Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Snakster

Jäsenet
 • Content Count

  2 593
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  5

Snakster last won the day on September 24 2018

Snakster had the most liked content!

Community Reputation

722 Excellent

1 Follower

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Converted

 • 10km
  36.23
 • Puolimaraton
  1.20.54
 • Maraton
  2.55.03

Recent Profile Visitors

2 625 profile views
 1. Alle kolmen tunnin maraton on täysin mahdollinen ilman intervalliharjoittelua ja vauhti kyllä kehittyy, kun lenkkeilee riittävästi ja välillä juoksee vähän kovempaa. Jos kovavauhtisempi juoksu ei muuten niin innosta, niin joku säännöllinen tapahtuma, esimerkiksi pääkaupunkiseudulla talvikaudella kerran kuussa juostava Aktia Cup (10 km), riittää hyvinkin pitkälle. Käsittääkseni ainakin @tuomasnujuoksi alle kolmen tunnin maratonin niin, että lähinnä harrasti rauhallista lenkkeilyä ja kävi kerran kuussa Aktiassa rassaamassa vähän sitä kovempaa päätä.
 2. Snakster

  Tiomila

  Kyllä, mutta ilman tätä lyhentämistäkin Ruotsissa on mahdollista saada huonompi sijaluku paremmalla kokonaisajalla, jos on jäänyt yhteislähtöön. Tämä sama sääntöhän on siellä voimassa ainakin myös Smålandskavlenissa. Tai oli ainakin vielä 90-luvulla. Ajathan toki muuttuvat, mutta tuskin nyt sentään niin paljoa, että tuollainen perusjuttu muuttuisi.
 3. Snakster

  Tiomila

  Ruotsissahan on käytössä minusta vähän oikeudenmukaisempi käytäntö noiden yhteislähtöön joutuvien jengien kanssa, että jos joudut yhteislähtöön, niin et voi enää sijoituksissa ohittaa viestinomaisesti vaihtaneita joukkueita. Yhteislähdössähän saattaa saada ihan kohtuutontakin etua porukassa menemisestä, kun taas viimeiset viestinomaisesti vaihtavat jengit saattavat joutua etenemään täysin yksin.
 4. Minulle on jäänyt vielä vähän epäselväksi, että mitä sitten käytännössä tapahtuu, kun nämä 10 000 hyvännäköistä urbaania juoksijaa on saatu mukaan? Entä miten mukaan pääsevien elämä muuttuisi ja miten heidän arkisin juoksemansa lenkit muuttuisivat toisenlaisiksi? Entä saisivatko he lisää rahaa ja/tai seksiä?
 5. Minulla on sellainen käsitys, että on jo olemassakin sellaisia porukoita, joissa tavoitteellisesti treenaavia juoksijoita on. Mitäs jos kysyisit mahdollisuutta päästä mukaan johonkin tällaiseen jo olemassa olevaan porukkaan? Osassahan on myös ihan hyvän näköisiä miehiä ja miksei naisiakin.
 6. Joskushan yksikötaito tulee esiin ihan pelatessakin. Pitäisikö sääntöjä rukata esim siihen suuntaan, että maalin saisi tehdä vain suoraan syötöstä, niin yksilötaidolla ei kukaan pääsisi niin kovasti briljeeraamaan? Entä mites koko kentän kuljetukset, pitäisikö mieluummin mennä viivojen yli syöttämällä?
 7. Kannattaa sotkea, koska veteraanikisoissa juostut ajat ovat kyllä tilastokelpoisia. Eli halutessaan voi tehdä vaikka niin, että käy juoksemassa rajan ilman lisenssiä vetskukisoissa ja sitten vasta Kalevan kisoja varten liittyy SULin jäsenseuraan ja hommaa lisenssin.
 8. Ja lisäyksenä vielä, että aloittajan tuntemusten taustalla on varmaankin ihan niin yksinkertainen asia kuin huono kunto ja elimistön tottumattomuus kestävyysurheiluun. Lisää vaan ulkoilua, niin homma kyllä helpottuu.
 9. Olen vähän eri mieltä edellisten kanssa. Minusta tuolla taustalla ei ole tarpeen vielä kasvattaa pitkiksen mittaa, vaan ensin lisätä treenien määrää ja kokonaisvolyymiä. Vähintään 4-5 kertaa hölkkää viikkoon ja sitten kun kokonaiskilsat on siellä viidenkympin paremmalla puolella, niin lisää mittaa pitkikseen.
 10. Snakster

  Helsinki10 27.4.2019

  Pitäis tulla, mutta vähän on lentsuinen olo, joten saas nähä. Eiköhän sitä aina kympin jaksa...
 11. Tai sitten kerää kisakokemusta sen verran, että osaa toimia aikataulujen ja suolensa kanssa.
 12. Noinkin kyllä, mutta kyllähän se tapahtuma muuttuu ihan toisenlaiseksi, jos ei tarvitsisi välittää mistään lähtöajasta, vaan voisi katsoa itselleen sopivimman rakosen ja just vaikka venailla puoli tuntia vessajonojen ja ehkä juoksubaanankin tyhjentymistä. Kyllä juoksukisaan ja/tai -tapahtumaan kuuluu se, että lähdetään tietyllä kellonlyömällä ja siihen tähdätään ja sitä jännitetään.
 13. Minusta juoksukilpailussa aika lasketaan paukusta maaliin tuloon. Mitään nettoaikoja eivät tilastot tunne.
 14. Valencian maraton ja Firenzen maraton ovat molemmat marras-joulukuun vaihteessa ja ihan ensiluokkaisia tapahtumia reitiltään ja järjestelyiltään. Kansaakin on mukana. San Sebastian samoihin aikoihin on myös todella hyvä, mutta vähän pienempi tapahtuma.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy