutaman kuukauden ajaksi on pitkisten vauhti veivailtu selkeästi pk2-alueelle ja olen nyt takonut niitä 4.30-4.40 väliin. Perusteena se, että kun ratakauden jälkeen jäi melko lyhyt maratreenikausi, niin näistä saa samalla enemmän lajinomaisia. Varmaan sitten taas maratonin jälkeen palataan vanhaan ja tietysti vastapainoksi mennään sitten kovissa treeneissä kunnolla kovaa (tai itselleni kovaa).
 12. Mukana ja kovemmassa iskussa kuin vielä koskaan.
 13. Onko kellään tietoa Helsingin keskustan Elixioiden mattotarjonnasta? Olen käyttänyt ainoastaan Myrtsin Elixian palveluja, mutta nyt olisi tarve käydä hölkällä keskustassa pikaisesti ja kiinnostaisi erityisesti Elielin tarjonta.
 14. Snakster

  Hyvä biisi

  Biisikin on hyvä, mutta erityisesti meininki on niin pysäyttämätön, että olisi ollut kyllä hienoa nähdä tämä joskus:
 15. Minä olen siinä käsityksessä, että tankkaaminen tarkoittaa sitä, että syö enemmän kuin kuluttaa. Jos treenaa hyvin ja syö kulutuksen mukaisesti, niin kyllähän sen tankkauksen pitäisi hoitua sillä, että vähentää kulutusta, eli keventää harjoittelua. Jos samanaikaisesti alkaa kuluttaa vähemmän ja syödä enemmän, niin siinähän tulee vähän niinkuin tuplatankkaus.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy