Jump to content
Juoksufoorumi.fiorto

Jäsenet
 • Content Count

  130
 • Liittyi

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Riippuu lapsen ijästä, mut jos ei hiihtoa juurikaan ole aiemmin menty, niin pitovoide kantalapusta kärkeen asti. Siitä se lähtee jos perinteistä hiihdetään. Pito on tärkein. Parilla pitopurkilla selviää, jos hankalat kelit niin pelisilmää sen verran, että lapsen kanssa harrastetaan jotain muuta.
 2. Aku nikander , hiihtäjä ja valmentaja , 5000m 15.08, 64 siinä yksi kesän noteeraus. Akun juoksukuntoa voi sitten verrata Aateli race:ssa muihin . Toivottavasti kisaa.
 3. orto

  Nuoren hapenottokyky

  Olet vielä niin nuori ja pituuskasvua vielä tulossa oletan että hapenottokyky kehittýy vielä paljon. Nykytietämyksen mukaan otollinen aika kehittää hapenottoa on juuri kun pituuskasvu on pysähtynyt. Ýleensä ne kertoo millit joilla ne on hyvät, ne eivät niitä muista, joilla ne on huonot. Aikuisen hiihtäjän kv tasolla pitää olla 80 pinnassa miehillä , sm tasolla 50 sakissa riittää 70, nämä eivät ole absoluuttisia totuuksia. Norjan sprinntteri 67 ml/kg muistaakseni olympiavoittaja Hattestad. Nyt on otollinen aika kehittää tekniikkaa, ja nopean hiihdon valmiuksia, hetken päästä sitte
 4. Niinkin tyhmä vastaus, kai sinä nostat siteen salvan ylös?
 5. Nimenomaan rossarin valkopohja kestää jopa uutta lunta. Rossarin tallipäälikkö kertoi hiihtäneesä 10 pakkasessa, piti kokeilla kyllä se luistaa. Kisoissa se on kuitenkin likaisten tekolumien spesiaali. Muilla merkeillä selvästi kapeampi kelialue. Yokolla on nyt mielenkiintoinen puoli transu. Keula musta ja kanta transparentti. Mustapohjat tuli karhun matrix sarjaan 1984, sitä ennen pohjat oli pakkasellakin "transut".
 6. Rossari on noista transuista kaikkein monipuolisin, ts.käy laajemmalle kelialueelle. Jos vesikelille tarvitset, niin ota valkopohjat. Mustapohja ns.vettyy herkemmin, valkopohja hylkii likaa paremmin, on kovempi pinnaltaan.
 7. Eriksonin tämän vuoden juoksut menny samalla kaavalla. Eka tonni n 3.10 jaa siitä laskeva vauhti, Ei olla huippukunnossa,
 8. orto

  Lapponiahiihto 2016

  Viime vuonna oli raskas reissu. Alussa karkea liukas lumi, Nousun jäkeen mielenkiintoinen lumi kuiva ja aurinko alkoi lämmittämään, kun tultiin jäälle märkä sohjoinen. Menin rossarin transulla. Oli huonoin tunturin päällä. Tänä vuonna en ota tod .näköisesti ota valkopohjaa. ( IIvo hiihti viimevuonna transulla, ei ollut parasvalinta) On hämäävän kuormittava tuo eka pätkä. Alku mene vauhdikkaasti , sitten se nousu ( siihen olikin oma hiihto taputeltu) kun ei päässyt laskemaan ja palautumaan. Pitkät järviosuudet olivat puuduttavia huonolla reidellä. meitä oli kolme samassa tiimissä ja jokain
 9. Onneksi yhdistetyssä.hienosti Herola kolmas. Katsoin jo Suomi Cupin tuloksia Rovaniemelllä, jossa yh miehet pitivät hyvää hiihtovauhtia. Silloin jo pelotti maastohiihtäjien puolesta. Tuo yhdistetyn porukka on kyllä potentiaalinen kehittyjä.
 10. Itse olen löytänyt parhaat parit rcs malleista. Speed maxin ja carbonliten ero pohjan kiinnitystekniikassa. Carbon lite taitaa olla kevein noista. Samalla runkosapluunalla ne tehdään, Voinut olla sattumaa et löydöt tulleet rcs:stä, kun kaikki muut etsii kalleimmista malleista,
 11. Viime vuonnahan Finlandiassa hylättiin Luusua ja Lampinen, Kyllähän mister tasatyöntö luistelee , mut sallineen jo noin ikämiehelle. Pogostassa sain yhden tasatuupparin kiinni 3v sitten viimeisellä kympillä. Luisteli kaikki ylämäet, selkä lähestyi ja varmaan kuuli että nyt ollaan lähellä silloin muutti tasuriksi. Voimat oli kadonneet näköjään käsistä, kun eteneminen ei enää ollut vauhdikasta. Olin jo päättänyt , jos saan kiinni enkä pääse ohi kuittaan sanomalla et huomenna on tuon tyylin lähtö. Mut kun oli niin väsyneen näköinen en kehdannut, vaan heittämällä ohi.
 12. Olipa hyvä pätkä. Kyllä varmasti suksella tuli takkiin, Paljon on luisteluhiihto mennyt noista vuosista eteenpäin. Tais länsinaapurit olla askeleen edellä tekniikan suhteen.
 13. orto

  Voiteluohjeita kaivataan

  Joka talvihan näistä väännetään. Katsokaas tämä ja ...https://vimeo.com/131891091
 14. Rottefellan siteessä on -3--0 plus 3 merkinnät. O on balansissa, naksauta side -2 eli balanssista taaksepäin. Liian usein kauppias vaan laittaa siteen kiinni etuasentoon, Siihen se menee ilman avainta, Monessa suksessa kokopainolla painealue tulee kanna alle ja jopa monon puoliväliin. Lumella hiihtämällä se sitten vasta selviää toimiiko.
 15. Kohta varmaan Alisa Vainio käy vetäsemässä portaat. Mielenkiintoinen olisi kun yhdistelmänä on ollut jääkiekko pikaluistelu ja juoksu. Taitaan olla tosin vähän lyhyet Alisalle nämä rappuset.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy