Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Snakster

Jäsenet
 • Content Count

  2 568
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  5

Snakster last won the day on September 24 2018

Snakster had the most liked content!

Community Reputation

678 Excellent

1 Follower

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Converted

 • 10km
  36.23
 • Puolimaraton
  1.20.54
 • Maraton
  2.55.03

Recent Profile Visitors

2 534 profile views
 1. En ymmärtänyt sanaakaan tästä viestistä.
 2. Jonkunlaiseksi julkkikseksi kai lasketaan kirjailija Riikka Pulkkkinen, joka näkyy juosseen 3000 metriä 16-vuotiaana aikaan 11.07 Myös entinen euroedustaa ja keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen (ent. Manner) on vähän hölkkäillyt. Paras suoritus on varmaan Kalevan kisojen kuudes sija 3000 m esteissä vuonna 2006. Enkka esteissä on 10.48 ja sileä kolmonen on kulkenut 10.03 Myös entinen Helsingin kaupunginvaltuuston pj ja nykyinen FCG:n toimitusjohtaja Mari Puoskari on jonkin verran hölkkäillyt, ja myös Helsngin entinen apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty on juossut useamman maratonin.
 3. Sehän on ihan yksiselitteinen ja selvä asia, että kestävyysjuoksuun kuuluvan maastojuoksun alustana on nurmi. Tässä aihetta käsittelevä Wikipedia-artikkeli: https://en.wikipedia.org/wiki/Cross_country_running Metsässä tai poluilla juokseminen sekä muu retkeily on sitten erikseen. Tässä asiassa @Baltsu on oikeassa.
 4. Hyvä näkemys. Minustakin 4539 kilometrin vuosiharjoittelulla pitäisi saada hyviä tuloksia aikaiseksi.
 5. No se nyt ei suuresti yllätä, että tässä maailmankaikkeudessa on joku osa-alue, joka sinulta on jäänyt vielä hämärän peittoon. Se on aivan sama, mitä mieltä sinä olet, mutta taksiliikenne ihan faktisesti on julkista liikennettä. Se että taksia liikennöi yksityinen yrittäjä ei tätä faktaa muuta, ja samalla tavallahan linja-autoliikennettä enimmäkseen hoitavat yksityiset yritykset.
 6. Sekoitat joukkoliikenteen ja julkisen liikenteen. Taksi on julkista liikennettä, koska se on kenen tahansa käytettävissä tiettyä maksua vastaan. Yksityistä liikennettä on se, mikä perustuu ihmisten itse omistamiin kulkuneuvoihin, jotka ovat vain heidän itsensä käytössä. Taksihan noin muuten on paitsi useimmiten halvempaa kuin omalla autolla ajelu, myös ekologisempaa. Auton ympäristökuormasta noin puolet syntyy sen valmistamisesta ja puolet käytönaikaisista päästöistä. Jos autolla ei tarvitse ihan päivittäin ajella, niin sellaista ei kannata missään tapauksessa hankkia pihalle seisomaan.
 7. Taksihan on julkista liikennettä.
 8. Ei kai Topilla mitenkään erityisen kovaa taipumusta vammoihin ole? Vuonna 2016 oli reidessä rasitusmurtuma, mutta mieshän itsekin myönsi, että silloin karkasi mopo käsistä rasituksen suhteen. Myöhemmin on ollut näitä kisassa törmäilyistä johtuneita pikkuvammoja, mutta jos estekisassa välillä kolisee, niin sehän ei varmaan kenkien vaimennuksesta ole kiinni. En sitten tiedä, onko jotain muita vammoja, joista minä en ole tietoinen.
 9. Snakster

  Tunnustan...

  En ole kovin tarkkaan väijynyt, mutta sen mitä olen nähnyt, niin ei ole sattunut silmään, että juoksufoorumilaisista olisi skeidaa puhuttu. Muuten kyllä.
 10. Minä en muuten ole mikään cityhenkilö. Minä asun lähiössä
 11. Ei kai tämä ekologisuus sentään mikään varsinainen skaba ole? Enkä minä ole mielestäni keneltäkään mitään ihmeitä vaatinut ja tiedän myös, että itse en pääse lähellekään täydellistä suoritusta. Minun matolla kävelyni voi hyvin kyseenalaistaa, vaikka en sitä minään kerskakulutuksena osaakaan pitää, kuten en myöskään omistamaani vuoden 2005 Opel Astraa. Seuraavaksi menen vesijuoksemaan, vaikka uimahallien ympäristökuorma vasta iso onkin. Noin muuten tämä on ihan kiinnostavaa keskustelua, vaikka en ihan tätä vastakkainasettelua ymmärräkään.
 12. Snakster

  .

  Hyviä vinkkejä tuli liukasluikulta. Minustakin kannattaa lähteä reippaasti liikkeelle, vaikka lopussa tulisi pientä hyytymistäkin. Ensimmäisellä kerralla vauhdin arviointi on vaikeaa, mutta kasi on vähän sellainen matka, että varman päälle pelaamalla ei voi onnistua.
 13. Siis tästäkö viestistä minun pitäisi ymmärtää, että sinulla on tieto näiden matolla kävelijöiden taustoista ja motiiveista:
 14. Alkoikin kiinnostaa tämä asia, joten vähän tutkin. Löysin tiedon, jonka mukaan juoksumattojen sähkönkulutus on keskimäärin 600-700 w (vaikka toki maksimiteho aika paljon isompi onkin). Sähköntuotannon co2 päästöt olivat Suomessa vuonna 2018 105 g/kW. Uusien, vuonna 2018 rekisteröityjen, autojen keskimääräiset päästöt ovat 117, 4 g/km. Tunti juoksumatolla siis tuottaa 73,5 gramman hiilidioksidipäästöt ja reilu puolitoista tuntia (1.36) kestävä rypistys tuottaa saman verran päästöjä kuin yhden kilometrin ajaminen uudella autolla. En näkisi, että mattojuoksu (tai kävely) on ensimmäisenä suistamassa planeettaamme tärviöön, vaikka se monella tapaa tyhmää saattaa muuten ollakin.
 15. Ei siinä varsinaisesti mitään järkeä olekaan, mutta vielä heikommaksi tilanne muuttuu, jos mattokävelyä lähtee harrastamaan autolla jonnekin kokonaan muualle. Minulla on kuitenkin sali päivittäisen kulkureittini varrella, joten siirtymisestä ei tule isompaa ympäristökuormaa. Noin yleisesti olen maailmanparannushommista sitä mieltä, että täydelliseen suoritukseen ei tarvitse kenenkään päästä, vaan kaikki pienet parannukset oikeaan suuntaan ovat tervetulleita. Minä esimerkiksi omistan auton, mutta pyrin ajamaan mahdollisimman vähän. Samoin syön lähes pelkkää kasvisruokaa, mutta en ole kuitenkaan kategorisesti kasvissyöjä, vaan myös lihaa menee joskus esim ravintolassa. Olosuhteethan tuottavat joskus hankaluuksia ja niidenkin osalta olen armollinen. Normaalisti työmatkani etenee seuraavasti: 1. Vanhalla Helkamalla kotoa Martinlaakson asemalle 2,5 km, 2. Martinlaaksosta junalla kehärataa pitkin Tikkurilaan, 3. Tikkurilasta junalla Järvenpäähän ja 4. Kävely Jäkessä työpaikalle. Nyt olen jättänyt viime viikkoina pyöräilyn välistä ja mennyt tuon ekan pätkän bussilla ja myös pari kertaa ajanut autolla liityntäparkkiin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisin muuttunut täysin välinpitämättömäksi ympäristöasioille. Mattojuoksun osalta olen nyt tämän talven aikana osittain myös muusta vitutuksesta johtuen antanut vähän periksi mukavuudenhalulle, mikä on osittain väärin ja osittain ymmärrettävää ja inhimillistä. Matolla kävelyhän on kyllä noin muuten minustakin vähän hölmöläisen hommaa, vaikka en Sepon tapaan ala dumailla muiden harrastamisia. Nyt kyse oli siis siitä, että sunnuntaina kasin kisassa pohkeeseen tuli joku lievä revähdys tai vastaava, eikä sillä kärsi oikein juosta, mutta jotain pientä liikettä sinne olisi kai hyvä saada. Ei huvittanut lähteä tuulessa ja tuiskussa tarpomaan vielä liukkaalla alustalla ja kun kaiken lisäksi Tuntematon sotilas -sarjaa oli yksi jakso vielä katsomatta, niin ajattelin hoitaa nämä kaikki mukavasti sisätiloissa. Sepon tässä yhteydessä mainitsin lähinnä siksi, että minua hieman ärsytti Sepon tapa kategorisesti dumata kaikki matolla kävelijät ilman tietoa itse kunkin taustoista ja motiiveista.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy